שאלה..שמציקה לי כבר הרבה זמן

עידו10 

New member
אבל אי קיומה הגיוני באותה מידה.

ולכן קיומה אינו רלוונטי. כמו כן, יכולה לעלות השערה שגם הרוח בנויה מרוח ואלמנט נוסף, וגם אלמנט זה בנוי מאלמנט שני. כל זמן שאין שום הוכחה לקיומה הבדוק של רוח, היא לא רלוונטית כלפינו. כמו כן- קיומו של אלוהים.

lightm

New member
והאם יש לך הוכחה לקיומו של החומר?

ואל תצחק, תחשוב לפני שאתה עונה

עידו10 

New member
כמובן...

אפילו על כמה סוגי חומר... המחשב שלי לדוגמא, בנוי גם מפלסטיק, גם מזכוכית, גם ממתכות שונות, וכולן בנויות מאטומים. ההוכחה לקיומו של החומר אינה בעייתית. קיום הרוח לעומת זאת, מוטל בספק הרבה יותר.

InnerKid

New member
ומהי המחשבה?

כשאתה עוצם את עיניך ומחשבות חולפות ברוחך, האם אתה מתייחס רק לכך שיש שינויים כימיים במוח שלך באותו הזמן ? קראת את "הגיונות על הפילוסופיה הראשונית" ?(meditations באנגלית) של דיקרט? בפרק ב´ הוא מראה למה דווקא הרבה יותר קל להכיר את נפש האדם מגופו.
מאור.

עידו10 

New member
המחשבה

היא רק פולסים חשמליים במוח, כימיקלים, ושאר מיני מזונות. אין שום סיבה להאמין כי המחשבה היא חלק נפרד ממך. המחשבה היא פעולה של הראש, כמו שאגרוף היא פעולה של היד (שבשליטת הראש כמובן). כל אדם הטוען כי קיימת נשמה, חייב להצביע על מיקומה, ומה תפקידיה. או לפחות מידע כלשהו לגביה.

InnerKid

New member
איך מתרחשת המחשבה?

אני לא שולל את מה שאתה אומר. אכן, המחשבה היא גם פולסים חשמליים במוח, אך בטח ובטח אינה כולה כזו. מעולם לא אמרתי שהמחשבה היא חלק נפרד ממני, אל תייחס לי דברים שלא אמרתי. ועכשיו יש לי בקשה אליך, אם המחשבה היא רק פעולה של הראש, ויש לה הסברים מדעיים וכלים למדידה, תמדוד לי בבקשה כמה מחשבות יש ביחידת זמן, ואם אפשר גם משאוות זמן של מחשבה. ועוד בקשה צנועה - אם תוכל להסביר למי שאינו יודע - איך לחשוב? אם לבצע את הפעולה ולהפעיל את כל העסק החשמלי שם למעלה... בתודה מראש
מאור

עידו10 

New member
המחשבה היא "גם" פולסים במוח?

מה זאת אומרת? מתי לאחרונה נתקלת בפעולת מוח שאינה מורכבת מפולסים חשמליים או מעברי כימיקלים? "בטח ובטח אינה כולה כזו"? מאיפה אתה יודע? אני מבקש לא לזרוק סתם השערות. אמור רק מה שאתה יכול לגבות בהוכחות. את בקשותיך לא אוכל למלא, שכן לא חקרתי בתחום והידע שלי על הנושא מצומצם ביותר. למרות שאני יכול להגיד לך ש"זכרון העבודה" של אדם ממוצע יכול להכיל 8 פריטים בממוצע (משמע אתה יכול לפקח על 8 תהליכים בממוצע בכל זמן נתון). לא יודע אם זה יספק אותך, אבל זו פיסת מידע מעניינת ביותר.

InnerKid

New member
פתחתי הודעה חדשה בפורום עם תגובות

אתה מוזמן להמשיך משם...

lightm

New member
וכאן אני הולך להתחיל לבלבל אותך

איך אתה יכול להוכיח שהמחשב שלך בנוי גם מפלסטיק, גם מזכוכית... והכל בנוי מאטומים?

