שאלה פרובוקטיבית, אולי.

neophile

New member
אני לא יודע

אני מאמין בהאצלה ועוד לא הגעתי גבוה מספיק כדי לומר לך ממקור ראשון.

neophile

New member
שאלה

מה הסיבה שבתיאור שלך את העולם ההינדי הזיכרי השמטת את קרישנה?

laoch gaidhlig

New member
לא הבנתי מה המאוס פה?

ההודעה? הדיון שהוביל להודעה? או אולי כותב ההודעה :)

PaganJane

New member
התשובה שלי

שלום, 1. לא, אני לא מתכוונת לבצע ברית מילה לילדי. עבורי, אין לברית מילה משמעות (או סיבה) דתית שתצדיק פעולה כה פולשנית. המשמעות החברתית עבור בני (ההיפותטי) (כלומר: היותו "ערל" ובכך חריג), קיימת, אולם אינה מהווה סיבה שתצדיק פעולה כה פולשנית. לעניות דעתי, כל הסיבות הרפואיות אינן מצדיקות פעולה כה פולשנית, גם בגלל שהן שנויות במחלוקת, ונוטות להישתנות, וגם בגלל שלפעולת מנע כרורגית צריכה להיות סיבה פאתולוגית. לא הגיוני שכל המין האנושי התפתח כך שלמחצית ממנו נקודת תורפה כה נוראית שדורשת התערבות פולשנית עם לידתם. 2. אני לא יודעת מהו המקור לטקס. יכול להיות שמדובר בסוג של סירוס סימבולי, שמטרתו המקורית הייתה להבטיח שהדור הצעיר לא יפגע בדור המבוגר בנסיון לתפוס את מקומו בבגרותו, וקושט במשמעויות דתיות. יכול להיות שאכן מדובר בסוג של הקרבה דתית, מעין קורבן אדם מעודן ובלתי-קטלני. ידוע לי שהיו תרבויות קדומות (כן, גם פאגאניות) בהן היה נהוג להקריב לאלוהות את הבן (הראשון?). יכול להיות שברית מילה הוא מעין קורבן לא-קטלני. לא ידוע לי על מקור פאגאני לברית מילה. עם זאת, כאמור, לדתות הפאגאניות הקדומות היו מנהגים פוגעניים יותר מברית מילה, כמו קורבן אדם. ההבדל הוא שהדתות הניאו-פאגאניות מעבדות ומשחזרות את הדתות הפאגאניות הקדומות ומנהגיהן באופן כזה שיתאים לידע ולמוסר המודרני והאישי שלנו, בעוד שדתות מונותיאיסטיות רבות, מתעקשות לבצע מנהגים קדומים למרות שהם מתנגשים עם נקודת המבט המודרנית, ועלולים להיות בעלי השלכות פוגעניות. אני באופן אישי חושבת שבברית מילה יותר נזק מתועלת. יכול להיות שיש מאוחרי המנהג משמעות כלשהי שניתן לעבד לדבר חיובי, אבל אני לא מכירה אחת. אני חושבת שכפי שמבצעים את המנהג כיום הוא פוגעני ומיותר. מקווה שעזרתי, ג'יין

ההגמון

New member
ראוי להדגיש

כי ברית מילה יכולה להתבצע גם במועד מאוחר יותר, באם תהיה סיבה רפואית או דתית, בבחירתו של הילד. כשפוגעים בתינוק בן 8 ימים ללא סיבה רפואית וללא בחירתו החופשית, זאת פשוט התעללות.

ההגמון

New member
לא.

אין בכוונתי לערוך ברית מילה לילדיי. זאת אחת הסיבות שאני אפילו לא מסתכל על נשים שבחרו ביהדות כבדרך שלהן, פשוט כי אין לי כוח או רצון להתמודד עם הסוגייה הזאת בעתיד תאורטי משוער. פשוט לא.

