שאלונת

22ק ו ס ם

New member
היום אין אמנם הרבה תאומים שגדלים בנפרד

אבל אפשר לערוך השוואות אחרות. באמצעים סטטיסטיים ניתן להשוות למשל תאומים זהים שגדלים ביחד לבין תאומים לא זהים או אחים שגדלים ביחד. לכל השלושה יש סביבה משותפת ולכן לא נצפה להבדלים מהבחינה הזו. אם לעומת זאת נראה הבדלים אחרים אפשר לייחס אותה לבילוגיה.

כל התאומים גדלים באותה הסביבה

כל התאומים גדלים באותה הסביבה היא סביבת הרחם, סביבה שיש לה השפעה גדולה על עיצוב תכונות הייצור. באותה הסביבה הם נחשפים להורמונים ביניהם הורמוני מין המציפים את מוח העובר וקובעים את זהותו המינית, העדפתו המינית והתנהגותו על הסקאלה שבין הנשי לגברי.

Wolverchenus

New member
זה בוודאות לא כל הגורמים המשפיעים

הרי גם אצל תאומים זהים שגדלו כמובן באותו רחם יש רק סבירות גבוהה שאם אחד התאומים הומוסקסואל גם השני יהיה אין שום ודאות.

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

הסבר אפשרי לזה יכול להיות שינוי גנטי באחד התאומים (שקרה כמובן לאחר הפיצול) שמשנה את האופן בו הגוף קולט את ההורמונים שברחם. אנקדוטה מעניינת בנושא היא שהאמריקאים מפתחים נשק כימי, שאפילו זכה בפרס האיג נובל למחקרים המגוחכים ביותר, שאמור להפוך את חיילי האוייב להומוסקסואלים.

Wolverchenus

New member
הם לא פיתחו אותו אבל הם רצו

ולא הראו שזה עובד מעולם. תיאוריית ה"גן הסורר" שלך נטולת כל תמיכה ראייתית מדעית. אין הבדל בין תאומים זהים ויהיה זה מפתיע אם זו מוטציה יחידה שקורית ממש הרבה אצל תאומים זהים ורק אם אחד מהם הומוסקסואל. בנוסף הומוסקסואליות כנראה ולא נובעת מגן בודד ולכן לא תתכן מוטציה בודדה שתגרום לו. בקיצור, סיפרת סיפור יפה אבל איפה הראיות?

זאת השערה

זאת הייתה השערה ולא קביעת עובדה. זה שסביבת האם משפיעה על רמת ההורמונים בגופה שמשפיעה על העובר בין השאר בתחומים של הזהות המינית, ההעדפה המינית וההתנהגות על הסקאלה שבין הזכרי לנקבי זאת עובדה מוכרת ואם שני עוברים שגדלו באותו הרחם במיוחד אם הם תאומים זהים אינם בסופו של דבר בעלי אותה העדפה מינית (היכן המחקר?) זה דבר מתמיה וגורם לתהיות באשר להשפעת החברה אם לא על ההומוסקסואליות עצמה אז על ביצועה בפועל. "הומוסקסואליות כנראה ולא נובעת מגן בודד ולכן לא תתכן מוטציה בודדה שתגרום לו" לא מדובר באיזה "גן הומוסקסואליות" מעורפל אלא למשל בגן לקולטן טסטוסטרון, מה שיכול להוות סיבה למה שני תינוקות שנמצאים באותו הרחם יוצאים שונים מהבחינות של זהות מינית, העדפה מינית והתנהגות על סקאלה שבין הנשי לגברי. אם מדובר בתאומים זהים אז סיבה שאינה סביבתית-לאחר-הרחם יכולה להיות מוטציה שקורית לאחר הפיצול, ואם דבר כזה אכן אינו קורה כפי שאתה טוען אז ניתן לחפש הסבר אחר.

Wolverchenus

New member
אני מניח שלקוסם הפתרונות

אני יודע שבבלוג שלו היה כתוב ש"סיכויו של אח תאום זהה שאחיו הומוסקסואל או לסבית להיות כזה גבוהים ב50% מאחים רגילים." והוא יידע למצוא האם זה משהו מורש שעובר לא רק בין "שותפים לרחם" אלא גם בין דורות (וגם מורש). טריויאלי לדבר על זה במונחים של מוטציה ככלל (כי מוטציות עשו הכל בסופו של דבר) אבל כן צריך להתייחס לטענה שמשום מה לאח תאום אחד יש מוטציה ולשני לא ועדיין אם לאחד היתה את המוטציה לשני יש גם סיכוי מאוד גבוה להומוסקסואליות. אני מקווה שיש בספרות את המידע האם לתאומים לא זהים יש סיכוי יותר גבוה להומוסקסואליות (אם אחד מהם הומוסקסואל) מאשר לאחים שלא היו שותפים לרחם.

