שירים שאהבנו..

junior gong

New member
לא

גירסת כיסוי זה כשזמר מבצע את כל השיר יחד עם המילים של זמר אחר. ברגע שיש לחן מקורי וכותבים עליו מילים אחרות זו גניבת לחן לכל דבר ואפשר לתבוע על זה, צריך לקבל/לקנות זכויות של הלחן אם מתכוונים להפיץ אותו ולמכור אותו עם מילים חדשות כמו שעושים כל זמרי הבכי בארץ, באיזה עוד מדינה מתוקנת, אחד כמו עופר לוי, או אבי ביטר, יכולים להיקרא זמרים? רק פה, הזבל של המוסיקה זה מוסיקה מזרחית על כל גווניה.

AdonAsda

New member
אז זאת גירסת כיסוי ללחן, מן הסתם כשמחלפים

שפה אי אפשר להשאיר את המילים, גם זה נפוץ, למשל השיר "רוצה בנות" שהוא שיר שוודי במקור... אני לא יודע מה הסידור החוקי שלהם.

junior gong

New member
הביטוי גירסת כיסוי

או COVER מתייחס אך ורק לשיר שלם, המבוצע על ידי זמר אחר, למשל כשנינט שרה שיר של ריטה, זה נקרא קאבר, משמע, כיסוי על השיר המקורי, תסתכל על זה כסיר ( השיר האורגינל ) והמכסה ( הקאבר ). ברגע שחלק מהשיר, במקרה הזה לחן, נלקח על ידי זמר אחר, מבלי אישור או קניית זכויות, ונכתבות לו מילים אחרות, זו נחשבת לעבירה על זכויות יוצרים, אלה אם כן התקבל אישור בכתב שמאשר את השינוי בשיר, שינוי יכול להיות מילים חדשות, עריכה מחודשת, רימיקס, סידור חדש של הכלי נגינה וכדומה. את השיר רוצה בנות אני כמעט בטוח שנעשה ללא אישורים, היות והוא ייצא במחתרת, ואם זה נעשה במחתרת ואחר כך פורסם בחברת תקליטים, אז אני די משוכנע שאו שהמבצע המקורי לא שמר זכויות אי לכך ניתן לגנוב ממנו מבלי לקבל תביעה, או שחברת התקליטים קנו את הזכויות של הלחן. בעולם המוסיקה יש מלא חוקים והכל מאורגן בכדי לשמור על יצירות, הדרך הפשוטה לשמור על זכויות שיר ( דרך שאני נוקט בה ) היא פשוט לצרוב את השיר על דיסק, ולשלוח אותו לעצמך בדואר רשום, הפואנטה היא שאם השיר יגנב, הוא הרי ייגנב החל מהיום שאחרי ששלחת אותו לעצמך, לכן התאריך שיש לך באישור דואר הוא לפני שהשיר נגנב, לכן כל אחד אחר שיידרש על פי בית משפט להמציא אישור זכויות על השיר לפני האישור מהדואר שיש לך ביד לא יוכל לעשות זאת כיוון שאתה כבר עשית זאת, אז כך אתה מוגן ורשאי לתבוע תמלוגים או פיצויים. עוד משהו שלמשל זמרים אחרים או מפיקים משתמשים בדגימות משירים אחרים ומערבלים אותם בשיר קיים, יש חוק שאומר שאם הדגימה היא ארוכה יותר משבע שניות ( או ארבע שניות לא זוכר במדיוק ) אז זו נקראת גניבה ואתה נדרש לשלם עליה תמלוגים, יש כל מיני אפשרויות לשמור על זכויות, כדאי לקרוא באתר של אקו"ם. סורי זה גלש קצת למחוזות אחרים, על קצה המזלג.

ksimeroni

New member
היי ג'וניור

קודם כל עופר לוי עושה גם קאוורים לשירים טורקיים וגם "לוקח בהשאלה" לחנים משם. במדינת ישראל, ברגע שיצא שיר לעולם והוא מתנגן איזו תקופה בכלי התקשורת, מותר לגנוב לו את הלחן, על אחת כמה וכמה שהשיר לא יצא בישראל.... ככה עובדת תעשיית המוזיקה פה. בדרך כלל זמר לא יגנוב לחן מישראלי כי אז תהיה מלחמת עולם, אבל כל מה שנוגע ללחנים מחו"ל, על זה אף אחד לא משגיח.... וברור שאני לא מסכימה עם הקביעה הנחרצת שלך בנוגע לכל מה שקרוי בעריצות בישראל "מוזיקה מזרחית", המוזיקה הזו היא ישראלית לחלוטין והיא לא נופלת מהמוזיקה של יוצרים שנחשבים "איכותיים" בעיני הממסד.

