שונא את עצמי על מה שעשיתי..

או.קיי. בסדר

זו דרכך לראות את הדברים, מקובל! אבל לא אמרת, שום דבר, שלא אמרתי קודם! - נתת דוגמאות למה שאמרתי קודם!

אמרתי הרבה מעבר למה שאת אמרת

את הצגת בגידה כשיקול לבן הזוג הנבגד - בן הזוג בוחר אם להרגיש נבגד. לא נכון, יש כללים בכל מערכת יחסים ואני מאמינה גם שבכל מערכת יחסים, מין הראוי לדעת מה היחס של בן הזוג לבגידות.

הכללים במערכות-יחסים הם:

הקשבה, הבנה, סבלנות, סובלנות, התחשבות וכבוד הדדי, ו... אם מדובר במערכת-יחסים רומנטים, אז גם אהבה! את שאר הכללים, יוצרים שני השותפים למערכת-היחסים האחת, תוך הבנה הדדית והסכמה. אם אין הבנה ואין הסכמה, יש פשרות, אם אין פשרות, מערכת-היחסים בבעיה חמורה! ואלו הם הדברים שלך, החוזרים בדיוק על מה שאני אמרתי: "... ואני מאמינה גם שבכל מערכת יחסים, מין הראוי לדעת מה היחס של בן הזוג לבגידות." - זה שלך! ברגע שאת יודעת מה היחס של בן-הזוג לבגידות, את יכולה להגיע להסכמה!

Sefy

New member
במערכת יחסים שכחת כלל חשוב: אמון

בלי אמון, אין שום סוג של מערכת יחסים! ואם לא קבעתם משהו מראש ואת עשית משהו שאת לא יודעת אם הבן-זוג שלך מקבל, אז את כבר בוגדת באמון שלו! וזו פה הבגידה! לא הסקס! זה כבר אחרי הבגידה! זה כמו שתאמרי לי [דוגמת הקצנה פה] שאת יכולה לרצוח את כל החברות לשעבר של החבר שלך, כי לא קבעתם שום חוק או הסכמה לגבי זה, ואת לא אמרת לו שאת רוצחת סידרתית או משהו ואת לא רוצה תחרות מהעבר, הוא יגלה את זה אחר כך. מה זאת אומרת "פורקן מיני" ? שיעשה ביד! למה שישכב עם איזו בחורה אחרת ואז יביא אליה את כל המחלות של ההיא! זו בגידה באמון חד וחלק, לא משנה איך ינסו לתרץ את זה, אם זו לא הייתה בגידה, מה הבעיה לספר ? מה הבעיה של כל הבוגדים לספר ? הרי הם לא קוראים לזה בגידה, אבל גם לא מספרים!

"לעשות ביד"...

זו אחת הדרכים להתמודד עם זה! נכון, שכחתי אמון. אבל יש אנשים, שמתייחסים לסקס בצורה שונה, הם לא רואים בסקס דבר אינטימי, ששייך רק לבני-הזוג! - אתה מתייחס לזה כאל דבר אינטימי, גם אני, עד ששיניתי גישה בחיים, התייחסתי לסקס כאל דבר, שצריך להיות אך ורק מאהבה, ולא למען הנאה. לא אמרתי, שאם תהייה לי מערכת-יחסים אני אלך גם "לרעות בשדות זרים", אבל זה יקרה לי, אני לא אגיע לשנוא את עצמי ולהעניש את עצמי. אני אלמד את ה"טעות" שלי! - וגם אם הגבר, שאיתי "ירעה בשדות זרים", אני לא אמהר להתנפל עליו, אני אבקש להבין אותו ולהגיע להבנה ביחד איתו, וההבנה יכולה להיות: 1) אין אהבה, עדיף להפרד. 2) יש אהבה, אבל אין משיכה, אז או שמטפלים, או שעוזבים. 3) יש אהבה, יש משיכה, אבל יש בעיה בתוך הזוגיות וצריך לטפל בזה. 4) זה חלק בלתי נפרד מהבן-אדם, ואז אם יש אהבה, אין ברירה אלא לקבל אותו בדיוק כפי שהוא. החיים הם לא טלויזיה של פעם, הם לא מתנהלים רק בשחור-לבן, יש המון גוונים באמצע! - גם אני נפגעתי מבגידה, לאחר שהייתה בינינו הסכמה מלאה, שאלה רק אני והוא, בלי סקס מחוץ למערכת-היחסים שלנו! - אבל מה לעשות? - הוא לא יכל לעמוד בזה! - אז מה? - מה עושים? - לאן הולכים מכאן? אדם צריך לבדוק היטב את עצמו, את הרגשות שלו לגבי המקרה, את הרגשות שלו כלפי בן/ת-הזוג, ורק אח"כ להמשיך הלאה, לבחון מה דעתה לגבי המקרה ולגבש כיוון עם עצמו. לדעתי, כדאי יותר להביא את הדברים לידיעת הצד השני בתוך המערכת, אבל זה כבר תלוי רק בו!