C H 4

New member
שניכם טועים

משהו שתלוי במספר גנים כן יכול להתרחש בעקבות מוטציה בודדת, זה העניין של מולטיפקטוריאלי בהרבה מאוד תופעות- יש כמה גורמים בעלי השפעות חזקות יותר ופחות ולפעמים גורם אחד מספיק כדי לייצר אפקט או אפקט חלקי. לגבי הטיעון שלך של מוטציה לאחר פיצול- אין סיכוי. מוטציה לאחר הפיצול היא לא מאורע נפוץ כל כך- רוב העוברים שיעברו מוטציה בשלבים מוקדמים לא ישארו עוברים עוד זמן רב. חוץ מזה ההסבר שכל פעם שלא נמצא קשר זה כי מישהו עבר מוטציה זה הסבר שדורש את ההנחה שאותה מוטציה התרחשה מספר רב של פעמים, סיכוי נמוך מאוד. ובנוסף, מוטציה לאחר הפיצול היא מוטציה שתגרום לפנוטיפ מוזאיקה, אני לא חושבת שאפשר להניח שהמוזאיקה תתבטא אותו הדבר בכל פעם ותביא לאותו אפקט. בקיצור, הטיעון הזה שלך נשמע לא סביר.

מצאתי הסבר יותר טוב

מצאתי בויקיפדיה הסבר יותר טוב שלא כולל מוטציה. הטענה היא ששני עוברים הנמצאים באותו הרחם לא נחשפים בהכרח לאותה סביבה הורמונלית. Gringas and Chen describe a number of mechanisms which can lead to differences between monozygotic twins, the most relevant here being chorionicity and amniocity. Dichorionic twins potentially have different hormonal environments and receive maternal blood from separate placenta. Monoamniotic twins share a hormonal environment, but can suffer from the 'twin to twin transfusion syndrome' in which one twin is "relatively stuffed with blood and the other exsanguinated". If one twin receives less testosterone and the other more, this could result in different levels of brain masculinisation.

22ק ו ס ם

New member
גם הסביבה הזו לא תמיד זהה

וזה בדיוק אחד הטיעונים לגבי הומוסקסואליות. בגלל מאבק אם-תינוק (שטריברס היה הראשון לנסח אותו בהקשר הכללי) האם לא מעבירה אותה כמות הורמונים לכל עובר וזה יכול לגרום להבדל משמעותי.

amni

New member
היה על זה שירשור גדול בעבר

נסה לחפש אותו. אני הבעתי דעתי (ללא הסמכות) שזה לא קשור לגנטיקה אלא חלק מתהליך פסיכולוגי שנקרא "הטבעה" , שחל בזמן עיצוב האישיות בדרך כלל (אבל גם במצבי דחק כמו מאסר ממושך ). הטבעה נפשית נובעת מהצורך החברתי של בני אדם ליצור קירבה איניטימית (לא רק גופנית אלא נפשית) עם אנשים אחרים. כאשר אין זמינות של בן המין השני (סקסואלית) הם יוצרים אותו עם בן מינם (הסכסואלי). ידוע במיוחד שכלבים "מתאהבים" בבעלים וגם זו הטבעה ריגשית (על רקע זה שהכלב, שחי במסגרת להקות בטבע, נוטה ליצירת קשר חברתי חזק). היה מי שחלק על דעתי זו. לא זכורים לי פרטים.

Wolverchenus

New member
אני שמעתי כל מיני נסיונות להסביר

חלקם אומרים שזה יעיל שיש כמה פרטים בחברה שהם "כביכול עקרים" ככה שהם למעשה עוזרים לפרטים אחרים במשפחה לגדל ילדים וככה הם למעשה מגדילים את הפיטנס של המשפחה באופן כללי. אני לא יודע כמה מהטיעון הזה שורד את ימי "הגן האנוכי". יש שאומרים שזה למעשה misfire של תכונות שהן כן יעילות (זה בערך מה שamni אמר) יש הרבה תיאוריות והדברים היחידים שאני יכול להגיד בוודאות הם שיש מרכיב תורשתי מאוד מאוד חזק ושהגורמים לזה קרו הרבה לפני שהומו ספיינס הגיעו כי הם קיימים בהמון יונקים.

