שאלות..

ibag

New member
לא פלא

השאלה בצורתה המתוקנת: האם את מסוגלת להסביר במילים שלך את החלק שהעתקת? ו/או האם את מוכנה לענות לשאלות שלי על מה שכתבת? המסקנות שלך מתייחסות רק לאקסיומה אחת, גם היא מנוסחת בצורה ככלית מדי.(בצורה שאת הצגת אף אחד לא היה מקבל כאקסיומה) מוחלטות של מהירות האור- מה המשמעות? מאיזה בחינה היא מוחלטת? מוחלטות של זמן ומרחב- אמירה כללית.

רשף כשף

New member
לא נראה לי שצריכה להיות משמעות

למה אני חושבת עלייך על מנת להוכיח את המשפט הנל. או בכלל באופן כללי- מה אכפת לך מה אני חושבת עלייך? מה זה רלוונטי? לא ביקשתי ממך הכוונה להמשך בכל אופן, לא ברור לי מדוע בחרת להדריך אותי מה עלי לעשות.

ibag

New member
צודקת

אין כל משמעות למה שאת חושבת עלי, וזה מה שגם כתבתי בהודעה אליה הגבת. יש משמעות בעיניי מה המקור של השאלות ששואלים אותי. אני לא אענה לשאלות שנובעות מרצון של השואל לקבל אישורים, לחזק את האמונות שלו, לקבע את תפיסת עולמו. לא אענה לשאלה במקרים שיש פער גדול בין הניסוח לבין הכוונה, אם זה הרושם שאני מקבלת. לא אענה לשאלות שנובעות מעצלנות ולחפש קיצורי דרך.וכו' וכו' וכו' כן אענה אם נראה לי שהשואל באמת רוצה לדעת, והתשובה שלי יכולות לעזור. אענה אם אני רואה פתיחות מסויימת, או אם נראה לי שאני יכולה להשפיע במשהו, גם במקרים שהמסקנה של השואל שונה בעיניין זה. לא ביקשתי ממך הכוונה להמשך בכל אופן, לא ברור לי מדוע בחרת להדריך אותי מה עלי לעשות לא הבנתי מה את אומרת/שואלת.

רשף כשף

New member
תשובה

לא ביקשתי ממך הכוונה להמשך בכל אופן, לא ברור לי מדוע בחרת להדריך אותי מה עלי לעשות. לא הבנתי מה את אומרת/שואלת. אני מתכוונת לשתי האופציות להמשך. לא אענה...כן אענה... מבחנתי אין צורך לקבל מענה, הצורך כפי שכתבתי בעבר הוא שלך- לענות. אם את מרגישה או חושבת או קובעת... שאינך מעוניינת לענות- אל תעני!

ibag

New member
שוב, זה מה שכתבתי קודם

כשאני לא מעוניינת לענות, אני לא עונה. כשאני מעוניינת לענות, אני עונה.( לפי הבנתי את הכוונה של השואל)

רשף כשף

New member
הוכחת אי מוחלטות של הזמן

אינה מספקת הוכחה או סותרת את השגיאה במשפט שלך: האם את מסוגלת למצוא את השגיאה במשפט או שאת צריכה שאצביע עליה "בעולמם של הייצורים הלא אורגניים ישנה מדידה שונה של הזמן, וחמש מאות שנים אצלם שקול לחמש שניות אצלינו"

רשף כשף

New member
השגיאה היא במילים "מדידה שונה"

כפי שהסברתי קודם לכן וגם פרטתי ונימקתי

ibag

New member
עדיין לא הבנתי

בעייני אין שגיאה. בעינך יש שגיאה, אך לי לא ברור איזה נימוק בדיוק מסביר את השגיאה.

רשף כשף

New member
מבחינה מתמטית המשפט שגוי

זו נחשב אותה מדידה בפקטור של 365*24*60*60 = 31536000 אם זה היה על סקאלה אחרת (למשל- לוגריתמית, או על בסיס שונה מ 12) אז זה היה נחשב מדידה שונה של זמנים.

רשף כשף

New member
דרך אגב

במקום אחד כתבת שההוכחה מתבססת על תיאורית היחסות של אינטשיין. ובמקום אחר שהיא מבוססת על במתמטיקה גבוהה (של האוניברסיטה), חדווא 1,2,3, אלגברה לינארית 1,2,3, אנליזה מתמטית, קצת טופולוגיה. לפי מה שאני למדתי באוניברסיטה, זה לא אותו הדבר. אבל אולי אני טועה.

ibag

New member
לא סותר

אני לא מכירה שום הוכחה בפיסיקה שלא מתבססת על נוסחאות מתמטיות.

ibag

New member
כמה שאלות

"מדידה בפקטור"-מה המשמעות של המילה פקטור בהקשר הזה? (שתי המשמעות של המילה פקטור שאני מכירה לא מסתדרת עם מדידה, אז כנראה שיש משמעות נוספת למילה) מה זה בסיס בהקשר של המשפט שלך? מה זה בסיס 12? מה זה בסיס שונה מ 12 ? מה זה סקאלה לוגריטמית? או לחילופין למה משתמשים בלוגריטם?

רשף כשף

New member
כמה תשובות

מדידה בפקטור"-מה המשמעות של המילה פקטור בהקשר הזה? (שתי המשמעות של המילה פקטור שאני מכירה לא מסתדרת עם מדידה, אז כנראה שיש משמעות נוספת למילה) מדידה בפקטור היא מדידה במכפלה של מספר קבוע. פקטור הוא מספר קבוע שערכו לא משתנה בעת המדידה. מה זה בסיס בהקשר של המשפט שלך? מה זה בסיס 12? מה זה בסיס שונה מ 12? בני האדם המודרניים מודדים זמנים על בסיס 12: שעון שמחולק ל 12 חלקים, 12 חודשים בשנה, 12 שעות אור ו 12 שעות חושך. בסיס שונה מ 12 היה יכול להיות אם היינו מודדים זמנים על בסיס 10: 10 חודשים בשנה, 10 שעות אור ו 10 שעות חושך. במקרה כזה שעה היתה יותר ארוכה ממה שהיא עכשיו. מה זה סקאלה לוגריטמית? או לחילופין למה משתמשים בלוגריטם? בסיס/סקאלה לוגריתמי הוא פונקציה LN של הזמן. בספר שקראתי (המדע והאל, ג'רארד שרודר), הסופר מצא התאמה לוגריתמית בין 7 ימי בריאה לזמנים ארכיאולוגים מהמפץ הגדול עד היווצרות האנושות.

ibag

New member
תודה, הצלחת להפתיע אותי

נראה לי שפעם ראשונה את עונה לכל השאלות שאני שואלת. ורובם תשובות ממוקדות וברורות. (הכל כמובן בעיני המתבונן הסלקטיבי)

רשף כשף

New member
במתמטיקה מאוד קל לי

בהבעה יותר קשה לי תודה על הציון

למעלה