Sefy

New member
שמח שאת מאושרת עם הגישה שלך

אני ניסיתי ועם כל הכבוד לבת זוג שהייתה איתי ואני מעריך אותה עד מאד, אני לא מסוגל לעשות את זה. סקס זה רק מאהבה מלאה, אם אני אצטרך סיפוק, יש עבודה ידנית. ואם את מסוגלת מתוך מחשבה תחילה להיות במערכת יחסים וגם לחשוב על "לרעות בשדות זרים" ולא לכעוס על עצמך, כל הכבוד לך, לפי פורום זה, גם ככה זה נראה כאילו ארץ ישראל זו מדינת בוגדים. מצטער, ככה זה נראה עם כל הכבוד, אם אדם מסוגל לבגוד במחשבה תחילה רק בגלל שהוא חרמן באותו רגע והוא קופץ על האופציה שהוא רואה, ועוד מסוגל לחזור לחיק הזוג שלו כי כל זמן שהם לא יודעים אז לא קרה כלום. זה אדם בוגדני. גם בטלויזיה של פעם אומנם היה רק שחור לבן, אבל היו הרבה גוונים. ועדיין עם כולם, יש פה דברים בסיסיים שלא ניתן לדלג עליהם. הוא, אם יש לו שמץ של כבוד עצמי, חייב לומר לחברה שלו מה הוא עשה, כדי לתת לה את ההחלטה. אם היא תחליט להשאר איתו, זו החלטה שלה בלבד. בגידה זו בגידה באמון, לא לספר זה גם שקר

nekochan88

New member
ם מותר להצטרף לדיאלוג....

בחלק אחר של השרשור טענת שמין הוא דחף - כשרעבים- אוכלים, כשצמאים שותים וכו'. שאלה קטנה: כשאת רעבה - את אוכלת כל מה שזז סביבך, או שאת מתכננת לך ארוחה ראויה? כשאת רוצה להשתין - את עושה במקום - או מחכה להגיע לשרותים ראיים? כלומר - היכולת האנושית להשהות, לחשוב, ולפעול לא באותה שנייה שהדחף עולה, היא מה שעושה אותנו בני אדם. זהו בדיוק פרושה של תרבות! יכולת ההשהיה והכנסת השיקול במקום של דחף. הטבע מת. שכחו ממנו. ומנסיון - הרצון לריבוי כבושים, בדרך כלל מעיד על משבר אישי עמוק, וחוסר אמון עצמי. תקופות של ריבוי פרטנרים מיניים מאד מוכרות לי, כמו תקופות של מונוגמיות, ואת יודעת מה - גם תקופות של נזירות. מכיון שיש לי כמעט 30 שנות ותק בחיי מין - אני יכולה לספר לך על כל הגוונים. אבל אני מוצאת שצריך להיות ברור לעצמך לגבי המהות ולמצוא בני זוג רלוונטיים. לא מערבבים יחסי אמון ואהבה, עם רצון לכיבוש. זה יכול לגרום שמות נפשיות. אני יכולה לספר שלפני שנתיים הייתי בתקופה סדרתית (אחרי גרושים והתעלמות מוחלטת מעולם הגברים למשך 4 שנים) ובשנתיים האחרונות בקשר רציף ואוהב עם גבר - שלצערי היה חלש מדי ולא יכול היה לוותר על הצורך בפלירטוט ובריגוש מבחוץ (אני די מאמינה שלא היתה בגידה בפועל, אלא רק פנטזיות על כיבושים) בסיכמו של דבר זה פרק את הקשר ביננו. מבחינתי - התחושה היתה שחברות ואינטימיות וכל מה שהיה ביננו לא היה שווה לו כמה רגעים של ריגוש-כיבוש. בשלב מסויים זה פשוט יצר בי תחושת כעס וגועל, והבנה שהוא שבור מבפנים וזקוק לחיזוקים הללו מבחוץ, וכל מה שאעשה לא יעזור - כי זה השבר שלו, לא שלי. אז עזבתי. וכבר 4 חודשים אני לבד. ואין מין. ואני אפילו לא יכולה לחשוב על לשכב עם מישהו אחר. וכשפגשתי אותו, לא רציתי לשכב איתו, כי הכעס שלי עליו על כל מה שפירק ביננו, עולה על גדותיו. עדיין. כך שלהעמיד איזה מין יצור כמו דחף מול השקעה נפשית נראה לי ממש ממש דיל עלוב מאד.

