אם כבר אז כבר - שגב אקספרס רמת החייל אתמול
עשינו ארוע משפחתי. את שגב בחרנו בעיקר כי כאמור יש שם משהו לכל אחד, גם לבני המשפחה היותר בעייתיים. לי אישית היה רושם לא משהו מהפעם האחת שהייתי שם לפני שנים (עם חברים פודיז), אבל אח שלי אוהב את המקום.
ההתחלה לא היתה מבטיחה - סגרתי איזה דיל עם המקם לתפריט במחיר קבוע מראש, עם כל מיני דברים שהובטחו, אבל המלצר שהגיע אלינו לא ידע מזה כלום. שלחתי אותו להביא את האחמ"ש, הבטיחו שיהיה בסדר. כבר היתה לי הרגשה לא טובה כל כך...
...ואז המנות התחילו להגיע. ולהגיע. ולהגיע. פוקצ'ות, סלט איטלקי (שלא הספקתי לטעום לפני שהוא נשאב ע"י אחרים), סלט יפני עם עוף, דים סאם, פטה כבד (ממש אחלה) למנות הראשונות - הכל היה טעים (עם כי הרושם שלי היה שרוב הסלטים טובעים ברטבים מתקתקים, שזה אחלה ומחמיא ללשון אבל לא הכי דיאטטי) . קיבלנו כל מיני פנוקים קטנים על חשבון הבית, קוקטלים לא אלכוהולים קטנים (גם הילדים נהנו), טעימות מרק חצילים (אני לא אוהב חצילים בעיקרון אבל טעמתי והיה אחלה), צנצנת לבנה עם טוסטונים (שכמעט אף אחד לא נגע בה אבל הטוסטונים הולאמו לטובת עוד קצת פטה כבד), עוד סלט נבטים נחמד, והיתה הרגשה כמו במסעדה מזרחית של המווווון אוכל על השולחן. הילדים כבר חשבו שזו היתה כל הארוחה, הסברנו להם שעוד לא הגיעו המנות העיקריות...
המנות העיקריות שבחרנו היו בעיקר פילה בקר, ביין וטריאקי (אחלה פילה כמו שאמרו מעלי, עניין הרוטב שמעליו היה קצת חתונתי כזה ומתקתק), המנה שלי היתה פפרדלה עם בקר בבישול ארוך וערמונים - מנה ענקית וממש טעימה ולשמחתי פחות מומתקת מהאחרות - והיה דג סלמון עם פטריות ושוב מין תיבול טריאקי מתקתק שכזה. אחרי הכמויות הגדולות של המנות הראשונות גודל רוב המנות היה מכובד ומספק בהחלט.
לקינוח הזמנו מלבי, קראנץ' מוס ו"יער שוקולד", שני הראשונים טעימים, השלישי פחות, אף אחד מהם לא היה יוצא דופן אבל כולם היו גדולים להפתיע. בנוסף המסעדה הביאה את אותה גלידת חמאת בוטנים שדובר בה בהודעה מעלי. היינו שבעה מבוגרים ושני ילדים ערים בנקודה הזו, ואת רוב הקינוחים לא סיימנו.
לסיכום - לא שאני מחדש משהו אבל מקום מצוין לארועים משפחתיים, שעושה רושם של מסעדה יחסית יוקרתית בלי אוכל מאתגר מדי ועם מנות גדולות ומספקות ומחירים סבירים מאוד. סה"כ זה עשה לנו את הערב וכולם נהנו מאוד. הביקורת היחידה היא הסתמכות יתר על טעמים מתקתקים כמעט בכל מנה.