שאלה

שאלה

רציתי לדעת, מה הדעות שלכם לגבי אמונה, אלוהים וכל השאר..אם יש לכם ספקות, מה ההתלבטויות שלכם..סתם מעניין לשמוע =] תודה

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif וואי שאלה מתקילה...../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני חושב שאם איך שהעולם מנוהל גם חרדי/דתי/מסורתי יעדיף לחשוב שאין אלוהים... כי אם יש הניהול שלו כושל בריבוע... הלא כן?

TairAtias

New member
אממ אני מאמין שיש אלוהים

אבל אני לא צם ביום כיפור ובכלל, לדוגמה. אני חושב שאלוהים לא צריך שיצומו בשביל ליידע אותו שאנחנו מצטערים על החטאים שלנו. בכלל יום כיפור זה יום שאני לא סובל. אבל זה סטייה מהנושא. אני מאמין שלא צריך ללכת לבית כנסת בשביל להודות לאלוהים אלא מספיק להאמין בו ו"לומר" לו את זה בלב...

Hosh17

New member
לא

לא מאמינה מסיבה אחת ויחידה - אני בנאדם ריאליסטי, לא הגיוני לי הדברים הנסתרים והעצומים האלה של ה"אלוהים" הזה. אז אני פשוט לא מאמינה. אבל גם אם היתי מאמינה אז לא היתי נותנת לזה לסחוף אותי כי אני לא רוצה להיות כפופה לדת כל החיים שלי

את! את!

שנים לא דיברנו! תתחברי מידיי פעם

hagzi

New member
לא מאמינה../images/Emo29.gif

הפסקתי להתחבט בשאלה הזאת אחרי פולין... אני גם לא מאמינה בדתות, וכרגע אני מציינת חגים יהודיים בגלל המסורת והמשפחה בלבד. זה מין תירוץ שבני האדם המציאו לעצמם בשביל שיהיו להם הצדקות לכל מיני דברים, אני הפסקתי לקנות את זה... אני מאמינה במחזוריות של הטבע ושל החיים, ובכלל של היקום, וכן זה כולל גלגול נשמות. לפני כמה זמן יצרתי חדש מחודש עם חברה מהיסודי שלא ריאתי הרבה זמן, ועכשיו היא קצת חוזרת בתשובה, וכשאמרתי לה שאני אתיאיסטית, היא סיפרה לי שכשהיינו בכיתה ג' או ד' אמרתי לה שאבא שלי אמר שאין אלוהים, ושגם אני חושבת שאין אלוהים, ושהיא ניסתה להוכיח לי שאני טועה על ידי זה שהיא שאלה בכל בית ספר תלמידים אם יש אלוהים.... לא זכרתי את זה אבל בכל זאת- נוסטלגיה

../images/Emo203.gif../images/Emo45.gifמסכימה לגמרי

זה גם בעצם פוטר אותך מהסברים לעצמך ומלנסות להבין מה באמת הדרך הנכונה... ככה אלוהים רצה וזהו.

hagzi

New member
זה לא בא מתוך זלזול../images/Emo29.gif

פשוט מתוך אמונה שונה... ככה לפחות אני מאמינה

נתוש ז

New member
להגיד שכולם מאמינים באלוהים מתוך פחד

ובמיוחד פחד כזה שיטחי של 'מישהו שומר עלי' זה זלזול מוחלט. זה שונה מלהגיד, לצורך העיניין, שאנשים נוטים להאמין באלוהים בגלל פחד מחוסר התכלית של החיים, מהמוות, מלהיות לבד בעולם והריקנות שנובעת מזה. זו כבר יכולה להיות אמונה שלמה. אבל להגיד שכולם, מליארדי אנשים, מאמינים בגלל שנוח שמישהו שומר עליהם, זה זלזול מוחלט (שלא נדבר על שטות גמורה, הרי יש מאות מליוני אנשים שלא מאמינים בכלל שאלוהים שומר עליהם, אבל כן מאמינים שהוא קיים. חלק מהאנשים בכלל מאמינים שהם נועדו להיות עבדים שלו....).

תסכים איתי שזה נוח :)

"אנשים נוטים להאמין באלוהים בגלל פחד מחוסר התכלית של החיים, מהמוות, מלהיות לבד בעולם והריקנות שנובעת מזה"...

נתוש ז

New member
לדעתי או שאין אלוהים או שהוא סתם מיואש מאיתנו

בכל מקרה הוא כבר ממזמן לא משגיח ולא ישגיח על משהו בעולם הזה..

וואי בדיוק אתמול חשבתי אם לשאול את זה או לא..

ועכשיו לתשובה אז ככה: אני אמנם לא מאמין גדול אבל אני חושב שכן יש אלוהים. בכל זאת אני חושב שיותר הגיוני שבאנו ממנו ולא מאיזה קוף שהתפתח עם השנים. בקיצור אני לא מאמין גדול אבל בהחלט יש אלוהים..

למעלה