שאלות על טיפים

JimmyGee

New member
דרך הגב השכר לימוד בישראל לא כזה יותר זול מפה

שכר לימוד בישראל זה בערך $4,000 בשנה.
שכר לימוד באוניברסיטאות ציבוריות איפוא שאני גר (North Carolina) ובהרבה מדינות אחרות שבדקתי הוא באזור ה $8,000.
לאורך השנתיים שצריך אחרי Community College שבו חסכתה מול ישראל זה בטוטל $8,000. לא big deal בכלל.

vinney

Well-known member
הנחות היסוד שלך שגויות.

עלות שכר הלימוד לא משתנה בין הקמפוסים של הUC. זה לגבי ההשוואה שלך בין UCLA לUC Fresno. יכול להיות שהתבלבת כי אין כזה דבר UC Fresno?

דבר שני, הטיעון שלך בעצם לא שונה מהותית מזה של דנהקמה. הרעיון הוא להוציא את המרכיב הסוציאואקונומי מהמשוואה, ושניכם אומרים בצורה כזאת או אחרת שלעניים אולי מגיע השכלה, אבל השכלה נחותה - כי הם עניים, וזה לא טיעון שאני מוכן לקבל.

לגבי ישראל - אתה מדבר על $4000 בשנה באוניברסיטאות ברמה עולמית ומשווה את זה לAA מcommunity college בארה"ב, אלה לא דברים שהם אותו סוג. אני גם לא בטוח ששכר הלימוד בישראל הוא $4000, אני שילמתי כמה שזכור לי סדר גודל של כ30 אלף שקל עבור כל התואר, לא בשנה(*).

(*) בתקופה בה סיימתי את התואר הדולר היה בסד"ג 4 ש"ח לדולר, ועשיתי תואר תלת שנתי. זה יוצא כ2500 דולר לשנה, כמעט חצי ממה שציינת. שליש מזה (שכ"ל לשנה ראשונה) שולם על ידי הצבא. מענק הלימודים למשתחררים עכשיו כמעט כפול ממה שהיה בזמני, כמה שאני יודע. כך שבפועל, עם כל הסבסוד של המדינה, מדובר בהוצאה של כ 2000-5000 דולר לתואר מבחינת עלות שכר לימוד בלבד (תלוי בשירות צבאי ואופיו).

[1] https://admission.universityofcalifornia.edu/tuition-financial-aid/tuition-cost-of-attendance/

JimmyGee

New member
המתמתיקה פשוטה, לא מבין מה לא ברור פה

אוניברסיטה ברמה עולמית (UNC Chapel Hill) לידי (שאגב מדורגת בעולם מעל אוניברסיטאות ישראליות וגם ידועה יותר) עולה $8.8K בשנה. שזה $4.8K יותר מאוניברסיטאות ישראליות. ה Federal Government נותן לך tax credit של $2,000 ועוד $500 tax deduction וליפעמים גם ה state זורק לך איזה עצם.
הטבות שלא קימות בישראל.
In other words הסטודנט האמריקאי משלם משהו כמו $2,000 בשנה יותר מהסטודנט הישראלי על אוניברסיטה עם שם עולמי.
אין לי בעיה אם מי שיבוא ויגיד, יאלה בו נשחרר לסטודנט האמריקאי עוד $2,000-$3,000 בשנה כדי שירגיש בכיס כמו הסטודנט הישראלי.

אבל יש לי בעיה ענקית אם אנשים הזויים כמו Sanders or Warren שרוצים למחוק הלוואות סטודנטים בטרילונים. כולל לכול מני מפגרים שלקחו הלוואות לעשות תארים שאין מה לעשות איתם באוניברסיטאות פּרטיות ששם השכר לימוד הוא $70,000 בשנה.

