שאלה לכל הסוציאומטים הננימים

ori239

New member
מעניין

ביקשתי בתוקף לא להיות קרבי.. ולא חסרים לי כישורים, אך רוב התפקידים שאני חפץ בהם הם תפקידים השמורים לבנים-של (דובר צה"ל, גלי צה"ל וכו'), על אף הניסיון העשיר וה'קבלות' שיש לי.. לא השאירו לי ברירה, קיבלתי מסר של 'או שתהיה קרבי, או שתצהיר שאתה לא מעוניין להתגייס בכלל'..

vinney

Well-known member
אין דבר יותר רשמי מדובר צה"ל

ואם בעיצומה של מערכה נגד המשתמטים של שטרן, דובר צה"ל מפריך לחלוטין את הטענה, סלח לי, הוכחה יותר ניצחת מזה קשה למצוא. אבל אתה יודע מה? אתה מוזמן להביא מקור סמכות יותר טוב מזה. ולא, כמו שאמרתי למישהו פה כבר, "אמרו לי" זה לא מקור מוסמך. דובר צה"ל לעומת זאת כן, זה הגורם היחיד שמוסמך למעשה.

ori239

New member
שמע יש שתי אפשרויות..

אחרי שהתגלגלתי וביקשתי הסברים, הביאו לי את הסא"ל הזאת.. או שהיא דיברה אמת, או שהיא שיקרה.. אני לא נכנס לזה, זה לא מעניין אותי.. ודובר צה"ל? בינינו, זה בלוף.. אתה תוכל להסיק זאת לפי הסיבות שבגללן הראש מתחלף שם כל יומיים.. בואו רק נסכם שמאחר ורובנו ניזונים מידיעות ושמועות ואף אחד מאיתנו לא בדק תכלס במחשב או דיבר עם שטרן עצמו - לא ננקוט עמדה לכאן או לכאן.. פשוט כי אין בידינו הרבה מאוד מידע שאם היינו יודעים, יתכן והיינו חושבים הפוך מעכשיו..

vinney

Well-known member
הראש מתחלף שם כל יומיים?

לא שמתי לב... אני מצטער לאכזב אותך, אבל אם אתה רוצה לדבר במספרים - תצטרך לקבל אותם מדובר צה"ל ולא משום מקום אחר, כי לאף אחד אין סמכות לתת לך אותם. ביננו, הרי אם דובר צה"ל היה טוען משהו שכן תמך בדעותייך - לא היית מהסס לרגע להביא את זה לפה כהוכחה. הסא"לית שיקרה? כנראה, כי למודיעין יש עדיפות על הכל חוץ מיחידות התנדבותיות. כנראה שלא רצתה לפגוע ברגשותייך.

ori239

New member
זאת גם בעיה

שמהרגע שנוצרה הפירצה - פתאום נהיינו מדינה של אנשים רגישים.. מעניין מאיפה בא לך הכיוון של הסא"לית שיקרה.. בכל אופן אני לא נכנס לזה, אין טעם להילחם בטחנות רוח.. בנוגע לדובר צה"ל - בלימודי התקשורת שלי קיבלתי הרבה הוכחות מדוע לא לסמוך על הגוף הזה, כמו גם על הרבה מאוד עיתונאים וכלי תקשורת.. פשוט משום שגם שם הם לפעמים מציירים בוורוד על גבי השחור והחום.. ולא תמיד זה הולך להם (ע"ע ההתנהלות במלחמת לבנון השנייה)

vinney

Well-known member
מאיפה בא לי הכיוון?

מהכרות עם סא"ליות ונסיון עם אנשים שנורא מתעקשים לדעת משהו שלא עניינם. לגבי דובר צה"ל, אין לי שום בעיה עם לא לסמוך עליהם, אבל באותה מידה לפחות צריך לא לסמוך על כל מיני אלופים בעבר או בהווה שיוצאים בהצהרות בומבסטיות נגד עשרות אחוזים מהאוכלוסיה. אתה צריך לדעת להפריד בין נתונים סטטיסטיים לבין לוחמה פסיכולוגית בעת המלחמה. אם לצבא יש נתונים סטיסטיים על כך ש3500 אנשים עומדים לדין פלילי על עריקות, הוא לא היה מסתיר את זה (ולו מהטעם שנפתח לכל מי שמורשע רישום פלילי במשטרת ישראל, וניתן בקלות להצליב את המספרים). מכיוון שאין שום פרסום בומבסטי שכזה, אלא להיפך, פרסום שלפיו יש תחרות על כל מקום פנוי בכל היחידות הלוחמות, אני מניח שזה לא כדי לבלבל את נסראללה. אני אומר שוב - אם יש לך נתונים שאתה יכול להביא אסמכתאות לגביהם - בוא נראה מה יש ונדון על כך. כל עוד אין לך - תצטרך להסתפק במה שיש. זה יותר ממה שכל אחד מהמתלהמים נגד המשתמטים פה טרח להביא במהלך חייו הקצרים של הפורום הבזוי הזה.

