שאלה קטנה לכולם....

Nimst

New member
דווקא חבל

בדיוק כמו שסיר איאן התאים לגנדלף, הוא יתאים גם לדמבלדור.

ChipiM

New member
וסתם בלי קשר ../images/Emo140.gif

בשר הטבעות כל מי שבא מגונדור קורא לסאורון "זה שאין לנקוב בשמו&quot
בורומיר, פאראמיר). בהארי פוטר- וולדמורט הוא זה שאין להגיד את שמו/לומר וכו'.. זה די דומה, לא??
יש דברים דומים ושונים. ובכל זאת טולקין שולטטטטטטטטטטטטטט! נקודה. (<<<<<<<<דעתי האישית בלבד!!!!!!!!! אז לא להגיב בכעסים)

Nimst

New member
אבל למה

להתעקש להגיב דווקא להודעה שלי, שאמרה בדיוק את זה, הממ?

Galadriel 3000

New member
ודובי- גולום.

ובסרט מרי ופיפין מזכירים טיפה טיפה (אבל טיפה) את פרד וג'ורג'.

cutieliji

New member
וואי, הם באמת דומים...

המופרעים... מרי+פיפין לשלטון! הם הכי מגניבים.ובספרים של הארי פוטר הכי אהבתי את פרד וג'ורג'...

Fozzie

New member
../images/Emo80.gifסוהרסנים.. עברה בי צמרמורת

כשראיתי את הטריילר.. במיוחד את הקטע שלהם!!!!

Nimst

New member
כמובן שהנאזגול

מה גם שהם באו קודם, אז בכלל.. מגיע להם. חוצמזה שיותר מפחיד שחור לגמרי, מאשר עור.. גועלי ככל שיהיה.

אלרוס

New member
למה אנשים ממשיכים לנסות להשוות?

אין בין כל פרט בשה"ט קשר לכל פרט בה"פ! לדוג', מה הקשר בין הנזגול לדמנטורס (שונא את המילה סוהרסנים) חוץ מהברדסים השחורים, שגם אותם הנזגול לא לובשים בד"כ אלא רק כשהם הלכו לפלך או לדברים מסויימים כדי שתהיה צורה מוחשים, המלך המכשף בקרב לדוג' לא שם את הברדס השחור אלא גלימה וכתר (לא קסדה, כתר), הדמנטורס לוקחים את המחשבות השמחות ומעוררים עצב, הנזגול פשוט מפחידים, הדמנטורס הם יצורים מיוחדים, הנזגול הם בני אדם שיש להם את 9 הטבעות, הדמנטורס משמשים גם את כוחות הטוב עד סוף החמישי, הנזגול תמיד שירתו את סאורון ואין להם אפשרות לעבור צד, הדמנטורס ניזונים משמחה, הנזגול לא, יש 9 נזגול, מי יודע כמה דמנטורס יש, יש כישוף כדי להרוג/להרחיק דמנטורס,את ראש הנזגול לא יהרוג גבר ילוד אשה, את השאר הרגו רק בהשמדת הטבעת האחת... אין שום דבר באמת משותף לשניהם, סתם אנשים אוהבים להשוות בין הדמנטורס לנזגול, גולום ודובי וכל דבר אפשרי מה"פ לכל דבר אפשרי משה"ט ובסוף להגיד "הוא/היא מעתיקנ/ית"

Nimst

New member
נתחיל מזה שזה שאמרנו

רק "היא", ולא "הוא". אף אחד לא חושד שטולקין העתיק מרולינג:) אלרוס, הקבלה פירושה דימיון, לא זהות אחד על אחד. אם הדברים הדומים היו הופכים זהים, ג'ייקיי הייתה כותבת מחדש את שרה"ט. היא יצרה עולם משלה, כפי שנהוג בספרי פנטזיה, ומוטיבים בעולם שלה מקבילים לאלה מעולמו של טולקין. אתה לא יכול להכחיש שלא חסרות הקבלות מסוג זה. אני לא יודעת כמה זה הוגן, באמת, לקרוא לה "מעתיקנית". בסך הכל, בכל ספר פנטזיה אפשר למצוא מרעיונותיו של טולקין בין הדפים, בצורה זו או אחרת. אבל, באמת, רולינג לקחה את זה קצת לקיצוניות.. וכמו שכתבתי כבר איפושהו בפתיל הזה, אני לא מדברת רק על טולקין. יש בספרים שלה גם הרבה מהמיתולוגיה (נדמה לי שאפילו כתבו על זה ספר).

אלרוס

New member
בלע...

ההוא/היא היתה בדיחה על הודעה בזמנו בפורום טולקין שאמרה שטולקין העתיק מג'יי קיי וזה היה ממש מצחיק. מה שאני מנסה לאמר זה שאין מה להשוות, כשמדברים על השוואה מדברים על מוטיבים זהים שהדבר היחיד המשותף במקרה הזה הוא ששניהם ספרי פנטזיה... בקשר לזה שרולינג לקחה השראה מהמיתולוגיה, כך גם טולקין ממיתולוגיות שונות.

Nimst

New member
אבל *כן* יש מה להשוות.

נתנו כאן כמה וכמה דוגמאות טובות למוטיבים שחזרו על עצמם.

אני לא מנסה להשוות שום דבר!!!!

אני רק רוצה לדעת מה אתם מעדיפים!!!!! הם דומים קצת בצורה החיצונית ולכן אני רוצה לדעת את מי אתם מעדיפים!!! אני לא משווה שום דבר!!!

maglor

New member
מבחינת ההשפעה שלהם עלי

תמיד העדפתי את הנאזגול, מצאתי אותם הרבה יותר מפחידים במיוחד כי הם כל כך מסתוריים, והצרחות שלהם עוזרות, אה וגם העניין שהם לא עוצרים בשביל שום דבר שלא כמו הסוהרסנים. בקדר לדמיון ביניהם? אני לא מצאתי למעט הברדס, כמו שאמר אלרוס מיודענו תגובה או שניים מעלי יש יותר מדי כדי לאמר שהם לא דומים.

Galadriel 3000

New member
מממ...

גם הנאזגול יוצרים סביבם הרגשה של חוסר תקווה, עצב וייאוש (מישהו כבר שכח את המגיפה השחורה?) העניין הוא שרולינג רק הדגישה את זה יותר.

maglor

New member
יכול להיות

שככה זה נראה דרך הסרטים האמת היא שההשפעה היחידה שלהם היא הטלת פחד ורצון בלתי נשלט להיחבא.

Galadriel 3000

New member
הממ הממ...

לא. זה לא נראה ככה דרך הסרטים, אני מסתמכת על הספר כשאני אומרת את זה... אני לא יודעת... אולי המגיפה השחורה?

cutieliji

New member
../images/Emo124.gifנאזגול לשלטון!!!!

הם הכי מצמררים. הסוהרסנים פשוט לא עושים לי את זה.

למעלה