שאלות על טיפים

maradona18

New member
שאלות על טיפים

נסיעת עבודה פעם ראשונה באמריקה מלון יחסית יקר בעזיבה התקשרתי לקבלה להזמין מונית לטיסה, בדרך לדלת היציאה פוגש אותי דורמן בוקר טוב מר שם משפחתי ומלווה אותי להסעה המחכה בחוץ פותח את הדלת, אין לי מטען רק תיק צד קטן, כמה טיפ, אם בכלל כי אין מזוודות, הייתם נותנים?

הנסיעה לשדה 30 דולר כמה טיפ מקובל להשאיר לנהג?

debby12

New member
מנהל
טיפ לנהג מונית הייתי נותנת $5 במקרה כזה

מחכה לשיקול דעת של אחרים לגבי הדורמן. לדעתי לא חייבים טיפ בנסיבות שתיארת. אבל בטח יזרקו עלי עגבניות

JimmyGee

New member
$1 - $2

הבעיה שלי זה שאני אף פעם לא מיסתובב עם מזומנים. אז הרבה פעמים ניתפסתי בהפתעה (כשלא תיכננתי מראש) בלי יכולת לתת tip.

Boston Guy

New member
העולם משתנה גם באספקט הזה

לא זוכר מתי בפעם האחרונה השתמשתי במונית בארה"ב. אני משתמש כמעט תמיד בליפט או אובר. אם הנהג היה נחמד במיוחד (סיפר לי מה קורה היום בעיר שבה אני נמצא, המליץ לי על מסעדה מקומית טובה וכיוצ"ב) אז אני אתן לו דרך האפליקציה טיפ של 10% או 15%. נסיעה ממוצעת עולה לי 30$-40$ פלוס מינוס, אז מדובר על טיפ של 3$ עד 5$.

לגבי שוער שפתח עבורי את הדלת - זה נורא תלוי. אם יש לי שטרות של דולר אחד עלי - אני אתן לו תשר של דולר או שניים. אם לא - אז אני לא אתן תשר, ואני לא נלחץ מזה.

אני כרגע בנסיעת עסקים של שבוע - ומאז שיצאתי מהבית ביום שני לא נגעתי בכסף מזומן. כל השבוע עד עכשיו היה על אפליקציה או כרטיס אשראי.

JimmyGee

New member
יום אחד ימציאו דרך להעביר כסף אלקטרוני

בין אנשים אקראים ובמהירות (שלא מישתמשים באותה אפליקציה כמו Uber, Venmo).
עד אז נידפקים כול מיני דורמנים, נהגיי shuttle וסתם הומלסים בפינת רחוב.

danakama10

New member
אפרופו

המיליונר מאסק הוא זה שהמציא את שיטת התשלומים באינטרנט (פייפאל). כמובן שגם המציא את האוטו החשמלי, שיחות טלפון דרך המחשב, חיפוש אינטרנטי על פי מיקום גיאוגרפי, מקדם את הטיסה לחלל, הכניס לשימוש המוני פאנלים סולאריים בבתים, המציא את רעיון ההיפרלופ וה- electric jet שעדיין לא מומשו, ועוד.
כמה המולטימליונר הגאון הזה תרם לאנושות, ומה היה קורה אם ווארן וסאנדרס היו גונבים לו את ההון שלו ומשתמשים בזה להעניק השכלה גבוהה חינם לכככככוווולללםםם. האם החברה היתה מרוויחה מכך?

vinney

Well-known member
מאסק זאת הדוגמא שלך? רוצה לנסות שוב?