ori239

New member
שלא תטעה

לוחמה פסיכולוגית קיימת גם בשוטף, ולא רק בזמן מלחמה.. זה לא שאחרי המלחמה אויבינו מתאדים, ובזמן מלחמה יופיעו שוב.. הלאה.. אישית, מאחר ואין בידי די נתונים, אני מעדיף לא לנקוט עמדה.. לך יש עמדה, טוב לך איתה - שמעתי אותך.. אחלה.. ואל תשים אותי באותה קטיגוריה עם 'המתלהמים נגד המשתמטים'.. כי אני לא מתלהם ואני לא נגד 'משתמטים', אני לא שותף לאינקוויזיציה הממסדית-אזרחית הזאת.. כותרת הפורום משכה את תשומת לבי, והיה חשוב לי להציג את הנקודה שלי - שכל עוד אין פתרון אחר (צבא שכיר וכו') מן הראוי לדעתי שכל אחד יקח אחריות אישית ויתרום, אם לא בצבא אז במקום אחר.. ולו רק בשביל להיות שווה לחבריו.. אם הצלחתי לגרום לאדם אחד שיצא מהצבא כמתחזה לחשוב שוב על מעשיו - שכרי בהצלחתי.. מעבר לכך - באתי גם לשמוע את דעותיהם של אנשים אחרים.. who knows, אולי מהפורום הזה יצמח איזה פתרון..

כשלים לוגים חמורים מאוד בדבריך...

".. למה שבניכם לא יתרמו למועצה האזורית שלכם למשל ויחסכו עובדים?" כמה שזה ישמע לך מוזר המטרה היא לספק תעסוקה לאנשים ולא למצוא דרך לפטר אותם... ככל שתעשה יותר עניים במדינה יהיה לך יותר פשע... תחשוב שני צעדים קדימה תמיד.

ori239

New member
אציג זאת אחרת

המועצה המקומית ביישוב שלי החליטה לשתול ב-10 חלקות ביישוב.. אם לשני העובדים הנחמדים יצטרף עוד בחור צעיר שיעזור להם, במקום לסיים בחודש הם יסיימו בשבועיים, מה שיפנה זמן לשפע הדברים האחרים שיש לעשות.. למטה נתתי כדוגמה את המורות החיילות, או את שיעורי העזר שאפשר לתת לתלמידים, על חשבון קיצוץ השעות המאסיבי (לי עצמי קיצצו).. גיוס למען החברה כבר אמרתי?

אתה הולך הפוך במקום ללכת ישר

"המועצה המקומית ביישוב שלי החליטה לשתול ב-10 חלקות ביישוב.. אם לשני העובדים הנחמדים יצטרף עוד בחור צעיר שיעזור להם, במקום לסיים בחודש הם יסיימו בשבועיים, מה שיפנה זמן לשפע הדברים האחרים שיש לעשות.." נתת דוגמא לעבודה פרויקטלית שאינה דורשת כמעט ושום הכשרה. מדובר באחוז אפסי של משרות בשרות הציבורי. דוגמא לכך היא מפנה אשפה (מחלקת תברואה בעיריה) וגם היא אינה פרויקטלית... ישנה כמות מסוימת של פועלי אשפה שצריך... אתה בעצם מציע לקחת להם את העבודה כדי להעסיק עבדים. מיותר לציין שאותו עבד יעשה את העבודה בצורה גרוע יותר (הוא הרי לא מקבל כסף ולא בחר להיות מפנה אשפה). רוב העבודות בשרות הציבורי אינם פרויקטליות. צריך פקידים להוצאת תווי חניה.. מזכירות וכו'... ההצעה שלך לא ישימה.. שיעורי עזר וכו... אני מעדיף שיתנו על ידי אנשים שמוכשרים לכך לפחות סטודנטים ושיקבלו כסף על כך על מנת להבטיח שיעשו את העבודה כמו שצריך ולא בצורה חפרית... מסקנה במקום לחפש איך לגייס עבדים צריך אולי להעלות את תקציב החינוך.

