אביתר777777777777777
New member
תודה רבה ! מטרידה אותי שאלת השלוליות:
כמעט בכל תמונה ניתן לראות שלוליות ורטיבות/בוץ על פני הקרקע. מתי נזכה לראות תמונות יבשות? מדוע לא מטפלים בבעיית הרטיבות הזו הגורמת לטחב ולמחלות? ידוע לי ענין מי התהום, הנחל המסתורי ועוד אך הגיע הזמן לבצע איטום מוחלט הלא כן?
תודה רבה ! מטרידה אותי שאלת השלוליות:לסיום, האחת והיחידה: תבנית פיר הדרגנועים.
סקירת הפרויקט תימשך גם בשבוע הבא אי". עוד נותר לנו לתור את אולם הנוסעים, לטפס את כל אורכו של פיר הדרגנועים ולסרוק את "האזור האסור". עד שזה יקרה, אני מקווה לראות ידידנו הג'ינג'י מעלה סקירה של חלקו השני של מבצע הדרגנועים בתחנת האומה.
את תמונות הסיום של השרשור אני בוחר להעלות כהמשך לנכתב בהודעת הפתיחה. תבנית פיר הדרגנועים של "תבנית אשדוד" היא היחידה מסוגה בעולם. התבנית מסוגלת לטפס עד לשיפוע מקסימלי בן 34 מעלות. "תבנית האפייה" החכמה הזו יודעת לאפות/לצקת הן את דפנות הפיר והן את הרצפה שמשמשת עבורה בהמשך כמסלול הנסיעה. משקלה של מיס אשדוד מגיע ל-100 טון בקירוב. משקל זה נדרש עקב הלחצים הפיזיקליים שמופעלים על התבנית בשיפוע החד של הפיר ובשל המערכות ההינע הפנימיות שלה. לתבנית ארבע רגליים שאיתן היא מטפסת במעלה הפיר. הרגליים נפתחות ונסגרות בהתאם לשיפוע המשתנה. באמצעות רגליה האחוריות היא מטפסת עד לנפילה אופקית שמתרחשת בכל פעם שמסתיים השיפוע ומגיעים לישורת. שילובה של התבנית יחד עם כרייתו של הפיר מלמטה כלפי מעלה, הופכים את ביצוע פיר הדרגנועים הישראלי למרכיב ייחודי בפרויקט. המפעל המשפחתי הצנוע מאשדוד, שמעסיק 20 עובדים בלבד, עושה זאת שוב ומוציא תחת ידיו מוצר מתוחכם ומוביל מסוגו בעולם.
בימים אלה נמצאת תבנית הפיר בקצהו העליון ורואה בעיניה את האור שבקצה המנהרה. אלא שכמו משה על הר נבו, גם התבנית הייחודית לא תזכה להיכנס לארץ המובטחת.ביום חמישי הקרוב תסיים התבנית את עבודתה בפיר הדרגנועים עם ביצועה של היציקה האחרונה. חלקי המתכת של התבנית ינוסרו לחלקים קטנים ויוצאו החוצה דרך אולם הנוסעים. סביר להניח כי ביובל הקרוב לא נזכה לראות פיר ייחודי שכזה נבנה בארץ. אנו בפורום תח"צ נוכל להעיד שראינו הופעה חד-פעמית של תבנית ש"מסרה את חייה"עבור נוחותם של נוסעי תחנת האומה.
זה המקום להודות מקרב לב לבעלי "תבנית אשדוד" על המידע הטכני וההדמיה המצורפת להודעה זו. תודה גדולה לראש מנהלת A1 ולכל הקבלנים וחברות הניהול בפרויקט הענק; מכולם אנו זוכים לקבל שירות VIP רציף ומתמשך.
אדיוס אמיגוס! (3 תמונות)
כמעט בכל תמונה ניתן לראות שלוליות ורטיבות/בוץ על פני הקרקע. מתי נזכה לראות תמונות יבשות? מדוע לא מטפלים בבעיית הרטיבות הזו הגורמת לטחב ולמחלות? ידוע לי ענין מי התהום, הנחל המסתורי ועוד אך הגיע הזמן לבצע איטום מוחלט הלא כן?