אני אענה על השאלה הראשונה בשירשור
הזה. קודם כל תמיד זה טוב שיהיו יחסים טובים בין כל הצדדים. אבל, אם את רוצה להיות בקשר כדי להשיג שליטה על כמות המפגשים של בנך ואביו, אז שאר הצדדים שמעורבים בסיפור, ירגישו בזה מיד והקשר שיצרת מהר מאוד יתנתק ויתרה מכך, תקבלי תוצאה הפוכה. שנית, את לא המחליטה היחידה לכך שיהיה קשר או לא. אל תשכחי שאת צריכה את רצונה של בת הזוג להיות איתך בקשר ולהתיידד איתך. יכול להיות שהיא תמצא לנכון לא להיות איתך בקשר. כמו כן, אל תשכחי שהמפגשים של בנך ואביו יפחתו באופן טבעי מכיוון שהוא עכשיו צריך לחלק את זמנו עם עוד גורם וכשהוא יתחתן ויהיו לו ילדים נוספים הזמן מתחלק עם עוד גורם/ים. לכן, אני לא יודעת עד כמה יכולה לעזור לך ההתידדות שלך עם בת הזוג לגביי כמות המפגשים ופינוי הזמן של האקס שלך לבנך. מה שכן זה יכול לעזור לבנך בכך שהוא רואה יחס יפה מצד אימו כלפי אביו ובת זוגתו וההיפך וזה שווה הרבה. בשורה תחתונה אני חושבת שלהתיידד לא צריך, רק לשמור על קשר מינימלי עם דיסטנס להחלפות אינפורמציה וכד'. לא לשכוח את הכבוד שצריך לתת אחד לשני, אחרי הכל הילד רואה הכל ולאחר תהליך של עיבוד הוא גם מבין הכל. עוד דבר, לא לנסות להכתיב, לשנות, להוסיף משהו במערכת היחסים בין האב לבנו ולבת הזוג של האב. תמיד תתקבל תוצאה הפוכה למרות שלפעמים הכוונה טובה.