שאלה לשושה

nili6

New member
לשושה

תראי. הששאלה שהפניתי אלייך בתחילת השירשור הייתה אילו יתרונות את רואה בכך שיש ילד ואחכ חידדתי את השאלה ושאלתי,- האם את חושבת שילדך מאושר עד לרגע זה לא ענית לי וכמובן שא ת גם לא חייבת לענות לי אבל בתור תשובה על האם ילדך מאושר, לשמוע- הוא ילד מנומס ואחראי, יש בזה משהוצורם. (פלוס ארבע פעמים ילד ממוצע) לאור העובדה שהצגת פה דיעות מאוד קיצוניות אףיותר מאלה של נשים שאין להן ילדים. שאלתי את עצמי מה בכל זאת גרם לך להביא ילד איך את מרגישה איתו ואיך הוא מרגיש. אז אחרות באות ואומרות לך אני מרחמת על הילד שלך ואני פשוט שואלת אותך ישירות האם ילדך מאושר. זהו.

XUXA141

New member
נראה לי שהוא מאושר כמו כל ילד אחר.

עם ימים טובים וימים פחות טובים. כמו כולנו בעצם. כמובן שהוא היה מעדיף להיות עשיר, לקנות לעצמו את כל משחקי המחשב שהוא רוצה, לחיות בדיסני לנד ולא להצטרך ללכת לבית ספר, אבל בתנאים הקיימים הוא בהחלט כמו כל ילד אחר. ממוצע כבר אמרתי?

Kalla

New member
לא מבינה איך אפשר לשפוט

על סמך היכרות וירטואלית כה שטחית אם ילד שלא מכירים מאושר או לא. איך בכלל מהדברים ששושה כתבה ניתן להסיק מסקנות לגבי מצבו של הילד? אפילו פסיכולוג לא יכול היה להתיימר לעשות זאת עם הנתונים הדלים שיש כאן. יש הרבה דרכים לחנך ילדים ובכל הדרכים יוצאים ילדים מאושרים פחות ומאושרים יותר, מחונכים פחות ומחונכים יותר. אסור גם לשכוח שלכל ילד יש את האופי, התכונות המולדות שלו. ילדי הבכור היה ילד נוח, מנומס, שקט, שכמעט אף פעם לא בכה עוד מאז שהיה תינוק, לא עשה מעולם התקפי טנטרום, לא רב איתנו ושמע בקולנו. את הילד השני, לעומת זאת, רק עכשיו, אחרי גיל 3, הצלחנו איכשהו ללמד להירגע, לא לעשות היסטריות בנות שעה על כל שטות, לא להגיב על כל דבר כאילו בא סוף העולם, ועדיין אין לו אופי ממושמע כמו לבכור למרות שאנחנו עושים הכל כדי לחנך אותו, ואף יותר מקפידים איתו מאשר עם הבכור (והוא ילד מקסים וחכם לא פחות, וגם יודע להיות מלאך כשהכל בסדר, רק שיש לו אופי יותר עקשן וטמפרמנט אדיר). יש לנו 4 ילדים, ולכל אחד אופי שונה ולא כולם "מיישרים קו" באותה צורה ובאותו גיל. יש להבין שכל ילד הוא עולם ומלואו והאישיות הפרטית שלו משפיעה על התנהגותו ולא רק הסביבה והחינוך. אני בהחלט שייכת לאסכולה שמאמינה בלשים לילד גבולות, ובמקרה הצורך אף גבולות נוקשים מאוד, גם אם זה לפעמים קשה ולא נעים, אך הניסיון לימד אותי שיש מקרים שבהם זה הרבה הרבה יותר קשה מאשר באחרים וכל מה שעושים פשוט לא עוזר, לא משפיע. הילד הוא אדם עם תכונות מסוימות וצריך למצוא את הדרך לנתב אותו בכיוון הנכון, ויחד עם זאת לא לשבור את רוחו. זה לוקח הרבה זמן, סלנות ואורך רוח. וגם אחרי זה, בדיוק כמו בני אדם בוגרים, יהיו הבדלים בין ילדים שגדלו באותו בית וקיבלו את אותו החינוך. הילדים אינם מכונות המתוכנתות באותה צורה וטוב שכך. יכול להיות, שושה, שנפל בחלקך ילד נוח מאוד, כמו בכורנו, שהיה קל יחסית להכניסו לתלם ואני בטוחה שאם את אומרת שהוא מאושר כמו שהוא, אז את בטח צודקת, בדיוק כמו שבננו מאושר עם האופי שיש לו. אך אסור לשכוח שיש גם ילדים כמו בני השני, בעלי טמפרמנט ועקשנות שלא נכנעים בנקל לשכנועים ולניסיונות חינוך, אלא בגיל מאוחר יותר, כשהתבונה מתאזנת עם הרגש (ואצל כל ילד זה גיל אחר). אנא תנסי להבין שהמשימה של הורים שיש להם ילדים מהסוג השני היא מאוד מאוד קשה ולטווח רחוק, ואם יש ילד שנכנס להיסטריה אחרי גיל שנה זה לא בגלל שהוריו בהכרח אינם טורחים לחנכו כיאות ואין חכם כבעל ניסיון. כל זה לא בא להצדיק הורים שלא מנסים לחנך, ש"זורמים" (אוי, איך שאני שונאת את המילה הזאת!) עם הילד לאן שהוא מוביל אותם, שלא מוכנים לשים גבולות וללמד ילד מה זה "לא" ו"אסור" חד משמעי. אם ילד של הורים כאלה לא מחונך ומפריע לסביבתו - הוריו ללא ספק אחראים על כך. ואני מסכימה גם שבארץ יש יותר מדי חוסר חינוך בהשוואה למדינות אחרות ובכלל ושכולנו סובלים מהתוצאות. אך יחד עם זאת, קצת סבלנות, סלחנות והבנה כלפי הורים שכן יוצאים מגדרם במאמץ לחנך את ילדם זה הצד השני של אותו מטבע - של חינוך להומניות, התחשבות וסובלנות.

