שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

לפני מספר חודשים טסתי ביזנס באל על. האוכל היה

פשוט נורא! יותר גרוע מכל אקונומי בחברה אחרת. כתבתי משוב אבל את מי זה מעניין.
 

גסטרו

New member
וחברים שלי מברזיל טסו מחלקת תירים ושיבחו את

את האוכל של על אל....
טעם ? מזל?
 

passioneta

New member
אולי שגב אחראי רק לאוכל של הביזנס?


סתם. בטח התלהבו מהחומוס.
 

שקדייה

New member
אוכל של מטוסים זה אישיו בפני עצמו...

להמון אנשים יש ממש יחסי "שונאים, סיפור אהבה" עם אוכל של מטוסים , אוהבים להשמיץ, אבל לא מוותרים.
ואני לא מצליחה להבין אם זה נופל לקטגוריית ה"סטייה קולינרית" או לקטגוריית ה"כבר שילמנו על זה- אז תדחס!"
 

RandS

New member
שונאים , סיפור אהבה לגמרי!

למעט הפעמים בהן נרדמתי, אני לא זוכרת שוויתרתי אי פעם על המגש, אפילו רק כדי לבהות בו ולהשתאות מכמה רוע אפשר לבלוע.
 
בכל חברה זה שונה. טסתי לתאילנד לא מזמן ב'תאי'

והאוכל היה מפנק ביותר. באיזו חברה תקבלו קאוויאר עם רפיל חופשי? ואחרי זה כבד אווז ולובסטר?
 

RandS

New member
יואו! זה בדיוק מה שחשבתי.

באתי לכתוב שנראה כאילו שגב משה עבר התמחות אצל שאול בן אדרת.
הכל נראה כל כך מתוק ושמנתי ומוגזם, שאפילו אני, שדווקא מחבבת טעמים מורכבים ולא חוששת ממרכיבים רבים במנה אחת, נרתעתי.
 

passioneta

New member
אגב קימל, תמונות ממר וגב' לי, החדשה של

בן אדרת וניקולסקי, מעוררות חשש מה.
תמונות בפייס שפורסמו לפני הפתיחה היו מאוד אסתטיות אבל מופרכות:
מרק ראמן עם פאק צ'וי שלם צף בתוכו (לא חבל על החולצה?) או עשבי תיבול (בגודל שאי אפשר להכניס לפה) עומדים בתוך סלמון עטןף בנורי והכל בקערת נוזל (כך שהנורי נרטב).
 

פעמונט

New member
החוויה שלנו הייתה שונה לחלוטין


היינו מזמן בשגב אקספרס בראשון לציון וזה היה ביום עמוס במיוחד (חול המועד או משהו דומה...) אז רצינו לתת למקום הזדמנות שנייה.

אין ספק שהמסעדה מעוצבת בצורה יפה ונעימה. כשהגענו המארחת נתנה לנו כמה אפשרויות של בחירת שולחן וזה היה נחמד מאוד. גם אני רואה בתפריט הרחב והמגוון נקודה מאוד חיובית.

מה שהפריע לי שם מאוד הייתה העובדה שכל הזמן ניסו לדחוף לנו מנות וזה כבר הרגיש לא נעים. המלצרים (מלצר ומתלמדת) הגיעו לקחת הזמנה כשעוד לא היינו סגורים לגמרי ובמקום לתת לנו זמן ולחזור מאוחר יותר הם התעקשו לעמוד ולייעץ לנו עד שחילצו הזמנה.

בשלב זה רצינו להזמין גם שתייה אך נאמר לנו שאי אפשר ומלצרית היין של המסעדה מיד תגש אלינו. לא עזר שאמרנו שאנחנו בכלל לא רוצים יין, שתייה אפשר להזמין רק דרך מלצרית היינות.

הגיעה מלצרית היינות ופצחה בנאום סוער על יינות המסעדה. הסברתי שאנחנו לא רוצים אלכוהול, אז היא פצחה בנאום סוער על הקוקטיילים שלהם ללא אלכוהול.

בסה״כ רצינו לימונדה וקולה! בשביל מה הסאגה הטפשית הזו?

