שאלה תיאולוגית .

gwizard

New member
Hem Hem

אמרה פרופסור אומבריג'... "כמו גם את ממהרת לשפוט בעצמך טענות שונות" אתם אפילו לא ראיתם אחד את השניה וכבר אתה טוען טענות לגביה ? יאללה, מספיק. תבואו למפגש...נשב נשתה בירה קרה, נתחבק ונערוך דיון אמיתי על משמעות החיים, היקום וכל אשר קיים (42)

נדב פ1

New member
אני ראיתי אותה .

היא מתאמנת באותו בית הספר לאומנויות לחימה שאני מתאמן בו . אין לי נגדה אישית שום דבר , אבל הבעיה שלי היא שצורם לי שהיא לא מכירה את הקווים התיאולוגים והמאגו-מיסטיים שלי כהוא זה , והיא טוענת שאני שולל על ימין ועל שמאל . הלא בורות משוועת היא זו - אני לא שולל כלל וכלל כמעט שום דבר - אני פשוט טוען שדתות שונות לא מובילות אדם אל יעד רוחני רק בהתאם לרצונו ואמונתו - יש דברים בגו , והאמן לי שאני מתעניי די והותר בדתות רבות מאוד ועוד לא שללתי אף אחת מהן לחלוטין - אני רק טוען שזה מסתדר יחדיו באותה המציאות שאני עוסק בה . אני אכן מתכנן להגיע למפגש ידידי , אף על פי שתמהני מדוע אתה חושב שחיפוש אחר משמעות הוא כה חשוב , על פני חיפוש האמת הצרופה ?

gwizard

New member
אה

שחר טוענת כי אתה שולל, כי אתה שולל. בטענתך כי ישנה אמת אחת ויחידה אתה שולל את אמונתה שאין זה כך. פשוט מאוד, מצחיק מאוד, אך עדיין נכון לוגית. אם נצא מנקודת הנחה זו וההצהרה שלך על כך שכל אשר שולל - בור, אתה בעצם מגדיר את עצמך. "אני רק טוען שזה מסתדר יחדיו באותה המציאות שאני עוסק בה" יפה מאוד. מילת המפתח היא "שאני עוסק". זאת המציאות שלך. לא שלי, לא של שחר ולא של אף אחד אחר. שלך ושלך בלבד. "מדוע אתה חושב שחיפוש אחר משמעות הוא כה חשוב , על פני חיפוש האמת הצרופה ?" מתי אמרתי את זה ?!
ובכלל, לדעתי, משמעות היא היא האמת הצרופה בעולמי.

Tatu4Taty

New member
לוגית

דווקא שתי הטענות מסתדרות אם מנסחים אותן בצורה הבאה: "כל האמיתות נכונות" "יש אמת אחת ויחידה"

gwizard

New member
זה גם נכון, אבל

בכל פעם ששני אנשים לא מסכימים אחד עם השני, האחד ישלול דעתו של השני באומרו שדעתו היא הנכונה. המקרה היחיד בו תנאי זה לא מתקיים זה כאשר שני האנשים אומרים שהם לא מסכימים אחד עם השני, אך מקבלים שדרכו של אחר נכונה בשבילו. אך זה שולל את רעיון האמת האחת ומכאן, לוגית, כל עוד נדב טוען שיש אמת אחת בלבד - הוא שולל את כל אלו אשר לא מסכימים. מזל דלי - שילוב מנצח

gwizard

New member
אז מה הקשר לגדי ?!

אני מזל דלי, כמו שכתבתי. אגב, אתה באמת מאמין בכל מה שרשום באתר של תנועת ראלי ?

נדב פ1

New member
היי ,

Aye Sir , that's right . אני אישית חבר בתנועה הראלית , שותף לפילוסופיה הראלית אך יחד עם זאת אני מחזיק בקו תיאולוגי משל עצמי אשר עשוי להיות מושפע מאוד מהתנועה , אך לא מהתנועה בלבד , לפיכך אני לא מתיימר לייצג אותה כאן על דפי הפורום . לא כל שכן לגבי הקווים הברורים והאישיים שלי - לגביהם אשמח עוד אשמח לפרט לכל מי שיבקש ממני זאת , באופן אישי ולא על דפי הפורום .

windflute

New member
../images/Emo31.gif נפגעתי.