למה להפיל את החרא הזה עלי ושכמותי שלא עשו או נותנים לילדים שלהם לעשות כאלה שטויות? קצת אחריות אישית, בן אדם.

vinney

Well-known member
אני לא מסכים עם העובדות אבל

אתה טוען שזה 4.8K יותר מבישראל, אני טוען שזה 6.8K יותר מבישראל.
&nbsp
הTax deduction לא רלוונטי, סטודנטים עניים לא מרוויחים מספיק בשביל itemized. הcredit - כנ"ל, לסטודנטים עניים אין tax liability, אז אתה רק מדבר על החלק הrefundable שזה לכל היותר $1000.
&nbsp
אני מתעלם מעצמות שמישהו זורק כי מישהו יכול לזרוק או לא לזרוק - אין חובה לזרוק עצמות (הלה נכון גם למלגות).
&nbsp
אתה מדבר רק על אוניברסיטה אחת, אם נקח את UC שדיברנו עליה קודם (המערכת הציבורית בקליפורניה), אז השכ"ל עולה ב5K ומגיע לכ13.8K. לא כולם גרים בצפון קרוליינה.
&nbsp
"אבל יש לי בעיה ענקית אם אנשים הזויים כמו Sanders or Warren שרוצים למחוק הלוואות סטודנטים בטרילונים" - זאת הצעה נהדרת דווקא שאני מאוד בעדה, רק צריך לדאוג קודם כל שהחובות לא יתחילו להווצר מחדש. אין טעם למחוק חובות בלי לשנות את השיטה.
&nbsp
"כולל לכול מני מפגרים שלקחו הלוואות לעשות תארים שאין מה לעשות איתם באוניברסיטאות פּרטיות ששם השכר לימוד הוא $70,000 בשנה" - אז מה ההצעה הנגדית שלך? לא שמעתי כלום, בינתיים אתה, כמו דנה, מסביר לי כמה שהחיים נהדרים וכמה שהבעיה לא קיימת כי מצאת אוניברסיטה אחת שאתה יכול לממן.

JimmyGee

New member
אל תיתן לעובדות לבלבל אותך

$8.8K (UNC CH) - $4K (Technion) = $4.8K
לא הבנתי מה בילבל אותך פה.

בסדר, בה נישכח מהעצמות. ה Federal Government זורק לך $2,000 tax credit שכול אחד יכול לקבל גם מי שהרוויח $0.
$4.8K - $2K = $2.8K.
זה ההבדל השנתי ($2.8K) בן סטודנט ישראלי לאמריקאי. וכמו שאמרתי, אין לי בעיה אם מי שמציע להגדיל את הtax credit ב $2.8K ואז ההבדל הופך לאפס.

UC? דבר אם California . שה State שאתה גר בו יסבסד קצת יותר. אם הרבה מה states האחרים יכולים למה California לא יכולה? ולמה זה בעיה פדרלית, ולא של המדינה שאתה גר בה, לא הבנתי?

הצעה נגדית לאלה שעשו תארים ב $70,000 לשנה שאפשר לנגב איתם? אל תעשו כאלה תארים, אם אין לכם בוחטה של כסף (מאות אלפי דולרים) שאין לכם מה לעשות איתם.
אני לא מוכן לסבסד על הגב שלי את אותם מפגרים.

vinney

Well-known member
אותי העובדות לא מבלבלות. מה איתך?

מאיפה הבאת את ה$4K? שכר הלימוד כרגע עומד על 10259 ש"ח, שזה לפי השער דהיום פחות מ$3K. וזה לפני כל המענקים והסיבסודים (דהיינו זה מה שאזרח ערבי מופלה שלא שירת בצבא או שירות לאומי משלם). [1]
&nbsp
"ה Federal Government זורק לך $2,000 tax credit שכול אחד יכול לקבל גם מי שהרוויח $0." - לא, זה פשוט לא נכון.הLLC אינו refundable ראה [2], ממש בסוף הדף. אתה אולי חושב על הAOTC, החלק הrefundable בו לא עולה על $1K, ואני לא בטוח שזה עוד קיים בכלל.
&nbsp
"שה State שאתה גר בו יסבסד קצת יותר" - השכ"ל שציינתי בUC זה השכ"ל המסובסד לתושבי קליפורניה.
&nbsp
"ולמה זה בעיה פדרלית, ולא של המדינה שאתה גר בה, לא הבנתי?" - כי הממשל הפדראלי הוא זה שייצר אותה עם הלוואות הסטודנטים ועידוד לקחת אותן בלי שום אפשרות לשלם אותן.
&nbsp
"אני לא מוכן לסבסד על הגב שלי את אותם מפגרים" - איפה היית כשדחפו להם את הלוואות? הרי תעשייה שלמה צמחה סביב ההלוואת האלה.
&nbsp
&nbsp
[1] https://che.org.il/מידע-לסטודנטים/שכר-הלימוד-2/
&nbsp
[2] https://www.irs.gov/credits-deductions/individuals/llc