עידו10 

New member
כי אני רואה אותו

ומהיכרות קודמת עם חומרים אלו, אני יכול לקבוע מאיזה חומר כל חלק בנוי (לפי טקסטורה, ברק, עמידות בחום). איך אני יודע שהכל בנוי מאטומים? ראיתי תמונה לא מזמן, של תקריב של זהב ורואים בו את האטומים מסודרים (תמונה יפהפיה, ראיתי אותה באיזו אנציקלופדיה.), על סמך האינפורמציה הזו, בנוסף לכך שניסויים שנערכו בכל העולם ובהם הצליחו לראות אטומים של המון חומרים אחרים, אני מסיק שגם החומרים שמהם בנוי המחשב שלי, בנויים מאטומים. מתי מתחיל הבלבול?

עידו10 

New member
אתה סתם מגוחך

מה יש לי להוכיח לך שאני רואה משהו? רוצה הוכחה? בוא לפה, תראה אותו בעצמך.

lightm

New member
בכלל לא מגוחך:

הראייה מתעתעת בנו. אולי זה נשמע תלוש, אבל זה בדיוק כמו שכאשר קיימת קונספירציה ומישהו יגיד לנו שהיא קיימת אנחנו נחשוב שזה מגוחך, כי אנחנו לא רוצים שהאמת תגרום לנו לסטות מדרך החיים בה אנו חיים. בסרט מאטריקס (נכון, זה רק סרט, אבל הוא מציג רעיונות פילוסופיים אפשריים),נימו כלל לא תאר לעצמו בכלל שהוא נמצא במאטריקס עד שהראו לו את האמת.

עידו10 

New member
לא הוכחת בזה כלום...

אבל אחלה אנלוגיה, משום שכרגע- אתה חי בעולם החלומות הזה, שיש בו גלגול נשמות ואתה אף פעם לא מת. רק אני מנסה להוציא אותך למציאות הקרה אך האמיתית...

lightm

New member
להפך

אני מנסה לפתוח לך את העיניים למציאות אפשרית ביותר.

עידו10 

New member
ואיך בד&#

למציאות שבה מאמין כל העולם? בינתיים אני הוא זה שבמיעוט ומנסה לפקוח לאנשים את העיניים. אתה פשוט הולך עם הזרם...

Henryf

New member
אז לכל תופעה יש הסבר מדעי...

לא, למדע אין אף הסבר לאף תופעה. תפקיד המדע לכמט, ולא להסביר, הרי אפילו את תורת הגרביטציה אין המדע מסביר (למה גוף אחד מושך גוף אחר). הנרי

InnerKid

New member
אל תשכח שזה לא תמיד היה ככה...

עבור דיקרט המדע הוא מכונן. המתמטיקה היא אמיתית במלוא עומק המובן של המילה אמת, ואף את הגיאומטריה העמיד דיקרט על האלגברה (גיאומטריה אנליטית). המציאות הפיזיקלית עבור דיקרט מתבארת, מתפרשת ואף מכוננת באמצעות המתמטיקה. המתמטיקה עבור דיקרט אינה כלי, אלא גוף ידע בעל וודאות פנימית. עבור דיקרט, המציאות הפיזיקלית אינא אלא מתמטית
רק במהלך המאה ה-18, בביקורתו הקשה של ברקלי על הקלקולוס (האנליסט, 1734), נסדק ליבו ומהותו של הרציונליזם המדעי נוסח דיקרט, דבר שהוביל בהמשך לפורמליזם מתמטי נוקשה עם נסיון לבהירות ונקיון מושגיים שהחל בצרפת עם הגדרת הגבול של לה-גרנז ואח"כ קושי. המתמטיקה עבור לה-גרנז´ אינה אלא שפה, שעובדת, ואפשר להשתמש בה (גם פיזיקה אנליטית מתפתחת בתקופה הזאת), ואין מאחוריה שום קורלט במציאות שמחוץ לשפה המתמטית עצמה.
מאור.

Henryf

New member
מתמטיקה ופיסיקה

ילד פנימי, נכון, אני מתכוון לפיזיקה, ולמתודות המדעיות למודלים פיזיקליים. הנרי

InnerKid

New member
גם הפיזיקה

עבור לה-גרנז´ גם הפיזיקה אינה אלא שפה, שאפשר להשתמש בה כי היא פשוט עובדת. אין היא מתיימרת לשום דבר מעבר לכך, בטח שלא לתת הסבר סיבתי אונטולוגי לעולמנו. את זה משאירים המדענים מהמאה ה-18 לפילוסופים, כיוון שלהם יש מספיק עבודה משל עצמם... רוב המדענים עסוקים בשאלות שיש להם במסגרת הפרדיגמה המדעית השלטת בתקופתם, ולא בכל יום קם ניוטון שמשנה את הפרדיגמה המדעית.

למעלה