שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

Gargeran

New member
משעשע...

כשקראתי את השורה הבאה:
"
אבל מבחינתי על מנת שלביקורת יהיה ערך היא צריכה לבוא ממי שמבין באוכל ובבישול, שנחשף למטבחים שונים ומסוגל להבחין בין אוכל טוב לאוכל רע ומתחנף - כזה שיש בו המון סוכר, מלח ושומן + מקושט בכל מילה אפשרית ממה שנחשב "טעים".
"

החלטת עם עצמך שלאדם שכתב את הביקורת אין הבנה בקולינריה והעלת ספק בכך שיש ערך לביקורת שלו...
הייתי בטוח שאראה הערות מצד משתמשים בפורום שיעירו על הנימה המתנשאת והלא נעימה, הרי כבר נתקלנו במצבים כאלו בעבר ובהודעות כאלו בעבר.
אבל כנראה שיש מן האמת בדברים ששמעתי בנוגע למשתמשים מיוחסים בפורום הזה. ללי בכל אופן, צרם מאוד לקרוא את השורה הזו וצרם עוד יותר שכל האנשים שבעבר תקפו אנשים אחרים על התנשאות והתבטאויות דומות החליטו לשתוק הפעם.
לכל אדם יש זכות לכתוב ביקורת כראות עיניו כל עוד היא נעשית בצורה עניינית, מותר להסכים עם ביקורות ומותר כמובן שלא להסכים.
להבין באוכל ובישול זה טוב ויפה בפורום ביקורת מסעדות, אבל קודם יותר חשוב לכבד את שאר האנשים, גם אלו שאינם הקליקה שלך בפורום.
 

bruno01

New member
תתפלא, אבל המנהלים לא נמצאים בפורום כל רגע

ורגע, ואפילו לא תמיד מספיקים לעבור על כל תגובה ותגובה בשעות הראשונות אחרי שהיא נכתבה.

יש לנו חיים מחוץ לפורום (כמה מוזר!) וגם אנחנו לפעמים אוהבים להעביר את סוף השבוע הרחק מהמחשב.

אולי, במקום להאשים בהעדפות וקליקות, היה יותר קל להסב את תשומת ליבנו, ולראות איך היינו מתייחסים לנושא, במקום לפתח תאוריות קונספירציה או לתרום לתאוריות קיימות.

פעם הבאה, מסר למנהלים (ויש לך אפילו את הפייסבוק שלי, למשהו יותר זמין ומהיר), במקום תגובות משלהבות ומאשימות. זה הרבה יותר יעיל וראוי.

הרי עכשיו אנחנו שוב צריכים להוכיח שאין לנו אחות, שאין פה קליקות, ושדווקא האנשים שהם חברים שלי גם בחיים מחוץ לפורום הם אלה שמעולם לא הואשמו בהשתייכות לקליקה זו או אחרת.
מצחיק אותי בכל פעם מחדש שכל המשתמשים שתמיד "נחשדים" בהשתייכות לקליקה ההזויה שלנו, הם אלה שמקבלים מאיתנו הכי הרבה אזהרות ומחיקות.

כן, יש כותבים קבועים בפורום, שכותבים פה הרבה ומגיבים הרבה.
ויש כותבים שהדעות שלהם מוערכות ונחשבות ע"י אחרים בפורום, בגלל הוותק וההיכרות עימם. ככה העולם עובד.
זה לא אומר כלום לגבי היחס שהם מקבלים מאיתנו לתגובות שלהם.
 

החתולית

New member
לא נותר לי אלא להסכים עם ברונו

 

Gargeran

New member
כלל לא הבנת אותי...