JimmyGee

New member
ניראה לי שהעובדות דווקא כן מבלבלות אותך

שכר לימוד מלא לסטודנט ישראלי (Technion) = 13,863 ש"ח או $4,000.
https://slimud.web.technion.ac.il/ידיעון-הסמכה/פרק-ב-פרטי-שכר-לימוד/

שירת בצבא?
תשרת פה בצבא ותקבל לגמרי בחינם, לא במחיר מופחת.

שה State שאתה גר בו יסבסד קצת יותר. זאת אומרת ש California תעשה מה שהרבה מדינות אחרות עושות שאצלהן השכר לימוד $8,000 בשנה. למה אני שמשלם מיסים ב North Carolina שמסבסדים שכר לימוד פה ל $8,000 בשנה צריך ליהות אכפת לי מתושבי California שהחליטו לסבסד את האוסיברסיטאות שלהם בפחות ולהישתמש בכספי משלם המיסים לדברים אחרים (למשל ליבנות איצטדיונים ענקיים לכול קבוצות ה Football שלהם)? מה שקורה ב California עם המיסים זה בעיה שלכם לא שלי. אם לא טוב לך, אתה מוזמן לעבור ל North Carolina.
לגבי המיסים אתה צודק. רק $1,000 זה refunable. אז כמו שאמרתי שיעשו $4,000 refundable tax credit והבעיה שלך תיפתר. למחוק טריליונים על הגב שלי זה לא פיתרון של בן אדם נורמלי.

vinney

Well-known member
אתה כנראה כבר שכחת עברית

הסכום שציינת זה שכר לימוד לתואר שני, או לתואר ראשון למי שלא הגיע ל18 נ"ז. שים לב לשורה "שכר לימוד מופחת לסטודנט שמשלם בעצמו" - זה השכר לימוד האמיתי למי שלומד לתואר ראשון מלא. נכון, הדף שלהם מבלבל, בשביל זה נתתי לך קישור לאתר של המל"ג שם זה מוסבר הרבה יותר טוב.
&nbsp
ההבדל בין שירות צבאי בארץ לשירות צבאי בארה"ב הוא שבארץ השירות הוא חובה.
&nbsp
אתה דורש מקליפורניה לפתור בעיה שהממשל הפדראלי יצר וזה למה? את האיצטדיונים, אגב, לא משלמי המסים מממנים אלא הקבוצות עצמן. ולא רק את האיצטדיונים אלא את כל תוכניות הספורט שגם הסטודנטים ה"רגילים" נהנים מהן.
&nbsp
אתה, כמו דנה, מתעקש על ההמצאות שלך גם אחרי שהן הופרכו, רק כדי לא להודות שאתה טועה. למה? גם לך יש אגו מנופח מדי?

vinney

Well-known member
אני אתן לך דוגמא לאיך עושים הצעה נגדית, גם לדנה כדאי לקרוא

במקום להתחפר בעמדות שלך גם אחרי שהפרכתי את כל הנחות היסוד שלך, למה שלא תגיד משהו כמו:
&nbsp
"אוקיי, יש בעיה, אבל אני לא מסכים עם הפתרון המוצע. אני חושב שמי שבחר לקחת הלוואה צריך לקיים את ההתחייבות שלו ולשלם את החוב. מי שלא מסוגל לשלם את החוב - שיכריז על פשיטת רגל והחוב יימחק".
&nbsp
הידעת שנכון לעכשיו אין שום אפשרות למחוק חוב של הלוואות סטודנטים? גם לא בפשיטת רגל? גם לא במוות? אני מקווה שלא חידשתי לך כלום כרגע...

