הביטוי גירסת כיסוי
או COVER מתייחס אך ורק לשיר שלם, המבוצע על ידי זמר אחר, למשל כשנינט שרה שיר של ריטה, זה נקרא קאבר, משמע, כיסוי על השיר המקורי, תסתכל על זה כסיר ( השיר האורגינל ) והמכסה ( הקאבר ). ברגע שחלק מהשיר, במקרה הזה לחן, נלקח על ידי זמר אחר, מבלי אישור או קניית זכויות, ונכתבות לו מילים אחרות, זו נחשבת לעבירה על זכויות יוצרים, אלה אם כן התקבל אישור בכתב שמאשר את השינוי בשיר, שינוי יכול להיות מילים חדשות, עריכה מחודשת, רימיקס, סידור חדש של הכלי נגינה וכדומה. את השיר רוצה בנות אני כמעט בטוח שנעשה ללא אישורים, היות והוא ייצא במחתרת, ואם זה נעשה במחתרת ואחר כך פורסם בחברת תקליטים, אז אני די משוכנע שאו שהמבצע המקורי לא שמר זכויות אי לכך ניתן לגנוב ממנו מבלי לקבל תביעה, או שחברת התקליטים קנו את הזכויות של הלחן. בעולם המוסיקה יש מלא חוקים והכל מאורגן בכדי לשמור על יצירות, הדרך הפשוטה לשמור על זכויות שיר ( דרך שאני נוקט בה ) היא פשוט לצרוב את השיר על דיסק, ולשלוח אותו לעצמך בדואר רשום, הפואנטה היא שאם השיר יגנב, הוא הרי ייגנב החל מהיום שאחרי ששלחת אותו לעצמך, לכן התאריך שיש לך באישור דואר הוא לפני שהשיר נגנב, לכן כל אחד אחר שיידרש על פי בית משפט להמציא אישור זכויות על השיר לפני האישור מהדואר שיש לך ביד לא יוכל לעשות זאת כיוון שאתה כבר עשית זאת, אז כך אתה מוגן ורשאי לתבוע תמלוגים או פיצויים. עוד משהו שלמשל זמרים אחרים או מפיקים משתמשים בדגימות משירים אחרים ומערבלים אותם בשיר קיים, יש חוק שאומר שאם הדגימה היא ארוכה יותר משבע שניות ( או ארבע שניות לא זוכר במדיוק ) אז זו נקראת גניבה ואתה נדרש לשלם עליה תמלוגים, יש כל מיני אפשרויות לשמור על זכויות, כדאי לקרוא באתר של אקו"ם. סורי זה גלש קצת למחוזות אחרים, על קצה המזלג.