שאלה פרובוקטיבית, אולי.

neophile

New member
"אנחנו" = העולם המערבי

בארצות אחרות שהאינקוויזיציה לא הגיע אליהן הידע נשתמר...למזלנו. לכל מי שהמילה "נוצרים" מטרידה אותו, תחליפו את זה ב"ממסד הכנסייתי"

neophile

New member
למה לא?

לממסד הכנסייתי לא היתה בעיה לקרוא לכל מי שלא קיבל את הדוגמה שלהם עובדי שטן אז למה לי צריכה להיות בעיה לכנות את הממסד הכנסייתי באיזה כינויים שאני רוצה? תיקנתי מ"נוצרים" ל "ממסד הכנסייתי" כדי שחס וחלילה נוצרים לא יקחו את זה באופן אישי. למה אני לא יכול לקלל את הממסד? לא מדובר באנשים ,אלה במכונה.

RainBird

New member
ואתה רוצה לנקוט באותן שיטות? זה שהנאצים קראו ליהודים נחותים, לא אומר שאתה יכול לקרוא לקבוצת מיעוט אחרת "נחותה" על אותו בסיס. אם אתה מתנגד לקבוצת אמונה מסויימת- יש צורות לגטימיות להעלות טענות נגדה- אבל ממש להשתמש במילות קללה זה לא רק לא הולם, אלא גם נוגד את חוקי תפוז. אדם חכם לומד מטעיותיו, ולומד גם להתנצל עליהן. ארדן.

neophile

New member
אני לא נוקט באותם שיטות

אני מקלל את הממסד, האינקוויזיציה עינתה ושרפה אנשים, יש הבדל. לא התכוונתי לפגוע בכך בנוצרים כיום, דיברתי על הנצרות בתקופה ההיא(של ימי החשיכה) אם יש מישהו שקיבל כלכך הרבה ביקורת והערות מגעילות זה אני ולא דרשת מאף אחד להתנצל בפני ,כולל מאותו אדם שכביכול פגעתי בו נואשות...

RainBird

New member
ואיך זה מתחיל שחר? אף אחד לא קם בבוקר סתם ככה והולך להרוג את המכשפה. זה מתחיל אחרת- במילים, בזילות ובשינאה. ציפיתי ממך יקירי להבין את חשיבותן של מילים והמשמעות שלהן. קרא למשל את המאלוס מליפיקארום והקומפדיום מליפיקארום- בזמנו הפופלאריות שלהם הייתה זהה לזו של התנ"ך. המילים בהם הביאו, בין היתר לציד המכשפות. גם ההיסטוריה של האנטישמיות היהודית מוגדרת בספרים קריטיים שמופיעים ומסמנים זמנים אפלים- מיין קאמפ, הפרוטוקולים של זיקני ציון ואם תחפש תמצא עוד. אני מבטיח לך. זה לא משנה אם אתה מקלל דת בנקודה בהיסטוריה או עכשיו או אדם או עז. זה לא חוקי על פי חוקי תפוז. אם החוקים לא מעניינים אותך או שאתה בוחר להתעלם מהם, תמיד את האופציה המאוד פופלארית לדעתי- פשוט לקום וללכת. אם אתה לא מסוגל להתדיין לפי החוקים שכתיבה בפורום מותנה בקבלה שלהם, אין לך מה לעשות פה. ובנימה יותר אישית- סמוך עלי שקיבלתי את חלקי של הערות מגעילות וביקורת, כמנהל וכאדם. וידעתי מתי להתנצל ומתי פשוט לסגת. ארדן.

neophile

New member
איך נוצרה ההסטוריה

אני באמת חושב שאם נבין את החשיבות של מעשי הכנסייה(השמדת ידע) נוכל לקחת את ההסטוריה יותר בפרופורציה בהתחשב בכך שהיא מבוססת על כתבים שהכנסייה כתבה או היתה מעורבת בכתיבתם. זה לא ללמוד היסטוריה, אלה איך ההסטוריה נוצרה?

RainBird

New member
וכרגיל לתגובה שלך אין שום קשר ל: 1. ההוכחה שלי נגד הירידה שלך על קבוצות אתניות מסויימות. 2. החשיבות של המילים והטקסטים. 3. למציאות. זה הכל.

neophile

New member
כבר אמרתי לך

כל מה שיש לומר, מעבר לכך אני מבזבז עליך אנרגיה. ממש לא משנים לי הדמיונות שלך.

RainBird

New member
אולי אני לא יודע לקרוא זמנים אבל לפחות אני יודע לענות בצורה קוהרנטית ../images/Emo13.gif

*כובע מנהל*

פספסתי קודם לכן את המילה "ארורים" שכתבת. אלון צודק - כבר בפורום אחר הוזהרת לגבי השימוש במילות גנאי, ולא משנה מי הקבוצה, וההזהרה הזו תקפה גם כאן. את הדיעות האישיות שלך לגבי קבוצה כזו או אחרת, שמור לעצמך.

טלה בר

New member
הזכור לחשוב אחרת

היא עיקרית ובסיסית לכל אדם. לדעתי, החשיבה הפשוטה יותר קדמה לחשיבה המסובכת יותר, ולהשליך ממחשבות ימינו על צורת המחשבה של העבר היא טעות. אבל - כפי שאמרתי, וכיוב'

neophile

New member
איפה קראת את זה?

אני לא בטוח שאנחנו באמת יכולים לדעת איך חשבנו לפני כמה אלפי שנים . אני לא חושב שמיתוסים עתיקים סופרו על מנת לעבד אותם באופן רציונלי , אלה על מנת להעניק תחושות מסויימות.. תוסיפי לזה שבזמנים העתיקים, הכוהנים שסיפרו את הסיפורים, הם אלו שקיבלו את ההשכלה הגבוהה ביותר(בייחוד בתרבות מצרים שגם פיתגורס למד את בה את תורת המספרים במסגרת החניכה שלו) שאלו שסיפרו את הסיפורים, הם גם אלו שחשבו באופן רציונלי. הטענה שבעבר החשיבה היתה פשוטה יותר , היא בדיוק טיעון של הזמן הזה מתוך איזה גאווה כאילו ההבנות שאנחנו מקבלים היום הן יותר טובות מההבנות שקיבלנו פעם.

טלה בר

New member
השאלה היא

על איזה עבר מדברים. ברור שהתרבות המצרית הידועה לנו, המתבטאת בכתב ההיירוגליפים המסובך, נמצאת ברמה גבוהה ביותר. אבל אם תלך אחורה בזמן אלפי ועשרות אלפי שנים, למצב שבו טרם היה כתב שיכול להביא לידיעתנו את דרך המחשבה של הראשונים בין ההומו סאפיינס, נוכל לגלות מצב שונה לחלוטין. ודאי שיש כאן הבעת דעה - לא כל מה שאני אומרת קראתי באיזה מקום, חלק ממנו נוצר במוחי הפרוע! - ולא כל אחד חייב לקבל אותה.

טלה בר

New member
מיהו

"הבורא" - לדעתך יש מישהו שברא את העולם? בתגובה למאמר אני נותנת לך כאן כתובת למאמרי ב"האייל הקורא" בריאה ויצירה - אולי זה ירחיב את טווח המושגים שלך. http://www.haayal.co.il/story_1691

למעלה