שירשור אסוציאציות

sarav55

New member
אני מכאן לא אצא כי זה פורום חופשי

מטרתי היא להיות כאן בכל רגע שתוקפים את האמונה והדת היהודית שאני חלק ממנה ועוד שואלת שאלה והיא האם ההדברות בנינו זה בכלל אפשרי נראה לך??? כל אחד בקטע שלו אני לא צריכה להראות לך את הטוב שבדרך שלי ואתה חושב שהדרך שלך היא טובה אז בקווים מקבילים אי אפשר אף פעם להפגש

מתנדב

New member
חלס תרגעו, אף אחד לא יוצא מכאן

כולם פה, גם את וגם הוא כולנו באותה סירה

sarav55

New member
אני לא מתכוננת לוותר לאף אחד

למי שלא נאה לשמוע אותי הוא צריך ללכת זוהי דעתי ואמונתי צדיק באמונתו יחיה ואני חייבת להגיד את דבר ה' יתברך למרות שזה ירגיז אנשים כאן.

TJSBZ

New member
יקירתי, איפה היית

כשחברך החרדי מחק על ימין ועל שמאל הודעות חופשיות? אז שתקת, לא? עכשיו את מוחה על זה שלא מוחקים... מעניין. נדמה לי שהמושג חוסר איזון מצריך הסבר: חוסר איזון זה כשצד אחד משתמש בכוחו כדי לסתום לצד השני את הפה. למשל, כשמתנדב מחק הודעות על ימין ועל שמאל. כשלשני הצדדים יש רשות דיבור וחופש דיבור שווים, זה דוקא איזון...

sarav55

New member
סליחה אם לא שמת לב

שבשרשור הזה שנמחק היו גם הודעות שלי ושתקתי כי האמת היא שגם אני ירדתי לא מעט על האנשים שם וזה היה מוצדק ביותר

ch561

New member
אני מנסה להבין

בגלל זה היתה שאלה. ישנם אנשים אפילו בתחתית העמוד (לא זוכר שם) שהם חילונים שכתבו בדרך מזלזלת ומעליבה, אם ההודעות לא נמחקו (זאת לא המצלה למחיקה, שוב יתחיל הבלגן
). אבל אני מנסה להבין איך היא מרגישה שה' נותן לנו יותר מלגויים. לא כתבתי טפשה, איך את חושבת ככה וכו'.

tamarhp

New member
זה לדיון חדש.

לא בשירשור אסוציאציות. כל היופי זה לראות איך מילה אחת מתפרשת אצל כולנו כדברים שונים, ולא להגרר לויכוחים.

ch561

New member
התנפלתי? אני?

רבנית חנוכה אמרה שה' נותן לנו יותר מאשר לגויים, היה לי מה לשאול כיצד זה מתבטא. אני ממש לא חושב שמה שכתבתי היתה התנפלות. ומן הסתם שדתי כותב לחילונים יש מה לומר, ולהפך, לא? למען הסר ספק, גם עלייך אני לא מתנפל.

sarav55

New member
בכלל לא התנפלתם אתם טלית שכולה

תכלת מה רע בכלל כתוב שאנחנו ממלכת כהנים וגוי קדוש זה ציטוט ואנחנו העם הנבחר של ה' יתברך ואנחנו אור לגויים זה כתוב ומוכח בכתובים כן אנחנו קדושים ויש לנו אור שיכול למשוך הרבה גויים לעבודת ה' יתברך נכון יש לעם ישראל קדושה מיוחדת זוהי עובדה ואין עוררין עליה

מוכח ?

איפה מוכח ? בספר הבדותות היהודי ? הגיע הזמן שתביני דבר אחד, אינכם עולים על החילוני הממוצע או הלא-יהודי הממוצע, הינכם לכל היותר ממוצעים.

ch561

New member
אין לי מושג לגבי אחרים

אני כתבתי בלשון יחיד, ושוב, אני לא התנפלתי.

tamarhp

New member
זה שירשור אסוציאציות

הרבנית כתבה מה האסוציציות שלה ובמה היא מאמינה.זה לא היה אמור להגרר לויכוח. "ומן הסתם שדתי כותב לחילונים יש מה לומר, ולהפך, לא" זהו בדיוק, שכשתומר ושאר החילוניים כתבו, לא הערנו להם ולא אמרנו להם שהאסוציאציות שלהם "שגויות", כי הרגשות ומחשבות זה לא דבר שניתן לויכוח. אם זה היה דיון בנושא "האם אלוקים קיים" או "האם אנחנו גזעניים", היה מקום להודעות כאלו. ממש אין לי חשק לכתוב את האסוציאציות שלי כשאני יודעת שאני צריכה להיערך מראש להתקפה בכמה חזיתות בבת אחת.

למעלה