זה בדיוק מה שהם עושים
1 - אתה רוצה פתרון, והם מציעים פתרון: סיבסוד לימודים באוניברסיטאות ציבוריות. בצורה אחידה בכל האוניברסיטאות בלי תלות בזכויות תושב של מדינה זו או אחרת (כן בתלות בזכויות תושב בארה"ב, כמובן, זרים ימשיכו לשלם שכר מלא ואולי אפילו יותר גבוה ממה שמשלמים עכשיו). בצורה כזאת מי שבוחר ללמוד באוניברסיטאות פרטיות, בין אם כי לא התקבל לציבוריות ובין אם כי הוא רוצה - שישלם מכיסו (אולי אפשר לעשות תוכנית כלשהי של סיבסוד שווה ערך שיכסה חלק משכר הלימוד עבור מי שהתקבל בmerits).
 
בעיניי זה פתרון הגיוני, שעובד יפה מאוד בכל שאר העולם. האם הסבסוד יהיה 100% או רק 90% - אלה פרטים שאפשר לוותר עליהם כרגע, אבל בלי ההחלטה העקרונית שום פתרון אחר לבעיה.
 
2. "לא רוצה, שימצא פיתרון לימודים more affordable." - זאת בדיוק הגישה שמונעת מאנשים גישה להשכלה. ואני מצטער, חזרה שלך על המנטרה של 8K בשנה זה לא כסף לא תעזור פה. 8K בשנה זה 8K בשנה שלאנשים אין, גם אם התמזל מזלם לגור בצפון קרוליינה. הפתרון האמיתי הוא למנוע את הפתיון, לא לבוא בטענות לאנשים שנפלו ברשת על כמה שהם טיפשים. זאת תפקידה של הממשלה במדינה מתוקנת - לייצר שוק מאוזן, לא שוק בו העניים הם טרף כל לעשירים וליצור מצב של servitude מודרני בטענה ש"הם בחרו, בעיה שלהם".
 
"דרך הגב מי יותר מסודר כלכלית?" הישראלי, בוודאות. זאת הסיבה שלי יש כ10 נכסי נדל"ן להשכרה, ועמיתיי האמריקאים בגילי מתקשים לקנות בית למגורים עבור עצמם. כי כשאני התחלתי לעבוד - אני התחלתי לחסוך, לא לשלם חוב בלתי נגמר.