שירים שאהבנו..

THE WIZARD 55

New member
אהוואק..

אלה השירים שגדלתי עליהם בילדותי.. בבית סבא היה את הרדיו הגדול, העתיק ותמיד עבד אלווהאב, עבד אלחלים, ואום כולתום..

ksimeroni

New member
מוכר לי הסיפור שלך...../images/Emo13.gif

גם לי בבית סבא היה את אותו רדיו גדול ועתיק, וגם ממנו בקעו רק קולותיהם של עבד אלווהאב, עבד אלחלים, פריד אלאטרש, אום כולתום, פיירוז..... אבל אני הכי אהבתי את עבד אלחלים!

THE WIZARD 55

New member
גם אני, אהבתי את הסרטים הישנים

אהבתי את שאדיה.. מכירה כל שיר שלו, אין מצב שפספתי אחד.. כל סרט ראיתי.. אני מחפשת שיר שאני מאוד אוהבת נראה אם אמצא:)

ksimeroni

New member
עוד משורר יהודי מוערך

(תלוי בעיני מי
) "אם ננעלו" של רבי שלום שבזי, אני מעדיפה את הגירסה העממית יותר ולא את זו, אבל כנראה שיוטיוב לא.... אם ננעלו דלתי נדיבים דלתי מרום לא ננעלו....

ksimeroni

New member
התכוונתי לגירסה ישנה יותר

לא של עופרה חזה, אולי של אהרון עמרם או של שר שלום קשת

aviad3333

New member
ארצנו הקטנטונת

ארצנו הקטנטונת ארצנו היפה מולדת בלי כותנת מולדת יחפה קבליני אל שירייך כלה יפיפייה . פתחי לי שערייך אבוא בם אודה יה בצל עצי החורש הרחק מאור חמה יחדיו נכה פה שורש אל לב האדמה אל מעיינות הזוהר אל בארות התום . מולדת ללא תואר וצועני יתום עוד לא תמו כל פלאייך עוד הזמר לא שט עוד ליבי מכה עם ליל ולוחש לו בלאט את לי את רק האחת . את לי את אם ובת את לי את המעט המעט שנותר נביאה בבגדינו את ריח הכפרים בפעמון ליבנו יכו העדרים ישנה דממה רוגעת . וקרן אור יפה ולאורה נפסע ברגל יחפה עוד לא תמו כל פלאייך עוד הזמר לא שט עוד ליבי מכה עם ליל ולוחש לו בלאט את לי את רק האחת . את לי את אם ובת את לי את המעט המעט שנותר

ksimeroni

New member
../images/Emo6.gifאביעד

אולי כדאי שתשלח את השיר הזה לממשלת ישראל, שתנסה להזכר לשם מה באנו לכאן....

aviad3333

New member
בלדה לחובש

הם התקדמו לאט, הכל היה רגוע, מנגד הנהר וגומא מרשרש פתאום רעם ברק, אחד צעק: פצוע! אני כבר בא- ענה לו החובש עלינו על מוקש! – צעק אז הפצוע, אני כאן, לצדך – ענה לו החובש ברד של אש נתך, ברד כבד קטוע, מעבר לנהר, לגומא הרוחש השאירו אותי כאן – בקש אז הפצוע עזב שטויות – ענה אז החובש הצל את עצמך- בקש אז הפצוע אני נשאר אתך – ענה לו החובש והם נותרו שניהם, והשדה פתוח והם נותרו שניהם, והם גלויים לאש אנחנו אבודים – מלמל אז הפצוע אחוז בי טוב – ענה לו החובש נפצעת גם אתה – מלמל אז הפצוע עזוב זה לא נורא – ענה לו החובש האש כבדה, כבדה! קשה, קשה לנוע רק לא להתייאש, רק לא להתייאש אזכור אותך תמיד – נשבע אז הפצוע רק לא ליפול – מלמל אז החובש שלך עד יום מותך – נשבע אז הפצוע היום הוא יום מותי – ענה לו החובש פתאום ענן אבק, פתאום עלתה הרוח וצל על הקרקע, והוא קרב , רועש נצלנו! הם באים! – יבב אז הפצוע, אך לא שמע מילה מן החובש אחי, אחי שלי! – יבב אז הפצוע מעבר לנהר הגומא מרשרש אחי, אחי שלי...

