שאלה..שמציקה לי כבר הרבה זמן

InnerKid

New member
טעות

אתה צודק במה שאתה אומר, אולם אין זה מוכיח שרק חומר קיים, אלא שחומר קיים, אולם לא בטוח שרק הוא.

עידו10 

New member
לא ניסיתי להוכיח שיש "רק" חומר

רק הוכחתי שהוא קיים. האם אתה טוען שיש משהו שהוא אינו חומר?

InnerKid

New member
מעולם לא הכחשתי את קיומו של החומר

אולם, אם לא ניסית אתה להוכיח שיש רק חומר, אלא רק להוכיח שהוא קיים, משתמעת מדבריך הנחה סמוייה, שיש עוד משהו מלבד חומר. אם כן, מהו אותו הדבר? ואם אתה טוען שאין, הרי זה כמו שתטען שהכל חומר, וזו כבר הנחה מטאפיזית, שאותה כבר הסברתי.

עידו10 

New member
אל תכניס משמעויות נוספות לדברי

לא ניסיתי לומר שיש משהו חוץ מחומר, שכן לדעתי אין דבר שכזה. מי שחושב שיש דבר כזה- שיוכיח. עד אז, אין שום סיבה לחשוב שקיים כל דבר שאינו חומר.

InnerKid

New member
ידידי היקר

קודם כל, באותה המידה שאתה מבקש ממני להוכיח את הטענה שלי שלא הכל הוא חומר, אני מבקש ממך להוכיח את טענתך שהכל הוא חומר, כיוון שההוכחה הקודמת שלך לא תקפה. כעת, אני מזכיר לך שאמרנו שהכלים המדעיים לא תקפים כדי להוכיח את קיומו של מה שאינו חומר, ולכן אינם תקפים במקרה זה. שאלה לי אליך - מהי אהבה? מהי שנאה? מהי חיבה? ואין אני שואל על חומריותן או אי חומריותן של אלו, כך שתשובה כגון ´מצבים כימיים שונים במוח´ לא תתקבל, אלא אני שואל האם הם קיימים, וכיצד אתה יכול להוכיח את קיומם ?

עידו10 

New member
לגבי אהבה-

האהבה היא בעיקרון אוקסיטוצין ואנדורפינים המופרשים לדם, מבלוטת יותרת הכליה אם אינני טועה. כמו כן, יש כמובן את הרישום במוח ואת הפעולות הנלוות לאהבה, אבל ההרגשה הפיזית של רפיון והנאה נגרמת על ידי אוקסיטוצין ואנדורפינים. לגבי שנאה- אני משער שמדובר באדרנלין, בנוסף לפעולות המוח, אך זו רק השערה. חיבה- ע"ע "אהבה". כל אלו קיימים, במצבים החומריים הללו בלבד. כל ייחוס משמעות אחרת הינו בגדר אשליה. אשליה שנגרמת בעיקר שנעים לנו מאוד להאמין, שהאדם שאנחנו איתו מיועד לנו בצורה יותר מ"שגרתית". לגבי קיום הנשמה- אני לא מכחיש את קיומה, ואני לא יוצא בפה מלא ואומר "אין דבר כזה נשמה". אני אומר דבר כזה- יש חומר. אני יודע שיש חומר, נתקלתי בחומר כל חיי. לגבי דברים אחרים- מעולם לא נתקלתי בדברים אחרים, לכן הם אינם קיימים מבחינתי. לכן אין שום סיבה שאאמין שיש נשמה, יותר משיש פילים ורודים מכונפים מעופפים מעל ביתי. לכן- אין צורך שאוכיח ש"הכל חומר", שכן זה יהיה מגוחך. כשאתה מחפש תופעה מסויימת, אתה לא מחפש את כל מה שאינו התופעה הזו, אלא את הדבר היחיד שהינו התופעה. לכן המדע אינו מתעסק בקיומה של הנשמה. ושוב- מי שטוען לקיומה של נשמה, שיקום ויוכיח. אם אין ביכולתו להוכיח זאת, אין סיבה להתייחס להמצאה זו.

InnerKid

New member
לא ממש ענית לי על השאלה עצמה..

אזכיר לך את בקשתי מהתגובה הקודמת שלי, שתשובה על חומריותן או אי חומריותן של האהבה, השנאה, החיבה וכו´ לא תתקבל, ותשובה כזו בדיוק נתת. אני לא מתנגד לתשובתך, אבל אני שואל כיצד אתה יודע על קיומה של אהבה שכזו, כיצד אתה מכיר אותה? אם את כל החומר אתה מכיר בחושיך דרך הנסיון, אז דרך איזה נסיון אתה מכיר בקיומה שלך אהבה,שנאה, חיבה וכו´ ? בנוסף, אתה טוען שאתה מכיר את החומר כי אתה נתקל בו כל חייך, ולכן יש חומר. החומר מורכב מאטומים (הנחת יסוד מדעית). האם ראית אטומים בעיניים?

