שאלות לשלומי פרי

תשובות לבת הל

לגבי החתונה של אריאלה, היא תמיד היתה מרדנית, היא מורדת באבא שלה, היא מאוהבת.. לגבי רמיזות מיניות בעולם החרדי..אני משער שאצל כל זוג חרדי זה אחרת, כמו שאצל כל זוג חילוני, יש יותר ליברלים ויש יותר מחמירים, הם זוג צעיר, הם אוהבים אחד את השני ויש ביניהם עניין מיני, אני משער שזה קיים בחדרי חדרים אצל כל זוג חרדי או לפחות ברובם. לגבי השראה, אני לא מאמין במושג הזה, אני פשוט יושב וחושב וחושב וחושב וחושב עד שיוצא משהו ואם הוא לא טוב, אני מוחק וחושב עוד ועוד ועוד ומתייעץ ושואל ומדבר ומנסה עד שיוצא משהו, זאת עבודה קשה ולא השראה. הליהוק מצוין לדעתי. במיוחד הבנות אין לי מושג לגבי אריאלה ופבלו, אני נשבע, כתבתי את פרקים 9 ו 10 ואין לי מושג מה קורה בשלושת הפרקים האחרונים.

ny22

New member
מנהל
האם אתה לא מרגיש לפעמים

שהיוצרים נמצאים ב"צד" ואת אור הזרקאורים "גונבים" השחקנים? הרי אם אחד השחקנים ילך ברחוב, ישר יגידו לו "אתה לא משחק במעורב ירושלמי?" אבל אנשים בד"כ לא מזהים את היוצרים.....

לא

אני לא מעוניין באור זרקורים ולא רוצה שיזהו אותי ברחוב הכיף שלי שאני יושב במילואים עם מישהו בש"ג והוא שואל מה אני עושה ואני אומר לו שאני תסריטאי והוא שואל מה כתבת ואני עונה "המשאית" או "בוצ'אצ'י" והוא מתרגש פתאום ומצד שני הכי מעצבן שיש מקרים אחרים שאתה מספר למישהו שאתה תסריטאי והוא שואל מה כתבת ואתה אומר "המשאית" ו"בוצ'אצ'י" והוא אומר "לא מכיר" וואי, וואי, איך אני מתעצבן מזה.

d@r121

New member
איך התחלת לכתוב?

היה יופי של פרק היום במעורב ירושלמי. ארוחת השבת היתה סצינה משעשעת ביותר. אז איך התחלת לכתוב ומתי? ואיך מתרחש התהליך של סיום לימודי התסריטאות ועד לשלב של כתיבה לטלוויזיה? האם מתוכננים לך עוד פרוייקטים בעתיד?

טוב אני רואה שלוקח זמן לענות אז...

העיניים שלי גם נעצמות חבר'ה ראיתי כמה תשובות של שלומי אהה ושלומי תודה שבאת להתארח כאן אצלנו בפורום מעורב ירושלמי היה לנו הכבוד... אני מתקפל לילה טוב חבר'ה... כמה זה עולה? מחיר מיוחד בשבילך 10 אלף שקל

הילה121121

New member
כנ"ל

אני גם אלך לשון-כי לוחצים עלי פה (גם המשפחה וגם העיניים) שאני אלך לישון--אז--ביי! למורות שממש בא לי לראות את התשובות של שלומי פרי ומחר אני על הבוקר אצפה בהם!!!!!!!!!!!!! אני עדיין המומה ממה שקרה הפרק!!!! אממממא

