אני אספר לך משהו..
אני לומד עכשיו תואר ראשון למתמטיקה באוניברסיטה. כל החודש הראשון של הלימודים אנחנו מוכיחים את הדברים הכי טריוואלים בעולם. לא מזמן הצלחנו להוכיח ש1>0>-1. אחרי כמה שבועות מפרכים של לימודים ובהוכחה של עמוד שלם. ברור??? זה ברור לך???? לי זה לא. עדיין לא לפחות. אין דבר כזה ברור בחיים. מה שלא הוכח הוא לא בהכרח נכון נקודה. אתה יכול לשער, או במקרה שלך ממש לנחש, אבל "ברור" זה בטוח לא. זאת עקרה וזו יכולה ללדת, לי, בהגיון הביולוגי שלי, זה נראה לי מאוד הגיוני. לכולנו יש מבנה DNA שונה, ויש כאלה עם DNA שעבר מוטציות מסויימות באחד הגילולים שלו (שגם הם קורות כמובן בגלל השמש, בגלל קרינה וכו' וכו'). מי נדבק במחלה? מי שמערכת החיסון שלו פחות טובה (הן מבחינה של חיסון בקופת חולים והן בהיבט הביולוגי), מי שפחות נקי, מי שמסתובב ליד אנשים בעלי החיידק הזה. מה פה לא הגיוני? לא בגלל זה אני תהיתי אי-פעם אם יש אלוהים. זה לא מה שעומד נגד התפיסה של שגורסת כי אין אלוהים, אלו דווקא הדברים שמחזקים אותה. הדבר שאני חושב שעומד כנגדה זה איך ה"חומר" נוצר. האדמה, האפר. הוא היה פה תמיד? מה זה תמיד בכלל? אבל הידבקות במחלות? ממזמן גילו שזה טמון הרבה פעמים בDNA, שזה תלוי בנגיפים וחיידקים וכו'.. בנוגע למסורת. אתה יודע, בהיסטוריה של כמה 3000 שנה? אי אפשר לציין כל אירוע ואנחנו גם לא מציינים כל אירוע, אלא רק את החשובים ביותר, כל אחד לפי אמונתו. אז "הסכמנו" כחברה לציין אירועים מיוחדים, הבולטים ביותר. האם זה עוול לא לציין את השאר? לא. נתחיל מזה שלמי עוול? למי צבוע? הרי אני עושה את זה בשביל האושר שלי, אז מי יגיד לי שזה לא בסדר לציין חג כזה וזה כן בסדר לציין חג אחר? מה זה "בסדר" בכלל? הרי אם אני עושה את זה בשבילי אז אני הקובע אם זה בסדר או לא. וחוץ מזה, יש אלפי אירועים, אם לא מליונים, שגם דתיים לא מציינים. אי אפשר לציין בשנה 3,000 שנה. אז כל אחד מציין את מה שהוא רואה לנכון..