Animus1539

New member
אני קורא דרך קבע ב202

וגם מגיב לפעמים. אני לא אבצע ברית מילה לילדי העתידיים אם וכאשר יוולדו. אני חושב שהפעולה הבלתי הפיכה והפוגענית הזו, יותר ממיותרת, ורק אדם בוגר רשאי להחליט על פעולה כירורגית כזו בעצמו ובעצמו בלבד. מעבר לכך איני מודע לטקס פגאני כלשהוא שאפילו מזכיר ברית מילה, למעט קעקועים שבטיים, המשמשים כטקס מעבר לבגרות בנוער. גם הרעיונות של paganjane ייתכנו כאפשריים כפי שהובעו בפוסט שלה. זהו. אני מתנגד נחרץ להתעללות זו בילדים בני יומם, ובעד הסברה רחבה למי שמוכן לשמוע על כך.

../images/Emo13.gif

טוב, אותי כבר מכירים מ202 ודעותי ידועות (אני נחרצות נגד מילה וחושב שזו פעולה פוגענית שבחברה מתוקנת אמורה להיות בלתי חוקית בעליל). למיטב ידיעתי טקס מילה היה קיים בתרבות של מצריים העתיקה שהיא אחת התרבויות הכלולות במטרייה הפאגנית. מבין הדתות הניאו-פאגניות או הדתות של המזרח הרחוק, אין אף דת שמקדמת מילה. דתות רבות מתנגדות בין אם באופן ישיר ובין אם באופן עקרוני למילה. דת הסידאים למשל אוסרת על המילה כלל למיטב ידיעתי.

laoch gaidhlig

New member
טוב היות והפעם הדיון תרבותי יותר...

והעובדה שאני רואה רק את המתנגדים עונים,אז הנה תשובה אחרת. בשבילי העינין אינו תאורטי שכן בעוד חודש יולד אח לבתי המקסימה. דבר נוסף שאני צריך להדגיש זה שאני ללא רקע יהודי,אזרח ישראלי כן יהודי לא (בת"ז תחת סעיף הלאום רשום סקוטי.) בדיון שערכנו אישתי ואני החלטנו למול את הבן,לא טקס יהודי אלא אקט כירוגי. הסיבות הם , אני אישית מהול ולא רואה בזה בעיה. ההחלטה שלגדל ילדים פה בישראל בסביבה שרבה יהודית מעלה את העינין החברתי פסיכולוגי ואין מה לעשות ילדים אומרים את אשר הם חושבים ולא רוצה להיתמודד עם ילד בן 4 שאמרו לו בגן "למה הבולבול שלך מקולקל ?". מחקרים נעשו ותוצאות ניתנו לישני הכיוונים , גם לחיוב וגם לשלילה, אנו (אישתי ואני) נוטים לקבל את התוצאות המחייבות ולא את השוללות. לגבי מקורות פוליתאיסטים, אז ידוע לי על שבט במרכז אפריקה אשר גם אצלם קיים הנוהג של מילה,כמו כן המנהג היה קיים במזרח התיכון הקדום , הד לכך ניתן למצוא בת"נך אשר קורא לפלישתים ערלים ולא לשאר עמי כנען,מכאן שהם היו מהולים וצריכים היו למצוא סיבות לגנותם ועיקר הגינוי להם היה "פריצותם" המינית.

gwizard

New member
תגובתי

אני אישית בעד מילה כי לי אין שום בעיה עם זה ואני אישית מרגיש שזה כן נותן היבטים חיוביים, גם מבחינה בריאותית (פחות לכלוך) וגם מבחינת ההנאה ממין (מרכז העצבים בראש הפין חשוף וכך יש יותר גירוי). אני עברתי את טקס המילה בגיל 11 כך שלי כן הייתה ברירה ואני כן יודע מה זה להיות לפני ואחרי. אבל למרות כל זאת, אני לא אמול את ילדי כאשר יהיו כי אני לא מתכוון לקחת את הבחירה האישית מהם. כאשר יגיעו לגיל המתאים (נפשית) האופציה תועמד בפניהם ומה שיחליטו יהיה. כמובן שאם ההחלטה תהיה כן אז רק בבית חולים בהרדמה מלאה. שום פרזיט בעל פאות וסכין לא יתקרב לילדים שלי. לא ידוע לי על טקס פאגאני של מילה, אך כמו שאמרו לפני - תבדקי מצריים ושבטים אפריקיים.

