שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

אני זוכרת שכתבתי ביקורת על הנאפיס ולא קיבלתי

אפילו תגובה אחת...

מודה שבהתחלה נפגעתי קצת אבל אחכ חשבתי על זה וגם אני לא מגיבה על כל ביקורת...
לדוגמה אני לא אוהבת אוכל אסייאתי אז מראש אני לא קוראת את הביקורת על כל המסעדות האלה כי זה לא מושך אותי ואני לא מבינה בזה כלום...

לדעתי את כן צריכה לכתוב ביקורת גם על מקומות שהם כביכול לא נחשבים כי יש פה קהל שכן אוהב אותם....ואני בטוחה שיהנה מהן...

אני אחת מהן :)

כל המסעדות המפונפנות האלה לא מדברות אלי...בעיקר בגלל שאין לי ממש מה לאכול שם...

לי אישית, בסופו של דבר, מה שחשוב זה אן טעים או לא....
 
אין מה להיפגע. אני לדוגמא לא קוראת כל ביקורת.

ביקורות על אזור ראשון למשל לא אקרא כי ברור לי שלא אגיע לשם לאכול. ואז באופן טבעי לא מגיבים.
אני גם די נרתעת מכל המקומות ה'נחשבים' כי טרנדים זה לא אני. בקיצור, כל ההכללות שנעשו בשרשור הזה
לגבי מבינים ולא מבינים, קליקות ולא קליקות, גולשים חדשים וותיקים - בולשיט. יש חדשים שמשתלבים ויש שלא, יש ותיקים שמדווחים ויש שלא. יש שמגיבים על כל דבר ויש שלא...
ואם טוב לך בנאפיס - סחתיין. ראינו כבר בשרשור על ה'טעמים' כמה שכולנו שונים.
 

1Shir

New member
אני בכלל הרגשתי שהמשפט של פסיונטע לא נוסח הכי

טוב. הכוונה היא לא שלביקורת אין ערך (כפי שכתבו כאן, יש ערך בדיונים שנוצרים על אוכל בפורום), אלא לדעה האישית של אדם שהיא לא מכירה אין ערך. היא גם כתבה את זה אחרי שתקפו אותה אישית, אז אני מבינה למה זה יצא קצת עקום.
לכן לא פירשתי את זה כמתנשא.
 

שקדייה

New member
אהמ... זה נכתב בתגובה הראשונה שלה בשרשור

וזה גם מה ש"הדליק" את השרשור...
 

passioneta

New member
עובדתית זה לא נכון. התגובה שלי היתה ל"הזויה"

שנאמרה על התיחסויות אחרות.
למה סתן ללכלך?
 

שקדייה

New member
מה עובדתית לא נכון?

שמה שכתבת אינו תגובה שיצאה "קצת עקום" (לא זוכרת איך shir1 ניסחה זאת בדיוק..) כי זו תגובה לכך שתקפו *אותך* אישית?
שהתגובה בה כתבת שרק ביקורות של מי שמבין באוכל רלוונטיות בעינייך היא התגובה הראשונה שלך בשרשור?

אם טעיתי בעניין הזה- אשמח אם תראי לי היכן הטעות.

בכל מקרה, תשמעי, זו התנצחות שקצת מיצתה את עצמה.
אני חייבת לומר לך שאני מאוד נהנית לקרוא אותך, נהנית מהידע וההבנה שאת חולקת פה, לדעתי גם אימצתי איזה מתכון שנתת פה והפך לאחד מאבות המזון אצלי בבית..... היציאה הזו היתה יציאה באין כניסה. קורה.
 

passioneta

New member
כמה דברים לא נכונים

1. אני לא הראשונה בשרשור שבקרה את המנות
2. אני לא הראשונה שהתייחסתי בצורה לא ראויה למה שמישהו אחר כתב - מה שהדליק אותי היתה ההתיחסות למה שאקונומיקה כמבה כ"הזויה". זה מאוד הרגיז אותי כי אם מישהו מבקר משהו ומנמק אז אי אפשר לקרוא לביקורת "הזויה". בפרט שאותו אדם, לפי דבריו הוא, לא מכיר דברים אחרים. אז כן, מי שלא יודע איך מכינים סטייק כהלכה לא יכול לכתוב למי שכן יודע שמה שהוא אומר "הזוי". עדיף שילך לבדוק וללמוד כמה דברים קודם. וזה בדיור מה שכתבתי. ועובדה שגם הוא הבין שהאמירה הזו לא מתאימה פה.
3. מי שהעביר את הענין לפסים אישיים מאוד אלו שני אנשים אחרים לגמרי, ואת אחת מהם.
4. מתנשאת - נו טוב, תמיד יהיו אנשים שמרגישים קטנים מסיבה כזו או אחרת, וזה הופך אותי למתנשאת. אני מעדיפה לתת לכותבים בפורום קרדיט, ומנסה לנהל דיון ענייני באוכל איכותי בהנחה שיש מולי אנשים אינטיליגנטיים שרוצים להיות חלק מדיון כזה (וכותב הביקורת, אגב, בהחלט הראה שהוא בדיוק אדם כזה).
 

