שאלה..

פלגיה

New member
עכשיו אני יכולה לישון

כי עד עכשיו זה הדבר היחיד שהדיר את שנתי מעיני.

פלגיה

New member
אילו היית יודע איפה אני גרה

לא היית שואל.
ישנתי סביר, עד כמה שאפשר עם תינוקת קטנה ועם רמקולים מעצבנים.

shushu10

New member
רמקולים מעצבנים בלילות? מה זה ?

זה נשמע כמו מחנה צופים! כל הכבוד לך

ע מ י ש

New member
נו, אז תארי לך מה היה קורה

אלמלא פתרתי לך את הדילמה בעניין תחיית המתים של הגויים...

masorti

New member
העונש הוא שיקומו אחרונים...

וכשהם יקומו, כל הדירות ומקומות העבודה יהיו תפוסים. יהיה להם גיהנום לחיות מחדש.

אפרת18פת

New member
איסור אכילת בשר לפני המבול

אחת הסיבות למבול זו הקירבה שהייתה בין בעלי החיים לבני אדם עד כדי כך שהטשטשו הבדלי המעמדות בניהם והחטאים שנולדו בעקבות כך. על מנת ליצור הפרדה במעמדות התיר ה' אכילת בשר.

TaZ girl 18

New member
לא !!

קבלי תיקון קודם כל לדבריך.. "אחת למבול זו הקירבה שהייתה בין בעלי החיים לבני אדם" ממש אבל ממש לא נכון ! הסיבה היחידה למבול הייתה השמדת העמלק (וכל משפחתו)
..

masorti

New member
איזה עמלק ואיזה נעליים?

עמלק הוא צאצא של נוח וקרוב משפחה של יצחק ויעקב, ולכן הוא נולד אחרי המבול.

TaZ girl 18

New member
אוקיייי

עמלק זאת מילה שמבטאת את מה שפלגייה אמרה..ולכך בדיוק התכוונתי..המבול השחית את כל "החמאס" שהיה בארץ... והוא לא היה בגלל החיות כמו שההיא אמרה שם...!

פלגיה

New member
????

הסיבה למבול היתה "כי השחית כל בשר" - כל אנשי הדור (ויש אומרים גם בעלי החיים) התנהגו בצורה מושחתת. זאת הסיבה למבול.

TaZ girl 18

New member
*ההיא =אפרת 18

אפרת התשובה שלך דיי מצחיקה..לא יודעת מאיפה הבאת אותה בכלל..

שוחר1

New member
איך הפסדתי דיון כל כך מעניין. אני

צמחוני לא רק מחבחינה הומנית, אלא גם דתית. הרב קוק כתב באחד ממאמריו, כי בסופו של דבר כל האנושות תגיע לצמחונות. כעין סגירת מעגל. התחלנו צמחונים, ונחזור לכך כשנתעלה במחינה רוחנית

דוד323

New member
תשובה

הקב"ה ברא אותי אותך ואת כל היצורים וגם את הבהמות הוא יצר והוא צווה עלינו לא לאכול אותם כי (נלע"ד) הדם שלנו לא יותקר אדום מאשר הדם שלהם לעל כן אסר עלינו הקב"ה לאכול אותם. אבל - אחרי שנח הציל את החיות ואת כל החי אשר על פני האדמה מגוויה אז בעצם כל חיוצתם הייתה תלויה בנו ולכן עכשיו הקב"ה התיר לנו לאכול גם אותם( ע"פ פירוש הרמב"ן)

TaZ girl 18

New member
אבל...

למה אומרים שבאחרית הימים נהפוך שוב צימחוניים?! למה בעצם אנו אוכלים יצורים חיים שה' ברא ?! זה נשמע רע במובן מסויים.. ושוב אני מציינת -אני לא צימחונית אך מאוד אוהבת חיות וקשה לי עם העובדה הזאת מאוד.. שאלתי אולי שאלות שאף אדם אולי לא יוכל להשיב עליהם..כי כמובן שאין אנו יודעים לבטח את רצון\ מחשבת האל ויש דברים שלא נבין ולא נדע ותמיד חוזרת ונשנית השאלה -למה?

את אוהבת חיות?

קשה לך עם העובדה הזו? אף אחד לא יושב לך עם רובה ברכה ומכריח אותך לאכול בשר. לכל אחד מאיתנו יש את יכולת הבחירה שלו, את הדעה שלו. אני מבינה שאת מאמינה באלוהים נכון? אפשר בהחלט לקיים מצוות ולהאמין באלוהים, ולהמנע מאכילת החיות שאת כה אוהבת, כפי שאמרת. אין כאן שום סתירה. תעשי מה שטוב ונכון בענייך.

אישעם

New member
ולמה יש אונס ?

כי זה מתאפשר. גם אני חשבתי שאפשר לאהוב ולכבד חיות ולאכול בשר. טעות. אי אפשר, אי אפשר לאהוב ולכבד את מי שאנחנו מביאים למותו.

יוסי ר1

Active member
לאישעם , טעות בידך.

בתרבויות אחרות (קרא למשל את שוגון, על התרבות היפנית) לא רק שאתה יכול לכבד את מי שאתה מביא למותו, אתה מכבד אותו יותר אם עינית אותו בדרך וגרמת למותו מתוך ייסורים. בתרבויות הקדומות, בני האדם העריצו את בעלי חיים שצדו, על כך שבעלי החיים במותם מעניקים לאוכל אותם את חייו. העריצו וכיבדו עד כדי פולחן לאותם בעלי חיים בטקסי הצייד.,

למעלה