nili6

New member
תגובה

איש לא שפט. יש הבדל בין שאלה לבין שיפוט. שאלתי האם לדעתה בנה מאושר. ובעצם במחשבה נוספת איש מאיתנו לא באמת מאושר אין וויכוח על כך שיש להציב גבולות בפני הילד ועל כך שלילד יש גם אישיות משל עצמו (אם כי גם כאן יש עניין של גנטיקה) אלא שלא צריך להגזים בשום דבר וגם לא בזה בעוד שהתחושה למקרא דברי שושה היא שהילד נאלץ להקריב הרבה יותר מדיי (ואוליי אני טועה) דבר נוסף כשאני שואלת על אושר ומקבלת תשובה שהילד מנומס וילד טוב ומתקשר לבקש רשות וכו' זה כמו שכבר כתבתי צורם קודם כל ילד בגיל ההתבגרות עדיף שיעשה את המרד המקובל ילד שלא עובר בזמן את מרד הגיל הזה מועד לבעיות אחכ ילד שמרגיש שעליו להלך על קצות האצבעות להיות בסדר, להיות "ילד טוב" לרצות את הסביבה, (אם זה כך ולא אמרתי שזה המקרה איני יודעת) כדי ש"יאהבו אותו", ילד שמתנהל כך שלא יכעיס כי הוא משייך כעס לאהבה, ואם כועסים בעיניו משמע גם לא אוהבים, כל המצוי מעט בפסיכולוגיה יודע ומבין שטמון כאן זרע לבעיות בעתיד. ולמעשה גם בהווה.

gertrude

New member
איכשהו יש לי הרושם

שיש לך מסקנה מראש ואת מנסה לבנות סביבה טיעון. כל השאלות והאמירות שלך מובילות למסקנה האחת והיחידה, שלדעתך הילד אינו מאושר, וגם אם כן, אז זה רק עניין של זמן עד שהוא יגלה שהוא לא. לא ברור לי למה את מנסה לכפות על הבן של שושה את תובנותייך הנחרצות על אופיו הנכלולי. אולי פשוט שתפי אותנו בשורה התחתונה של טיעונך, וכולנו נוכל להפסיק ללכת סחור-סחור סביב הזנב של עצמנו ולעזוב את הבן של שושה במנוחה. [ואגב, כל המצוי מעט בפסיכולוגיה, ישמר מאד מלהסיק מסקנות על סמך דיון אינטרנטי מהסוג הזה.]

nili6

New member
אנא קיראי היטב

כתיבתי אינה נחרצת אני דואגת וטורחת לסייג אותה אם תקראי היטב את דבריי תיווכחי בכך בנוסף אני מדברת על תחושות ולא על תובנות נחרצות אנא קיראי היטב בטרם את עושה מה שאת טוענת שאל לי לעשות.