THE WIZARD 55

New member
קרמיסימו, את מעוניינת לשמוע

את השירים שמייק כתב הלחין ושר?.. אני מייד אשרשר אותם לכולם..

ינשוף4

New member
נשמע לי כמו

angelitos negros (מלאכים שחורים) של eartha kitt (מ 1954). לא מבין מלה, אז לא יודע לגבי התוכן.

THE WIZARD 55

New member
השירים של JUNIOR GONG כתב הלחין ושר

הנה קישור לאתר, יש שם 2 שירים שלו אחד בג'מיקנית(אני מקווה שככה כותבים את זה ) והשני בעברית.. יש שם גם תמונה קרמיסימו, אז תגידי מה את חושבת עליו ועל השירים:)

ksimeroni

New member
טוב וויזי, ראיתי, שמעתי....

אהבתי יותר את השיר השקט.... הוא מרגיע, אני אוהבת את זה, למרות שגם השני סבבה לגמרי. אני לא גרופי של מוזיקה אלקטרונית, ואני ממש מעדיפה מוטיבים ערביים במוזיקה (ואם אפשר אז שתהיה אקוסטית), אבל אני בהחלט יודעת להעריך מוזיקה שווה, והמוזיקה הזו תהיה נעימה לכל אוזן, זה הישג גדול. אהבתי את הקצב שלו (בשני השירים) וגם יש לו קול טוב, הוא יודע לעשות מאוואלים? מבחינת המראה - שווה לנסות לקחת לך אותו!!! וואי וואי תשמרי עליו טוב, על הסלבריטי שלך.... ואם הבחנת פה בנימה של חנפנות, צאי מזה, זה לא קיים במקרה הזה, אמנם אתם ערבים ברברים, אכזריים וכוחניים, אבל גם לי לא חסר... ככה שאם תחשבו להביא את החמולה למכות בדרום הארץ, תקבלו מענה מרשים! כל מילה היא אמת לאמיתה, לא צביעות.

THE WIZARD 55

New member
השיר השני, הוא כתב הלחין ושר..מייק כנס לפה..

מייק בוא לפה, ותגיד לה אם את הראשון גם כתבת, זה ששרת בעברית אני זוכרת ששרת שם.. חחחח מאוולים, אני חושבת דווקא שהוא שר יותר טוב בעברית ובאנגלית.. ואת תנסי לחטוף אותו..?
נראה לך שיסכים..?

junior gong

New member
עזא עליקי

כן גם כתבתי את הראשון, את השיר השני אגב I WANNA TELL YOU זה נכתב בהשראה של וויזי ומוקדש לה, במילים אחרות נכתב עליה למפעוסה הזאת. תודה קרימי, אני לא אזלזל בעצמי אבל אגיד לך שהיום כל אחד יכול להיות זמר, הודות לתוכנות מחשב שמתקנות זיופים ומכפילות את הקול, יעני גם את יכולה להיות פיירוז לא קטנה. טוב יאללה שיהיה המשך ערב טוב, אני טס למקלחת ויוצא לשבת בפתוש, קרעתי את התחת השבוע בעבודה לא ראיתי אור, הגיע שישי פינוקים. בה ביי ( וויז אל תתעסקי עם אנשי הדרום אלה יש להם חמולות, כל משפחה מונה לפחות 80 נפשות, ומותר להם להחזיק אקדחים )

ksimeroni

New member
את לא יודעת איזה הפכפכים

הם הגברים?
וברצינות - אני בחיים לא אקח גבר מאישה אחרת, מי שרוצה אותי ירדוף אחרי, אני לא אשתמש במניפולציות להשיג אותו בכוח... אני אפילו לא אנסה לבדוק אם הוא יסכים, אני אצא מנקודת הנחה שלא... איך אני אהרוס אהבה עמוקה כזו, איך??? על מי תדברי כל היום?

THE WIZARD 55

New member
איך, הנה הוא יצא, אני בבית..:(

מלא מתחילות איתו, אפילו שיודעות שתפוס יש נשים כאלה קרמיסימו..

למעלה