שאלה תיאולוגית .

RainBird

New member
מילון מכיל מידע. מידע תמיד רלוונטי למקום מסויים ולזמן מסויים, כאשר שוכחים את זה ומתחילים להאמין באמיתות אבסולוטיות... הצעד הבא זה לחבוש כיפה שחורה ולהפגין על הריסות נצרים. (או להאמין בכתות חייזורס כדוגמאת ידידי נדב) אגב, לואות הן רוחות אלוהיות. אני כוהן של אחת (ארזולי אם שמעת) הן לא אלים פר סה, והן לא רוחות בדיוק. הן כמו "הרוח הגדולה" האינדיאנית- התממשויות של טבע. חלק מהקדושים מקבלים מעמד של לואה בוודון. אבל זה עבד רק בנצרות הקתולית, ולא הפוטסטנטית בדיוק בגלל הקטע של הקדושים שחסרים בה. וגם עם השילוב בנצרות זה לא עבד יותר מידי והוודון ירד למחתרת. תודה לאלים לסיום הנצרות. ארדן.

אורי רז

New member
כן, אגב הגדרות.

פוליתיאיזם פירושו, פשוטו כמשמעו, אמונה באלים רבים. הבאת את הציטוט - "The belief in many gods does not preclude the belief in an all- powerful all-knowing supreme being." וכי אמרתי שפוליתיאיזם שולל את האמונה באל כל יכול ? האמונה הזראתוסטראית, לדוגמא, מאמינה שיש שני אלים, שכל אחד מהם הוא כל יכול וכל יודע, ובכל זאת היא פוליתיאיסטית (דואליזם הוא מקרה פרטי של פוליתיאיזם). הבאת את הציטוט "Some Jewish and Islamic scholars regard the Christian doctrine of the trinity as bordering on polytheism, a view that Christians in general strongly reject." כבר אמרתי שהגדרות מילונאיות הן מוסכמות אנושיות על כל המגבלות שלהן ? אז שמצאת מקרה קצה שמראה שיש מגבלות למוסכמות האנושיות לא סותר את הדיעה שלי. נכון, כמה מלומדים יהודים ומוסלמים (מהסוג שהפגנת כלפיו בוז כה רב במעלה השרשור, אבל אני יודע שאפשר לסמוך עליך שתוריד גנב מחבל התליה אם תזדקק לעזרתו) חושבים שהנצרות גובלת בפוליתיאיזם. המקרים הגבוליים הם הכרח בעולם שאיננו דיגיטלי, ולכן חסר גבולות חדים. עם זאת, האמונה הנוצרית בשילוש היא עדיין מונותיאיזם - על כל הדיונים בתוך הנצרות לגבי הבן ורוח הקודש, שני אילו אינם נחשבים לאלים, אלא לכל היותר לצורות ביטוי של האל כפי שהספירות בקבלה היהודית הם צורות ביטוי של האל. הבאת עוד שורה - "Soft polytheists regard their multiplicity of gods as simply representing different aspects or facets of a single god, as many modern neopagan groups and Hinduism." לא מוכיח כלום חוץ מזה שמי שחיבר את השורה הזאת בויקיפדיה לא סגור על עצמו. מי שמאמין באל האחד שכל שאר ה'אלים' הם היבטים שלו הוא מונותיאיסט. מי שמאמין שכל האלים הללו הם ישויות עצמאיות ובלתי תלויות, כמו האלים בפנתיאון היווני, הוא פוליתיאיסט. אם לחזור לאנלוגיה של היהלום - הפיאות אינן ישויות נפרדות מהיהלום, שכן אין להן קיום בנפרד ממנו, ולכן האנלוגיה של היהלום היא באופן יסודי מונותיאיזם.

gwizard

New member
ברווז סגול

"וכי אמרתי שפוליתיאיזם שולל את האמונה באל כל יכול ?" ממש כמה הודעות למעלה בשרשור כאשר טענת כי אני מונוטאיסט וממש בהודעה זו כאשר טענת שמי שמאמין בהרבה אלים כאשר הם היבט של אלוהות גדולה אחרת. אני יכול לראות שרעיון שיש משהו אחר חוץ מדברים שאתה כה רגיל אליהם לא מתקבל על דעתך. אתה לא מצליח לקלוט שזה לא משנה איזה קשרים יש בין האלים למקור, האלים עדיין יישויות נפרדות בעלות אספקט, פרסונה ורצונות משלהם ? אני אמרתי את זה, שחר אמרה את זה, אפילו יעל אמרה את זה - אתה מסרב לקלוט והולך להתחבא מאחורי ההגדרות שלך שמצוצות מאותו המקום אשר אתה אומר כי לא אמין בעצמך. אני מתנצל, אבל You are full of shit !

אורי רז

New member
נו, שוין.