JimmyGee

New member
כבר הסברתי את ההצעה הנגדית שלי

לגבי California זה לא מענין אותי כמה מיסים הם לוקחים ועל מה הם מוציאים אותם (למשל UC Berkeley football stadium).
https://bleacherreport.com/articles...-schools-need-to-keep-football-in-perspective

זה בעיה שלכם (California), לא שלי שמשלם מיסים ב North Carolina ודואג כתושב המדינה, שיסבסדו פה לימודים לסטודנטים מקומיים.
הפיתרון שלי זה הגדיל קצת את ה refundable tax credit. אולי גם למי שלמד בעבר (retroactively).
מי ששקוע עד הצוואר כי לקח חובות לאוניברסיאות פרטיות לא מענין אותי. לא הבנתי למה אני צריך לשלם יותר מיסים או לקבל פחות שׁרותים מהמדינה כדי לעזור להם?

danakama10

New member
אל דאגה

עם כמות המליונרים שיש כאן בלי סוף, השלטון המקומי (ברמת הסטייט וברמת הקאונטי והעיר) משתוללים. יש להם מלאי בלתי נגמר של כסף של אחרים ואותו הם גם מבזבזים על לימודים עליונים חינם לבלתי חוקיים, גם על הטבות אחרות לבלתי חוקיים (כולל ביטוח בריאות לבלתי חוקיים - MediCal מספק להם שירותים ב- "limited scope"), גם לקחת לעצמם משכורות גבוהות (המשכורת של ראש העיר של סן פרנסיסקו היא הכי גבוהה במדינה, גם יותר משל זה של ניו יורק, כך גם לגבי הגברנר של קליפורניה), וגם בונים מבני ציבור בזבזניים (בניין עירית סן חוזה הוא בניין העיריה הכי יקר בארה"ב, עלה 343 מליון $ ב- 2002 ויש בו מבנה מיותר ענק ויקר שאמור היה לשמש לאירועים ציבוריים. מדי יום שישי בערב אני עוברת שם, תמיד הוא עומד מיותם וריק). מה שלא נשאר הוא להשקיע בתושב הרגיל שמשלם מיסים. באמת לא בעיה שלך, אלא בעיה של מי שתקוע פה ומצביע לנבחרי הציבור האיומים שלו.

vinney

Well-known member
על מה את מדברת???

מה קשורים מליונרים לשלטון מקומי? בקליפורניה אסור לרשויות מקומיות לגבות מסי הכנסה. להיפך, הרשויות פה קורסות בגלל prop13 כי יש מלא מליונרים ומלא אנשים שרוצים להיות מליונרים, אבל אף אחד לא מממן תשתיות.
&nbsp
אבל למי את באה בטענות? אלה הרשויות המקומיות שלך. כמו גם הנשיא שלך שמעביר עשרות מליונים מהתקציב הציבורי לכיסו, לא שמעתי אותך מדברת על זה אף לא פעם אחת. תבחרי במישהו אחר אם את לא מרוצה, מה אשמים הסטודנטים בכשלונות שלך?

vinney

Well-known member
אבל זה לא פותר את הבעיה

אתה משאיר את זה למדינות, ומדינות שדואגות להשכלה - דואגות לה כבר עכשיו, כולל קליפורניה.
&nbsp
אבל מה עם מדינות בהן אין השכלה טובה מלכתחילה? מה עם אנשים שמגרים במדינה X אבל מתקבלים לאוניברסיטה במדינה Y או Z? למה אתה מצפה מתושבי המדינות Y וZ לממן אותך, ולמה אתה חושב שזה הוגן להגביל תושבי מדינות נחשלות (שברובן גם מצביעות עבור רפובליקנים ולא משקיעות בהשכלה מלכתחילה) לשטח המגודר שלהם בלי שום תלות ביכולות האישיות?
&nbsp
הגישה הזאת של state rights משמשת באופן עקבי למנוע מאנשים הנגשה של שירותים וזכויות, וזה בעיקר נוגע לחינוך (במקרה הזה), בריאות וזכויות אדם. אף פעם לא מדברים על state rights כשזה לא בהקשר של לפגוע במישהו. אפילו בעניין מריחואנה הטיעון הזה משום מה נעלם ולא נשמע וכל הימין דורש שיאסרו כל קליפורני שמעשן ג׳וינט ועושים צרות לקנדים בכניסה למדינה גם אם במדינה אליה הם נכנסים מריחואנה חוקית.

