שונא את עצמי על מה שעשיתי..

דוVשה

New member
דעה היא לא קביעת עובדה

עובדה היא עובדה כשמישהו בוחר להציג בפני הרבים את דעתו הוא גם טורח לציין שזו דעתו [לטוב או לרע] ולא מכליל אותה על אחרים או קובע שכך הם צריכים לחשוב. אבל...אני מניחה שבגלל שאת חושבת שהילד בן ה-17 לא מבין עדיין את כל רזי מערכות היחסים הוא גם לא יכול להבין שמביאים לו מכלול תגובות ומהן הוא יכול לבחור [או שלא] מה לעשות על סמך דעתו האישית בלבד. אפילו, שהוא בחר , בעצמו, לפרסם את השאלה בפורום ציבורי שפתוח לדיונים. אבל.. אם נמאס לך לענות, קחי מתכון לסלט וולדורף [אחלה סלט באמת] תפוח עץ - לקלף ולחתוך לקיסמים בינוניים (אפשר לשפוך עליהם לימון מיד שלא ישחירו - לא הכרחי) סלרי - לשטוף, לשבור כל גבעול באמצע - ולמשוך החוטים. לחתוך לקוביות קטנות [פרוסות] אגוזי פקאן - לקצוץ אננס - מקופסאת שימורים קטנה, חתוכים בלי הסירופ. להוסיף מעט מלח ומיונז לפי הטעם. ואם את רוצה מתכון חלבי, יותר טעים [לפי אישי (שמסמיק עכשיו כי קראתי לו אישי) ואותי זה מאוד משעשע] אני אוכל בכייף לתת לך. =]

יש עובדות בחיים

תקראי את מה שהוא כותב, אדם לא היה מגיע לתחושה של שינאה עצמי, אם הוא כבר היה מנוסה. אם הוא היה יודע מה היא מרגישה בקשר לנושא, הוא לא היה שואל: "מה אני עושה???" את יודעת מה? - אני מוכנה גם להרחיק לכת ולהתערב, שלבחור לא היו גם סטוצים קודם לכן!!! אדם בוגדני וחסר התחשבות, היה פשוט מעביר את זה הלאה, ולא טורח להפוך את עצמו מטרה לחיצים של כל באי הפורום, רק בגלל שהוא טעה, ואיכפת לו מאוד מ"איך החברה תרגיש עם זה"!!! הוא הכיר את המישהי ביום אחד, הכל קרה מהר, הוא אפילו לא עצר לחשוב! - מבחינתו, זה פשוט קרה. נסיון ראשון ב"בגידה". מה את לומדת מזה?

Sefy

New member
שיש דברים שלא צריך לקבל ניסיון בהם

אני מקווה שהוא ילמד את הלקח שלו מזה. אני מקווה שהוא כן יספר לחברה שלו ושיראה במו עיניו איך אדם שבגדו בו מרגיש. אני מאד מקווה שהוא יראה מבט בעיניו של אדם שאהב אותו שעכשיו גילה שבגדו באמון ואהבה שנתנו. אני לא שופט אותו, אלו החיים שלו, הוא מחליט מה הוא יעשה איתם ומה לא. זה שהוא מתחרט ומתבייש וכואב לו, זה לא חצי מאיך שהיא תרגיש, במיוחד אם זה יתגלה דרך מישהו אחר, כי אז לא מספיק שהוא בגד באמון שלה, אלה גם שקר של תקופה ממושכת יצטרף לחגיגה הזו... אולי הוא ילמד מזה משהו בסוף גם...

Sefy

New member
אפשר גם ללמוד מטעויות של אחרים!

כמו סמים לדוגמא! ראיתי מה קרה לחבר מאד טוב שלי, אני יודע שאני לא רוצה להתנסות בזה! אותו דבר לגבי אלכוהול, אני לא נוגע בזה, אפילו לא ב"קל"!! כי אני ראיתי מה זה יכול לגרום לאנשים, אני לא צריך לעשות את אותה הטעות למה שלא נשחק רולטה רוסית ? נו ? מה יש לך להפסיד ? לא תנסי לא תדעי ואז לא תלמדי! [מצטער על הקיצוניות, אבל ככה נשמעה התגובה הזו שלך עכשיו]

מעניין ספי...