מאסק, ברח מדרום אפריקה לקנדה כדי להמנע משירות צבאי (אם כבר דיברנו על גיבורים), ולמד גם בדרום אפריקה וגם בקנדה באוניברסיטאות ציבוריות.
&nbsp
מאסק גם תומך בדמוקרטיה ישירה, משהו שלא היה מיטיב לא עם הרפובליקנים ולא עם טראמפ (להזכירך, רפובליקנים בכלל וטראמפ בפרט מקבלים תמיכה ממיעוט המצביעים בארה"ב ונמצאים בשלטון למרות זאת בגלל שיטת הייצוג האמריקאית הבלתי פרופורציונלית).
&nbsp
הוא גם תומך באנדרו יאנג, מועמד שרץ על מצע של הבטחת הכנסה מינימלית.
&nbsp
&nbsp

Boston Guy

New member
אילון מאסק לא המציא אף אחד מהדברים שכתבת

מכיוון שאני מכיר אישית את האנשים שהמציאו את "שיחות הטלפון דרך המחשב", זה קפץ לי לעיניים.
ואז קראתי שוב את רשימת ההמצאות שאת מייחסת לאדון מאסק, וקלטתי שבעצם - הוא לא המציא אפילו פרט אחד מהרשימה הזו... ה"אוטו החשמלי" הראשון נבנה ב 1890, יותר מ 80 שנה לפני שאילון מאסק נולד. ובעידן המודרני - ג'נראל מוטורס הוציאה לשוק את ה EV-1 באמצע שנות ה 90 - כמעט 15 שנה לפני שמאסק הוציא לשוק את הטסלה הראשונה. כנ"ל לגבי שאר הפרטים ברשימה המוזרה שכתבת. מאסק הוא אשף בשיווק ויזם מבריק - שידע לקחת המצאות של אחרים ולשכלל אותן לכלל מוצר מצליח.

Boston Guy

New member
ודרך אגב: לממציא "שיחות הטלפון דרך האינטרנט" קוראים אלון.

אלון כהן. ראיתי את אחד ה Demos הראשונים של הטכנולוגייה מתישהוא בשנת 1992 או 1993, בסלון של הדירה השכורה שבה הוא גר ועבד ברמת גן.

danakama10

New member

Boston Guy

New member
The name is Bond. James Bond

אנשי ווקלטק שיחררו את הגירסאות הראשונות של התכנה שלהם לביצוע שיחות טלפון דרך האינטרנט ב 1993/4, והגישו את הפטנטים על הטכנולוגייה והמימוש שלה ב 1994 - כשבאותו זמן מאסק היה עדיין באוניברסיטה.
הפטנטים של ווקלטק היו קשורים לטכנולוגייה של העברת תקשורת קולית על גבי תעבורת IP (ה CODEC שבלעדיו שום VOIP לא אפשרי, הדחיסה, פקטיזצייה של הקול...) - ה"לב" של העניין.

עד שנת 1999 מאסק התעסק בכלל בייצור אתרי פירסום על האינטרנט - "מדריכי טלפון" ממוחשבים. הפטנט שאליו את מתייחסת שהוא הגיש בשנת 1997 הוא חלק מאותו עיסוק - והוא אינו קשור בכלל לטכנולוגיית VOIP. מדובר על דרך לאתחל שיחת PREPAID דרך רשת הטלפון ה"קונבנציונאלית" של אז (POTS) דרך אתר אינטרנט: יוזם השיחה מקליד את המספר שאליו הוא רוצה להתקשר לדף באתר אינטרנט, והמערכת מתקשרת אליו (CALLBACK) דרך טלפון רגיל, מתקשרת ליעד דרך טלפון רגיל, ו"מחברת" את שתי השיחות אחת לשנייה. כלומר - זו לא באמת "שיחה דרך המחשב", אלא דרך "לעקוף" את חברת הטלפון המקומית על ידי שימוש ב LEASED TRUNKS של "סיטונאי שיחות". מבחינת הצורה שבה השיחה עברה - לא היה בזה שום חידוש. זו הייתה השיטה שבה עבדו אז כל "כרטיסי החיוג". ה"חידוש" היה שבמקום להרים שפורפרת טלפון ולחייג מספר גישה, קוד סודי, סיסמא ואת המספר של היעד (מה שאז היית עושה כדי להשתמש בכרטיס חיוג רגיל) - המשתמש בפטנט של מאסק יכול היה להכנס לאתר האינטרנט, לעשות LOG IN לחשבון שלו, להקליד את המספר שאליו הוא רוצה להתקשר - ואז הטלפון בביתו היה מצלצל (CALLBACK) ואחרי הרמת השפורפרת המערכת הייתה מחייגת ליעד ומחברת את השיחות.