ori239

New member
פתרת את כל הבעיות עכשיו

למה צריך מתנדבים בארגוני הסיוע וחלוקת המזון? שהמדינה תגדיל את תקציב הרווחה על כל דבר תוכל להגיד 'שהמדינה תגדיל את תקציב ה_____'.. בנוגע להצעה שלי - העברתי שיעורי עזר לתלמידים עם צרכים מיוחדים, והם אפילו הגיעו להצלחה (השאיפה הייתה 'עובר').. לכל דבר שאומר תוכל למצוא קונטרה.. זה פשוט מכיוון ששנינו לא מסכימים לעצם הרעיון.. אני אמשיך להביא דוגמאות שיחזקו את הצעתי, אתה תביא כאלה שיחזקו את דבריך, וכך נמשיך במעגל הקסמים הזה ולא נצא ממנו.. אסכם ואומר שכפייה או לא כפייה, אני לא מכיר הרבה אנשים שבאמת יפנו מזמנם לטובת מטרות חברתיות אילולא הצבא/שירות.. הרוב הפאסיבי יגיע לבחירות פעם ב-4 שנים ויקטר כל יום מהכורסה כשיראה את מהדורת החדשות (או את הנינטנדו והחלליות, יש גם כאלה).. זה הכי קל..

הלכתי ישר במקום עקום...

חסר מזון... צריך לבדוק למה וכיצד לשפר על ידי המדינה. אם מישהו מעוניין לתרום מזמנו ומרצו מה טוב... אני אפילו מציע שמהחינוך ילמדו ילדים על ערכה של תרומה לחברה ולא למילטריסטיות. תרומה צריכה להעשות באהבה או שלא להעשות בכלל... אחרת קורים גם מקרים כאלה

ori239

New member
לאחר שהבנו את עמדתו של כל אחד פה

אני רוצה לשאול אותך שאלה.. נאמר וממחר בבוקר אף אחד לא מוכן להתגייס.. מה נעשה, לדעתך?