אם בהתקפה הכלל עולמית, שהייתה כאן עליו, הוא יכול היה למצוא דוגמאות ללמוד מהן. אני מאמינה, שהבן-אדם בכלל בטראומה מהנסיון לשתף. תקרא את התגובות בשרשור, ותגיד לי, איך אתה היית מרגיש, אם היית עושה משהו, שבעיני אחרים הוא ממש רשע, והיית בא מבוהל רצח מעצמך, עם שינאה עצמית, והיית משתף חברים שלך והם היו תוקפים אותך מכל הכיוונים. שים-לב איך הדברים הכתובים מרגישים, כשקוראים אותם מהצד השני. בסך הכל ביקש הכוונה, הדרכה, ותראו אילו סיפורי מוסר-השכל הוא קיבל. הוא לא אשם, שהוא עדיין תמים, כן תמים, אפשר לראות את זה יופי בהודעה בראש השרשור, וגם בהודעות אחרות שלו. ככה זו לא דרך ללמד אדם את הניסיון שלך, ככה זו רק דרך להפחיד אותו יותר!

Sefy

New member
הוא היה צריך לפחוד לפני הבגידה

אולי אז הוא לא היה גם עושה אותה, אבל זה לא הפחיד אותו. אני מצטער שהוא בטראומה, אבל אני לא רוצה להרגיש בעצמי שוב מה שהחברה שלו עלולה להרגיש. בשביל לבגוד צריך לעשות הרבה, בשביל לדבר על משהו לפני הבגידה, רק צריך לדבר. אין לי שום דבר נגדו כבן-אדם, יש לי המון נגד בוגדים. אולי אם הוא יקרא את סיפורי "מוסר-השכל" של אחרים, וכמה כואב לנבגדים, אולי, אולי יש איזה סיכוי קטן שזה לא יחזור על עצמו, כי הוא יזכור את הטראומה שנגרמה. אם יאמרו לך שאיידס זה לא נורא כל כך אם תשמרי על עצמך, אז תראי מה קורה לדור של היום, כמעט שלא מתייחסים לאמצעי מניעה. כי זה לא נורא כל כך...

ו... הוכחה לדבריי...

למה אין תגובות שלו במהלך השרשור? למה הוא זרק את השאלה ונעלם? שימו-לב בעצמכם!

ספי...

הוא לא זה, שבגד בך, תכניס את הדברים לפרספקטיבה, בבקשה. הוא בפירוש עשה טעות, והוא מרגיש מאוד לא טוב עם הטעות, שהוא עשה, גם ככה! - אז למה להעניש אותו עוד? למה? אם היה לו נסיון קודם, אם היה לו מישהו קרוב לשתף, אתה חושב, שהוא בכלל היה מגיע לפה?! - באמת... הוא גם לא הולך לעזוב את החברה שלו, הוא אוהב אותה, הוא לא עשה כלום במטרה לפגוע במישהו. להיפך, זה הוא שנפגע. זו בשבילו פעם ראשונה לטעום את הצד הזה, הזמני, שבתכלס זה סטוץ, אבל כשיש לו חברה, שהוא אוהב. הוא לא יודע איך לאכול, לא את ההתנסות, החוויה החדשה, לא את עצמו בתוך זה, לא את עצמו בתוך היחסים... אין לו מושג איך להתמודד עם עצמו! תקרא מה הוא כותב ושים-לב טוב טוב למילים - זה לא אדם שמכוון לפגיעה, זה אדם מבולבל ומפוחד. ותראה איזו התקפה הוא קיבל!

Sefy

New member
הוא הולך לספר לה ?

הוא זה שנפגע ? בינתיים הוא זה שבגד, הוא זה שהיא סמכה עליו והוא שבר את האמון הזה, נראה אם הוא גם ישקר... כן, הוא לא בגד בי, הוא עשה טעות כמו שאמרת, השאלה היא אם הוא מוכן לשלם עליה או לנסות להתחמק. האם גם אחד שרצח פעם אחת תוותרי לו ? הוא לא התכוון, זה קרה, הוא היה רק מבולבל ומפוחד, היה קהל של אנשים, במקרה הוא הרג אחד מהם. זה לא סטוץ מה שהוא עשה, זו בגידה, לא לנסות ליפות דברים. סטוץ זה כשהוא לבד לא כאשר יש חברה שהוא אוהב.

T r i l i a n

New member
ממש לא. אישית אני הייתי מעדיפה לדעת

אבל! כשמישהו בוגד ומספר בשביל להקל על מצפונו זה קשה לצד השני ויש הגיון מסוים בלא להוסיף חטא על פשע ולסבול לבד ולמרות כל זה אני בכל זאת דוגלת בכנות זכותה לדעת זכותה להחליט אם היא רוצה אותו בכל זאת או שהוא לא מספיק טוב בשבילה לאור הארוע האמור.

