שאלה קטנה לכולם....

Nimst

New member
ג'יי קיי שאבה השראה

מכל מיני מקומות (מיתולוגיה יוונית, למשל) ובין השאר גם מטולקין. כבר היה פה דיון קצרצר על ההקבלות. יש הרבה כאלה.

Chakotay

New member
"שאבה השראה" נו באמת

אתה באמת רוצה שאני אגיד לך כמה היא העתיקה מטולקין? והיא לא רק העתיקה מטולקין, גם מסופרים אחרים. אוקיי אני אגיד לך כמה עכשיו: דובי...גולם(יש באמת על מה להרחיב?) שילוב....העכבישה הגדולה ששחכתי את שמה מהספר. נאזגול....סוהרסנים, טוב גם נאזגול הם לא בדיוק מקוריים במיוחד. יש עוד המון, אבל ממש אין לי כח עכשיו, ובכל מקרה הספרים גרועים לדעתי.

Nimst

New member
"שאבה השראה", כן.

אין ספר פנטזיה אחד שלא משולבים בו אלמנטים מספריו של טולקין.. הוא הרי יצר את הז'אנר. אני מסכימה איתך שבספרים של ג'ייקיי אין הרבה מקוריות, וכתבתי בהודעה מעלייך - זו שהגבת אליה - שיש הרבה הקבלות בין הספרים שלה לאלה של טוקין. ואני בת. (אני מנחשת שהתכוונת להגיב לאיירה) אנא כווני תגובותיך למקום הנכון.

aniviel

New member
הקטע שכואב להארי הצלקת....

לא קראתי את הספרים אבל בסרט הראשון כאבה להארי הצלקת המוזרה הזאת שלו כשהוא היה ליד זה שעשה לו אותה. מאיפה זה נראה לכם לקוח אם לא מפסגת הרוחות והנאזגול?

כמו שאמרת, לא קראת את הספרים

ככה שאת לא מבינה בדיוק את העניין. הסרט לא ממש נאמן ב100% לספר. הצלקת של הארי קשורה לזה שניסה להרוג אותו (וולדמורט דרך אגב) בדרכים נוספות חוץ מכשהם קרובים. לדוגמא, כשוולדמורט מרגיש רגשות חזקים ועוד כמה דוגמאות. ככה שאולי הרעיון הכללי לקוח מטולקין (אני גם בספק בזה), אבל הוא מפותח מאוד לעומת שר הטבעות

Y. Welis

New member
האמת היא שזה שם משפחה אנגלי

כמו כמה מקומות נוספים בפלך. אני מעדיף וריאציה אחרת על השם - וינטרבוטום...

הסוהרסנים והנאזגול דומים מדיי

וולדמורט-סאורון דמבלדור-גאנדאלף צלקת-צלקת ועוד... מלבד זאת לרולינג אין טיפת מקוריות הארי נפגש בוולדמורט כל פעם בסוף הספר, ומנצח אותו.קיטשחי מאוד, כשהיא הרגה את אתם יודעים מי בחמישי, היא השיגה ההפך-עוד יותר קיטש.

יופי עכשיו בואו נשווה...

את הכל!!! דרדסבא = גנדאלף! בר כוח = ארגורן! לדעתי זה שטויות! תמיד יהיו בכל מיני ספרים דברים דומים אבל זה ממש לא אומר שהיא העתיקה! כדי ליצור את העולם של הארי פוטר היא הייתה צריכה דברים קסומים שגם מופיעים בעולמות פנטזיה אחרים (לדוגמה שר הטבעות!)!

Y. Welis

New member
אגב הדרדסים, ידעתם שהיוצר שלהם

עלה לארץ וחי בשנתיים האחרונות בבית קטן בכפר באיזור ירושלים? מדהים. היתה עליו כתבה אתמול בערוץ 10.

Eowyn of Rohan

New member
באמת?

העיקר עושים השוואות בין הדרדסים לנאציזם..

maglor

New member
בצורה מוזרה למדי

הגיעה שמועה אלי כי סר איאן מק'קלן יהיה דמבלדור הפעם.

גם אני שמעתתי את זה אבל...

בסוף מסתבר שזה לא נכון. שחקן אחר לא מוכר (לדעתי) משחק אותו

למעלה