JimmyGee

New member
למה אני משאיר את זה למדינות? אולי, כי אוניברסיאות בדרך כלל

שייכות להן.
אוניברסיאות פדרליות (e.g., Airforce/Naval academy or West Point) מסובסדות על ידי ה Federal Government.

בעולם מושלם הכול היה חינם (גם ללמוד ב Stanford). אבל יש סדר עדיפויות, ולמחוק טריליונים לאנשים שהשתוללו בעבר, בהווה ובעתיד באוניברסיטאות פרטיות לא בראש הרשימה.
אם כבר להוציא טריליונים היתי מתחיל בדברים כמו:
1. שיפּור ביטוח / מערכת בריאות.
2. מחקר סרטן וחולערות אחרים. יאלה שימצאו כבר פיתרון.
3. טיפול בעוני שקיים בהרבה מקומות פה, שלא מבייש עולם שלישי.
וכו...

vinney

Well-known member
אבל הלוואות סטודנטים זה ייצור פדראלי, לא של מדינות.

והבעיה שנוצרה בעקבות ההלוואות האלה גם צריכה להפטר על ידי הממשל הפדראלי. אחרת מה קורה? הממשל מספק לאנשים הלוואות שהם לא מסוגלים להחזיר או לפשוט רגל מהן ומשאיר למדינות לפתור את הברוך? למה שאני אשלם על הכשלים שכפו עליי המצביעים מצפון קרוליינה?
&nbsp
סטנפורד זאת אוניברסיטה פרטית, אין מה למשוך אותה לדיון.
&nbsp
"למחוק טריליונים לאנשים שהשתוללו בעבר" - למה למחוק משכנתאות כן ברשימה והלוואות סטודנטים - לא? אני אגיד לך: כי משכנתאות אפשר למחוק בפשיטת רגל, אז הבנקים דואגים לכסף שלהם ודורשים bailouts מהממשל הפדראלי. זה לא שלא עשו את זה בעבר, עשו, ולא מן הנמנע שאפילו נהנת מזה.

JimmyGee

New member
תשובות

1. הלוואות סטודנטים זו אכן בעיה פדראלית שנוצרה.
אבל אם Sanders and Warren רוצים שאני בכלל יקשיב לאיך אפשר לנסות לעזור לכאלה שהישתוללו ונפלו לברוך הזה, שיתחילו בלספר לי איך עוצרים את הבעיה הזאת לחלוטין בעתיד.
גם אם אני מוכן קצת לעזור, החרא הזה חיב להפסיק מיד.

2. למה למחוק משכנתאות כן ברשימה והלוואות סטודנטים לא? כשאתה לוקח משכנתה, אתה והבנק יודעים שלפי החוק אתה יכול בעתיד ליפשוט רגל, לתת את המפתחות לבנק, ולהפסיק לשלם. אילו היתה יודע שאין אפשרות כזאת, אולי לא היתה לוקח משכנתה. מה לעשות, זה החוק, וכמו בכול עסק, יש סיכוי שהמוכר / מלווה לא יקבל את הכסף.
הלואות סטודנטים זה שונה. אף אחד לא ילווה לסטודנט בלי גרוש, אם כול מה שהסטודנט צריך לעשות זה Bankruptcy בסוף הלימודים ולמחוק את ההלוואה. כשהסטודנט לוקח הלוואה, הוא יודע שזה הולך איתו עד הקבר. לא רוצה, שימצא פיתרון לימודים more affordable.