Sefy

New member
את בטוחה שאת בת ? זה נשמע כמו גבר

עם כל הכבוד, שקרים תמיד מתגלים, אם היא לא גילתה או חשדה, בסוף היא כן, אין מה לעשות, ככה זה בחיים. אז את גם אומרת לו, נוסף על הבגידה באמון, תמשיך לשקר לה... מצטער, אבל אולי בגלל שיש לי כבוד גדול לנשים, פה כבר איכזבת אותי במיוחד בגלל שאת בחורה...

avnil1

New member
אל תשנא את עצמך אתה בחור נחמד

שב וחשוב למה זה קרה, מה תהיה תגובתה עם תדע וכו. אם אתה חושב שהיא לא תסלח על מעידה חד פעמית (במידה ואתה חושב שזה חד פעמי) שקול את המשך היחסים בינכם. זוג אוהב צריך לדעת להתגבר על זה ואם זה לא המצב אז חשוב למה. עובדה אחת פשוטה - לא זוכר את המספרים אבל אחוז מאוד משמעותי של הגברים והנשים מקיימים יחסים מחוץ לנישואין ("בגידה"), וזה כולל את המגזר הדתי. אז מה ? רובנו צריכים לשנוא את עצמנו ???

Sefy

New member
כן, אתם צריכים לשנוא את עצמכם!

למה ? כי אולי! אולי!! אז תהיו יותר בני אדם ותתחילו להתחשב באלו שפגעתם בהם ולא תחשבו שזה "כלום" ו"לא קרה שום דבר" או "מה כבר עשיתי" אבל בגלל שאנחנו חיים בעולם של אגואיסטיות, אז קשה לי להאמין שזה יהיה איכפת. אבל אולי אם זה יקרה לכם מאותו אדם שאתם אהבתם, אז אולי תבינו מה זו בגידה.

avnil1

New member
צריך 2 לטנגו

ומאחורי כל גבר "בוגד" ישנה אישה "בוגדת". הגברים לא בוגדים בינם לבין עצמם כך שלהטיל את כל האחריות על הגברים זה לא נכון ולא הוגן. ספי, איני יודע באיזה מערכת יחסים אתה נמצא וכמה זמן אבל תאמין לי שבגיל מסוים אחרי מספר מסוים של שנות נישואין זה קורה להרבה, נשים וגברים כאחד, אם לא תסתכל על זה כדבר פוגע ומעליב זה לא יהיה כזה. צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין פלירטוטים או סקס לשם הנאה לבין סקס מתוך אהבה, זה לא אותו דבר. הדבר הכי הכי חשוב הוא לשמור על המסגרת הקיימת אם וכאשר זה קורה.

Sefy

New member
נו באמת, זה כבר שטויות!

אין דבר כזה מאחורי גבר בוגד יש אישה בוגדת, זה לא מערכת יחסים יותר! זה שאולי לך יש, לא אומר שזה ככה אצל כולם. ותפסיקו עם עניין הגיל, זה ממש, אבל ממש לא קשור לעניין! נאמנות זה עניין של אופי לא של גיל. זה התירוץ, אבל הכי אומלל שאני שומע, וממי זה מגיע ? מהזקנים! אז מצטער לאכזב אותך! אני מכיר המון זוגות נשואים שלא בגדו והם חיים באושר עד היום וגם יותר מבוגרים ממך, כי בתקופה שלהם היה דבר שנקרא כבוד הדדי! היום אין. ומה זאת אומרת "אם לא תסתכל על זה כדבר פוגע ומעליב זה לא יהיה כזה" ? זה שטויות של אדם שבוגד אולי ומנסה למצוא תירוץ לבגידה שלו. אין שום סוג של הפרדה בין פלירטוט או סקס! ובטח לא כשאתה במערכת יחסים עם מישהי שגם אוהבת אותך וסומכת עליך שאתה לא מזיין מהצד! כי אם אתה עושה את זה, זו בגידה! ואתה רק מחפש תירוצים כדי להרגיש טוב עם עצמך! אחרת היית אומר לה!

צלמוות? איזה פחד של שם...../images/Emo121.gif

בתור אחת עם נסיון חיים של זקנה בת 100 עדיף שמילה וציוץ על הנושא לא תוציא מפיך הרגיש. אחרת אתה עושה טעות בלתי חוזרת. ועדיף לה אם אתה אוהב אותה באמת לא לדעת. למה להכאיב לה בגלל תאוותך הזמנית אה? ממילא אתה מתחרט, ובטח תזכור זאת להבא אם אוהבים לא בוגדים!

Sefy

New member
והנה הוא אוהב ובגד...

פשוט לא יאומן התגובות פה, אני חושב שכל מדינת ישראל זו בגידה אחת גדולה!

דוVשה

New member
ספי

רילקX בייבי. אז נכון הוא אהב ואוהב ועדיין בגד, אוקיי. שזה שווה עצבים? אמרת את דעתך, זה לא אומר שהיא צריכה להיות כלולה על כולם נכון? כל אחד ודעתו הוא. שששש... להרגע.

למעלה