שאלות לשלומי פרי

הילה121121

New member
ואני

שואלת את אותה שאלה לגבי מעורב ירושלמי-האם אתה החלטת איזה שחקן ישחק איזה דמות?

ליהוק שחקנים

כן, הבמאי התייעץ איתי אבל הוא גמובן זה שקבע בסופו של דבר שלום אסייאג למשל היה רעיון שלי מהתחלה וממש חשבתי על אסייאג כשכתבתי את הדמות של אשר סוויסה אני בכלל ממליץ לתסריטאים לדמיין שחקן מוכר כלשהו כשהם כותבים דמות מסויימת. לא חייב להיות שחקן בעצם, אפשר גם לחשוב על מישהו שאתם מכירים כמו קרוב משפחה או חבר. אבל לדמיין מישהו בזמן שכותבים לו שורות, זה עוזר

ny22

New member
מנהל
האם אתה רואה בתסריטאות כלי למאבק?

כלומר שתסריטאי יכול להאבק במשהו (למשל: זכויות אדם, זכויות בעלי חיים....) ע"י כתיבת תסריטים שיופיעו בטלויזיה. לאיזה מאבקים אתה חושב שהוא יעיל?

מאבקים

אני משער שאפשר להשתמש בתסריטאות ככלי למאבק כלשהו אבל כמו שאמרתי במקרה שלי, אני בעד לכתוב סיפור ואם יש ממנו מסר כלשהו אז יופי אבל כשחושבים על מסר ואז הולכים לכתוב זה תוקע. ז"א אם עכשיו תבוא ותגיד לי תכתוב תסריט נגד התעללות בבעלי חיים יהיה לי קשה לחשוב על משהו אבל אם תבקש לכתוב תסריט על ילד שגנבו לו את הכלב ולקחו אותו לקרבות של כלבים אז יהיה לי יותר קל לחשוב על התסריט, אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

Tinkerblack

New member
חיח אז עוד שאלה?

1. כשאתה כותב ממה אתה מושפע בכתיבתך? המוזה מאיפה היא באה? 2. יש לך דוגמאות לסטיצות שירדו בפרק שהיה היום? 3. כמה זמן בעצם לוקח לכתוב פרק, וכמה זמן לוקח עד שהוא עולה לשידור...

השפעות

מייגן, אני אוהב את השאלות שלך 1. אני מושפע מהחיים סביבי, מדברים שקורים לי, מדברים שחברים שלי מספרים לי, מדברים שאני קורא בעיתון, מסרטים אחרים כמובן, מספרים שקראתי. אני גם אוהב לדבר עם אנשים כשאני תקוע, זה מאוד עוזר. 2. היו כמה סצינות שירדו היתה אמורה להיות סצינה שמיכל מביאה את הילדים לאתר בניה של אפרים היתה אמורה להיות סצינה בלילה עם שמעון ועם אריאלה שנכנסת הביתה מהצבא אם שמת לב, פתאום אריאלה נחתה שם על הספה. סצינות בדרך כלל יורדות מכמה סיבות, או שלא צילמו אותן מחוסר זמן או חוסר תקציב, או שבחדר עריכה ראו שהסצינה יצאה על הפנים או שפשוט הפרק היה ארוך מדי ורצו לקצר אני עם השנים למדתי לא לקחת את זה קשה מדי כשראיתי את בוצ'א'צ'י בפעם הראשונה, הייתי בהלם גדול, חשבתי שזה נורא ואיום, ואיך ירדו סצינות או סצינות נראות שונה לגמרי ממה שדמיינתי לקח לי 2-3 צפיות בשביל להנות מהצפייה בסרט. 3. לוקח בערך חודש לפרק, אפשר פחות, אפשר יותר, תלוי בלחץ של המפיקים. לגבי כמה זמן לוקח עד שהוא עולה לשידור, זה תלוי בהרבה גורמים, מתי מצלמים, לוח השידורים של הערוץ, יש סדרות שאתה כותב ועולות לשידור רק שנתיים שלוש אחרי שכתבת.

ny22

New member
מנהל
מה התהתליך מכתיבת התסריט עד

שהוא מגיע לטלויזיה?

תהליך מכתיבה לשידור

אוהו תהליך ארוך אנשי הצוות עוברים על התסריט מפרקים אותו לגורמים, הלבשה, תפאורה, תאורה, לוחות זמנים ועוד כדי להתכונן כראוי לצילומים ואז מצלמים את הסדרה כולה או חלקים גדולים ממנה, זה בדרך כלל לוקח כמה שבועות ואז שהכל גמור יש עוד תקופה בחדר העריכה ואז מחכים שהסדרה תקבל שיבוץ בלוח המשדרים זאת התקופה הכי ארוכה לחכות ואז אחרי שכבר שכחת שכתבת בכלל משהו,פתאום משדרים אותו

jhhopkd1

New member
שאלה קצת בהתקלה

היה היום קטע שלאה דיברה בטלפון עם הבן שביקש להשאיר את שני הנכדות שלה . והבחורה לידה אמרה שהיא תשאיר וזה לא הגיוני כי היא לא יכלה לשמוע את השיחת טלפון???

הילה121121

New member
סתם שאלה

בן כמה אתה? האם ככל שאתה יותר צעיר יותר קל לך לכתוב למשל-את הסצנות של אריאלה?

אריאלה

אני בן 34 והייתי פעם צעיר, לא היתה לי בעייה עם הסצינות של אריאלה אני אוהב לכתוב ילדים וחבר'ה צעירים (כמו איציק ואריאלה ) אם מבוגרים יש לי יותר בעייה,

גאונות.אין מילה אחרת,שאלונת...

שלום רב, שמי בנצי, אני בן 18 ואת האמת שיש לי תיקייה עם לפחות 3 תסריטים לסדרות שאני מאמין שיום יבוא ויצא לי להפיק אותם לסדרה אמיתי. השאלה שלי היא האם שכתבת את מעורב ירושלמי,הסדרה האגדית הזאת שכאילו נכתבה על המשפחה שלי (כל חמישי,גם שהייתה בערוץ 10, כל המשפחה שלי ,בערך 40 איש יושבים ומתרגשים מול הטלויזיה,זה ממש כמו הסיפור שלנו ), האם הסדרה הזאת נכתבה על רקע אישי שלך? כלומר יש לה קשר עם המציאות? תמיד עניין אותי . תודה מראש.בנצי

rickysofer1987

New member
סליחה אבל זה נכתב על המשפחה שלי../images/Emo8.gif

סתם, צוחקת
למרות שהדימיון בין המשפחה שלי למשפחת שדה הוא עצום בצורה מדהימה

משפחה

אין לה שום קשר למשפחה שלי מלבד העובדה שגם במשפחה שלי יש עצב ושמחה וצחוק ובכי וקונפליקטים כמו בכל משפחה אחרת אני משער שמי שהגה את רעיון הסדרה התבסס על משפחה שהוא מכיר במציאות או לפחות על הווי חיים שהוא מכיר במציאות.

ny22

New member
מנהל
כפי שאני מבין, צוות עבד על התוכנית

מה היה המניע שלכם לעשות תוכנית כזאתי? האם חשבתם שזה מה שהטלויזיה השיראלית צריכה?

המניע

שוב, אני לא הייתי בצוות שהגה את התכנית מי שהגה אותה חשב כנראה ובצדק שראוי שתהיה משפחה כזו בטלוויזיה

למעלה