שאלה...

NIR Y

New member
סבבה

לפי דעתי אתה לא חייב להסביר את עצמך, במיוחד במקרה כזה. אבל עדיין כדאי לך לכתוב את מה שכתבת בהודעה הזאתי בהודעה המקורית כי עכשיו אני רואה את ההודעה המקורית בצורה שונה.

wish i was here

New member
Nצטער אם פגעתי ברמה שלך

כאומן יוצר.... = |.....צא מהסרט שלך...צליל ומוזיקה זה עניין של טעם כמו שאמר the warlus.... אחרי הכל מוזיקה זה הכל עניין של טעם ומה דומה למה גם כן למרות שאם מישהו יבוא ויגיד שגיבסון דומה לפנדר זה ישמע תמוהה...אבל להגיד שקורט מסויימות דומות לפנדר זה רלוונטי ואפשרי בהחלט. חוץ מזה על תגיד לי שאתה מנגן כמה שנים טובות בלהבלהבלה כי זאת התנשאות...גיטריסט נמדד לפי האצבעות ומה הם עושות

FuryUri

New member
הממ....לא?

גיטריסט לאו דווקא נמדד לפי טכניקת ניגון... יש לי חבר שיש לי טכניקה מעולה...מצליח לנגן כל שיר... אבל...הוא מנגן מגעיל...כמו רובוט... זה יוצא יפה וזה...אבל זה מגעיל... לעומת זאת...יש לי חבר...הטכניקה שלו בהחלט טובה ...אבל לא בשמיים... הוא...זה כבר משהו אחר... מנגן כל-כך יפה! עם נשמה והכל!!! ואני חוזר... הטכניקה שלו לא בשמיים...והוא בהחלט ברמה גבוהה (יחסית לכמה זמן שהוא לומד...)

wish i was here

New member
תגיד אתה בסדר?

הנה בדיוק מה שאמרתי "גיטריסט נמדד לפי מה שהאצבעות שלו עושות"....גם טכניקה וגם פיל נכנסים פה.....אז לפני שאתה מנסה להתחיל להתווכח...תסתכל על מה אתה מגיב. and just for the record,טכניקה היא דבר שמשנה (וטכניקה זה לא בהכרח אומר מהירות) משנה מאד.

תרשו לי מילה קטנה באמצע הדיון

אמנם, אין לי ממש שמץ על מה אתם מדברים/מתווכחים. אינני מסוגלת להבחין בין פנדר לבין גיבסון, או בין לס פול לבין פסנתר כנף. האמת היא שהדיון דווקא כן מעניין אותי, ודווקא מסיבה זו: בתור מי שלא מכירה את ההבדלים בין הגיטרות, הייתי רוצה לדעת יותר. ובדיוק בגלל זה, ירידה לנומך של השמצות לא ממש מסייע לי - ואני מניחה שזה אותו הדבר לגבי גולשים אחרים. דהיינו, אם אתם חולקים על דעתם הנכבדה של חבריכם, תסבירו לנו למה. הרי אין לי כלים לדעת מי מכם "טיפש", וממילא אין לי כוונה לחשוב כך
אז איך עושה גיבסון? למה פנדר? ומי הרג את הריקנבאקר?

wish i was here

New member
אמממ ננסה לתמצת את זה בצורה

מאד תמציתית....גיבסון עושה צליל חם ומלא...לא יודע איך להסביר...זה קשה כמו להסביר מה ההבדל בין צבע צהוב לצבע אדום.....אבל זה פשוט נותן צליל מלא יותר ,באסי אם את רוצה.גם אין לגיבסון האמ,שזה אפקט שנגרם בגלל סוג החיבור בזה אני ממש לא מבין.גיבסונים עשויים לרוב ממאהוגני הם כבדות ועבות יותר מהפנדרים.הצוואר שלהם הוא שמנמן ועגלגל...יש גיטריסטים שחושבים שזה דווקא יותר נוח. נגנים מפורסמים שהשתמשו בגיבסונים למיניהם: סלאש(גאנז אנד רוזז) ג'ימי פייג'(לד זפלין) אנגוס יאנג (אייסידיסי) לני קרביץ בוב מארלי זאק וויילד(בלאק לייבל סוסייטי) טוני לומי (בלאק סאבאת') פיט טאונסנד (דה הו) פנדר נותן צליל פעמונים...אותו צליל גילמור שכולנו אוהבים. פנדר משתמשים חוץ ממקרים מאד מוסיימים בפיקאפים סינגל שלהם יש האמ (דרך אג,האמ נחשב לרעש צד לא טוב) אבל זה תורם לסאונד הפנדרי שנחשב ליפה,אני אישית אוהב את סאונד פנדר יותר.פנד עשויה מעץ אש ולפעמים מאלדר (אש נחשב ליותר יקר וטוב) והצוואר שלה יותר דק....זה נוגע לכל דגמי הפנדר (סטראט,טלקאסטר,מוסטאנג,שואומאסטר וכו') נגנים מפורסמים: ריצ'י בלאקמור(דיפ פרפל,ריינבאו) יינגויי מלמסטין סיד בארט ג'ימי הנדריקס ג'ורג' האריסון(בשנים המאוחרות של הביטלס) ג'וני ראמון (הראמונז) אריק קלפטון (בתקופות מסויימות) מארק נופלר (דייר סטרייטס) קורט קוביין (נירוואנה) דיוויד גילמור... זה ממש בימצות מאד תמציתי

האם תוכלו לתת שמות קטעים

שמדגימים טוב את כ"א מהסוגים האלו של גיטרות? (חוץ מזה של גילמור, שדי ברור). וגם תמונות יעזרו, אולי.

vegetable man

New member
אחד הקטעים

שהכי מזוהים עם גיבסון לדעתי, למרות היותו קאלט - מדרכות פריז של גארי מור. ויש את סטיב ואי, שמנגן בכלל על איבנז...

itaikuskus

New member
טוני לומי? מי זה טוני לומי?