Sefy

New member
אף אחד לא יודע לשרשר פה ? ../images/Emo4.gif

התגובה שלך היא לזהב הלבן, ולא לי

בהחלט מותר להצטרף

כשהיית תינוקת, היית כל-כך מנוסה בלרוץ לשירותים?! - מפתיע, ביום אחד נגמלת מהחיתול?! לבן-אדם זה נסיון ראשון בסטוצים בכלל, למה אתם מצפים. הוא עשה טעות, הוא למד את הלקח, די! - נגמר! עיזבו אותו כבר! - צאו מהשרשור הזה! יש לכם שאלות, תשאלו אותי בפרטי, או שתפתחו נושא חדש, שלא קשור לשרשור הזה. טחנתם אותו עד דק כבר!

דוVשה

New member
ואייש

עם זה אני לא מסכימה בכלל. את אומרת שבגידה היא מעילה באמון. לכן, אם הוא הלך ושכב עם מישהי אחרת בזמן שחברה שלו מאמינה ובוטחת בו [ובמערכת היחסים שלהם] זו לא נקראת בגידה? על איזו הבנה את מדברת? אם קיימת הבנה מן הסתם הוא לא היה מרגיש שעשה משהו לא בסדר, הייתה מתקיימת מערכת יחסים פתוחה במידה והייתה קיימת הבנה בקשר לנושא. עצם זה שהוא בגד, ועוד יותר שהוא מרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר מראה, פשוט, שמשהו לא בסדר.

מין הסתם...

הוא מאוד צעיר, והוא אפילו לא חשב להגיע להבנה, מדובר בילד בן 17!!! - הבן-אדם רק התחיל לטעום את החיים! בחייכם, אתם מחדירים לילד את דפוסי החשיבה שלכם, ושוכחים, שיש לו זכות להבין מה עובר עליו! וגם אם מדובר במערכת-יחסים לכל החיים, באהבה אדירה, יש זוגות, גם נשואים, שמשתתפים גם בחילופי זוגות, וגם באורגיות לשם התענוג שבדבר, והכל נעשה בהסכמה הדדית. תתעוררו - המציאות מסביב קצת שונה מהתפיסה שלכם. אל תמהרו להכליל, אל תשכחו, שאתם זה לא הוא, והוא ילד חסר נסיון, שעוד לא ממש יודע את הדברים, הוא יודע רק מה שאנשים סביבו דיברו עד עכשיו, הוא רק עכשיו מתחיל להתנסות בעצמו! אתם עוד שופטים על-פי המילים, בלי לבדוק לעומק? - מאיפה לילד בגיל שלו לדעת, שאפשר להגיע להבנה עם בת-הזוג גם בנושאים כאלה? מעניין, איך הייתם שופטים את עצמכם!

סליחה?!?!?!

מאוד עצוב שאת מגדירה ילד בן 17 [שאפילו מבחינת נטילת עונש על עבירות הוא כבר בגיר] ברפה שכל. בדיוק בגלל שהוא יודע רק מה שאנשים מסביב מדברים, הוא אמור להבין את זה. לא, הוא לא אמור להבין שצריך להגיע להבנה, הוא אמור להבין שבגידה זה רע, ואת זה הוא הבין. אז למה את מתארת אותו כחסר יכולת חשיבה להמשיך ולהבין דבר מתוך דבר?! ואין שום קשר לזה ששיכת לתגובה שלך את העובדה שיש אנשים שמאוהבים עד השמיים ובחזרה ועושים חילופי זוגות. שום קשר בכלל.

