שאלה..

arandiera

New member
אבל זה באמת לא אותו דבר

אני חושבת שלדון בקופסא שחורה לעמוס עוז ולשאול למה עמוס עוז כתב את הספר, או למה הוא החליט לקרוא לגיבור אלק, זה מיותר. לא בגלל שהשאלה לא מעניינת, הרבה פעמים זו השאלה הכי מעניינת (למה למשל יהודית קציר כתבה את הנה אני מחליטה, או למה יונה וולך כתבה את "אתה חברה שלי", או למה נאבוקוב כתב את לוליטה אלו שאלות מסקרנות במיוחד, לדוגמא...). באומרי מיותרת התכוונתי לומר שגם ככה אי אפשר לדעת את התשובה הנכונה, אפשר רק לשער, לנחש, להמציא, וזה מעניין אבל לא מקדם, לדעתי. יכול להיות שהניסוח "מיותר" היה מוטעה, ואני מוכנה לחזור בי. בכל מקרה מי שטען שאלוהים רוצה שלא נהיה צמחוניים טען זאת על סמך הוכחות מדעיות (מוטעות לדעתי) ולא על סמך התורה. הוא לא אמר שבסיפור על אברהם אלוהים רוצה להוכיח כך וכך, אלא שעל סמך הצרכים הביולוגיים שלנו הוא מסיק שזה מה שאלוהים רוצה. לדעתי זו טעות וזו דרך חשיבה שמובילה לטעויות - להסיק על סמך עובדות ביולוגיות מדעיות מה היתה כוונת היוצר זו שגיאה. זה הכל. אם תרצו נכנס לזה. ובעצם זה בכלל לא קשור לתנ"ך. ולגבי הדברים הספציפיים והמעניינים של יוסי ר1 - יש הבדל גדול בין לומר שאלוהי שלפי מה שכתוב בספר דברים אלוהים רוצה שיהיה רק מקדש אחד לבין לומר "אלוהים רוצה שיהיה רק בית מקדש אחד", באופן חד משמעי שאי אפשר לחלוק עליו. יש הבדל בין לומר "לפי סיפור המבול אלוהים מרשה לבני האדם להיות צמחוניים" לבין "אלוהים לא רוצה שבני האדם יהיו צמחוניים". אני מקווה שעכשיו אני מובנת יותר.

יוסי ר1

Active member
ל arandiera , היית מובנת גם קודם.

אלא שאת מחזקת את טענתי, שהשאלה החשובה היא מה באמת אלוקים רוצה מאיתנו, על פי הכתוב בדפי התנ"ך. זה שאנשים שונים מבינים אחרת את המסר, וזה שאפשר לכאורה (הלכאורה בשבילי, לא בשבילך...) להבין מסרים שונים מקטעים שונים בתנך, אינו מסיר את השאלה, מה רוצה מאיתנו כשהוא אומר לנו עשו לי מקדש. האם מקדש בירושלים? בשילה? גם וגם? אולי בלב של המאמין ("ועשו לי מיקדש ושכנתי בתוכם ")

ע מ י ש

New member
מעניין

בנסיבות מוזרות קבלתי פעם מכתב אישי מהרבי מלובאביץ'. הוא סיים את האגרת באמרו שלא אחשוב שאני רחוק מאלוהים כי אלוהים נמצא בתוך האדם ועל כן הוא לא יכול להתרחק. לאחר זמן, די בטפשות נתתי את המכתב במתנה לאיזה חבדניק שמאד התלהב ממכתב בכתב ידו וחתימתו של הרבע...

יוסי ר1

Active member
אכן, בחסידות מייחדים חשיבות רבה

להכרה שהאלוקות נמצאת בכל, והדרך לעבוד את הא-ל היא בכל הדרכים, כולל במעשים הגשמיים כגון אכילה ושתיה והתעמלות, דיבור ומסחר וכל מעשה שאדם עושה. ואם היה לך אורגינל של הרבי מלובביץ... נו, מה לאכול לך את הלב. תתנחם בעובדה שהמכתב שמור עכשיו היטב בידי מישהו שמעריך את שוויו.

