שאלות לדר' קרן לנדסמן - ניתן לשאול בשרשור זה

קבעו את זה בהתחלה מתוך עקרון של זהירות מונעת

כאשר הבינו שאין צורך בכך, הורידו את ההגבלה.

אני חולקת עליך בהקשר של רגישות למזון

מכיון שילד רגיש מאד הוא ילד שיגיב יותר חזק לחומרין בחיסון משר ילדים אחרים שלא יגיבו. מעבר לזה אני בהחלט לא מעוניינת לחסן בהכל אבל כן לחסן בטטנוס כעת ולא כל כך הבנתי מה אמורים לתת בשלב הזה, כל הילדים מקבלים דחף ואם אני מבינה נכון דחף לא רלוונטי לידה שלא חוסנה.

חיסוני דחף

הי יולי.

כאן תראי את תכנית החיסונים המומלצת.

אין הבדל בהרכב החיסון כאשר הוא החיסון הראשון (מה שאת מכנה "בסיס") וכאשר הוא חיסון דחף. חיסון הדחף הוא אותו חיסון. לאחר שראו שרמת הנוגדנים יורדת לאחר מנת חיסון אחת, הוסיפו מנה שניה (ושלישית ורביעית וחמישית ושישית). מהבחינה הזו, אם את מחליטה לחסן אותה נגד טטנוס (שמגיע יחד עם דיפטריה לפחות - ראי פירוט בקישור הנ"ל למטה) את לא צריכה להבדיל בין חיסון בסיס לדחף. תוכלי לבדוק לה נוכחות נוגדנים בשלב מאוחר יותר לאחר המנה הראשונה ולהחליט אם לתת לה מנה נוספת או לא.

יולי, אני בעיקר קורא פאסיבי של הדיון,

אבל פה הרגשתי צורך להתערב.
המחלות שאת אומרת שאת מעדיפה לא לחסן עבורן הן עלולות להיות מסוכנות, וככל שתדחי את החיסון הסכנה לילד שלך תגדל.

הסיבה שהחלטתי להתערב דווקא בשבילך היא שאת גרה בטבעון או בסביבת טבעון, שם שיעור המחוסנים קטן יותר.
באזור הזה של הארץ הסיכוי של הילד לחלות במחלה או במוטציה שלה הוא גדול יותר, ולכן הסיכון כלפיו גדול בסדרי גודל.

זו לא אותה רגישות.

מדובר בתגובה תאית שונה לחומרים שונים. לא רק זה, מסתבר שרגישויות משתנות עם השנים, בהתאם לחשיפות השונות שאנחנו עוברים עם החיים.

הדאגה שלך לילדתך מובנת, ולכן הצעתי מראש לדבר עם מומחה לנושא ולא להשתמש בייעוץ בפורום על מנת לקבל החלטות הקשורות לחיסונים.

בכל מקרה, הכתובת לקבלת חיסון טטנוס במקרה הזה היא רופא הילדים שלך. את צריכה לקבל ממנו הפניה לחיסון טטנוס למרפאת האחיות שלך, להגיע לשם ולחסן את הילדה. היא תקבל את החיסון המתאים לגילה, לא על פי הגדרת "דחף" או "חיסון ראשון".

סוף אירוח - תודה רבה לדר' קרן לנדסמן

תודה רבה, קרן, על הנכונות לבלות איתנו שעתיים :)
תודה נוספת על נכונותך למצוא לנו מחקרים נוספים בהמשך:
- בטיחות תכנית החיסונים בכללותה
- בטיחות השימוש באלומיניום בחיסונים

(אם נוח לך באימייל, שלחי אלי ואני אפרסם כאן בשמך, למרות שבטוח יהיו תגובות, אנחנו כאן קוראים ו "קורעים" מחקרים
)

רק בריאות לכולנו!

קומרן

New member
למרות שהיא שכחה לענות לך על השאלה

אני דיי בטוח שהיא תשמח לענות לך במייל - רק אל תשכחי להעביר לפה את תשובתה.

זהו? את כבר לא יודעת לחפש לבד באינטרנט?

כשלא מדובר בחיסונים, הכוונה... בסדר, קבלי האכלה בכפית:
בעמוד הראשי של הבלוג מתחת לכל פוסט כתוב "פורסם בתאריך XXX על ידי קרן לנדסמן". גם אם היית לוחצת על הקישורים "כאן" שכתובים בדף שחסון קישר אליו היית רואה שאלה סיפורים שהיא כתבה והם מפורסמים תחת שמה. חוץ מזה אם כותבים בגוגל "קרן לנדסמן" התוצאה הראשונה שמקבלים זה הבלוג... בקיצור, ממש לא קשה "לגלות" שזה אכן הבלוג של ד"ר קרן לנדסמן (ובהנחה שאין יותר מאחת כזו בישראל, מה שלא ממש סביר... תסיקי כבר את שאר המסקנות לבד).

cומcו

New member
לא, ברגע שקומרן כתב שהיא משיבה במייל, חשבתי

שהיא פירסמה אותו בשרשור או במקום אחר ובאמת מסתבר שצדקתי, כי מה שווקס מצא, זה לא המייל שלה, אלא מייל של הבלוג שלה שממש לא ידוע תדירות כניסתה לשם.

יפה שהצלחת לסובב את זה ל"מסתבר שצדקתי"

אבל עניתי לשאלתך "היכן כתוב השם שלה? איך אתה יודע שזה שלה?" ולא לשאלה איפה היא פרסמה את המייל שלה בשרשור. הנקודה שלי היא שבמקום לשאול את חסון וקס יכולת לענות עליה בעצמך לו רק היית מקדישה עוד שנייה-שתיים כדי להיכנס לקישורים / לעמוד הראשי של הבלוג / לגוגל.

לא ברור לי למה היא צריכה "להיכנס" במיוחד למייל של הבלוג... זו גם כתובת מייל שלה, למה שהיא לא תבדוק אותה? אנשים בימינו משתמשים בכתובות שונות לצורכי מידור וסינון ג'אנק וסאפם, בפועל יש לא מעט תוכנות וכלים שפשוט מרכזים הכול בתיבה אחת גם ככה.

cומcו

New member
בשביל מה הפיצול אם התוכנות יאחדו אותם?

יש הבדל בין מייל שאתה משתמש לצרכיי עבודתך או למשהו שהוא תחביבך שאתה עושה רק בשעות הפנאי.
אני לא מאמינה שאני צריכה להסביר לך את זה.

למעלה