שלום לך.

לגבי ההסטוריה של ברית המילה, גוגל מסתבר כידיד טוב, ובויקיפדיה באנגלית יש תקציר לגבי ההסטוריה של מנהג המילה בגברים. הדעה האישית שלי היא שברית המילה כשמה כן היא - הצטרפות לברית שנכרתה בין האל השבטי לשבט של אברהם. שייכות לשבט כללה הצטרפות לברית זו, וגם ה"נוכרים" שישבו בארץ הבינו זאת (סיפור שכם ודינה, אפילו שכאן בני יעקב ניצלו לרעה את העניין). אני לא אכפה על ילדיי שייכות לשבט זה אם הם לא ירצו זאת ואשאיר את זכות הבחירה בידיהם (כמובן, שזאת אני אומר על דעתי האישית, איני נשוי ואיני מתכנן ילדים כרגע, וכמובן שלאימם של הילדים גם תהיה אימרה בדבר - בכלל, מי יודע אם היה תהיה יהודיה?), אך גם לא אתן להם לקרוא לעצמם יהודים (ממוצא יהודי כן, אך לא יהודים, אפילו מבחינת שייכות שבטית/עממית, ללא קשר לאמונה דתית).

Polar Aurora

New member
אני נגד

הסיבות בעד מילה נשמעות לי כמו התפשרות יותר מטיעונים משכנעים (לכלוך? לפני 5000 שנה זה היה רלוונטי אבל אני מקווה מאוד שהילדים שלי, כשיהיו, יתקלחו באופן קבוע - לפחות אחרי שזחלו על האדמה בלי תחתונים). לחצי מהבנים בכיתה שלי יש עורלה, וחוץ מלצחוק על זה עם חברים לא שמעתי אף אחד מהם מתלונן על כך שהעירו להם על כך בצורה בצורה פוגענית (בעצם... מי ינפנף בכך שבגן אמרו שהבולבול שלו מקולקל?).

Polar Aurora

New member
אני נקבה

ואני בכיתת מופת, ארגון שבמקור רוסים הקימו אותו אז בכיתה שלי יש רק שני ילדים שלא יודעים רוסית.

RainBird

New member
נגד. למה? ככה. אם אימא טבע בראה אותך בצורה כלשהי, יש לכך סיבה. במקרים חריגים כמובן אפשר וצריך לתת את השליטה ליד המנתח- אבל להסיר חלק מאיבר המין לכל האנושות הגברית זה כבר מגוחך, גרוטסקי ומזעזע. אני חושב שצריך לפחות להגיע לגיל ההסכמה כדי לשאול אם יש עיניין או לא בהליך ולא לבצע אותו בכל רך נולד. מה שגם- כל הילדים נולדים שונים. וילדים כחברה אכזרית- נכון שהם נטפלים לכל שוני- אבל את לא רואה הורים ששולחים ילד בן 4 או חמש לשאיבת שומן כי ילדים צוחקים עליו שהוא שמן, או צובעים שיער לילדה ג'ינג'ית כי היא היחידה בכיתה. לחשוש מלחץ חברתי עתידי זה ממש כבר טיפשי לדעתי, תמיד יהיה שוני בילד שבגללו יצחקו עליו, בשלב זה או אחר, אז אם זה העורלה או שוני אחר זה כבר לא משנה. זה הכל. ארדן.

תודה לכולם על התגובות

גם אלה שהסכימו עם הצד שלי וגם אלה שלא- התגובות שלכם עזרו ואפילו רגשו.

Wing Chan

New member
לא החלטתי, אבל נוטה לכיוון של כן.

למה? אנאערף עייף מדי מכדי לחשוב (בסיסיות זה כיף?) על סיבה אחרת כרגע חוץ מהטמעה חברתית נורמאלית בחברה כיום.

למעלה