ומתנצלת אם פגעתי בך נדב. יש דרכים לנהל דיון שאינו פוגע.. אשמח לנסות אותן איתך בעתיד. עכשיו אני צריכה להתאושש. ~O~ שחר

נדב פ1

New member
Come on שחר ,

נפגעת ? צריכה להתאושש ? בחייך , לא צריכים לעשות פיל מעכבר - פגיעה בך חד וחלק לא הייתה כוונת המשורר , פשוטו כמשמעו אני חולק מכל וכל על דעתך התיאולוגי ביחס למושג האמת והאמונה ועל כך התקיים הוויכוח , אני פשוט לא ראיתי בעין יפה כשטענת שאני לא מקבל שום דבר ומנסה לתייג . לא ולא , נהפוך הוא - מעט מאוד דתות באמת לא קיבלתי , אני בסך הכל טוען שהאמת היא בלתי תלוייה באמונה שלך נקודה . קחי זאת בקלות , צר לי אם עלבתי בך ואין סיבה להכנס להיסטריה .

windflute

New member
אני לא בהיסטריה

אבל אני לא מוכנה לנהל דיון שיש בו דברים כמו זה: "היות ואת אינך בוגרת דיך נפשית ולא מתקדמת מספיק מאגית - כמו גם את ממהרת לשפוט בעצמך טענות שונות -" פשוט לא. אני לא יודעת איזה הסכם יש לך עם החברים שלך, אבל משפט כזה הוא יהיר, ילדותי, פוגע, וחסר כל תוכן רלוונטי לדיון. אתה שוב מתהדר בהתנשאות הטינ-אייג'רית שלך שבה אתה קובע נחרצות שאתה צודק וכולם טועים. ככה אני לא מוכנה לנהל דיון. אם אתה רוצה להדיין - אז שיהיה בנימוס, תוך כבוד לדיון עצמו לדעות שמוצגות בו, והכי חשוב - לאנשים שאתה מדיין איתם. ~O~ שחר

נדב פ1

New member
Ave Maria עם השטויות שלך .

את לא הבנת אותי והעברת אינטרפרטציה שגוייה לדבריי ועוד התמדת בשטויות שלך , וכשתיקנתי אותך עוד טענת שאני מנסה לתייג ולהכניס בקופסאות - כעת כשהבהרתי לך אז את נפגעת ועוד קוראת לי טינאייג'ר מתנשא - את לא מכירה אותי ואת לא יודעת מי אני , אז בבקשה מספיק תכף ומיד . אני לא עוין חלילה שחר , רק תמהני אם את צריכה להתאושש מדיון - כיצד תגיבי למתפקדה מאגית ישירה...? כל טוב שחר , אני מאחל לך את הטוב ביותר . נדב .

Justin Angel

New member
סתום ת'פה חתיכת גמד מעוות.

לשחר יש בעיות? כי יש לה תרבות דיון? חתיכת פסיכופת מעוות, מנסים לדבר איתך ואתה סה"כ מיסניור בגרוש שמנסה לשכנע את כולם להקשיב לך. עד עכשיו לא היה לי מושג מה אתה בפורום הזה, עכשיו אני בטוח שאתה טרול קטן ומעצבן ואתייחס בהתאם.

נדב פ1

New member
ג'סטין הו ג'סטין -

כמה אופייני לישראלים , נגמרו הטיעונים אז עוברים לקללות וגידופים . אני ניסיתי להבהיר שאין לי בעיה עם דרכים שונות , ואילו היא טענה שאני מתייג וטיינאייג'ר מתנשא - הגבתי בצורה שקולה לאשר היא כתבה . ואשר לגידופיך - לא אני הפסיכופט ידידי היקר , ואילו אתה הטמבל שנגרר לגידופים עקב כשלונו בוויכוח התיאולוגי . אתה לא מסוגל אפילו לתיאולוגיה מובהקת , ואתה עוד קורא לעצמך דרואיד? נו מילא , זה לא פלא - בסך הכל מהדרואידים לא שרד שום טקסט ואתה בטח רובץ על הדשא במקום להתפתח . שיבושם לך .

windflute

New member
וואלה אתה צודק

נפגעתי ממך אבל החזרתי בדיוק באותה מטבע.. (רק שהניסוח שלך היה יותר טוב, מה אתה חושב? "לא בוגרת נפשית" זה יותר מאאגניב מ"טינאייג'ר יהיר"... :) אכן די מספיק. בוא נתחיל דף חדש. אני מתחילה בלהתנצל שוב, בהחלט חלק מההודעות שלי היו פוגעות. אני רוצה שתדע שאני מעריכה אותך, אפילו אם אני לא מתחברת לדיעות שלך. שיהיה לנו באמת יום נהדר, עם המון חוויות מהנות. ~O~ שחר

למעלה