עידו10 

New member
אם לא רצית את ההרכב

הפיזי של אהבה, שנאה וחיבה למה שאלת? איזו תשובה ציפית לקבל? כיצד אני יודע על קיומה של אהבה זו? ערוץ 8 ונשיונל ג´אוגרפיק. ראיתי שם כמה מחקרים, כמה תוכניות וכמה נסויים שנעשו כדי לברר מה מקור האהבה וכו´. דרך איזה נסיון אני מכיר בקיומה של האהבה? שאלתך מנוסחת לא טוב, אך בכל זאת אענה לפי מה שהבנתי- הנסיון שלי מתבטא בזמן שאני עם חברתי הנוכחית. כל פעם שאני רואה אותה, אני יודע שהמוח מורה לבלוטת יותרת הכליה שלי לשחרר אוקסיטוצין ואנדורפינים לדם, וזאת משום שאני יודע שהיא שותפה טובה לחיי, משום שאנחנו שותפים לאותם תחביבים ואותם תחומי עניין (פלוס זה שהיא יפהפיה
). האם ראיתי אטומים בעיניים? עניתי לך על כך- כן, ראיתי תמונה של אטומי זהב.

עידו10 

New member
תיקון-לגבי "אם ראיתי אטומים"-עניתי

ל"LIGHTM" כמה הודעות למטה, לא לך.

Henryf

New member
האם החומר קיים ?

אפילו אם לא הכל חומר, האם חלק מהעולם הוא חומר? קודם יש להגדיר מהוא חומר, ואז נצטרך לבדוק באם הוא קיים. אני מאד סקפטי לגבי קיומה של מהות הנקרת "חומר". הנרי

עידו10 

New member
ודווקא כן הוכחתי

לא הוכחתי על דרך השלילה, שכן זה לא אפשרי. הוכחתי, על פי נסיון.

עידו10 

New member
נסיון

של כל אדם באשר הוא. אף אחד עד היום לא ראה משהו רוחני והביא איזשהן הוכחות לכך. אין אף מקום בעולם עם נשמה בתוך מבחנה.

InnerKid

New member
ודאי, אני מסכים איתך

בהחלט שאין אף מקום שבו יש נשמה בתוך מבחנה, אתה לא יכול להגביל אותה לתוך מבחנה במעבדה... כבר אמרנו שכלי הניסוי המדעי תקפים רק עבור החומר, ולכן רק בחומר יוכלו לעסוק. והנה סיפור: במקום מסויים בעולם חשבו שהדגים הכי קטנים שקיימים הם בגודל של 2.5 ס"מ, כי כל הדגים שהם דגו היו לא יותר קטנים מ2.5 ס"מ. מה שהם לא חשבו עליו הוא, שגודל החורים בחכה היה 2.5 ס"מ, ולכן הדגים הקטנים יותר לא נתפסו בחכה שלהם...
מאור.

עידו10 

New member
אז למה כן אפשר להגביל אותה?

מהן התכונות שלה? ממה היא מורכבת? מה המשקל שלה? מה המאסה שלה? האם הנפח שלה קבוע? מה מקורה? איך יוצרים נשמה? כל זמן ששאלות אלו נותרות ללא מענה (הגיוני ומבוסס, שאינו מבוסס על דעה אישית) קיום הנשמה אינו מוכח, ועקב כך היא איננה רלוונטית. לגבי הסיפור- חביב ביותר, אהבתי...

InnerKid

New member
ידידי,מתי תסכים להרחיב את טווח

הראייה ? כל השאלות שאתה שואל אותי - ממה מורכבת הנפש, מה משקלה, מה המאסה שלה, נפח ועוד - אינן רלוונטיות כאן בכלל ואי אפשר לענות עליהן, והוא מה שניסיתי להסביר כבר קודם. המדע אכן מנסה לכמת ולמדוד כל דבר שניתן למדידה, ולכך כליו הם יפים, פועלים, וישימים. אבל המדע אינו כל הספקטרום של הקיום שלנו, כמו שגם החומר איננו כזה. המדע יודע לתת את תשובותיו למה שנמצא במסגרת הפעילות שלו. המשל עם הדגים והרשת לא היה רק סיפור חביב. הדייג הוא המדען, הרשת היא הכלים של המדע, והדגים הנתפסים ברשת הם כל מה שהמדע יכול לגלות. אולם יש גם דברים שאין יכול המדע לגלות, או לומר עליהם דבר מה, כיוון שאין באפשרותו לומר. המדע המערבי המודרני כיום כבר לא מתמייר לתת את כל התשובות כמו שפעם, כי הוא יודע שאין באפשרותו.

עידו10 

New member
===>

ומאיפה בדיוק אתה יודע מהו ספקטרום הקיום ומה נמצא בו? אם לא ניתן לבדוק, לכמת ולמדוד דברים מסויימים באמצעות כלי המדע כיום, מאיפה אתה יודע שהם קיימים?

InnerKid

New member
ידידי - לא ביקשתי שתוכיח את שניהם,

אלא אחד מהשניים... מלבד זאת, מי אמר שדברים שלכאורה סותרים לא יכולים להתקיים בד בבד? האם אלקטרון הוא או חלקיק או גל ולא שניהם ביחד

lightm

New member
קודם כל, אלקטרון הוא אינו גל

הוא חלקיק בעל מטען חשמלי. אבל זה לא כל כך משנה... איני יודע מי המציא את החוק, אבל קיים חוק אשר קובע שסתירות, דהיינו דבר ושלילתו, אינן ממין האפשר. ובכל מקרה, רוח וחומר לא סותרים אחד את השני ולכן שניהם יכולים להתקיים ביחד. אין אפשרות להוכיח כי קיים רק חומר ומכאן, קיום הרוח הגיוני בהחלט.

למעלה