שאלה תיאולוגית .

אורי רז

New member
יש לי תחושה שיש פה כמה אנשים

שפשוט לא מסוגלים להתמודד עם העובדה שיש כמה דברים שבכל זאת נכנסים לתוך ההגדרה במילון, לדוגמא אתיאיזם, מונותיאיזם, ופוליתיאיזם. "אגב, בחוברת אוצר מילים שלי לפסיכומטרי כתוב שפאגאן הינו עובד אלילים או עכו"ם." צורה מסויימת לאמר שפאגאן הוא פוליתיאיסט, ויש אנשים כאן בפורום שמחזיקים בדיוק בהגדרה הזאת, לדוגמא אלון. "כמה אנשים בפורום הזה קוראים לעצמם כך?" אף אחד, אבל חשבת שההסבר שאת חושבת עליו איננו נכון ? למילה עובד אלילים יש אסוציאציות שליליות בחברה הישראלית, ולכן סביר שישראלים ינסו למצוא לה תחליף שאינו נושא אותן. נמנעים מלהשתמש במילה הנרדפת הזאת או מעדיפים את המילה הנרדפת ההיא. למה לא קוראים לפורום "עובדי אלילים בישראל"? מעניין באמת..." אולי בגלל שהמשתתפים בפורום לא רוצים שמחזירים בתשובה, טרולים, ופסיכים דתיים ייכנסו לכאן שלוש פעמים בשבוע בשביל להטיף למשתתפים הקבועים מוסר ?

Tatu4Taty

New member
לא הכל במילון נכון.

לא הכל זה תורה משמיים, ולא הכל קולע. אלו אמנם הגדרות, אבל אחרי שאחרים אומרים לך מה ההגדרה הזו עבורם וזה לא פוגע בך ולא נעליים, למה לא לקבל את זה? ההגדרה לעובד האלילים והעכו"ם היא אמנם פוגעת, אבל יותר מזה - היא לא קולעת לאיך שהפאגאניזם רואה את עצמו. זה תקף לגבי כל האמונות. לא משנה כמה תנסה לומר לאדם שהוא מתאים להגדרה הזו ולא לזו, שניכם פשוט תדברו במושגים אחרים. יש המון מושגים ששונים מאדם לאדם, ואמנם יש הסכמה כללית אבל גם בתוך ההסכמה הזו יש התפלגויות שונות ואנשים שמתעקשים שדברים אחרת. אם כולם היו מקבלים את הכל בתור מושגים משמיים, דברים לא היו משתנים ואנשים היו מבינים אחד את השני תמיד, אבל תמיד. אתה יכול לפזם כמה שאתה רוצה שהתפיסה הזו היא מונותאיסטית, ואני יכול לחזור ולומר שהיא לא. זה לא יעזור לאף אחד.

gwizard

New member
ואת זה ראינו ממש טוב

כאשר ניסיתי להגדיר את המונח פאגאניזם. שוב ושוב. לי יש ראיה משלי ולאנשים אחרים יש ראיה אחרת. זה לא בהכרח אומר כי מישהו מאיתנו טועה.

אורי רז

New member
קשה קשה

"לא הכל זה תורה משמיים" לא - אילו מוסכמות בין אנשים, על כל המגבלות שלהן. "אלו אמנם הגדרות, אבל אחרי שאחרים אומרים לך מה ההגדרה הזו עבורם וזה לא פוגע בך ולא נעליים, למה לא לקבל את זה?" נכון - אני אומר לך מה ההגדרה הזאת עבורי, וזה לא פוגע בך ולא נעליים, למה לא לקבל את זה ? כי מתחשק לך לקרוא למשאית קטנוע, לתפוז בננה, ולמונותיאיסט פוליתיאיסט ? "לא משנה כמה תנסה לומר לאדם שהוא מתאים להגדרה הזו ולא לזו, שניכם פשוט תדברו במושגים אחרים." בשביל זה יש מילון - כדי שאנשים ידברו באותם מושגים, גם אם מתחשק לכל אחד להמציא לעצמו מושגים חדשים שנוחים לו יותר. "יש המון מושגים ששונים מאדם לאדם, ואמנם יש הסכמה כללית אבל גם בתוך ההסכמה הזו יש התפלגויות שונות ואנשים שמתעקשים שדברים אחרת." ולהתפלגויות הללו יש גבולות. אפשר לנהל דיונים עד מחרתיים אם טורקיז הוא יותר ירוק או יותר כחול, אבל אם מישהו רוצה להאמין באל אחד אז המילה 'פוליתיאיזם' לא מתארת את האמונה שלו כפי ש'בורדו' לא מתאר טורקיז (אלא על דרך השלילה). "אתה יכול לפזם כמה שאתה רוצה שהתפיסה הזו היא מונותאיסטית, ואני יכול לחזור ולומר שהיא לא. זה לא יעזור לאף אחד." אתה יכול לפזם כמה שאתה רוצה שהאדם הזה הוא כושי, ולהתקשקש עד מחר על מגוון האנשים שקשה להחליט אם הם כושים או לבנים, ואני יכול לחזור ולאמר שהוא לא כושי. זה לא יעזור לאף אחד.