הביקורת היא כלל לא על הניהול, אלא על שאר המשתמשים בפורום שכבר נראו בעבר ממהרים לשפוך את דמם של אחרים על התבטאויות דומות.
בכלל לא רמזתי על ניהול ואם באמת היה לי משהו לומר לך באופן אישי מן הסתם הייתי עושה את זה באופן אישי ולא בצורה הזו.
חבל שלקחת את זה בצורה הזו...
 

passioneta

New member
כי לכתוב על ביקורת שהיא "הזויה" זה לגמרי בסדר

לא החלטתי על דעת עצמי, אלא על בסיס מה שהוא כתב.
" לכן- להשוות למסעדות שף אני לא יכול. עם זאת, שגב אקספרס היא משהו באמצע. היא מתחת למסעדת שף, אבל האוכל הוא מעולה (למעט הסלט האיטלקי), עם טעמים מיוחדים ומעניינים."

אתה רוצה לקרוא לי מתנשאת? חופשי.
 

oreldi

New member
השימוש במילה "הזויה" היה מיותר

ולא היה צריך להיות.
עם זאת, כל אחד, גם ילד שאכל במקדונלדס, רשאי לכתוב הודעות ולתת ביקורת בפורום זה.
אני קורא פה זמן רב ומכבד ולומד מחברי הפורום והיופי פה הוא במגוון האנשים והדעות. שיהיה לנו מעניין וטעים
 

passioneta

New member
מסכימה עם כל מילה

ומוסיפה שלמעט ההתבטאות הזו היה נעים לנהל אתך דיון, מקווה שתשאר פה ותמשיך לכתוב.
 

RandS

New member
מה שאולי מעלה תהיה אחרת

מדוע ״לא להבין באוכל״ הפך להיות משהו שקשה להודות בו? למה לא לקחת את זה למקום של דיון ושל למידה ושל הפקת לקחים לעתיד?
אנשים כאן כותבים ביקורות פומביות. אם אי אפשר לבקר את הביקורת, להעלות הערות/ תובנות/ אי הסכמות אז מהי מטרת הפורום בכלל? שכולם יכתבו ״יופי שנהנית, תודה על הביקורת״ ובזה הכל יסתיים? מה בדיוק הערך המוסף של זה?
אני דווקא חושבת שזה נהדר שאנשים פה מבקרים את הביקורת. כיצד, אחרת, היינו מעלים את הסוגיה ששמנת לא אמורה להיות בריזוטו? את הרעיון שנתח פילה הוא נתח ״לא מספיק בשרי״ ואי לכך חייב להיות מוגש עם רוטב, אבל לא כזה ששפוך מעליו? את הטיפשות בהגשת מטרפה?
תודה לאל שיש כאן אנשים שמבינים יותר, וזה לא אישי, לא קשור להתנשאות ולא קשור לקליקות. זה אפילו לא קשור להנאה.
הנה, לצורך העניין אקח את עצמי כדוגמא: אני כותבת כאן מ 2008. לעניות דעתי נחשבת פעילה למדי ואכלתי בלא מעט מסעדות. עדיין , אני לא מתביישת להודות: אני לא מבינה שום דבר ביין. אפס מאופס. וגם לא מבינה גדולה בדגים . ואפילו לא מבינה גדולה בשוקולד. בשלושת התחומים אני הסתמכתי על מה שטעים לי, אבל עם הזמן למדתי לנצל את חוסר הידע שלי כדי ללמוד מאחרים פה בפורום, ויעידו פה כמה וכמה אנשים שהתייעצתי בהם בעת קניית פירות ים או יין. לא ראיתי את הביקורת שלהם כחוסר פירגון אישי ולא כהתנשאות אלא כהכוונה למה שאולי יכול היה להיות יותר טוב אם הייתי מבינה יותר.
אני חושבת שמסעדת שגב, לצורך העניין, היא נושא מעולה לביקורת, וחבל שהדיון הגיע לוויכוחים מיותרים.
 
אני מסכימה עם מה שאת אומרת..אבל...

יש הערות שנמעות/נקראות מתנשאות.