שקדייה

New member
את מתייחסת פה לדברים שלא נכתבו.

לא כתבתי אף אחד מהדברים אליהם את מתייחסת בסעיפים 1 -5.

כתבתי בתגובה לשיר שניסתה להצדיק אותך שכתבת מה שכתבת רק כי תקפו אותך אישית ולכן יצא לך עקום- שזה לא כך, ושהתגובה הזו היא הראשונה שלך בשרשור.
כלומר- היא אינה תגובה לתקיפה אישית.

את יודעת להיות מאוד מדוייקת וחדה, כשאת רוצה.

אבל באמת, אשמח להמשיך איתך לגופו של עניין, התת ויכוח הזה לגמרי מיצה את עצמו ולא מוסיף פה כבוד לאף אחד.
 

1Shir

New member
להגנתי ייאמר שרק התבלבלתי והמשמעות נשארה..


 

שקדייה

New member
אז מלכתחילה אין לך מה לקרוא ביקורות

של .... בעצם עצמך, ועוד 4-5 חברים כאן שעונים על הקריטריון שלך....


והקטילות האלו של מנות שלא אכלת, במסעדות שמראש מסומנות אצלך ב-X, היא באמת הזויה ולא ברורה לי המטרה שלה פרט ללנסות להשאיר חותם של כמה חכמה ומבינה את. כי איכשהו לא באמת נקרא שאת מנסה להראות פה למישהו את האור...
 

bruno01

New member
ביקשנו להפסיק עם התגובות לגופם של גולשים.

מכל הכיוונים.
 

passioneta

New member
ודרך אגב, אני מפרגנת קצת יותר לפורום הזה

יש בו הרבה יותר מ-4-5 אנשים שאוהבים אוכל טוב.
 

wgaf

New member
אני חייב לחלוק עליך

יש תחומים רבים בחיים שגם מי אין לו ידע מקצועי יכול לחוות דעה ולביקורתו יש ערך.
למשל,
גם מי שאין לו כל ידע בכירורגיה פלסטית יכול לחוות דעה לגבי עבודתו של מנתח פלסטי. האם החזה המזוייף נראה טוב או רע.
גם מי שלא למד ארכיטקטורה יכול לחוות דעה לגבי עבודתו של הארכיטקט. האם המבנה יפה או מכוער.
וגם מי שחסר ידע בבישול או בקולינריה יכול לחוות דעה על אוכל. האם טעים או לא.

למזלי בעבודה שלי רק אנשי מקצוע יכולים להביע את דעתם לגבי איכות עבודתי
 

passioneta

New member
בהחלט יכול לחוות דיעה אם טעים

אבל לא לכנות ביקורת אחרת "הזויה"
 

salo22

New member
רוטב תמיד בצד


וגם העובי מאוד משפיע, בחתיכות איכותיות המיושנות היטב לדעתי חבל לשים רוטב בצליה, גם צורת ההכנה והעובי עוזרים להדגיש הבשריות כשחותכים ואוכלים. נכון שבמקרים רבים במסעדות יוגשו "מדליוני פילה" חוורים וקטנים שגם לא טופלו היטב ובמקביל לא נותנים הזדמנות להנות מנתחים ו"בשריות" משמעותית.
לטעמי קרצוף של השאריות עם מעט יין שומן ותבלון ומגישים בקערית בצד למי שרוצה..
 

salo22

New member
מה עובר לטבח בראש

כשהוא הולך ומכסה בצורה כזו סטייק עם נבטוטים ? כאילו מה ההיגיון שאפשר למצוא בזה ? ובאותה נשימה, מה עבר לקברניטי אל-על בראש ? אולי התשובה היא סנדרה רינגלר, ואללה באמת נבצר מבינתי כל העניין.
 
למעלה