פלגיה

New member
באמת טיפשי

כי היום היית יכול לעשות הון קטן מכתב יד כזה. הגישה שהוא ביטא במכתב היא גישה חסידית ידועה, וניתן לפרש אותה בכל מיני דרכים (למשל - אז למה לקיים מצוות אם אלוהים בתוכי ממילא)

יוסי ר1

Active member
אלוקים בכל

לפלגיה שלום. את השאלה שהעלית אני לא מכיר כשאלה שחסידים שואלים את עצמם. להיפך, כיוון שהאלוקות שורה בכל, גישתם היא שיש להרחיב את עבודת הא-ל לכל תחום, ולא רק לתפילה , לימוד ושאר תחומים שנחשבים לעבודת השם נטו. האם יש ציון מקור או שם של הוגה שתוכלי להביא כבעל השאלה שהעלית?

פלגיה

New member
אין הוגה כזה

אמרתי שניתן לפרש בצורה כזאת, כדי להראות על הבעייתיות באמירה.

arandiera

New member
אבל אם לא אלוהים כתב את התורה

אז לא הרצון שלו מובע שם אלא הרצון שלו כפי שהוא מוצג לפי המחבר. זה שני דברים שונים. אפשרות א - אלוהים קיים באופן אובייקטיבי. מישהו - אלוהים או שלוחו כתב את הספר ובו הוא הביע את רצון האלוהים (האובייקטיבי), מסקנה: מהספר ניתן להבין את רצון האל. אפשרות ב - מישהו כתב ספר שבו אלוהים מביע כל מני רעיונות, בין היתר את רצונותיו. מסקנה: מהספר ניתן להבין מה אנשים חושבים שזהו רצון האל. אצלי אלוהים הוא רק דמות (נהדרת, מרתקת, ראויה לדיון מעמיק ולמחקר אקדמאי) אצלך אלוהים הוא ישות קיימת, אובייקטיבית ואוטורטטיבית בכל הנוגע לתורה, שלא לומר התנ"ך. לשיטתך התנ"ך יכול לסייע לנו להבין מה אלוהים רוצה. לשיטתי התנ"ך יכול לסייע לנו להבין רק מה חשבו בני ישראל, ומאוחר יותר היהודים, במקומות שונים ובתקופות שונות של ההיסטוריה. לכן אני חושבת שראוי לשאול מה ההבדל בין העמדה של מחבר ספר דברים לפיה צריך להיות מקדש אחד לעומת העמדה של המקורות הקדומים (J, וE, אני נמנעת מהשם המפורש כי הבנתי שזה מפריע לאנשים) לפי יכול להיות יותר ממקדש אחד.

למעשה,

בני אדם כן מותאמים לצמחונות מפני שאנחנו לא טורפים, אלא אוכלי כל.. משמע יכולים להתקיים גם מבשר כמובן, אבל גם בתזונה צמחית. ישנם המון אנשים שצמחונים מלידה, או צמחונים מגיל צעיר מאוד ואין להם חוסר בויטמינים, גם לא בבי 12. בי 12 לא נמצא רק בבשר. כמו שאין אף ויטמין שנמצא אך ורק בבשר. ככה שאם לפי האמונה שלכם לפני המבול בני האדם כולם היו צמחונים, אני לא רואה שום בעיה עם הטענה הזו. בשר הוא הנאה נטו. (הנאה, נניח, תלוי בשביל מי כן.) אין לבשר שום יתרונות תזונתיים, ככה שאפשר להפסיק לשבור את הראש איך לעזאזל אפשר לחיות בלי בשר.. כי חיים נהדר.

TaZ girl 18

New member
כדי שכל האנשים..

יאמינו במשיח...צריך להיות אופטימים ומא-ו-ד...אבל בע"ה אני מאמינה.. תודה לכולם על התגובות..במיוחד שלך מסורתי..אהבתי תודה

peacho

New member
באצות יש פי 30 B12 מאשר בבשר

ובנוסף, בעבר גוף האדם יצר B12 בעצמו. ולכן יש שרידים של חידקים במעי הגס (אם אני לא טועה) שעדיין מייצרים מעט B12 (מעט, בגלל שהגוף התרגל לקבל B12 ממזון) ולפי מה שאני יודעת, הותר לבני האדם לאכול בשר מכיוון שהם "ירדו בדרגה", זוהי לא הטבה. ישנם רבנים (כמו הרב קוק) ודתיים רבים שאינם אוכלים בשר מתוך מניעים דתיים.