Tatu4Taty

New member
ועל כל אלה

כבר עניתי במפוזר בהודעותי. עזוב, אתה מתעקש שרק אתה צודק ויודע מה נכון? שיבושם לך. רק חבל שאתה כל-כך נעול שאתה לא מוכן לקבל את זה שיש מישהו שחושב אחרת, ואפילו יכול להיות שיש עימו קצת צדק.

T i a

New member
מה דעתכם?

אולי ניצור מילון משלנו ונפריך את רוב ההודעות כאן
, כאן זה תקף, הרי מילון זה מילון לא משנה איזה אדם כותב אותו, לא כך?!

gwizard

New member
לא כדאי

אנחנו לא מצליחים להגיע להגדרה של פאגאניזם ו-וויקה שתהיה מקובלת על כולם, אז איך את מצפה לבנות מזה מילון ? לעשות הצבעה ? אבל יש הגדרות כמספר האנשים. להחשיב דעה רק של אנשים מסויימים ? אבל אז תהיה בעיה לבחור את האנשים. בקיצור, עד כמה שזה רעיון טוב, הוא לא יעבוד אצלינו.

ToryMaster

New member
למה

אני מציגה את עצמי כעובדת אלילים לפעמים, כשאני ממש מאבדת את הראש.

gwizard

New member
אתה יודע מה ?

אני מרשה לך לקרוא לי מונוטאיסט. אני לא רואה שום דבר פסול ביהודים, נוצרים או מוסלמים (או וויקאנים, דרואידים, אסאטרוארים, הלניסטים וכ"ו) כל עוד הם באמת מאמינים בדת שלהם ומקיימים אותה. בניגוד למה שאתה ואחרים אולי חושבים אני לא מנסה לקבוע את השקפתי כנכונה ויחידה. אני מקבל השקפות אחרות, גם אם הן לא נראות בעיני. כל דת היא יפה בפני עצמה במובן הטהור שלה. הכוונה היא לא לפאנאטים, אלא למאמינים היותר שפויים. כל דת אוסרת את הדברים הבסיסיים: הרג, גניבה, השפלה - או במילים אחרות: פגיעה באדם אחר. חלק מן הדתות כמו וויקה הולכות עם זה הלאה ואומרות לא לפגוע בשום ייצור חי. אז אם תרצה לקרוא לי מונוטאיסט - אני מרשה לך.

אורי רז

New member
תודה, אלון, תודה.

מה הייתי עושה אם לא היית מרשה לי לקרוא לך מונותאיסט ? מה הייתי עושה אם לא היית מרשה לי לקרוא לך גבר, לבן, או ישראלי ? אז, שוב, תודה אלון על שאתה מרשה לי לקרוא לך מונותאיסט.

gwizard

New member
הו, על לא דבר, ידידי

תמיד שמח לעזור למונוטאיסט אחר. רק בבקשה אל תקרא לי ישראלי - זה באמת מעליב

אורי

אם ההגדרה במילון למונח 'כישוף' למשל, הייתה נכונה, אז מזמן הייתי קוסמת ששולפת ארנבים מכובע. צאו מההגדרות. זה רק מגביל.

RainBird

New member
../images/Emo45.gif נקודה חשובה. ואם היא הייתה מכשפה "אמיתית" כיביכול, לפי המילון זו מילת גנאי לאישה רעה. ואמירה הרבה דברים, אבל לא רעה. אני רעה ../images/Emo13.gif

RainBird

New member
אם את רוצה. לאנשים טובים יש חיים קשים ../images/Emo13.gif להיות רעה הרבה יותר כיף. אפשר להיות ביצ'ית.

למעלה