הנבואה שלי התממשה מוקדם מהצפוי.
כך סיימתי את הדיון הקודם: "מוזר שאיכשהו תמיד נוצר הרושם כאילו אני יוצא בהצהרות גרנדיוזיות, למרות שבד"כ אני בסה"כ מנסה למתן הצהרות כאלה. להתראות בדיון הבא שבו זה מן הסתם יקרה שוב." עוד לא יבש הדיו והנה אנחנו שוב באותה סיטואציה.
אני לא קובע שום דבר אפריורית. 'אהרון ג' ו'תולעת הגשם' הם אלה שקבעו שההבדל הוא זניח. SjP בסה"כ שאל שאלה ועל זה תקפו אותו ואף סרבו לענות לשאלתו. וגם אני בסה"כ ניסיתי לשאול שאלה. ובאשר לשאלתך, אני קובע אפריורית שלא ניתן לקבוע אפריורית שההבדל הוא זניח. לא טענתי שההבדל הוא גדול אלא שגם הבדל בנוקלאוטיד בודד *עשוי* להיות גדול ולכן אין שום דיפרנציאציה גנטית מינימלית שמתחתיה אפשר לומר בביטחון שההבדל הוא זניח.
"למה אתה יותר צודק מאותם אנשים שחשבו שנשים הן פשוט לא מוכשרות בנגינה ובסוף הסתבר שזה ממש לא המקרה?"
1. אני לא משוכנע ש"זה ממש לא המקרה".
2. במה *אתה* יותר צודק כשאתה (מן הסתם) חושב ששימפנזים הם פשוט לא מוכשרים בנגינה?
3. ובמה אתה יותר צודק מכל אותם חוקרים (שאחדים מהם הוזכרו בדיון הזה ממש) שטענו וממשיכים לטעון דברים מופרכים על היעדר הבדלים בין הגזעים?
4. אני מנחש שהיו עשרות ניסיונות כאלה לאתר "אפליה" נגד נשים, שחורים וכו' וזה המחקר היחיד (או בין היחידים) שהשיג את התוצאה המיוחלת.
5. בהיתן הסעיף הקודם, זה כמעט מובן מאליו שלפחות חלק מהניסיונות הנ"ל יצליחו למצוא "אפליה". אני מניח שאם יחפשו, ימצאו גם אפליה נגד גברים בתחומים מסוימים (יכול להיות שפחות מאשר נגד נשים).
6. נושא המחקר (קבלה לתזמורות סימפוניות מסוימות) הוא אזוטרי למדי, מה שמחזק את הסעיף הקודם.
7. מדובר במקצוע טכני, שדורש אמנם כישרון, אבל לדעתי קשור מאוד לתרגול (יותר מאשר זכיה בפרס נובל למשל).
8. נשים הן עדיין מיעוט בתחום הזה.
9. צמצום הפערים החלקי נובע בעיקר מסיבות אחרות ולא בגלל מבחני הקבלה העיוורים.
10. מי קבע שקבלה לתפקיד הנ"ל צריכה להיות "עיוורת"? הרי מדובר בפרמורמרים.
ולגבי עידוד הגירה של אוכלוסיה לקויית למידה, שאלתי על אוכלוסיות, אך נראה שענית לגבי פרטים. אז אני אנסח את זה אחרת: נגיד שישראל מתכוונת להעלות מיליון מהגרים, וצריך לבחור בין שתי אוכלוסיות שהן זהות או שקולות בכל למעט הבדל אחד: באוכלוסיה אחת יש הרבה יותר לקויות למידה. בהנחה שאין שיקולים הומניטריים, איזו אוכלוסיה היית מעדיף להעלות ארצה?