אם כותב לא בא כדי להתייעץ אלא הוא כותב ביקורת, לא חושבת שצריך הלעיר לו ולכתוב לו שהוא לא מבין מספיק..
אחד מחוקי הפורום הוא שלא מבקרים את הכותב..
מה שיפה פה הוא שיש המון כותבים, כל אחד בעלי טעמים שונים, חוויות שונוץ וצורות כתיבה ודיווח שונות...
לא חושבת שראוי לבקר צורת כתיבה של מישהו...

אני גם לא חושבת שיש קליקות וחברויות סודיות אבל כן מסכימה שיש הערות שהן לא במקום.
 

passioneta

New member
לא מבקרים את הביקורת - כלומר לא מבקרים

את צורת הכתיבה, טעויות כתיב, כתב, פיסוק וכו'.
כן ראוי ורצוי שיהיה פה דיון בתכנים, אחרת בשביל מה יש פורום?
אחד הדברים המשמחים שקרו פה, אגב, זו ההעלמות המוחלטת של כתבות ג. יפית למיניהן. זה קרה בעקבות התיחסות חריפה של הכותבים בפורום, ושל ההנהלה.
 

passioneta

New member
גם אני לומדת פה המון ונהנית ממשוב ועצות

הבישול שלי, וגם הבחירה במסעדות ובמה לאכול בהן הרוויחו הרבה מאוד.
 

bruno01

New member
אפשר לעשות את כל מה שכתבת, ועדיין לא

לבקר או לפגוע במי שכתב את הביקורת.

אפשר וכדאי להעלות את סוגיית השמנת בריזוטו, ואין לזה שום קשר למי שכתב ביקורת זו או אחרת, אלא לבחירה של המסעדה.
מסעדת שגב היא בהחלט נושא ראוי לדיון, ואפשר לדון בכל דבר ודבר בה, בלי לדון במי שכתב את הביקורת עליה.

יותר מזה, אפשר גם לכתוב למישהו הסבר על נתח פילה ולמה חשוב או לא חשוב להגיש אותו עם רוטב, בלי לכתוב או לרמוז על הבנתו באוכל או קולינריה. זה לא כזה קשה.

אם כל הרצון הוא להסביר, לחלוק ידע, ולהעשיר את הידע של האחר, אפשר פשוט לכתוב את זה, ואין שום צורך לכתוב "בגלל שאתה לא מבין באוכל, בוא אסביר לך מה עושים עם פילה" (זה לא נכתב ככה כמובן, הקצנתי את זה לשם הדוגמא ולמען הסר ספק, אני חושב שאקונומיקה התנסחה בסדר גמור בתגובות שלה ולא פגעה באף אחד).

אין מה לעשות, ויש בעולם אנשים רגישים יותר, ואנשים רגישים פחות.
דברים שככל הנראה לא פוגעים בי ובך, פוגעים באנשים אחרים.
קצת נימוס אף פעם לא הזיק, ואף פעם לא מנע מאף דיון להתקיים.
 
מסכימה עם כל מילה...ולדעתי מי שלא מבקש

עצות, לא בטוחה שכדי להציע...
לפעמים כשאין משהו נחמד לכתוב, עדיף לא לכתוב כלום...
 

bruno01

New member
יש הבדל בין עצות ודיונים, ואפשר להתדיין בלי

לכוון אל מי שאנחנו מתדיינים איתו, אלא להתדיין על הנושא עצמו.

אפשר גם להסביר, אם עושים את זה בצורה נעימה. לכתוב שלא אמורה להיות שמנת בריזוטו (לדוגמא) זה לא עצה ולא התנשאות, זה דיון לגיטימי במנה שהוגשה במסעדה.
 
אני מאוד אוהבת את הריזוטו באמורה מיו...לדעתי

הם שמים שמנתה (בריזוטו פטריות)...

אני זוכרת שביקשתי רוטב שמנת פטריות בצד ובן זוגי הסביר שזה לא נהוג וכו אבל המסעדה זרמה איתי :)
היה מאוד טעים...