דרך הגב מי יותר מסודר כלכלית? אקדמאי ישראלי ממוצע בן 26 ששילם קצת פחות על לימודים אבל שירת 3 שנים בכימעט חינם, או אקדמאי אמריקאי ממוצע בן 26 שכבר עובד 3 שנים במיקצוע וכניראה גם מרויח יותר מעמיתו הישראלי?

vinney

Well-known member
זה בדיוק מה שהם עושים

1 - אתה רוצה פתרון, והם מציעים פתרון: סיבסוד לימודים באוניברסיטאות ציבוריות. בצורה אחידה בכל האוניברסיטאות בלי תלות בזכויות תושב של מדינה זו או אחרת (כן בתלות בזכויות תושב בארה"ב, כמובן, זרים ימשיכו לשלם שכר מלא ואולי אפילו יותר גבוה ממה שמשלמים עכשיו). בצורה כזאת מי שבוחר ללמוד באוניברסיטאות פרטיות, בין אם כי לא התקבל לציבוריות ובין אם כי הוא רוצה - שישלם מכיסו (אולי אפשר לעשות תוכנית כלשהי של סיבסוד שווה ערך שיכסה חלק משכר הלימוד עבור מי שהתקבל בmerits).
&nbsp
בעיניי זה פתרון הגיוני, שעובד יפה מאוד בכל שאר העולם. האם הסבסוד יהיה 100% או רק 90% - אלה פרטים שאפשר לוותר עליהם כרגע, אבל בלי ההחלטה העקרונית שום פתרון אחר לבעיה.
&nbsp
2. "לא רוצה, שימצא פיתרון לימודים more affordable." - זאת בדיוק הגישה שמונעת מאנשים גישה להשכלה. ואני מצטער, חזרה שלך על המנטרה של 8K בשנה זה לא כסף לא תעזור פה. 8K בשנה זה 8K בשנה שלאנשים אין, גם אם התמזל מזלם לגור בצפון קרוליינה. הפתרון האמיתי הוא למנוע את הפתיון, לא לבוא בטענות לאנשים שנפלו ברשת על כמה שהם טיפשים. זאת תפקידה של הממשלה במדינה מתוקנת - לייצר שוק מאוזן, לא שוק בו העניים הם טרף כל לעשירים וליצור מצב של servitude מודרני בטענה ש"הם בחרו, בעיה שלהם".
&nbsp
"דרך הגב מי יותר מסודר כלכלית?" הישראלי, בוודאות. זאת הסיבה שלי יש כ10 נכסי נדל"ן להשכרה, ועמיתיי האמריקאים בגילי מתקשים לקנות בית למגורים עבור עצמם. כי כשאני התחלתי לעבוד - אני התחלתי לחסוך, לא לשלם חוב בלתי נגמר.

JimmyGee

New member
זה לא בדיוק מה שהם עושים

1. הם לא מציאים שום פיתרון לאיך לעצור את הלואות סטודנטים לכול המקומות הפרטים שגובים סכומי עתק. אז, יסבסדו קצת יותר את המקומות הזולים גם ככה. המקומות האלה הם לא הסיבה לטריליון שיש בהלוואות. אני רוצה לשמוע מהם איך הם מיתכוונים לעצור הלוואות מטורפות חדשות.שלא נימצא את עצמינו עוד פעם קבורים תחת טריליון $ בחובות.
איך הם עוצרים את שמואל מלקחת $220,00 הלואות כדי ללמוד ספרות אינדיאנית ב Pepperdine or USC ואחר כך ליבכות שהעבודה ב Walmart / Starbucks לא מספיקה כדי להחזיר את החובות שלקח.

2. $8K שנה שלאנשים אין. לא הבנתי למה לאנשים בישראל קל לשלם $4K ולאמריקאים $8K זה בלתי אפשרי. חוץ מזה שלמי שבאמת אין, מקבל grants .

3. הדוגמא שהבאתה לא קשורה לכלום. גם אם היום אתה מילארדר, איך בידיוק זה שהתחלתה 3 שנים מאוחר יותר מאמריקאי עזר לך? אתה רוצה להגיד לי שאם היתה מתחיל לימודים / עבודה 3 שנים קודם היה לך היום פחות כסף?

vinney

Well-known member
למה אתה יורד לדמגוגיה?

