שגב אקספרס ראשון לציון - דיווח קצר

royalt

New member
הייתי פעמיים

מקום די יקר, במיוחד ביחס לתמורה.
בלי קשר אין אחידות בין המנות, חלקן טעימות, חלקן ממש לא. ולפעמים אותה מנה בביקור השני בעלת טעם שונה!
מסעדה יפה עם המון יחסי ציבור ובמדד הvalue for money נכשלת בגדול.
נ.ב- יאמר לזכותם שבאופן קבוע הם נותנים מנה קטנה כלשהיא על חשבון הבית, אבל בכל זאת...

מיכאל ג

New member
אם כבר אז כבר - שגב אקספרס רמת החייל אתמול

עשינו ארוע משפחתי. את שגב בחרנו בעיקר כי כאמור יש שם משהו לכל אחד, גם לבני המשפחה היותר בעייתיים. לי אישית היה רושם לא משהו מהפעם האחת שהייתי שם לפני שנים (עם חברים פודיז), אבל אח שלי אוהב את המקום.
ההתחלה לא היתה מבטיחה - סגרתי איזה דיל עם המקם לתפריט במחיר קבוע מראש, עם כל מיני דברים שהובטחו, אבל המלצר שהגיע אלינו לא ידע מזה כלום. שלחתי אותו להביא את האחמ"ש, הבטיחו שיהיה בסדר. כבר היתה לי הרגשה לא טובה כל כך...
...ואז המנות התחילו להגיע. ולהגיע. ולהגיע. פוקצ'ות, סלט איטלקי (שלא הספקתי לטעום לפני שהוא נשאב ע"י אחרים), סלט יפני עם עוף, דים סאם, פטה כבד (ממש אחלה) למנות הראשונות - הכל היה טעים (עם כי הרושם שלי היה שרוב הסלטים טובעים ברטבים מתקתקים, שזה אחלה ומחמיא ללשון אבל לא הכי דיאטטי) . קיבלנו כל מיני פנוקים קטנים על חשבון הבית, קוקטלים לא אלכוהולים קטנים (גם הילדים נהנו), טעימות מרק חצילים (אני לא אוהב חצילים בעיקרון אבל טעמתי והיה אחלה), צנצנת לבנה עם טוסטונים (שכמעט אף אחד לא נגע בה אבל הטוסטונים הולאמו לטובת עוד קצת פטה כבד), עוד סלט נבטים נחמד, והיתה הרגשה כמו במסעדה מזרחית של המווווון אוכל על השולחן. הילדים כבר חשבו שזו היתה כל הארוחה, הסברנו להם שעוד לא הגיעו המנות העיקריות...
המנות העיקריות שבחרנו היו בעיקר פילה בקר, ביין וטריאקי (אחלה פילה כמו שאמרו מעלי, עניין הרוטב שמעליו היה קצת חתונתי כזה ומתקתק), המנה שלי היתה פפרדלה עם בקר בבישול ארוך וערמונים - מנה ענקית וממש טעימה ולשמחתי פחות מומתקת מהאחרות - והיה דג סלמון עם פטריות ושוב מין תיבול טריאקי מתקתק שכזה. אחרי הכמויות הגדולות של המנות הראשונות גודל רוב המנות היה מכובד ומספק בהחלט.
לקינוח הזמנו מלבי, קראנץ' מוס ו"יער שוקולד", שני הראשונים טעימים, השלישי פחות, אף אחד מהם לא היה יוצא דופן אבל כולם היו גדולים להפתיע. בנוסף המסעדה הביאה את אותה גלידת חמאת בוטנים שדובר בה בהודעה מעלי. היינו שבעה מבוגרים ושני ילדים ערים בנקודה הזו, ואת רוב הקינוחים לא סיימנו.
לסיכום - לא שאני מחדש משהו אבל מקום מצוין לארועים משפחתיים, שעושה רושם של מסעדה יחסית יוקרתית בלי אוכל מאתגר מדי ועם מנות גדולות ומספקות ומחירים סבירים מאוד. סה"כ זה עשה לנו את הערב וכולם נהנו מאוד. הביקורת היחידה היא הסתמכות יתר על טעמים מתקתקים כמעט בכל מנה.

אביeג7

New member
כנראה שאני נמנת עם פשוטי העם

נכון שזו לא איזה מסעדת שף
אבל האוכל שם ממש טעים לי
הייתי פעמיים ברמת החייל והיה טעים מאוד.

שקדייה

New member
גם אני נהנתי ברמת החייל

הייתי פעמיים או שלוש, לא זוכרת בדיוק מה אכלתי, לדעתי כל מיני פסטות שהיו ... אני כבר מפחדת לומר "מצויינות" או אפילו "טובות מאוד", אז אסתפק ב"משביעות רצון ונעימות לחיך הלא מקצועי ולא מבין בקולינריה שלי"...

