הללויה! איפה היית עד עכשיו?! איפה היית כשנכתב
ש"המרחק הגנטי בין הגזעים זניח"? ואיפה היית בכל הדיונים הקודמים כאשר נכתבו דברים ברוח דומה? אפשר להסכים שזה יחסי, אבל זה לא אומר שאי אפשר לענות על השאלות שלי. גם משקל, גובה, שכר חודשי וגיל הם יחסיים, ויחד עם זאת אני מניח שרובנו מבחינים בין הבדלים זניחים לבין הבדלים משמעותיים בקטגוריות הנ"ל.
שוב (
Take 24), אני מצפה לתשובה כללית ולאו דווקא מדויקת לסדר גודל שבו מרחק גנטי יפסיק להיות זניח וכנ"ל לגבי הבדלים קוגניטיביים. למשל הבדל של 10 ק"ג במשקל בין שני אנשים הוא בעיניי הבדל לא זניח. כמובן שאפשר לסבך את הסוגיה עם קושיות על גובה, מבנה גוף, וכו', מה שעשוי לאלץ אותי להזיז את הגבול ל-30 ק"ג. ואז תוכל להעלות את האפשרות שמדובר בשני מתאבקי סומו במשקל של 300 ק"ג כל אחד, כך ש-30 לפה או לשם זה כבר לא ממש קריטי. אוקיי, סגרנו על 100 ק"ג? ואז מן הסתם תתהה מדוע 80 ק"ג בין שני תינוקות בני יומם נחשב זניח בעיניי. אלא שכל זה כנראה לא יקרה, כי כפי שציינתי לאינטליגנציה אנושית יש מקום ייחודי במדע, כאחד הנושאים הבודדים שבהם המטרה היא לא לענות על השאלה אלא *לא לענות על השאלה*. אין לי שום ציפיה חוץ מאשר שההבדל הנקוב יהיה מספר ממשי כלשהו. אם מדובר ב-Fst כמדד למרחק גנטי, אתם מוזמנים לנקוב בכל מספר מ-0 עד 1. ואם מדובר במנת משכל, אתם מוזמנים לנקוב בכל מספר שנראה לכם. אין לי בעיה שתתנו מספרים לא הגיוניים, אבל כן חשוב לי שתתנו מספרים. ומי שלא מוכן לתת מספרים, לדעתי מוטב שלא יצהיר שהמרחק הוא זניח.