"וכי אמרתי שפוליתיאיזם שולל את האמונה באל כל יכול ?" 'ממש כמה הודעות למעלה בשרשור כאשר טענת כי אני מונוטאיסט וממש בהודעה זו כאשר טענת שמי שמאמין בהרבה אלים כאשר הם היבט של אלוהות גדולה אחרת.' אז לא הבנת את ההגדרה שלי - לא נורא. מי שמאמין בשני אלים כל-יכולים שאחד אינו היבט של השני ושניהם אינם היבטים של שלישי, הוא פוליתיאיסט. אני יכול לראות שרעיון שיש משהו אחר חוץ מדברים שאתה כה רגיל אליהם לא מתקבל על דעתך. אתה לא מצליח לקלוט אפילו את ההגדרות שאתה מעתיק. אני מבין שלא יעלה על דעתך שיש אנשים שלא מקבלים את האנלוגיה של היהלום. אני גם מבין שאתה לא קולט שבאנלוגיה של היהלום, הפאות אינן ישויות הקיימות בנפרד מהיהלום - הפיאות הן הגבול בין היהלום למשהו אחר (נניח הצופה), ובאין יהלום גם אין פיאות. אני אחסוך לעצמי את ההתנצלות, ולא אומר לך מה דעתי עליך. אם לא הבנת מה שאני רוצה לאמר עד עכשיו, אני אעזוב את הדיון - הוא כנראה מעבר לתפיסתך.

gwizard

New member
נכון, עזוב

אני מבין מה אתה אומר, אך לא מסכים עם זה. אכן, בוא נעזוב את הדיון...הוא לא מיותר, אך הגענו לשלב בו אנו לא נתקדם יותר.

ToryMaster

New member
זה ממש טפשי

תקראו לי מטומטמת, אבל אני לא מבינה איך אפשר לנהל דיון נורמלי כשכל מה שעושים זה בעצם לרדת אחד על השני במסווה של מילים גדולות ויפות. אני בטוח לא מסוגלת לא ללמוד מדיון כזה ולא להשתתף בו כמו שצריך.

אורי רז

New member
צורת חשיבה מבריקה

אם חרדים חולקים על דעתינו בדבר אחד, אז ודאי דעתם בכל נושא אחר פסולה. כך, לדוגמא, אם יש לנו מחלוקת עם אחמד יאסין בנושא מדינת ישראל, אז אפשר להסיק מזה שאין טעם לשאול אותו מה השעה, כי הוא פשוט לא אמין.

windflute

New member
יוהווו...

וואי איזה דיסקו הולך פה. [קופצת מעל דעה סותרת, מחליקה כיף לטיעון מנומק, שותה מהפונץ' של איזו הגדרה מילונית...] אלון - יש אנשים שחייבים להכניס אנשים אחרים לקופסאות אחרת אין להם נחת. אני לא חושבת שדיון אינטרנטי הוא מה שישנה אותם, וכמו שאישה זקנה וחכמה מאוד אמרה פעם "דלת שפותחים אותה בכוח לא נפתחת". מצד שני - אם אתה נהנה מזה אז יאללה בכיף... נדב ואורי - אתם מוזמנים לקרוא לי בכל הגדרה שתרצו. היות שבמילא לא הבנתם למה התכוונתי, ולא כל כך חשוב לי שתבינו, אז זה ממש לא משנה. Let's Dance! יום מקסים ופיזוזי, ~O~ שחר

gwizard

New member
צודקת

אגב, הדיון הזה לימד אותי רבות על עצמי. לפעמים זה טוב להסתכל על מה שאתה עושה לאחרים כאשר זה נעשה לך. ועל כך אני מתנצל מעומק לבי.

windflute

New member
../images/Emo140.gif חיוך חמים וקריצה.

הייתי מחבקת אותך עכשיו.. (... אבל אני פוחדת מנטלי
) ~O~ שחר

gwizard

New member
תבואי למפגש ../images/Emo3.gif

אני מבטיח כי נטלי לא תתנגד. LOL

נדב פ1

New member
ג'סטין ,

ידידי אתה משחק באש , אני מניח שהפאב האירי לא ישמח להתפרסם בעיתון בעבור עניינים טראגיים...

נדב פ1

New member
שחר -

לא מכניסים לקופסאות כלל וכלל , לא תיוגים ולא נעליים . אני חוזר שוב - אני לא שולל כמעט אף דת שנתקלתי בה , הן רובן מסתדרות בין כה וכה עם המציאות אשר היות ואת אינך בוגרת דיך נפשית ולא מתקדמת מספיק מאגית - כמו גם את ממהרת לשפוט בעצמך טענות שונות - אותה לא תשמעי ממני . ובנוגע ל let's dance , היות ואת מונותאיסטית אני מציע לך ללכת לרקד על Ave Maria . סאלאמאת .

למעלה