הגיעה השתייה וכוסות המים (הכי קטנות שראיתי במסעדה) ואז המלצר הנחה את המתלמדת למזוג לנו קולה מהבקבוק לכוס. תוך כדי שאנחנו מנסים לנהל שיחה הוא התחיל להסביר לה מאיזה גובה יש למזוג את הבקבוק. יותר למעלה, לא זה יותר מידי. תורידי קצת. מה נסגר?!

הגיעו המנות שהזמנו:
1. מרק ארטישוק ושמנת עם ניוקי בצד - טעים אך כבד ומשעמם מהביס השלישי. לא סיימנו אותו.
2. פטריות בגריל על גבינה כלשהי - המנה שהמתלמדת המליצה עליה והייתה המנה הכי סתמית שאכלתי במסעדה אי פעם.
3. סלט אסייתי של נבטים ובוטנים על חשבון הבית - סלט טעים מאוד ומרענן. הצטערתי שלא הזמנו אותו כמנה ראשונה כי הוא ממש פתח את התאבון ולא היה כבד כמו המרק.
4. סלמון ברוטב אסייתי עם פטריות ופירה - הסלמון היה במידת עשייה טובה והפירה היה טעים מאוד אבל הרוטב היה מאוד מתוק... טיפה חריפות והמנה הייתה מצויינת.
5. פילה כבש ממיוחדי היום ותפוחי אדמה - נמסר שטעים אבל... זהו.

לאורך הארוחה השירות היה ממש הזוי ומעיק לפרקים. בהתחלה פנו אלינו כ״חברים״ ולאחר מכן כ״רבותי״.
רבותי? ברצינות?

היינו צריכים שוב ושוב לבקש מים מהמלצרים כי הכוסות של המים פשוט קטנטנות.
כל הארוחה ניסו לדחוף אותנו להזמין עוד ועוד דברים ולי זה גרם להרגיש כאילו מתייחסים ליי כארנק מהלך ואני לא אוהבת את זה.

בשורה התחתונה הרגשנו שזה היה בזבוז של כסף וזמן. הארוחה עלתה 350 ש״ח, ולמרות הפוטנציאל הגדול של המסעדה בעיני, לא נחזור להזדמנות שלישית.
 

RandS

New member
אם רק אוסיף עוד ביקורת אחת בקטנה

אמנם זו לא היתה המנה ה״עיקרית״ בארוחה שלכם, נהניתם ממנה והיא גם ניתנה לכם על חשבון הבית שזו מחווה ראויה להערכה. ועדיין: הסלט האיטלקי זה אחד מהסלטים העלובים ביותר שראיתי. חסה אייסברג (עדיין מגישים אותה? בלי לערבב אותה עם סוגי חסה אחרים וקצת יותר מעניינים?) שמסודרת בשורה מטופשת ועליה כמויות לא הגיוניות של רוטב שעוד רגע יטביע אותה. ליתר ביטחון , שחס וחלילה לא תקום מהשולחן ללא סכרת, העמיסו גרעיני רימון ואגוזים.
סלט זה ראוי להיות מוגש בארוחה ביתית פשוטה בסגנון איילת הירשמן . ממש לא במסעדה, חינם או לא.
 
כתבתי פוסט על זה לפני הרבה שנים

אבל שוב ב-50% מהמנות של שגב יש "כמהין". אין בהן כמהין. מספיק עם ההצגה.

שגב וקימל זה לא אותו דבר בעיני. אני חושב ששאול בן אדרת מבשל מהלב ופשוט לא יודע יותר טוב, אז הוא מנסה "לפנק". שגב מנסה ליצור אחיזת עיניים. לא חושב שזה בא מאותו מקום חיובי סה"כ של קימל (גם אם קולינרית הכישלונות דומים).
 

passioneta

New member
הדמיון

1. התוצאות
2. מרכיבים שנשמעים "גורמה" בלי קשר לכלום
3. אוכל עתיר סוכר ושומן
 

vicz

New member
כל הדיווחים שאני קוראת על המקום..

...ולא הצלחתי לפתח חשק לנסות.
אני נמצאת באיזור של קניון הזהב בראשון לפחות פעם בחודש.
לפעמים בזמן ארוחת צהריים ולפעמים אפילו רעבה.
ועדיין המקום לא קורץ לי...

גם הדיווח הזה לא מוסיף דבר להתלהבות...
 
למעלה