שאלות לדר' קרן לנדסמן - ניתן לשאול בשרשור זה

cומcו

New member
ראיתי שקבלת מענה יפה בשרשור נוסף שנמצא במקום

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=2321&MessageId=167644008

השאלה שם ממחישה את הטעות שלך שמבחינה רפואית זה נחשב לנורמלי ולא למצב בעייתי של הגוף ואפילו יש שם תשובת רופא מומחה שמחזקת את זה שאין להתעלם מחום כזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=2321&MessageId=167669698

לא ראיתי שום מענה ענייני ובטח שלא יפה

כששואלים אנשי מקצוע שונים קורה לא פעם שמקבלים חוות דעת שונות, קל וחומר כששואלים אנשי מקצוע שונים שאלות שונות לחלוטין מלכתחילה...

בכל מקרה, אני איני רופא ולא הבאתי שום מידע מטעמי, רק התייחסתי לדבריה של ד"ר לנדסמן כשהתייחסה לסוגיה.

cומcו

New member
אתה מוזמן לשאול ואני דיי בטוחה שכולם יהיו

פה אחד בתשובתם בסוגיה זו.

חבל, שאין לך את הבגרות להודות בטעות

לא מעניין אותי לשאול, זו לא הייתה שאלה שלי

מלכתחילה ואין לי מושג על איזו "הודאה בטעות" את מדברת כשלא כתבתי שום דבר מטעמי... כבר הבהרתי שהסברתי את דבריה של ד"ר לנדסמן (למקרה שזה לא היה ברור לבד מהניסוח המקורי, ובחיי שלא ברור לי איך ניתן להבין אחרת מכותרת שמתחילה ב"הסבירו לך"). אני איני רופא, לא פניתי לרופא, לא שאלתי רופא, לא קבעתי שום דבר מטעמי. בסך הכל התייחסתי לדברים שנכתבו כאן והסברתי מדוע הם עונים לשאלה. אם יש לך מחלוקת מקצועית בנושא, היא עם ד"ר לנדסמן, לא איתי. איני סמכות מקצועית מוסמכת ומעולם לא היצגתי את עצמי ככזה. אני מבין שד"ר לנסמן אינה כאן בפורום וצריך מישהו לריב איתו בכוח אז בחרת בי, אבל תסלחי לי אם אין לי רצון לשתף איתך פעולה.

cומcו

New member
אז מה בדיוק תפקידך? האם בשביל להגיד "אמן" ו-

"קדש ונשמע"?

מראים לך את האבסורד בתגובתה של האורחת הנכבדה שמראה על הדיוטיות שלה בנושא חיסונים וכשזה לא נוח לך, אתה אומר "אני איני רופא", אבל שזה נוח לך, אתה חופר וחופר.

בקיצור, אין מה להתדיין איתך, כי אתה כנראה לא יודע להתדיין!

תפקידי?
סליחה, לא ידעתי שאני כאן בתפקיד

לא יודע מה איתך, אני כותב כאן כאדם פרטי שאכפת לו מנושא החיסונים ובעיקר מאנשים שמשכנעים אחרים לא להתחסן כי הם משפיעים על כל החברה. אבל זה לא "תפקיד" ואיני נושא שום תפקיד רשמי או סמי-רשמי שקשור איכשהו בנושא.

אני אומר שאיני רופא כי איני רופא וזה נכון תמיד, בין אם נוח לי ובין אם לאו. שוב, זה שרשור אירוח של רופאה, התייחסתי לתשובתה. אני לא רואה שום "אבסורד" בתשובתה של ד"ר לנדסמן. כאמור, אם התשובה לא נראית לך, את מוזמנת לפנות אליה, המייל שלה כבר פורסם כאן בשרשור.

אני אכן לא רואה סיבה להידיין איתי על תשובה שנתן איש מקצוע שאינו אני. שמח שהגעת סוף סוף לתובנה הזו, אולי זה יגרום לך להפסיק לחפור לי. תודה.

zlp

New member
כך לא עובדת מערכת אחראית

זו הסיבה שאת הפנסיה שלך מתווך לרוב יועץ פנסיוני, למשל.

בכל מקרה, ההמלצות וההנחיות הן פומביות. הרופא הוא האיש שיש לו הידע לסינתזה של ההמלצות הללו עם הנתונים הרפואיים הספציפיים של החולה.