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif באצות כחולות-ירוקות

יש אמנם B12 אבל לצערנו הוא אינו זמין לבני אדם. אם את עכברוש מעבדה ה B12 באצות יכול לסייע לך, לבני אדם הרבה פחות. (עוד בפורום תזונה אם הנושא מענין אותך) בכל מקרה, אם את טבעונית, מומלץ לתסף.

peacho

New member
אמנם,

אני צמחונית כבר יותר מ7 שנים ואין לי שום חוסר בB12. (והתזונאית שלי בפירוש אמרה שאם אוכלים נכון, אין סיבה לקחת תוספי מזון) וגם אם הטענה שלך לגבי ספיגה מועטת של B12 מאצות היא מוצדקת (אני לא אומרת שהיא כן, אני רק מנסה ללכת לפי החשיבה שלך) אז עדיין פי 30זה המון. ובעניין "עכברוש מעבדה"- מקומו של עכבר הוא לא במעבדה. ואני בספק אם הוא מקבל אוכל. (הרי הרבה יותר כיף לראות תוך כמה זמן הוא ימות מרעב
)

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif כנראה שלא הבנת

באצות אין פי 30 B12, הספיגה שלהן אינה פחותה ממקורות מן החי אלא אינה קיימת. מחקרים שנעשו על בני אדם הראו שהן אינן יעילות בעלאת ה B12. זאת לעומת מחקרים שנעשו על חולדות שהראו שדוקא לחולדות האצות כן העלו את ה B12. צמחונים יכולים לקבל B12 מאוכל מתוסף כמו דגני בוקר וממתקים שונים או ממוצרי חלב וביצים. טבעונים יותר מוגבלים מהם. אם תרצי לפתח את הנושא את מוזמנת לפורום תזונה.

A l a n i s

New member
לא נכון ../images/Emo214.gif

אני צמחונית ואין לי חוסר בבי12.. צמחונות הרבה יותר בריאה מאכילת בשר..

liyad

New member
ויש אולי עוד עניין...

קראתי פרשנות שדיברה על האכזבה מן האנושות, אחרי שרשרת החטאים (קין, למך, הדור של נוח...) כלומר האידיאליה של העולם ה"ישן" הופרה ואלוהים הנמיך במקביל את הציפיות שלו מהאדם, "השלים" עם המגרעות... פרשנות די חילונית ורבת סתירות, אכן...

shahril

New member
לא רק חלונים פרשו כך, ההתר המפורש

לאכול בשר, לאחר המבול, פורש כ"ותור לחולשות אנוש" גם על ידי פרשנים דתיים בתקופה המודרנית.

תשובה לצמחונית

את יכולה להתנחם משום שבאחרית הימים, לאחר שישוע ישוב עם עניי השמים לבנות את בית המקדש השלישי ולמלוך מציון על העולם כולו, לא נאכל בשר. תקראי בישעיהו בפרק יא. ישעיהו יא "....וגר הזאב עם הכבש, הנמר עם הגדי ירבץ והאריה כבקר יאכל תבן...פרה ודוב תרעינה, יחדיו ילדיהן ירבצון...ושעשע יונק על חור פתן ועל מאורת צפעוני גמול ידו הדה..." אם את רוצה להיות שוב צמחונית עליך להאמין בישוע בן דויד ולקוות שכל עם ישראל יאמין בו משם שהוא יחזור עם ישועת עם ישראל ואז נשוב להיות צמחוניים.

masorti

New member
אין שום קשר לישו.

המשיח שיבוא יהיה המשיח בגרסתו היהודית. מן הסתם כל מאמיני ישו יקומו אחרונים בתחיית המתים כעונש על הפוליתיאיזם שלהם.

פלגיה

New member
מה העונש?

שהם יקומו, או שיהיו אחרונים? כי לא בטוח שהם יקומו בכלל בתחיית המתים.

למעלה