שאלה...

suki da yo

New member
אמרנו שהעולם לא נברא ע"י האלוהי?

לא שאני חושבת שכולם פה מאמינים באותו אופן בריאה, אבל אין ספק שכולנו נותנים לאלוהי חלק מעניין . השאלה הגדולה היא, מה הוא האלוהי הזה. מבחינתי, אֵלֵה האל והאלה. יש כאלה שמאמינים באלים אחרים, או בהתגלמויות שונות שלהם... ובכל הנוגע למשהו מוחשי, אני לא מאמינה במשהו מוחשי כלל. יש אלה שאוהבים לשמור פסל או ציור של ההתגלמות האלוהית המועדפת עליהם- שימי לב, לא לעבוד את הפסל, אלה כסמל של אותה אלוהות. בכל מקרה, מוחשי מחלוטין, כמו שחתול הוא מוחשי, אני לא מבינה גם אני איך אפשר להאמין בו. אבל אני מניחה שזו לא היתה הכוונה. הכוונה, כך נראה לי, היא פשוט לא חסר צורה, דמות, אישיות וכל השאר כמו האל המונותאיסטי.

gwizard

New member
אלים אלים אלים, לאן אתם הולכים

בשבילי, האלים הם דבר לא פחות מוחשי מכל דבר אחר. והסיבה לכך פשוטה מאוד. אני מדבר איתם. בדיוק כמו שאני מדבר עם אדם ברחוב שאני פוגש פנים מול פנים. אני מבקש והם עוזרים, אני שואל והם עונים. והכי חשוב, אני לא זקוק לרב או איש כמורה שיגיד לי מה רצונו של האל, כי האל שואל אותי מה אני רוצה. זה ההבדל בהשקפה. בדתות מונוטאיסטיות זה אל לא מוחשי אי שם בחוץ (בשמיים), בדתות פאגאניות (לפחות לפי הגדרתי) האל/ה מוחשיים, בפנים, בתוכי וכל אשר מסביבי.

שבז

New member
המממ...

בטח לא יסכימו איתי גם מהצג הפגני וגם מהצד המונוטאיסטי... אבל אני חושב שחד וחלק העולם נברע בעזרת המפץ הגדול... כל הקטע עם האבק כוכבים וזה... בלה בלה בלה... (אתם יודעים על מה אני מדבר, אין טעם שאני ארחיב) זה לא סותר את זה שאני מאמין באלילים...

מורגיין

New member
זה באמת לא סותר בכלל...

האופן הטכני שבו קרו דברים לא משנה את ה"פן האלוהי" שלהם. עדיין בין אם אתה פגאן לבין אתה מאמין ביהדות או בכל דת אחרת, אתה יכול להגיד שמה שעמד מאחורי, וכיוון את המפץ הגדול, ויצר ממנו את התוצאות שאנחנו רואים היום (למשל את כדור הארץ ואותנו), זה האלוהי, באיזה צורה שלא תבחר לקרוא לו.

זה לא סותר

אני אישית רואה במיתוסי הבריאה מיתוסים אשר מתארים תהליכים, בעיקר "רוחניים" בעוד היקום הפיזי נוצר (בתיווך האלים) בצורה כפי שהיא מתארת את המדע. זה לא סותר האחד את השני. הבעיה היא מתחילה בפרשנות מילולית מדי של הכתוב, לדעתי.

suki da yo

New member
חחחחחחחח:)

איש, אנח נו לא מתעלמים מהמציאות. אני לא חושבת שיש מישהו בפורום שלא מאמין במפץ הגדול. כולנו בטח מקשטים את זה בתוספות-של-אמונה, אבל המפץ הגדול שם. בטוח.

Nizzan Cohen

New member
או באבולוציה ...

שאני מכיר כמה יהודים "מקובעים היטב במציאות" שאומרים שהם לא מוכנים שיאמינו שהם בני הבנים של הבנים (והמון נקודות...............) של קוף.

suki da yo

New member
חחח:)

אני זוכרת שכשהייתי קטנה היתה לדני מבצע שעל כל דני היתה מדבקה של דינוזאור והדוסים הכריחו אותם לשים מדבקות אחרות כי זה פגע בהם לראות משהו שסותר את האמונה בבריאה התנ"כית.

למעלה