THE WIZARD 55

New member
שיר החובש-יהורם גאון, נוסטלגיה..

השיר הזה תמיד ריגש אותי..שמעתי אותו לראשונה לפני 10 שנים, ביום הזכרון לחללי צה"ל..ברדיו..שיר מרגש..אין ספק..

aviad3333

New member
השיר הזה מביא אותי לסף דמעות כל פעם מחדש

כל כך מסמל את הישראליות הישנה שלצערי אבדה בדרך. את האחוה והעזרה ההדדית, את האהבה לאח / רע. כל כך חבל אבל כל עוד נרגיש כך עוד יש תקווה להפסיק את עידן הקומבינות ולחזור לתקופת הרעות.

THE WIZARD 55

New member
אתה מבין למה היא אבדה?

לפני כן היתה מטרה..להקים מדינה, לשמור עליה.. עכשיו אחרי שהושגה המדינה, ישנה אופוריה בציבור שמדינת ישראל חזקה מתמיד, למרות שהמלחמה האחרונה היתה צריכה להטיל ספק בכך..כולם באופוריה.. ובנוגע לצבא, גם במלחמה האחרונה היו את אלה שסכנו את עצמם תחת אש ונהרגו בשביל להציל את חייהם של האחרים..כל הכבוד להם, אין מילים בכדי לתאר את ההקרבה הזאת.

respecta1

New member
היא לא אבדה

אפילו אתמול בכתבה של ערוץ 2 שהכניסו אחד לתוך השטחים עם גדוד 51 של גולני.. יכלת לראות איזה נערים יש שם מלח הארץ אחד אחד והציונות חוזרת גם בקרב הנוער הצעיר אפילו מ9-16

aviad3333

New member
הציונות לא אבדה ולא תאבד לעולם

אני דיברתי על ערך הרעות, על האהבה לאחר, העזרה לזקן וכל מיני ערכים שכבר אבדו. הציונות תישאר כל עוד ישאר בנו הרצון לחיות.

aviad3333

New member
לא דיברתי על חיילים

ביום בו החיילים שלנו לא יושיטו יד לחברם ולא יקפחו את חייהם כדי להגן על משפחתם, לא תישאר מדינה. אני דיברתי עלינו האזרחים הקטנים שלא עוזרים אחד לשני. במדים הכל יותר פשוט, כולם "אח שלי גיבור", ו"גבר" וביחידות מסויימות גם "אחות שלי גיבורה". הבעיה היא שלנו האזרחים. לגבי מלחמת לבנון האחרונה אני לא מסכים שזה נבע מחולשה של הצבא. אני חושב שזה נבע מחולשה של פוליטיקאים. אם היינו באמת רוצים יכולנו לרסק את החיזבאללה לרסיסים, אבל לצערי הפוליטיקאים שלנו התעסקו בחישובי עלות - תועלת ובלהיות פוליטיקלי קורקט. אגב למרות שזה היה כואב, זה היה ניצחון כואב. בדיוק כמו במלחמת יום כיפור. עדיין לא הפסדנו במלחמה, לפעמים הדרך אל הניצחון כואבת, כמו במלחמה האחרונה שחיילים ואזרחים קיפחו חייהם.

THE WIZARD 55

New member
אני דווקא חושבת שלא היה כאן נצחון

היו מטרות והן לא הושגו. המודיעין הפסיד, הפולטיקאים הפסידו, הצבא הפסיד למרות שהחיילים חרפו את נפשם בכדי לבצע את משימתם

למעלה