שאלה...

Nizzan Cohen

New member
מה שהוא אומר זה...

שללא הגדרה, קיימת בעיה להגדרה של המושג "פאגניזם" מול אנשים שהם מחוץ לקהילה.... וכך פוגמת באיכות החיים שלנו היום. כלומר, מבחינה המממ.... שיהיה "פולטית" יש לנו אינטרס להגדרה אחידה. אם אנחנו רוצים לקדם את שאיפותינו מול לא פאגנים.

gwizard

New member
כן, אך לא בדיוק

האמת כאשר כתבתי את ההודעה הקודמת, לא חשבתי על זה בכלל. אבל אתה צודק, זו אחת הסיבות שהתחלתי את כל ה-campaing הזה
רק השמפט האחרון שלך הוא לא מדוייק. אין לי שום שאיפות מול אנשים לא פאגאנים....טוב חוץ משאיפה אחת. לדעת להסביר טוב ובאופן ממצה, מה זה פאגאניות ואיך אוכלים את זה. לא לצורכי מיסיונריות, אלא לצורך הסברתי נטו.

gwizard

New member
ובגלל שאתם כל כך פוליטיקלי קורקט

שיניתי את החתימה שלי.

כרמית.

New member
ולמה אתה חושב שהמטרות

והשאיפות הפוליטיות של מישהו אחד הם דבר שכולם רוצים ומעוניינים בו? לא רק שזה יומרני, זה גם לא נכון עובדתית. רוב האנשים שאני מכירה לא רוצים לצעוק בראש חוצות את הפגניות שלהם, ולא בגלל שהם מתביישים אלא מסיבות של אתיקה, משפחתיות, ראיית הויקה כדת כהונה, ועוד סיבות לגיטימיות ותקפות. לכל אחד יש את האג'נדה שלו. ולדעתי, אם מישהו ינסה לדחוף יותר מדי את הפוליטיות של העניין (וכבר היו לנו כמה נסיונות בוסר כאלו בישראל), הוא ימצא את עצמו במקום לא כל כך נעים. אם יקום מישהו, לא משנה כמה חכם ונחמד ויתחיל עם קמפיינים פגניים פוליטיים לשוויון זכויות, לא רק שלא יתמכו בו, אלא הרבה אנשים ייעלמו מהחיים הציבוריים הפגניים וירדו "למחתרת". מי שם את האדם המגדיר לפה ולמנהיג? הרי זה לב העניין. *פגני* זה לא משהו בעל הגדרה אחת בדיוק כמו ש*מונותיאיסטי* זה לא משהו בעל הגדרה אחת. אנשים שמגדירים את עצמם אחרת, הם גם בעלי מטרות שונות וסדר יום שונה והם לא רוצים שאנשים שונים מהם יסדרו להם "שוויון זכויות" שהם בכלל לא רצו בו מלכתחילה.

gwizard

New member
מה הקשר ?!

את מדברת על משהו שונה לחלוטין ממה שאני אמרתי. מה הקשר ?

כרמית.

New member
ההודעה שלי היא תגובה כללית

להתפתחות השרשור כולו, לא ספציפית אליך.

gwizard

New member
בגלל זה היא נקראת ככה ?

ולמה אתה חושב... אם את מגיבה אלי ורושמת דבר כזה בנושא, אני מתייחס לזה כאישי ולא כללי.

Nizzan Cohen

New member
חלילה לי להאשים אותך במיסיונריות.