RandS

New member
נו באמת...

ברור שמותר לך להנות ממה שאת רוצה וממה שטעים לך. טעמו של כל אדם מקובל לחלוטין בין אם הוא מפותח או לא, מנוסה או לא. הרי אני עצמי בכל דיווח סוף שבוע מספרת על המשפחה הגרעינית שלי ועל הטעם המאוד מוגבל שלהם. ועדיין אני מפיקה להם ארוחות חגיגיות באהבה גדולה ובכבוד רב למה שכן ובעיקר מה שהם לא יודעים ולא מבינים שכדאי או לא כדאי לאכול.
העניין הוא ששגב משה לא מתיימר לתת חוויית אוכל קלילה ומהנה אלא מכנה את עצמו ״שף״ ועושה למפעליו יחסי ציבור כאילו מדובר במסעדות גורמה ובמטבח עילי. זה לפחות מה שכמעט כל מי שבא לאכול במסעדות שלו חושב . בפועל, מה שמקבלים זה אוכל פשוט בתיבול וולגרי למדי , בעיצוב צעקני וצילחות מופרך.
מי שטעים לו-בכיף, אבל מה שזה מתיימר להיות זה לא.

passioneta

New member

ואני מתה על בורקס...כן כזה עם מרגרינה....

שקדייה

New member
איזה מתיימר? הבן אדם עושה ליין של מנות חמות!

נראה לי שאין פחות התיימרות מזה...
גבול ההתיימרות שלו עובר לדעתי, אם כבר יש אחד כזה, במסעדה (האחת) "שגב". ודווקא שם עיון בתפריט לא עשה לי חשק בגלל החוסר יומרה, מול גובה המחיר.
דווקא שגב אקספרס (כמה יומרה שפית יכולה להיות ברשת מסעדות שבשם שלה יש את המילה אקספרס) מספקת לדעתי סחורה טובה ביחס למחיר.

מי שמצפה למסעדת שף, ברור שיתאכזב.
זה כמו שמי שיגיע למוזס יתבאס בגלל שזה לא הקונפורטי שציפה לו...

passioneta

New member
כל דבר במסעדה הזו הוא פסבדו גורמה

מהכמהין שמופיעות בכל שורה שניה, דרך דחיפת כל טרנד אפשרי (מי אמר וייטנאמי ולא קיבל) ועד צילחות המנות.

עוד לא דיברנו על העיצוב המופרך
וההוצאה של מנת צ'ופר כדי שהלקוחות ירגישו מפונקים.

שקדייה

New member
אבל מישהו הגדיר את זה כגורמה?

אני חושבת שאין ויכוח על שום דבר שכתבת כאן.
זו "עוד" מסעדה...
מסעדה שאכן בנוייה מלמלא V בצ'ק ליסט של "מה אנשים אוהבים"- שזה אגב, הרבה יותר מהרבה מאוד מסעדות אחרות שלגמרי מתעלמות מזה...

אנשים אוהבים להרגיש טרנדיים, אוהבים לקבל מנות גדולות, ומשוגעים על מנות צ'ופר.
כל עוד הוא מספק את הסחורה הזו, תוך כדי שהמנות הן ברובן טעימות ומחומרים טובים (יחסית ל"עוד מסעדה" לא יחסית למסעדות שף..), והתמחור הוגן- זו מסעדה מאוד לגיטימית בעיני.

לדעתי הערך של המקומות האלו הוא בעיקר לצהרים מהיר, או כשנפגשים עם קבוצה גדולה / מגוונת של אנשים- שלא כולם קולינריסטים ולא כולם אוהבים להוציא סכומים שצריך להוציא כדי להנות במקומות כאלו.... עם ההורים שלי אני לא אלך לכתית. זה יקר להם והם לא יהנו שם. אני לחלוטין רואה אותם משפריצים ניטים משגב אקספרס .
כך שאני לא יכולה להגיד שכף רגלי לא תדרוך שם. היא דרכה ותמשיך לדרוך- בהקשרים ונסיבות מסויימות, ואפילו יהיה לי טעים.
אני לא אצא לשם לערב זוגי.

passioneta

New member
אני מעדיפה לאכול ביונס או בחנן מרגילן או

בארקפה או באיותיה.

שגב אקספרס מוגדרת כמסעדת שף. האתר שלה מעוצב ב"יוקרתיות" (שחור עם זהב), והמחירים דומים למה שתשלמי בקפה 48 או במזללה.

למעלה