ה"פטנט" שמאסק הגיש ב 1997 הפך ל OBSOLETE עוד לפני שהוא אושר רשמית (בשנת 2001) - כי בשנת 1999 ההגדרה של פרוטוקול SIP "התמסדה", נולד פרוטוקול H.323 לתעבורת VOIP וליותר ויותר אנשים כבר היה "אינטרנט מהיר" (DSL, אז) בבתים. בין 2001 ל 2004 היתה פריחה אדירה של ספקי שירותי VOIP בעולם, וחברות כמו VONAGE, OOMA ו 8X8 הביאו את הטכנולוגייה הזו לבתי המשתמשים.

לפחות תביא לינקים, אתה כותב כאילו זה תוכן מקורי שלך

רשת האינטרנט מגבירה עוד יותר את זמינות התופעה,
מכיוון שבעזרתה ההעתקה נעשית בקלות

danakama10

New member
מקבלת

לקח המצאות והצליח להפוך אותן למוצרים/שירותים זמינים להמונים.
good enough for me.

randomwinds

New member
אז קבלי גם טיפ

פחות הגזמות ומיחזור סיסמאות פופוליסטיות רק יועילו לנושאים שאת מנסה לעלות.

סנדרס הרי לא 'יגנוב' מהעשירים כשם ש AOC לא זוממת למחות זכר כל בהמה גסה כדקה, מעל פני האדמה. הרעיון לגבות יותר מס מהעשירים נקרא מדרגות מס ואם זו גנבה - אז תנוח דעתך, היא לא תקרה, היא כבר קרתה.

וכמובן שאין כוונה להעניק השכלה גבוהה לכל זב חוטם ומצורע. ברור שיש לעמוד בקריטריוני קבלה. מכאן משתמע ממה שאת כותבת שזה נורא ואיום לאפשר השכלה גבוה לאלה שראויים לכך אבל לא יכולים לעמוד בהוצאות.

איך החברה יכולה להרוויח מכך שיש מחסום כלכלי בפני רבים שראויים ורוצים השכלה גבוה? איך החברה יכולה להרוויח מבורות? טראמפ, אני מבין. אבל החברה ככללותה?

ברור גם שהשכלה גבוהה לזכאים היא לא תנאי מספיק להצלחה של החברה ככלל. השכלה גבוהה חינם יש במצריים אבל האכות ירודה. השכלה גבוהה חינם יש גם בגרמניה, שמדורגת ראשונה במדד החדשנות.

אבל נניח לזה בצד. כל זה הרי טענות פופוליסטיות לכאן ולכאן

מה שהיית אמורה להתכוון לכתוב הוא זה: אדון מאסק כמשל. אם נבחן את הקריירה שלו נגלה שבראשית דרכו הוא לא היסס להשקיע את כל רווחיו ביוזמות חדשות ועתירות סיכון. את ה 22 מיליון ממכירת Zip2 הוא השקיע 10 מיליון כשותף ב X.com שהפכה בהמשך ל PayPal, ו 12 מיליון שנותרו בהקמת SpaceX. מ 165 המיליון שקיבל ממכירת PayPal, הוא השקיע 90 מיליון ב SpaceX, שכמעט ואבדו בחברה הגוועת (אז), ב Solar City של בן דודו ו 70 מיליון הנותרים ב Tesla שגם היא עמדה לקרוס לא פעם.

היום עיקר הונו הוא מ 22% ממניות Tesla והימים שבהם השקיע את כל הונו חזרה ביזמות - עברו כנראה לבלי שוב.