וסליחה אם כך הישתמע ולא במעט ממה שאמרתי. היתכוונתי לקדם את שאיפותינו מול לא פגנים, כיוון שאנחנו (מה לעשות) חיים בחברה יהודית, וצריכים לישמור על האינטרסים שלנו, ועל חופש הדת שלנו. מפני בעיות בחוק, מפני עלילות דם, ומפני פירסומים לא מדוייקים בתיקשורת.

suki da yo

New member
למרבה המזל

אף אחד לא יודע שאנחנו קיימים, והמעט שכן מתיחסים לזה כאל בדיחה גרועה של אלי אשג, כך שאין לנו צורך לשמור על זכויות חופש הדת שלנו (כאילו יש כזה חופש דת בארץ ממילא)- אם לא יודעים שאנחנו רוצים חופש דת, לא יכולים למנוע אותו מאיתנו.

gwizard

New member
הבהרות

לניצן: לא התכוונתי שאתה רמזת על זה, רק הבהרתי שזה לא הכוונה *שלי*. וכן, הדברים שאמרת הם בדיוק זה ! לאיילה: עכשיו לא יודעים, מחר ידעו. מה תעשי אז ? תשכרי איש PR שיציג אותך ?

suki da yo

New member
אני לא נכנסת לדיון הזה

בכוונה שמרתי מרחק. לא אכפת לי מה יקרה אז, אוקיי? עכשיו, זה לא רלונטי. זה גם לא יהיה בזמן הקרוב. למה לדאוג למה שיקרה עוד כמה שנים, לפחות, אם יש לי על מה לדאוג כבר עכשיו? תבחר את הקרבות שלך.

כרמית.

New member
הכישוף בעולם השלישי

במקומות כמו הודו או אפריקה הוא לא הכישוף שאתה מכיר ולומד. מדובר בתרבות אחרת, עם ערכים אחרים, מערכת טאבו, ואמונות שכדי להבין אותן צריך לעשות קפיצה מחשבתית עצומה. הקשר בין המאגיה המערבית על שלל צורותיה לבין הכישוף האפריקאי הוא מקרי בהחלט. שם יש טאבו על פרקטיקות מסוימות, שהם קוראים להם "כישוף", מפני שזה נחשב סטייה מהנורמה החברתית. זה קצת (אבל רק קצת) דומה לתקופת ציד המכשפות בימי הביניים, שגם שם לא שרפו "מכשפות", אלא רק קראו כך בשם לאנשים שסטו מן הנורמה החברתית ואיימו על אושיות החברה והמוסר החברתי. ובקיצור, לא רודפים שם מכשפות, אלא רודפים שם אנשים שמערערים את המרקם העדין של הקהילה. במילים קצת פחות יפות, ה"מכשפים" הם עבריינים, רוצחים, אנסים או לחילופין אנשים שמנהלים חיי מין לא מקובלים, אנשים שמסוכסכים עם השכנים, הומוסקסואלים, אנשים שעברו התעללות והם מהווים "תזכורת" לרוע. כדאי לקרוא את "טוטם וטאבו" של זיגמונד פרויד כדי להבין את הנושא.

gwizard

New member
מתורגם למציאות הישראלית

לא משנה מה הם עושים שם בהודו, לא משנה אם זה באמת כישוף או לא. מה שמשנה זה איך ישראלי ממוצע רואה את זה ומתרגם את זה במח שלו למציאות כאן.

כרמית.

New member
הישראלי הממוצע לא יעשה קשר כזה

א. כי הישראלי הממוצע לא ממש מתעניין בדברים האלו, אלא רואה אותו כקוריוז, ידיעה שמופיעה בחלק הצהוב של העיתון. ב. כי גם אם הישראלי הממוצע יתעניין, הרי שהישראלי הממוצע הוא לא אידיוט.

gwizard

New member
בטח

א. ממש לא תמיד. היום דווקא מתעניינים יותר מבעבר הלא רחוק. ב. I would like to second that.

Nizzan Cohen

New member
אני אוסיף לינק...

... למאמר של כרמית "ונישמרתם מאוד לנפשותיכם". שמדבר בין השאר על זה.

suki da yo

New member
רק רציתי להגיד

שההודעה הזו מצאה את דרכה לעמוד הראשי של תפוז. תחת הכותרת האידיוטית "אני חושב שאני עובד אלילים." יש מישהו במערכת תפוז שהוא לא אידיוט עלוב שלא טורח להבין אפילו את מה שעומד מאחורי פורום לפני שהוא תוקע כותרות דביליות?

למעלה