ההתחלה

תודה, גם אני אהבתי את סצינת הארוחה התחלתי לכתוב בהיותי נער, בעיקר שירים וסיפורים קצרים לתסריטאות הגעתי די במקרה, כתבתי על זה באחת התשובות הקודמות שאלת שאלה יפה במקרה שלי איתן גרין שהיה מורה שלי באוניברסיטה המליץ עלי לאיזה פרוייקט והיתה לי בזכותו התחלה די טובה, עבדתי במחיר זול מאוד, אבל לאט לאט עשיתי לי שם ועכשיו כבר יודעים מי אני בתעשייה וזה קל יותר להרבה תסריטאים קשה להתחיל אחרי שהם מסיימים לימודים צריך מזל, קשרים טובים תמיד יעזרו אבל מי שטוב ימצא עבודה, עכשיו עם ריבוי הערוצים וההפקות לא חסרה עבודה. קשה לי לתת טיפים על תחילת הדרך כי כמו שאמרתי אצלי זה הלך קל יחסית אני משער שצריך לקפוץ על כל הזדמנות ופשוט להיות טוב. יש גם אפשרות לכתוב, למצוא מפיק, ולהגיש דברים לקרנות, ולקוות לזכות

Tinkerblack

New member
יש דברים עסיסיים

שאתה מוכן לספר לנו על כתיבת הפרק, הפרק הבא או כל הדברים הכוליים בזה?

Tinkerblack

New member
הוא פשוט יכתוב ספוילר בכותרת

מי שמעוניין יקרא ומי שלא מעוניין לא יקרא אני לא בטוחה שהוא בכלל יכול לכתוב דברים עתידיים מהפרקים בסדרה

ספויילר !!!

סתם, שום דברים עסייסים, אין לי מושג מה קורה בפרקים הבאים אני יודע מה קורה בפרק 10, שווה לראות איציק מגלה שנועה בהריון ! יוסי רוצה למצוא את ההורים האמיתיים שלו !

ny22

New member
מנהל
מצטער שאני "מפציץ" אותך בשאלות....

פשוט הסדרה מעולה וכך גם הכתיבה שלך. נניח שהיית יכול לפגוש את אחת הדמויות ולשאול אותה שאלה, איזו דמות היית רוצה לפגוש ואיזו שאלה היית שואל?

שאלה לדמות

תודה על המחמאות הייתי שואל את נועה למה לעזאזל את ממשיכה לגור שם אצל משפחת שדה ? תמצאי לך כבר דירה

שאלה לשלומי

לגביי הפרק של היום שהיה באמת משובח מאוד שנחתם בביצוע המרגש של אורלי פרל ל" עד מתי?" של אתי אנקרי. רציתי לדעת האם אתה משלב הוא שמשלב את המוזיקה מבחינה תסריטית? והאם לדעתך מוזיקה משנה מסוימת משנה או מגדירה את אופי הסצינות ובכך היא מסייעת לאותנטיות?

עד מתי

שיר גדול וביצוע נהדר של אורלי לא אני בחרתי את השיר במקרה הזה אלא הבמאי אני חושב, ינקול. אני משער שיש לסדרה גם יועץ מוזיקלי בבוצ'אצ'י, שילבנו את המוזיקה בתסריט כי היו הופעות בדרמה ובחרנו את השירים מראש ב"משאית" לא אני בחרתי את השירים, כמו למשל שיר הפתיחה הנהדר "אין אני" זאת אומרת שהשירים הם חלק מהתסריט אז כן, חשוב לבחור מראש כשהשירים הם רק רקע, מומלץ להתייעץ ביועץ מוזיקלי

חשוב בקשר למוזיקה

עוד משהו להדגיש בנושא הזה אם לתסריטאי חשוב איזה מוזיקה תהיה , איזה תנועת מצלמה תהיה, מה ילבשו הדמוויות וכדומה אז הוא יכול לכתוב את זה בתסריט ולנסות להתעקש עם הבמאי שהדברים יהיו בדיוק כמו שהוא רוצה יש בגלל זה הרבה תסריטאים שמביימים את הסרטים שלהם בעצמם, כדי שיהיה להם חופש לעשות בדיוק מה שהם רוצים ושלא יבוא במאי וישנה להם דברים דוגמאות יש הרבה: שבי גביזון, יוסי סידר, איתן גרין, אייל חלפון ועוד

ny22

New member
מנהל
בקשר לתסריטאות בעולם....

האם ישראל נחשבת למדינה שכותבת תסריטים טובים ביחס למדינות אחרות? ויש תסריטאים בארץ שכותלבים פרקים לסדרות בחו"ל? (אתה כתבת פעם לסדרה בחו"ל?)

למעלה