הנקודה שהיית אמורה לרצות להעלות, ללא צורך המיחזור סיסמאות נבובות, היא השאלה עד כמה החזון הסוציאליסטי של ווארן וסנדרס יפגע במה שעובד טוב בכלכלה הקפיטליסטית שזה היזמות והקפיטל, דהינו הרווחים המושקעים ביזמות. ועד כמה סוציאליזם כזה יפנה הון חזרה לקידום החברה, במקום, למשל, לניפוח ערך מניות או לאורך חיים ראוותני ויצירת מעמדות בהן מי שנולד עני ימות עני ולא יוכל לממש את הפוטנציאל הגלום בו.

danakama10

New member
קבל גם אתה טיפ:

אל תודיע לי מה הייתי אמורה לכתוב.
לא מבינה מה ההודעה שלך קשורה לכך שאני כתבתי שאלון מאסק מקדם את האנושות.

ולדבריך:
א או סי כתבה מסמך בו היא מציעה להרוג את כל הפרות.טענות - אליה.
ווארן וסאנדרס רוצים לעשות wealth tax , שזה גנבה. הם רוצים כל שנה להעריך כמה המליונרים האויבים שווים ולקחת אחוז מזה. לא מס על ההכנסה שלהם אלה מס על השווי הנוכחי שלהם. אני כבר לא נכנסת לכמה הרעיון הזה מטופש ולא יישים ויעלה יותר ממה שהוא יכניס.
אין שום סיבה לתת השכלה גבוהה חינם לכל דורש. יש כיום קולג׳ים שהם זולים מאוד ויש שפע של סקולארשיפס והלוואות למי שזקוק. כל שמי שרוצה בלימודים יכול ללמוד. יש כבר השכלה חינם של 12 שנות לימוד, ואין שום טעם שתהיה השכלה גבוהה חינם דבר שיהפוך את התואר הראשון לחסר משמעות. מי שלא מצליח היום ללמוד בגלל שאין לו כסף (אין לו ידע ושכל לנצל מלגות והלוואות) הוא בכל מקרה מספיק טיפש כדי שהחברה לא תרוויח מהלימודים העליונים שלו.אגב, לפחות במספר תיכונים יש אפשרות לילדים ללמוד מקצוע בזמן התיכון, כגון מכונאות רכב וכדומה. כך שאפילו מקצוע אפשר לרכוש על חשבון הציבור.

כאילו דא, אני כל הזמן אומרת שהסוציאליזם יהרוס את מה שטוב בכלכלה.

עכשיו אני אגיד לך מה אתה היית אמור לכתוב - כל הכבוד דנה.

vinney

Well-known member
קצת הערות לכדי לסבר את אוזנך עם המציאות

מאסק לא מקדם את האנושות, הוא מקדם את עצמו. כמו סטיב ג'ובס כך גם מאסק - עיקר הגאונות שלו היא בשיווק ובזיהוי רעיונות, וכמו אצל ג'ובס, גייטס, וכך גם אצלך מאסק - עיקר הגאונות הטכנית שהוא מקדם שייכת בעצם לממציאים אחרים.
&nbsp
AOC לא הציעה "להרוג את כל הפרות", לא ברור לי למה יש לך טענות אליה. העובדה שתעשיית הבשר תורמת באופן נכבד לזיהום האוויר לא חדשה ולא AOC המציאה אותה. וגם אם כן - אז מה? אז הציעה, כולה אישה אחת מתוך חמש מאות בקונגרס - זה מה שמזעזע אותך? עמיתה סטיב קינג כבר עשורים מקדם את עליונות הגזע ואת לא משמיעה על כך קול, מה פתאום את AOC סימנת דווקא כאויבת האנושות?
&nbsp
הwealth tax כבר קיים, אני מניח שזאת הפתעה בשבילך. הוא פשוט נגבה בנקודה אחת בחיים - מוות. בנוסף, כל שנה את משלמת מס רכוש שהוא בסך הכל גרסה של wealth tax. טוב, אולי לא בקליפורניה בגלל Prop 13, אבל במקומות אחרים - כן. לקרוא למס מסוג אחד גניבה ולהתעלם מקיומו בדרכים אחרות זאת צביעות, די אופיינית לך. למה ההצעה של ווארן זאת גניבה, אבל אין לך בעיה לשלם כל שנה לפי ערך הרכוש שלך כשאת מחדשת רשיון רכב או משלמת מס רכוש על הנדל"ן? ואם כבר - ההצעה של ווארן מתייחסת לאנשים שבהחלט יכולים להרשות לעצמם, בניגוד למס על רכבים או נדל"ן...
&nbsp
&nbsp
"אין שום סיבה לתת השכלה גבוהה חינם לכל דורש. " - קודם כל את טוענת טענה בלי שום סימוכין. למה את חושבת שאין שום סיבה? למה את חושבת שמציעים לתת אותה לכל דורש? לגבי סקולארשיפס - היה דיון פה בפורום על כך, והראתי שאפילו עם מלגות שמכסות "100%" לכאורה, השכר לימוד מגיע לאלפי דולרים, וזה באוניברסיטאות ציבוריות "זולות".
&nbsp
עובדה היא שבוגרי אוניברסיטאות בארה"ב, חוץ מהעשירים ממש, יוצאים עם טונה של חוב על הגב. זאת לא סיבה מספקת להודות שישנה בעיה, בעינייך?
&nbsp
"שלא מצליח היום ללמוד בגלל שאין לו כסף (אין לו ידע ושכל לנצל מלגות והלוואות) הוא בכל מקרה מספיק טיפש " - טיעון קלאסי של תומכי רפובליקנים. אם אתה עני אז אתה טיפש. באמת דנה, זה הטיעון שלך?
&nbsp
"עכשיו אני אגיד לך מה אתה היית אמור לכתוב " - אצטט אותך באמרך "אל תודיע לי מה הייתי אמורה לכתוב". אם את רוצה שיתייחסו אלייך בכבוד תתחילי לכבד אחרים.