כבר כתבתי לך על כך

מה יהיה אם מחר לא אף אחד לא ירצה להיות שוטר/רופא/מורה/כבא/עובד חברת חשמל... כלכלת היצע וביקוש. אני אישית מוכן להיות בצבא המילואים על פי ההצעה הבאה של אתר קו ----------------------------------------- צבא מקצועי – ביטול גיוס חובה – כולם בקבע חלוקת האחריות הביטחונית תאפשר לצמצם את היקף הצבא ולשנות את מבנהו. שינוי מן היסוד – כל המבנה המסורתי, המקובע מאז קום המדינה יעמוד למבחן: מי ינתח ויגדיר איומים, כיצד בונים תורת לחימה, כיצד מדריכים ומאמנים חיילים-קצינים-מפקדים, כיצד מצמיחים מצביאים, האם יש צורך בפיקודים מרחביים (צפון, מרכז ודרום), מהו המבנה האופטימלי לכוח לוחם ועוד. המפתח להתמקצעות הצבא טמון בביטול גיוס החובה. צה"ל יהפוך כולו לצבא קבע. מגויסים יוכלו לבחור מסלולי גיוס שונים כגון מנהלה, הדרכה, טכנולוגיה, לחימה, לוגיסטיקה, פיקוד קרבי. רוב המשרתים בצבא מועסקים בתפקידים שמידת הסיכון האישי בהם זהה לסיכון שלוקח על עצמו עובד עירית רעננה. לכן, לא צפוי קושי לגייס לצבא חיילים לרוב המקצועות שאינם לחימה (שמהווים לפחות 80% מהיקפו של כל צבא). לתפקידים שאינם לחימה, ניתן לגייס חיילים גם בגיל 35 ולא דווקא בני 18. הצבא יכול לגייס עובדים מנוסים בדיוק כפי שנוהגת חברה אזרחית ולא להגביל עצמו לאוכלוסייה שמלווה אותו מגיל 18. ייחודיות התעסוקה הצבאית היא בעיקר במקצועות לחימה ותומכי לחימה. ייחודיות הנובעת מרמת הסיכון האישי שנוטל על עצמו לוחם. לפיכך, עם ביטול צבא החובה, יקבלו חיילים לוחמים משכורת גבוהה ביותר. המשכורת שתקבע על ידי השוק, תהיה די גבוהה באופן שתבטיח פי שלושה מועמדים לגיוס ליחידות לוחמות לכל מקום פנוי. שלושה מועמדים יתחרו על מקום אחד! (ייתכן שהשוק יקבע שכר-לוחם גבוה משמעותית משכר עובדי חברת חשמל ועובדי הבנקים...) כדי לקבל 12 שנות שרות של לוחם אחד, מכשיר צה"ל כיום בערך 6 חיילים (בהנחה שחייל משרת כלוחם בפועל כשנתיים). כלומר, נדרשות 6 הכשרות טירונות, 6 פעמים קורס מכי"ם ועשרות הכשרות אחרות. אם במקום זאת ישרת חייל אחד בתפקיד לוחם 12 שנים יצטרך הצבא להשקיע בחייל פעם אחת בלבד טירונות, ופעם אחת בלבד קורס מכי"ם... יש להניח שהצבא ימשיך להתבסס על צבא מילואים גדול. הסכם העבודה בהתגייסות חייל קרבי לצבא יכלול התחייבות לשירות מילואים. הואיל ועיקר כוח המילואים יורכב מלוחמים, יקבל כל חייל מילואים שכר-לוחם עבור ימי המילואים – שכר שברוב המקרים יהיה גבוה משמעותית משכרו כאזרח. שרות המילואים יתבסס כמעט רק על אימונים אינטנסיבים הואיל ו"תעסוקת שיטור" תהיה נדירה (גופים ביטחוניים, מתמחים, אחרים יעסקו בכך). לוחם המילואים יהיה חלק מיחידה לוחמת סדירה, בה חלק מהלוחמים הסדירים יהיו לוחמי קבע מקצועיים בגילו של איש המילואים. השילוב בין מילואים לסדיר יהיה טבעי. השירות בצה"ל יחדל מלהיות כפוי. התחרות והקושי להתקבל לצבא, יחד עם התמורה הגבוהה ללוחמים יהפכו את השירות הצבאי לקריירה יוקרתית ביותר, המשלבת מעמד חברתי גבוה ותמורה הולמת. מילואים - אימונים בלבד צבא המילואים יחדל מלהיות מאגר כוח אדם זול "לצביעת עצים". המטרה היחידה של צו קריאה למילואים תהיה מלחמה או אימון למלחמה. "המשימות" שצבא המילואים מבצע כיום יבוצעו על ידי צבא קבע מקצועי, זרועות אחרות של מערכת הביטחון או גופים קבלניים אזרחיים (חברות אבטחה, חברות שמירה, חברות תחזוקה וכדומה). אנשי צבא קבע, יושבי המשרדים העורפיים, שהכשרתם קרבית, יהיו חלק מכוחות המילואים. אין כל סיבה שקצין בקריה בתל אביב לא ישרת ביחידת מילואים קרבית כמו פקיד הבנק שמעבר לרחוב. בעידן החדש יעסוק צה"ל כמעט אך ורק בהכנה ללחימה ולכן גם שירות מילואים ייועד בעיקר לאימונים. נובע מכך שכמעט כל חיילי המילואים יהיו לוחמים אשר יתמקדו במהלך שירות המילואים באימונים בלבד. השירותים הנלווים לאימונים יינתנו על ידי המערך הסדיר וחברות פרטיות. מילואימניקים ישולבו מידי פעם במשימות תעסוקה מבצעיות אם יש להם תרומה ממשית לאימון. מילואים – שכר גבוה מאד השכר בתקופת שירות מילואים פעיל יהיה כמו של חייל קבע קרבי מקצועי – שכר גבוה מאד שיבטיח שירות מרצון. צה"ל בעידן החדש יהיה צבא קבע מקצועי ללא גיוס חובה. וחיילים קרביים ישרתו ביחידותיהם לאורך שנים רבות. חייל המילואים, שיהיה חלק מהיחידה הסדירה, יקבל שכר במשך חודש המילואים כמו חבריו הסדירים שחלקם יהיו בגילו. אחזקת יחידות על טהרת אנשי מילואים, כמקובל היום, עלול להפוך אותן במשך הזמן ללא-רלוונטיות. ההתקדמות הטכנולוגית והשינויים המהירים הצפויים בתורות לחימה יצמצמו את מגוון המשימות הצבאיות שניתן יהיה להטיל על יחידות מילואים "טהורות" בשדה הקרב העתידי. אין מנוס מאינטגרציה מלאה ושוטפת של חיילי מילואים ביחידות סדירות מקצועיות. מילואים – משכורת חודשית קבועה, 12 חודשים בשנה חייל מילואים בעידן החדש יקבל מידי חודש משכורת קבועה נמוכה ישירות לחשבון הבנק שלו (נניח 1000 ₪). זאת, בנוסף לשכר בעת שירות המילואים הפעיל, כהוקרה על הכוננות הקבועה בה הוא נמצא, וכדי ליצור אפליה לטובת משרתי מילואים. ההוצאה התקציבית על 200,000 לוחמי מילואים תעמוד על כ- 2.4 מיליארד ₪ בשנה. הוצאה תקציבית סבירה, בייחוד בעידן החדש. מענקים אלה לא ישולמו לחייל שלא יהיה זמין לשרות ולא חשובה כלל הסיבה (גם אם היא "מוצדקת" ויש פתק מהרופא...). מסלול גיוס למילואים בלבד – ללא שרות סדיר – מילואים דרג ב' ניתן יהיה להתגייס לצבא (נזכיר שוב – אין גיוס חובה) לתקופה קצרה יחסית במסלול הכשרה לחיילי מילואים קרביים אך לא "דרג מסתער". מסלול מילואים דרג ב' יכלול, לדוגמה, שירות צבאי מקוצר כחייל קבע קרבי ולאחריו, שירות מילואים של כ- 20 שנה בתפקיד חייל קרבי שהתמחותו אינה הסתערות. חייל המילואים בדרג זה, יוכל למלא מגוון תפקידים קרביים כגון: סיורים, שליטה ואחזקת שטח שנכבש, הרתעה נגד פעילות עוינת "אזרחית" וכדומה. המילואימניק בדרג זה יהיה מחויב למספר ימי מילואים קבוע בשנה בתשלום. שירות המילואים יתבצע בתוקף הסכם שירות אישי שבין החייל לצבא. חיילים ישרתו מרצון במילואים ובעיקר יתאמנו. פולקלור ה"סיפורים" מהמילואים על בטלה ובזבוז יעלם. התמורה הגבוהה וייחודיות השירות יהפכו את חיילי המילואים לאליטה חברתית. האם יש צורך שכל אזרח ידע "לאחוז בנשק"? להערכתנו, שלושת הרבדים של הצבא: צבא קבע מקצועי, חיילי המילואים הקרביים שמשולבים בצבא הקבע, וצבא המילואים דרג ב' יעמידו כמות גדולה של חיילים לעת חרום. לפחות כמספר החיילים בפועל שעומדים כיום לרשות מערכת הביטחון. ההשקפה שכל אזרח נאמן למדינה צריך "לדעת לאחוז בנשק" נובעת מהחשש האפוקליפטי שעלול להגיע מצב בו צבאות ערביים יחדרו אל תוך גבולות ישראל ויחד עם אוכלוסיה ערבית מקומית יערערו את עצם קיומנו. קשה מאד להתכונן מראש לתרחיש כזה וגם כיום ספק אם יש הֶעַרכות יעילה לכך.