Arfilit

New member
נדמה לי שהתכוונת למלנכולי

ולא לנכלולי. נכלולי - זה מלשון נוכל - שקרו, ערמומי ודומיהם.

gertrude

New member
ואני אפילו אסביר

תיאורה של נילי גרם לי לדמיין את הילד כמתגנב בצללים, לאורך הקירות, כנוכל, אל עבר הבופה הנכסף, בו כל הילדים המאושרים מעמיסים הררי מזונות על צלחותיהם המתפקעות, בעוד הוא נחבא באפלה, שקט כעכבר, לא מפריע לעולם, כמעט בלתי נראה, כדני-דין על ליתיום, מתחבל תחבולות כיצד להביא אל פיו היבש את מנת הפאנקייק האחרונה שנשארה, המתרחקת ממנו כהתרחק אדם וחוה מגן העדן ("בצער תלדי פאנקייק", נשמעה הזעקה בלובי המלון, הדיה מרטיטים את ההרקדה שליד הבריכה ובנות-קול שבורות-רוח מטפסות בארובה המלאכותית ובין עלי הפלסטיק של השרך המתפתל סביבה). אבל את יודעת מה? אולי זה באמת רק הדמיון שלי...

nili6

New member
אכן זה הדמיון שלך

אכן זה הדמיון שלך וכמה שיש לך עוד הרבה מה ללמוד.... את לא מבינה את משמעות הביטוי הולך על בהונות, על קצות האצבעות? אז תגידי ואסביר לך. לא צריך לנחש ולהגיע למסקנות לא נכונות, ולהיחשף כבורה. אדם שהולך על בהונותיו אין בינו לבין נוכל דבר וחצי דבר פיתחי מילון ולימדי קצת עברית לא יזיק לך.

XUXA141

New member
האם כשאת הולכת לבופה את נדחפת?

האם את מעמיסה יותר מדי ומפילה בדרך? אז למה שילדים ינהגו כך? למה שילד לא יעמוד יפה בשורה של כל מי שעומד, מבוגרים וילדים, ויחכה לתורו בסבלנות, ויגש לצלחת כשהיא פנויה ולא ידחף, ויעמיס רק מה שהוא מתכוון לאכול ולא הרים, וילך במקום לרוץ ולהתקל במלצר וידבר בטונים נורמלים ולא בצעקות מקצה אחד אל הקצה השני? אם את יכולה לעמוד בצורה תרבותית ולחכות לתורך, למה שילד לא יעשה את זה? האם הוא אדיוט? לא, הם פשוט לא מודעים לגבולות, ואם לא תציבי להם כאלה, הם יגדלו להיות אנשים פרועים וחסרי התחשבות.

nili6

New member
הכל במידה.

לשושה. לצערי את לא מבינה אותי נכון ואוליי לא קוראת אותי במדוייק. כתבתי מספר פעמים, שחשוב להציב גבולות. ועל כך אין וויכוח. השאלה היא תמיד לגבי המידה, האם ישנה הפרזה. כל דבר כולל הצבת גבולות הינו טוב במידה. כל עוד לא מפריזים. זה כל מה שאני טוענת. ואיכשהוא עולה מדברייך שאת עסוקה בטובת אחרים יותר מאשר בטובת הילד. יכוללהיות שקיבלתי תחושה מוטעית ואם כך אני מתנצלת. נילי.

nili6

New member
ולכולם

ולכולכם- יפה מאוד שאתם מנסים לכפר על כך שבוויכוח על איקיאה איש מכם לא יצא להגנת שושה, גם כשנאמרו לה דברים חמורים מאוד. אגב הלינץ' הזה שאתם החלטתם לעשות לא יעזור לכם אני כאן, על אפכם ועל חמתכם. ורק עוד מצפה לתשובה ממישהו, איך זה שמישהו שאין לו ילדים הוא טרול. אני מניחה שהעובדה שהשאלה כזאת כבר נשאלה אבל לא נענית, קשורה לכך שפשוט אין לכם תשובה אוליי אתם פשוט מתביישים בעצמכם. גם זה מותר.