JimmyGee

New member
אין שום סיבה לתת השכלה גבוהה חינם לכל דורש.

אני מסכים שאין שום סיבה לתת השכלה גבוהה יקרה (למשל College פרטי שעולה $50,000 בשנה ) חינם לכל דורש.
אבל שנתיים ב Community College, שהיום הם כבר חינם בחלק מהמקומות, ובשאר המקומות זה די זול, כן היתי כבר נותן בחינם.
כנ"ל לגבי חלק מה Public Univerisities.
לא היתי נותן לימודים חינם ב UC Berkeley or UCLA למשל. אבל באוניברסיטאות עם פחות שם ולמי שסיים שנתיים Community College ובציונים מעל רף מסוים למה לא? זה אולי גם יאפשר לאנשים בלי אמצעים ללמוד וגם יוריד קצת את החובות המטורפים שׁל הסטודנטים שיום אחד יתפוצצו לכולנו בפרצוף.
זה גם לא יעלה כל כך הרבה.
ועכשיו נשיר ביחד:
AOC, AOC, AOC

vinney

Well-known member
למה לא היית נותן לימודי חינם בUCLA או UC Berkeley?

הלא מדובר באוניברסיטה ציבורית, אחרי הכל, לא? למה אוניברסיטה ציבורית אחת שונה מאוניברסיטה ציבורית אחרת?
&nbsp
בעיניי, אם המועמד עומד בתנאי הקבלה - אז הוא עומד בתנאי הקבלה. כמו שבארץ אין סיבסוד שונה בין אוניברסיטת חיפה לבין טכניון כך גם פה לא צריך להיות.

JimmyGee

New member
כי אני חושב כשהמדינה נותנת לבן אדם הקטן הוא גם צריך לתת חזרה

במיקרה הזה, זה יכול להעלות את הרמה של אוניברסיטאות שהם לא UCLA עם סטודנטים יותר איכותיים (שאולי קודם לא יכלו להרשות לעצמם לשלם).
כבר היום, אוניברסיטה ציבורית כמו UCLA עולה יותר מאוניברסיטה ציבורית פחות נחשבת כמו UC Fresno . אתה רוצה איכות תשלם קצת יותר. מה קרה?
אתה רוצה תואר לגמרי בחינם (בלי לשלם אגורה), תקבל, אבל לאו דווקא באוניברסיטה מובילה בעולם.

למעלה