״איך הם עוצרים את שמואל מלקחת $220,00 הלואות כדי ללמוד ספרות אינדיאנית ב Pepperdine or USC ואחר כך ליבכות שהעבודה ב Walmart / Starbucks לא מספיקה כדי להחזיר את החובות שלקח.״ - זה טיעון דמגוגי. אין שמואל כזה, גם עכשיו.
&nbsp
מי שלוקח 220 אלף בהלאות סטודנטים לא לומד ספרות אינדיאנית - הוא לומד רפואה. ומי שמממן לו את החזר החוב זה אני ואתה כשאנחנו משלמים 500 דולר על ביקור רופא.
&nbsp
הבעיה במוסדות לימוד פרטיים היא שהרבה מהם נוצרים מלכתחילה כדי לחלוב את ההלוואות האלה. יש מוסדות פרטיים ״אמיתיים״ (כמו סטנפורד, MIT, או USC שהזכרת), אבל יש גם כאלה שלא - כמו IIT למשל. למעשה, כמעט כל הטענות על הונאה בתחום באות מתלמידים במוסדות פרטיים.
&nbsp
אז מה הפתרון אתה שואלֹ? קודם כל, כמובן, הסברה. שנית - הידוק הבידוק והאכיפה. ואם תוריד את כל בתי הספר הציבוריים מהדבר הזה - יהיה הרבה יותר משאבים לבדוק בציציות של בתי ספר הפרטיים.
&nbsp
אתה חושב שרק טראמפ עושה כסף מלמכור חלומות? לא.
&nbsp
אז התשובה ל1 היא פשוטה: הנגשת ההשכלה הציבורית תביא לפחות ביקוש בהשכלה פרטית, ותביא ליותר משאבים לאכיפה ובקרה על ההשכלה הפרטית. לדעתי, צריך גם לאפשר להפטר מההלוואות האלה בפשיטת רגל. אם המלווה חושב שהסטודנט לומד משהו שלא יביא לו מספיק פרנסה לשלם את החוב בחזרה - שלא יתן כסף. למה זה עובד עם בתים ולא יכול לעבוד עם השכלה?
&nbsp
2. אתה ממשיך ומתעקש. כבר כמה פעמים הסברתי לך שאנשים בישראל לא משלמים $4K. אני לא אמשיך להתווכח עם טיעון שהוא עובדתית לא נכון. כנ״ל לגבי ״grants״. אם אתה טוען שכל מי שאין לו מקבל grants - אז על מה הויכוח? עובדה היא שלא.
&nbsp
3. ״אם היתה מתחיל לימודים / עבודה 3 שנים קודם היה לך היום פחות כסף״ - לא, זה לא מה ששאלת אבל. שאלת אם מישהו ששירת בצבא ואז עשה אוניברסיטה בישראל נמצא בעמדה יותר טובה ממי שלא שירת בצבא אבל למד בארה״ב, והתשובה לכך היא וודאי שכן. אם לא הייתי משרת בצבא הייתי משלם יותר שכר לימוד בישראל, אבל עדיין הייתי במצב יותר טוב ממי שלמד בארה״ב.

JimmyGee

New member
השאלה פשוטה, אבל אתה ממשיך להיתעלם ממנה.

1. היום יש $1,000,000,000,000 בחובות סטודנטים, שחונקים אנשים. Sanders and Warren מבקשים ממשלם המיסים שיבלע את הצפרדע הענקית הזאת וימחוק לכולם, או כימעט לכולם את החוב. ובנוסף שמשלם המיסים ישקיע מאות מיליארדים ויממן לכולם לימודים חינם, או כמעט חינם ב public univesities.

אחרי כול הטריליונים האלה שאין לנו אבל בכול זאת יצאו לנו מהכיס איכשהו (?):
אתה מוכן להסביר לי איך צרה כזאת של בועת student loan (שאתה טוען שה Federal Government יצר ולכן מחויב ליפתור) יותר לא תיקרה לעולם (100% guarantee)?
מה Sanders / Warren מיתכוונים לעשות אם כול הבתי ספר הפרטיים שהרבה מאם מבקשים tuition של צפונה מ $50,000 בשנה? אין יותר student loans בישבילהם?
ולא! לא כולם הם Medical Schools. אם כול ה big student loans היו של רופאים, אז לא היה להם בעיה לשלם (at some point), ולא הינו בצרה הזאת.

למעלה