ג'וני ראמון זוהה יותר עם גיטרה אחרת, שאת שמה שכחתי כרגע (דפוק דפוק דפוק), ג'ימי פייג' קנה את עולמו עם הטלקסטר עוד לפני שעשה חריקות עם לס פול והאס-ג'י הכפולה שלו, פיט טאונסנד נכון לעכשיו מנגן בעיקר עם פנדר, ג'ורג' האריסון ניגן עם כל מה שרק יכל, וקלפטון זוהה עם 2 החברות.

wish i was here

New member
תשובות

ראיתי יותר מתמונה אחת של ג'ואי עם סטראט.ג'ימי פייג' הקליט עם פנדר אך הופיע עם גיבסון.טאונסנד בימי דה הו ניגן על לספול ואס ג'י...יש לו גם סיגנצ'ור נחמדה.האריסון בשנים המאוחרות ניגן עם פנדר.קלפטון מפורסם בזכות היגנת'ור סטראט שלווכיום לא תפוס אותו עם יגבסון...למרות שהוא אכן הופיע עם שתיהן

itaikuskus

New member
ג'ואי מעולם לא ניגן בגיטרה

(-: וכן, אתה אומר בדיוק מה שאני אמרתי. למה אתה עושה את זה? מה זה "ימי דה הו" גם עכשיו הוא מופיע תחת אותו שם ומנגן על פנדר, אני לא סתרתי את העובדה שהוא חגג על לס פול ואס ג'י בימי קדם. האריסון ניגן עם כל דבר. אס ג'י, רבע נפח, סטראט, טלקאסטר, סיטאר, יו ניים איט.

Perfect sense

New member
שתדע.

שהרבה אומרים שלגילמור בדיסקים היה צליל "פעמוני" ופנדרי כ"כ- למרות שהוא בעצם הקליט הרבה עם גיבסון לס פול. וזה רק אומר שלפעמים בן אדם לא יכול בכלל להבדיל, בטח שלא עם כל סוגי המגברים והאפקטים למיניהם.

Pitudi

New member
וואי וואי

איזה שקוף שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אתה פשוט זורק קלישאות..אני בספק שאם אני ישמיע לך סטראט או טלה אתה בכלל תבדיל. ממתי אש נחשב יותר טוב מאלדר?! ומי זה טוני לומי ?! קוראים לו טוני איומי! מארק נופלר מנגן על סטראט? כבר מס' שנים הוא מנגן עם PENSA בקיצור, אתה מטעה אנשים.

yotamn9

New member
אהמ אהמ

מארק נופלר מנגן בעיקר על סטראט. ברוב השירים של דייר סטרייטס הוא ניגן על הסטראט סיגנצ'ור שלו, ואני יודע שרק ב-money for nothing הוא ניגן על לס פול. נכון שפה ושם הוא מנגן על פנסה, אבל זו בהחלט לא הגיטרה העיקרית שלו.

Pitudi

New member
רק בשביל לעצבן

הוא לא ניגן מעולם בסיגנצ'ור שלו באולפן. הסטראט שהוא הקליט עליה זה אותה סטראט שהוא קנה בתור ילד. הסיגנצ'ור שלו זה סתם דרך של פנדר לעשות הרבה כסף

wommer

New member
רק שתדע...

בדיוידי של פ"פ th making of dark side of the moon מופיע שם גילמור עם גיבסון. אז למרות, שאנחנו יכולים לומר שגילמור ניגן רק עם פנדר, כי הוא על רק איתה נראה להופעות וכדומה, הוא גם השתמש עם גיבסון.

yotamn9

New member
אני מוסיף עוד קצת

אפשר להגיד שאת הרוב הסבירו מעלי. ובשורה התחתונה כל ההבדלים מתבטאים בסופו של דבר בצליל שיוצא. אני מצרף קישורים לפנדר סטראטוקסטר וגיבסון לס פול. לפי התמונות ניתן לראות שלפנדר יש שלושה פיקאפים [הדברים שנמצאים מתחת למיתרים על הגוף, נקראים גם סינגלים] ובצד יש את בורר הפיקאפים. עם בורר הפיק אפים בוחרים איזה פיקאפ יקלוט את הצליל. בפנדר יש 5 מצבים. בגיבסון ניתן לראות שיש 2 פיקאפים. כל אחד מהם נקרא "האמבאקר", שזה בעצם שני סינגלים מחוברים ובמחוברים בצורה כזאת שאין את האפקט הנלווה לצליל שנקרא "האמ" שנוצר בסינגלים בודדים. בגיבסון יש 3 מצבים בבורר הפיקאפים.

למעלה