אם את חושבת שהמערכת לא בנויה נכון פני בהצעת ייעול למשרד הבריאות והצביעי על הכשלים הספיצפיים.

cומcו

New member
הדוגמא של הביטוח היא דוגמא מצויינת שמחזקת את

תהייתי, כי היא דרך מעולה לנפנף אותך כאשר אתה דורש את כספך.

zlp

New member
אני חושש שלא הבנת את הדוגמה לאשורה

ובכל מקרה לא כתבתי את המילה "ביטוח".

zlp

New member
ראי, לא בושה לטעות

אבל אל תאחזי בטעות בציפורניים. לא מכובד.

cומcו

New member
בגלל שזה אירוח, אעצור כאן ולא אשיב לך על

השטות שלך.

פולספגן

New member
תוכלי להרחיב, מה אתם לומדים ב-Low level?

כוונתי לכימיה אורגנית ואי אורגנית, בכדי לראות כמה אתם באמת לומדים על המרכיבים של החיסון? כמו אלומיניום שציינת שהוא בטוח לשימוש, שזה דבר סופר לא נכון.

cומcו

New member
אשמח לראות היכן נבדק לתת לתינוק 33 חיסונים

בשנה אחת? וזה עוד בלי שספרתי את הפרבנר כ-13 זני חיסון כפול מס' הפעמים שניתן (נדמה לי 3 פעמים)

מצטערת, לא הבנתי את השאלה.

האם השאלה היא האם תוכנית החיסונים היום מונעת מחלות הנכללות בה? או האם תוכנית החיסונים היום מיועדת להפחית תמותה בגילאים צעירים בשל המחלות הנכללות בה?

אם יורשה לי לחדד

אמא שואלת, היכן יש מחקרים אשר בדקו שזה בטוח לתת לתינוק את מלוא תכנית החיסונים כפי שניתנת היום (קרי, 33 מנות חיסון בשנה הראשונה).

cומcו

New member
לא זה ולא זה

כוונתי לתופעות הלוואי בשל מס' החומרים שנכנסים לגוף כה רך במהלך השנה הראשונה כאשר בנוסף גם מחסום ה-BBB פתוח.

חישוב לאיך הגעתי למספר
-------------------------------
1) צהבת B בגיל אפס.
2) צהבת B בגיל חודש.
3) רוטה בגיל חודשיים.
4) פרבנר בגיל חודשיים (13 זנים שונים).
5) מחומשת בגיל חודשיים (5 מנות ל-5 מחלות שונות)
6) סעיפים 3-5 גם בגיל 4 חודשים.
7) סעיפים 3, 5 גם בגיל חצי שנה.
8) סעיפים 3-5 בגיל שנה.
7) MMRV בגיל שנה (4 מנות ל-4 מחלות שונות)

אני מצטערת, עדיין לא מבינה את השאלה.

מטרת החיסונים בגיל צעיר היא לאפשר הגנה מוקדמת ככל הניתן מפני מחלות קשות.
פרבנר מגן מפני פנאומוקוק, שהוא חיידק שגורם לדלקת ריאות ולדלקת קרום המוח.
חיסון המופילוס מגן מפני חיידק שגורם לאפיגלוטיטיס (התנפחות של האפיגלוטיס עד כדי חנק), דלקת קרום המוח ואלח דם.
צהבת B הוא וירוס שיכול לגרום לסרטן כבד, וככל שנדבקים בו בגיל צעיר יותר כך עולה הסיכון להתפתחות סרטן בגיל מבוגר.

בכל המקרים האלה (והאחרים) יש צורך במספר מנות על מנת לבנות מנגנון חיסוני יעיל.

לא לגמרי ברור לי למה לא להגן על תינוק מפני סיבוכי מחלות קשות. על מי נגן אם לא על הילדים שלנו?

אותה השאלה בעצם

שאלנו את אותה השאלה, במילים אחרות. אנסה להציג את זה אחרת:

נניח שחיסון א' נבדק לבטיחות בפני עצמו, ונמצא בטוח.
נניח שחיסון ב' נבדק לבטיחות בפני עצמו, ונמצא בטוח.

האם נעשה מחקר שבדק שחיסונים א+ב, כאשר ניתנים שניהם לתינוק, עדין מפגינים בטיחות? (השאלה עשויה להתיחס להשערה שריבוי פתוגנים עלולים ליצור תגובות בלתי צפויות, השערה שריבוי האדג'ובנטים עלולים להצטבר או לעבור סף מסויים ולהגיע למוח, להשערה של קונטרה-אינדיקציה בין חומרים המצויים בחיסונים שונים שלא נבדקו in vivo איך הם מתנהגים יחדיו, וכד'...).

ובהרחבה, האם כל תכנית החיסונים בשנה הראשונה, על שלל חיסוניה, נבדקה להיות בטוחה ע"י תינוקות?

למעלה