efroch99

New member
אני אענה לאתגר

למרות שזה כנראה מיותר. זה שאין לך ילדים לא משנה דבר לגבי בהיותך טרול או לא טרול. יש פה נשים עם ילדים והן לא טרוליות, אלא שותפות מלאות ורצויות לדיון. כפי שציינת, סיבותייך לאי הבאת ילדים הן רפואיות, כך שזה בכלל לא רלוונטי לפורום, משום שכאן רוב הנשים שאינן מביאות ילדים עושות זאת מתוך החלטה, ולא חוסר יכולת. (סתם הערה קטנה, אם להעלות השערה פסיכולוגיסטית, אולי התסכול שלך מחוסר יכולתך להביא ילדים גורם לך לרצון להתנגח עם אלה שיכולות ולא רוצות?) אני לא יודעת ולא מתיימרת להכיר אותך, ואני באמת גם לא קובעת עם את טרול או לא טרול. אני רק יכולה להגיד לך שהודעותייך מלאות (מלשון לאות) בצורה לא רגילה, הסגנון שלך מתיש, החזרה שוב ושוב על אותה נקודה פשוט מוציאה מהדעת. אני חייבת להודות ששרשורים "בכיכובך" כמעט אינם זוכים לקריאה מצידי, ועל חלק גדול מההודעות שלך אני מרפרפת, אם אני טורחת לפתוח אותן בכלל. הן פשוט מתישות ונראה שאין שום טיפת חוכמה או מחשבה מקורית לשאוב מהן. טרול או לא טרול? לא יודעת, אבל אני עייפתי.

nili6

New member
כמה רוע יש בפורום הזה.

במה מתבטאת טרוליותי (האפשרית)? עד היום חשבתי שהחשש הוא ממי שבא לשכנע אתכן ההיפך אז עכשו אני מבינה שלא בזה מדובר. זה שהסגנון שלי לא מוצא חן בעינייך וודאי לא הופך אותי לטרול, בשביל לזהות חוכמה אגב תנאי הכרחי להיות מחונן בה בעצמך. לפעמים אני מותשת באמת מלחזור על הדברים אך לא מוצאת ברירה כי מרגישה שאחרת הדברים פשוט לא נקלטים אז אני נאלצת לחזור ולחזור בתקווה קלושה אוליי הפעם משהו ייקלט הסיבות שלי להימצאות שלי כאן ולהשתתפות שלי בפורום הן ענייני הפרטי ואיני חייבת לאיש הסבר. לא לך ולא לאחרים. למרות זאת, כבר כתבתי לא פעם שאני חשה הזדהות עם נושא הפורום וזו הסיבה שאני כאן להשערה שלך שבסוגריים אפילו לא אטרח להתייחס. אגב תמיד יש גם האפשרות שמישהי שאינה יכולה ללדת גם לא רוצה בכך ולא רצתה בכך מלכתחילה. כשמתחילים לעסוק בהשערות פסיכולוגיות הכל אפשרי. אני שוללת את דברייך לאחר שעברתי על כל הפורום מתחילתו עד סופו ראיתי שיש כאן נשים שהגיעו להכרעה מתוך חוסר יכולת אם נפשית אם בריאותית ( ראיתי לפחות מישהי אחת שדיברה על סיבות רפואיות) את לא מתיימרת להכיר אותי אולם כותבת דברים שמראים כאילו את מכירה אותי מזה שנים ודבר אחד את צודקת שום טיפה או מחשבה אי אפשר לשאוב ממני. חפשי במקומות אחרים. צר לי להגיע למקום שמתיימר להיות חם תתומך ומפרגן ולהיתקל ברוע כזה של אנשים בריכוז שנדיר למצוא שימי לב מישהי כותבת לך שסיבותיה רפואיות ואת כותבת לה מה? שמקומה לא כאן. את לא חשה בושה מעצמך? האמת התחושה באמת לא נעימה פה אתם בהחלט מצליחים ליצור את זה אם זה גורם לכם סיפוק אז כן אתםב החלט מצליחים לשדר קור וליצור אווירה מאוד עויינת.

catapul

New member
את יוצרת את האווירה הזו...

לפני שבאת... היה נעים כאן... ואם כל כך קר ועוין כאן מה גורם לך בכל זאת להישאר???

nili6

New member
מהזה נעים....

איך נעים אם כלמי שנכנס אתם עטים עליו ומתנפלים עליו ומבריחים אותו ושולפים תמרורי אזהרה זה באמת נראה לך ככ נעים? לא מעט העירו לכם אולם אתם בשלכם לא, האווירה שאתם יוצרים מבריחה ובלתי נעימה.

nili6

New member
כי יש כאן גם

ולשאלתך- כי יש כאן גם נקודות אור באפילה. ומלבד זאת- פורום מטבעו אינו ניצחי בהרכבו אנשים מתחלפים ותמיד התקווה לשינוי קיימת. וחוץ מזה לא מוותרת ככ בקלות. נילי.

למעלה