ori239

New member
אוקי.. נאמר ומחר יוקם הצבא

במתכונת חדשה, זו שהבאת כאן לעינינו.. ולמרות זאת יתגייסו רק 50 אלף איש.. השאר פציפיסטים או סתם חושבים בכיוון אחר.. מה נעשה? (זאת במידה שהמשכורת הגבוהה לא מפתה אף אחד) ובמה שונה הצעתך להכפיל ולשלש את המשכורת מהצעתי להעניק לימודים אקדמיים חינם לכל חייל משוחרר? הרעיון בבסיס ההצעות הוא אותו רעיון - לתגמל את המשרתים בצבא.. אפשר לדבר על גודל התגמול והיקפו.. אך שנינו מדברים על אותה גישה.. רעיון הצבא כחברה לכל דבר ועניין הוא נחמד.. אני אישית עדיין לא החלטתי עם עצמי אם אני מקבל אותו או לא, ובאיזה מתכונת.. וזאת מהסיבה שכמו כל חברה, גם החברה הזאת יכולה להיכשל או להצליח.. ובמדינת ישראל, בעיקר בביטחון, צריך ללכת על בטוח.. אני לעומת זאת מציע להשאיר את זה בגדר חובה, אך כמובן לשפר את התנאים מקצה לקצה.. זאת דעתי כרגע, ביום ה-7 בפברואר 2008..

יפה כתבת! הוכחת גם שאתה אחד שקורא...