סליחה, למה את מצפה?

לדעת שבגידה זה דבר רע, הוא כבר יודע! - תשימי-לב לתגובות שלו! מי עשה ממנו רפה שכל? - תגידי, את באמת מצליחה להבין במה מדובר? כן, הוא כן אמור לדעת, שאפשר להגיע להבנה, כי הבנה היא המפתח ליחסים טובים עם בני-אדם! - לא רק עם בת-הזוג שלו, אלא עם כל בני-האדם! אתם מעודדים בן-אדם לפחד מהצל של עצמו, לא מספיק, שגם ככה הוא מרגיש חרא? - ואם אתם הייתם עושים טעות, לאו דווקא בגידה, בתוך מערכת-יחסים עם ידיד, או עם חברה טובה, או עם אח, או בכלל, ולא הייתם מבינים בכלל את הטעות, שעשיתם, אתם מעדיפים, שיעשו לכם נו נו נו... אתם מעדיפים, שכולם יחזרו וידגישו באוזניכם, ש"ככה אסור לעשות", גם אחרי שמזמן הבנתם, שטעיתם, או שאתם מעדיפים, שמישהו יעזור לכם להבין באמת את עצמכם? נו... באמת! אז בואי ואגיד לך, נו נו נו... ככה לא עושים. לא משנה, לא צריך, שתביני, אני אומרת לך שאסור ככה לעשות, אוי ואבוי לך אם תחזרי על "זה"! - אל תשאלי אותי מה זה "זה". ככה הורים גוזלים מהילד את הזכויות שלו, ככה המימסד גוזל מהציבור את החופש! אולי תתני לו להחליט מה דעתו על הגישה ועל הדברים, שאמרתי עד עכשיו? שימי-לב, שאת תוקפת אותי, ונמאס לי להגיב להתקפות שלך!

דוVשה

New member
מצד אחד את מבקשת מאתנו לא לעשות

הכללות. מצד שני, את מחליטה שבגלל שמדובר בילד בן 17 הוא אפילו לא חשב ולא הגיע להבנה - זו לא הכללה? אני אישית מכירה הרבה בני 17 ופחות שמודעים לעצמם מספיק ומסוגלים לעשות 1+1 כשמדובר במערכת יחסים. מעבר לכך לא התייחסת לשומדבר שכתבתי בהודעה. אבל סתם מעניין אותי, איך את יודעת [כשאר את לא שופטת על פי מילותיו בלי לבדוק לעומק] שלא רק שהוא ילד, אלא שבגילו אין את ההבנה שאשפר להגיע להבנה כזו עם בת הזוג?

איך אני יודעת?

פשוט מאוד, אני רואה, מהן המילים בו הוא משתמש, מה הבן-אדם באמת אומר, מה מסתתר, אני בודקת מה גילו, לומדת את המקסימום מהמידע שהוא מוסר, כולל כוחה של מילה, ואת הכל, כל מה שהוא פותח בפנינו מתוך העולם שלו מלמד הרבה מאוד!!! למדתי פסיכולוגיה ואני מסתמכת גם על זה!

דוVשה

New member
ובגלל שיש למישהו דעה אחרת משלך

אומר שהוא לא יודע/מבין את עולמו הפנימי של צלמוות? שהוא לא מבין את כוחה של המילה ולומד את המקסימום מהמידע שהוא נותן? אם תשימי לב, רבים אמרו לו לשבת ולחשוב למה הוא עשה את מה שעשה, בלי שומקשר אם זה רע או טוב [כי זה סובייקטיבי לכל אחד] אלא פשוט לחשוב אבל כן לספר כי פה בדיוק הבגידה באמון. ואני חייבת לתמוך בסקארלט, את לא מגיבה על המילים שכתובות לך בהודעות האחרות.

לכל אחד יש את דעתו שלו!

אבל כשדעה מוצגת כ"עשה ולא תעשה", זו כבר לא הבעת דעה, זו כבר כפיית דעה! כי נמאס לי להגיב!

למעלה