לעניין ביזוי האלים
אני רוצה לדעת באחת הנקודות החריפות ביותר שהעלה נדב, אפילו אם היא לא היתה אלא הערת צד. הוא אמר: "וזאת עוד בלי להתייחס לכך שרבים וטובים רואים בדאותיאיזם ביזוי האלים -" למשפט הזה הייתי מכניס תיקון קל: במקום "טובים" לכתוב "רעים". רבים ורעים רואים בדיתאיזם ביזוי האלים. ועכשיו אני רוצה להסביר למה. אם אנחנו מאמינים שהאלים אישיים ואינדיבידואליים - ונדב ודאי שמאמין בזה, לעלא ולעלא - אז יוצא שאנו מאמינים שהם מסוגלים לדבר בעד עצמם ושיש להם דיעות משל עצמם. אי לכך, אין אתה יכול, אף הייתי אומר אין אתה רשאי, לומר על דבר כי הוא ביזוי האלים אלא אם כן האלים א) חושבים כך ו-ב) אמרו לך את זה במפורש. וגם אז, אתה יכול לומר רק שהאלים אמרו לך שכך וכך הוא ביזוי האלים, אבל אתה צריך להכיר בכך שרק האלים האלה אמרו רק לך את הדברים האלה. "אני פוליתאיסט ולא דיתאיסט מפני שהאלים אמרו לי שהתיאולוגיה הדיתאיסטית מבזה אותם". אבל לא "אני פוליתאיסט מפני שאני חושב שהדיתאיזם הוא ביזוי האלים" (מה שאתה חושב יכול להיות ההפך ממה שהאלים חושבים). ועכשיו, להמחיש כמה זה רע לדבר בשם האלים. רשעים עושים זאת. רעשים כמו הכומר הנוצרי האמריקאי ג'רי פולוול אמרו שפיגוע התאומים היה עונש מאת אלוהים על ארה"ב על עזיבת הנצרות ועצימת העין מול תופעת ההומוסקסואליות. רשעים כמו המופתי של כוויית אמרו עכשיו שההוריקן קטרינה שפגע בארה"ב הוא עונש מאת אלוהים על הפלישה האמריקאית לעיראק ותמיכתה בישראל. רשעים כמו הרב עובדיה יוסף אומרים שתאונות הדרכים ופיגועי הטרור בישראל הם בגלל אי שמירת שבת ומזוזות לא כשרות. אני חושב שמוסכם על כולנו שכל האנשים האלה רשעים מרושעים ואין להם שום זכות לדבר בשם אלוהים ולומר מה טוב בעיניו ומה רע בעיניו. אז אני לא רוצה לראות את הגישה הזאת זוחלת אל העולם הפגאני. טוב, אנשים יגידו מה שהם רוצים, מדינה דמוקרטית וכל זה, אבל אז גם לי יש את החופש, בכל פעם שהם מדברים בשם האלים ואומרים שכך וכך מבזה אותם או שכך וכך מוצא חן בעיניהם, לקרוא להם אנשים רעים. אמת ואושר HD