הייתי בטוחה ששמנת היא אחד המרכיבים של ריזוטו...למדתי משהו חדש :)
 

שקדייה

New member
מסכימה לגמרי ברמת הרעיון

בפרקטיקה, זה מאוד לא נעים להתאמץ ולכתוב ביקורת, בקבל פידבק שגורם לך להרגיש מטומטם.
כמו בהרבה דברים בחיים, אפשר להגיד הכל- פשוט תלוי איך.
ובדיוק כמו שאפשר לקבל ביקורת על הביקורת, אני חושבת שאפשר גם לקבל ביקורת על צורת ההתבטאות.
בדיוק כמו שאפשר ללמוד אחד מהשני על קולינריה, אפשר ללמוד גם אחד מהשני על יחס לזולת.

חייבת לומר שגם אני לא מחזיקה מעצמי איזו מבינה גדולה בקולינריה... אני מאוד אוהבת לבשל ולאכול, לא בטוחה שמביני העניין האמיתים פה היו נהנים לאכול איתי, או אצלי ... קיבלתי פה המון רעיונות גם לבישולים וגם למסעדות ומנות של הכרתי ואני בהחלט נהנית מאכילה בחוץ מאז שאני קוראת פה,
אבל אני מוצאת את עצמי יותר ויותר נמנעת מלכתוב המלצות על מקומות שנראה לי שיתקבלו פה במטח של בוז, נמנעת מלבקר מקומות ש"נחשבים" פה....

בכל מקרה במידה ויש גולשים שמעוניינים לקרוא רק ביקורות של אנשים שמבינים בקולינריה- אפשר לפתוח קומונה סגורה או קבוצת פייסבוק סגורה ולשלוט במי משתתף שם ומי לא. זה מאוד לגיטימי.
 

החתולית

New member
הסוד הוא בהתייחסויות ענייניות

כאשר מתייחסים עניינית להודעות, אין שום סיבה שאנשים ירגישו מטומטמים.

מתי בפעם האחרונה דיווח כלשהו התקבל כאן במטח של בוז? לשמחתי, במיוחד בזמן האחרון, הרוב הגורף של התגובות בפורום ענייניות, ומתנהלים דיונים לגופם של דיווחים, ולא לגופם של גולשים.

אנחנו לא מחנכים אף אחד, ורק דורשים מכולם (כולל מעצמנו) להתנהל בהתאם לתקנון הפורום.

הפורום הזה פתוח לדיווחים על מסעדות מסוגים שונים, ואנחנו מקבלים בברכה גולשות וגולשים חדשים. לא לגיטימי בעיני, שתציעי לאנשים לעזוב את הפורום.
 

שקדייה

New member
זו לחלוטין לא ההצעה.

לפתוח קבוצות פייסבוק או קומונות סגורות, זה סייד אפקט של כל פורום מצליח.
אני עצמי חברה בלא מעט כאלו, וזה אף פעם לא כרוך בעזיבה של הפורום. זה פשוט מספק צורך נוסף שבפורום גדול ופתוח קשה לספק.

לגבי המתי בפעם האחרונה דיווח כלשהו התקבל כאן בתגובות של בוז, אני יכולה להביא קישורים- את מעוניינת בזה?

אגב, אני לא חושבת שמישהו עבר פה על תקנון הפורום, כמו כל סט כללים, גם תקנון הפורום מוגבל כשזה מגיע לניואנסים.

כדי להוציא משהו פרודוקטיבי מהדיון, אני אחדד שאני מדברת על הרגשה שלי.
את יכולה לבטל אותה ולהגיד שבגלל שזה לא עולה בקנה אחד עם הדרישות שלכם שמבוססות על התקנון זה לא ככה, או לעשות איזשהו בדק בית ולבחון כמה גולשים חדשים הפכו לקבועים והתחילו לתת ביקורות באופן שוטף וקבוע...
 
למעלה