בכל מקרה גם אם לצה"ל יהיו רק 50000 חיילים. האיום האסטרגי על מדינת ישראל השתנה. עיראק איננה... סיני מפורז ויש הסכם שלום עם ירדן ומצרים והטנקים של הסורים מחלידים. האיום העיקרי הוא של טילי קרקע - קרקע, טרור וקבוצות גרילה. הטכנולגיה השתנתה... מסות של חיילים כבר לא מכריעות שדה קרב... אתה יכול לעשות מכאן אחד ועוד אחד לבד... ---- אדם צריך לקבל הטבות ישירות על מה שהוא עושה. אין קשר בין אוניברסיטה וצבא. ---- "מקבל אותו או לא, ובאיזה מתכונת.. וזאת מהסיבה שכמו כל חברה, גם החברה הזאת יכולה להיכשל או להצליח.. ובמדינת ישראל, בעיקר בביטחון, צריך ללכת על בטוח.." פה אני מציע להכנס לאתר של ההיסטוריון הצבאי ד"ר אורי מילשטיין בהצלחה!

ori239

New member
ברשותך

אני לא אכנס לכל החישובים של מה צריך ומה לא, מהסיבה שעוד לא התגייסתי כלל, והידע שלי אפילו על דבר בסיסי כמו 'מה זה להיות חייל מדוגם' הוא אפסי.. בוודאי ובוודאי שלא אעסוק בנושאים שהבאת, זה גדול עלי עשרות מונים אני רק מקווה שיחול שינוי כלשהו, כי במתכונת הנוכחית חלה קורוזיה של כולם, החל בחייל שעוד לא התגייס (אני) וכלה באחרון הציבור.. וכן, אציץ באתר המצורף.. תודות לך על התגובה אגב, משום מה בעת שנפתח האתר עלתה לעיני אחת התגובות.. פשוט הייתה פתוחה.. הבחור שם טען בגדול כנגד השחצנות וחוסר המקצועיות של הקצינים.. אני תמיד טענתי לאוזני שומעיי שביום שמדיניות הקומבינות יכנסו לצבא, אנחנו כמדינה אבודים.. נראה שהבחור (שמציג עצמו כמנוסה וכבעל ידע נרחב בתחום) באותה דעה כמוני..

vinney

Well-known member
בגלל זה חלוץ נכשל בתפקידו והתפטר

מופז, בוגי וחלוץ היו אלופי הקומבינות, פוליטיקאים במדים, לא מצביאים. שאול מופז (זה שרוצה להיות ראש ממשלה עכשיו) לא ממש הצטיין. הוא הועדף על פני מתן וילנאי (בחור באמת מוכשר) בעיקר בגלל הלקקנות שלו לביבי וההשתייכות הפוליטית שלו, וכמובן חיסול החשבונות האישיים בין איציק מרדכי לוילנאי עזר. בכלל, אחרי המטכ"ל של ברק וליפקין שחק, האלופים בצה"ל הדרדרו ברמות. בוגי, שהיה סגנו של מופז, לא ממש הצטיין בשום דבר במהלך תפקידו, פרט לפליטות פה אומללות והתעסקות בפוליטיקה של ההתנתקות. במקום לבצע פקודות, כפי שהחוק מגדיר את תפקידו, הוא ניסה בכל הכוח להשפיע על התהליכים המדיניים. הוא פוטר בגלל זה, ובצדק רב. חלוץ היה כל מה שחיל האוויר תמיד היה - פוליטיקאי ממולח, מנותק לחלוטין מהצבא הירוק, מנהל את הצבא כאילו זאת חברה אזרחית עם מאזני רווח והפסד, רק שהוא ניסה לייעל בדיוק במקומות בהם אסור היה לגעת. התוצאה - מלחמת לבנון השניה, והתפטרותו המתוקשרת. בדרך, שלושת המושקטרים קידמו כל מיני אנשים כדוגמתם (המטכ"ל של חלוץ התמלא פתאום באנשי חיל האוויר), והעיפו מהצבא אנשים טובים שלא היו כמוהם (כמו למשל גבי אשכנזי שהועף מתפקיד סגן הרמטכ"ל לטובת חלוץ). כך שמדיניות הקומבינות נכנסה לצבא כבר מזמן מזמן, וקצינים בכירים עסוקים בעיקר בלדאוג לכסאות שלהם, ולא למשימות שלהם. הייתה על כך כתבה לא מזמן בYNET, שאיפשהו מאל"מ הקצינים שוכחים שהם קצינים והופכים להיות פוליטיקאים. לדעתי זאת טעות, זה מתחיל מסא"ל, הדרגה הראשונה שצריך הרבה מרפקים כדי לקבל אותה, עד סא"ל מקבלים דרגות לפי פז"מ.

למעלה