אז זה גנטי

אבל אם זה גנטי אז למה להמון הומואים יש עבר דומה של הטרדה מינית?

Wolverchenus

New member
קודם כל אני לא מכיר מחקר כזה

ואם אתה יכול להצביע על מחקר כזה אני אשמח לקרוא. הייתי אומר שקודם כל אם זה נכון אז יכול להיות שזה אחד מהגורמים הסביבתיים שמשפיעים ודבר שני הייתי אומר שאם ההטרדה המינית היא מצד הורה אז יכול מאוד להיות שההטרדה עצמה היא סטייה אבל שההומוסקסואליות שהיתה זו שכיוונה ללפגוע במישהו מאותו מין היא פשוט תורשתית. אולי זה יצא מבולבל. אוקיי, בוא נגיד שX הוטרד מינית על ידי אבא שלו. הומוסקסואליים לא ינטו יותר לבצע עבירות מין מאנשים אחרים. אבל, אם לאבא של X לא היתה נטייה הומוסקסואלית הוא כנראה היה מטריד את אחותו של X ולא אותו. והסיבה שX הומו יכולה להיות פשוט בגלל שהוא חולק את הגנים של אבא שלו שהוא הומוסקסואל בעצמו.

אבל שמעתי

מידידה ששני ההורים שלה פסיכולוגים מכובדים שילדים (זכרים) בגיל הצעיר לפני שהם גילו את "עולם האישה" מממשים דחפים מיניים שלהם עם חבריהם (הזכרים), האם זה לא גם סוג של הטרדה מינית? ולגבי האבא נניח שהאבא מטריד גם את בנו וגם את ביתו?

Wolverchenus

New member
אני לא מבין בזה יותר מדי

הייתי אומר שבנאדם שמטריד גם זכרים וגם נקבות הוא דו-מיני (ויש דבר כזה) אני ממליץ על הפוסטים של ה ק ו ס ם. הוא המומחה של הפורום לפסיכולוגיה אבולוציונית.

C H 4

New member
אני מאוד סקרנית

עושה רושם שאתה בחור אני מניחה שיש לך מידע מודיעיני כלשהו על איך ילדים (זכרים) מממשים דחפים מיניים עם או בלי חברים בגיל צעיר. טענת הפסיכולוגים נשמעת לי די תמוהה. אבא שמטריד את בנו ואת ביתו הוא פדופיל. פדופיליות מתבצעת בילדים קטנים בדרך כלל לפני שמתפתחים סממנים מיניים, אני לא חושבת שאפשר לקשר פדופיליות לנטיות מיניות (זכר-נקבה) של המטריד.

C H 4

New member
אוי

יצא קצת פחות ברור כי שכחתי את הכותרת שהכנסתי. מה שמסקרן אותי זה פחות מה נערים צעירים עושים כדי לממש דחפים מיניים (עברתי את גיל הוידויים, נראה לי שאני יודעת את הרוב) אלא מדוע אתה סומך על הדעה "המוסמכת" של שני פסיכולוגים שהועברה אליך ממקור שני, ולא מסתמך על הנסיון שככל הנראה שיש לך.

אממ

לי זה לא היה (לפחות ממה שזכור לי) אבל גם מההכרות שלי עם בני מיני , אני גם לא אמהר לשלול את זה גם אם זה לא קרה לי

אני רוצה להוסיף לדברי Wolverchenus,

שגם אם יש קורלציה חיובית בין הטרדה מינית לבין הומוסקסואליות (ונתעלם מהבעיה של בידוד המשתנים כפי שהוא הסביר בהודעתו) - אין זה אומר שאין מרכיב תורשתי להומוסקסואליות (אני מכיר מחקרים המדגימים את המצאותו של אלל מאוד מסוים והומוסקסואליות) - אבל אני אישית סקפטי שיש מרכיב תורשתי לחלוטין או מרכיב סביבתי לחלוטין לתופעה (ושמדובר בתופעה אחידה) - אני חושב שיש מגוון רחב של הרגלים מיניים ומגוון רחב של גורמים שיכולים לגרום להם.

למעלה