שאלה

מכושפת15

New member
מאמינה באמונה שלמה

אין ספקות ואין התלבטויות. אני מאמינה באלוקים ובתורה שלו. הרבה פעמים אני מרגישה השגחה פרטית, שמישהו שומר עלי. ואני רואה שלהרבה דברים שקורים בחיים יש סיבה. אני לא חושבת שהכל "כתוב למעלה", אנחנו בוחרים את הדרכים והבחירות שלנו, פשוט אלוקים יודע מה נעשה ובאיזו דרך נלך..

T h e B o Y1

New member
תגובה שלי לנושא

אני מסכים עם TairAtias ועם מכושפת 15 אני גם לפעמים מרגיש שמישהו משגיח עליי באופן אישי.... ואני ניצל מכול מיני דברים ... אני מאמין באלוהים , אבל אני לא מאמין בכול מה שמסביב בדתיים האלה שלוקחים עליו בעלות ... לא מאמין שצריך לשמור שבת כדי לכבד אותו ... כבר לא מאמין שצריך לצום בכיפור כדי לבקש סליחה ... אני נתקל בהרבה אנשים עם כיפות על הראש שלא יודעים "דרך ארץ ".... אני מאמין לפעמים שהכול כתוב ..... ולפעמים אני אומר לעצמי גם " אתה בטוח שאתה מאמין במשהו כזה בכלל ?" אי אפשר לדעת כלום , זה מה שאני חושב... אבל בקיצור אני מאמין איכשהוא שיש אלוהים ... אבל אני רואה אותו באמונה אחרת מהרבה אנשים אחרים ...

עכשיו תורי =]

אממ בעיקרון כבר היו לי התלבטויות כבר כמה שנים..אבל כמה שניסיתי לחפש, והיו אומרים לי שאני לא רוצה להשתכנע, ואני לא מספיק מחפשת ומתאמצת, אז זה הכל בלושיט.אני לא מזלזלת, מי שטוב לא עם זה, אז סבבה.. אבל לי כבר נשבר מלחכות למשהו שלא יבוא, מלצפות שמשהו יקרה, מלהידפק פעם אחרי פעם, אפילו בדברים הכי קטנים. והוא אף פעם לא עוזר.. כמו שכבר חלק אמרו..אלוהים הוא משהו שבני אדם המציאו לעצמם, משהו שיוכלו להישען עליו, להתפלל אליו, לבקש, להתחנן.. וכשהם רצו סדר בחיים, וקצת דרך מובנת מראש, הם החליטו שאלוהים רוצה תורה, ומצוות..לדעתי חייב להיות איזה משהו..אבל אלוהים דתי ברור לי שלא...לא נראלי שלדבר שברא את כל הגלקציה, את כל כדור הארץ והכוכבים וכו'..לא נראלי שאכפת לו אם אני יאכל את זה במקום זה, או באיזה סדר אני אשטוף ידיים אחרי השירותים.. אלוהים הוא דבר לא מוחשי, לא אמיתי מבחינתי. בנצרות למשל, או בכל דת אחרת יש פסלים, וכל מיני אמונות תפלות. אז ביהדות, המציאו לעצמם את אלוהים שהוא משהו שאי אפשר לראות אפילו, שגרם להם להרגיש יותר טוב אבל בעצם אין שום הוכחות. הכי מציק לי שיהודים (דתיים בעיקר) מסתכלים על כל מיני מנהגים של הנוצרים או מסולמים, כדבר טיפשי ו "ברור מאליו שאנחנו צודקים". כאילו שלקנות כובע מזנבות של שועלים ב4,000 דולר באמת מייצג את האמונה שלך..או לעמוד כל חג סוכות ולמכור לימון ב500 שקל..לפעמים אנשים כ"כ בטוחים שהם צודקים שהם אפילו לא עוצרים לחשוב שהם בעצם בני אדם, כמו כולם. אה ומצטערת על החפירות =]

אביב= אלוהים

כן כן,,,,, אני גם לא האמנתי לזה אבל שמעתי שהוא אמר את זה ביאיר לפיד פעם כששאלו אותו מי הוא. אני ממש מאמין לו בגלל שהוא יוצר כנה, אמיתי ועמוק.

מכושפת15

New member
כנס לאתר של רשת

תחפש אביב גפן ותמצא כמה קטעים מעניינים כולל הראיון הזה..

The Nobody

New member
אלוהים הוא ג'ובניק חבשן

הכי הרבה שהוא עושה זה להמשיך לסובב את הידית שמחוברת לציר של כדור הארץ.

The Nobody

New member
זה מה שנשאר...

להשוות ג'בניקים חבשנים- לאלוהים. שלך, קהילת ג'ובניקים חבשנים.

טוב נו צודקות אני צעיר זה מה יש!!

ומתי את הספקת להתגייס?? ולאן? ואיך הולך? ומה נהיה?

למעלה