שירשור שראיתי בפורום "סדירים"

Moridin

New member
זה 2-3-10 אנשים

בוודאי לא שום נתון סטטיסטי. הייתי יכול להודות בקיום של 10 אנשים שמזייפים מחלות נפש לקב"ן כדי להשתחרר אפילו בלי להסתכל על הפורום, זה לא כזה הישג גדול. אתה טוען שחלק גדול מאוד מ-14% (בערך) שמשתחררים במהלך שירות החובה מזייפים - אדרבה, תביא נתון שמראה את זה. הפורום של פרופיל חדש מדבר על בודדים פה ושם, לא על מסות של אנשים. ואגיד את זה שוב - אפשר לזייף מחלות נפש לקב"ן ולהשתחרר. זה ידוע. אבל זה לא אומר שאי אפשר להגיד לקב"ן שהמוטיבציה שלך לשירות נמוכה ולהשתחרר. אין קשר בין הדברים. הטענה שלנו היא שצה"ל משחרר היום המוני אנשים רק על זה שהם לא רוצים לשרת בצבא ופרופיל חדש לא משנה כלום מהטיעון שלנו. גם לא הבחור שירה לעצמו ברגל. אתה ממשיך להמנע מהנקודה ולהסתובב סביבה. לפחות הפסקת להתחיל כל הודעה בסמיילי מזלזל, גם זה משהו.
שבת שלום.

EmGee

New member
האינטרנט אינו חופשי כמו שהיה בעבר.

יצא לאחרונה חוק חדש שכל אתר אחראי באופן ישיר להודעות אשר מתפרסמות בו. לדוגמא אם אני אקרא כאן למשהו לא חוקי ותפוז לא ידאגו למחוק את ההודעה שלי תפוז יועמדו לדין. נראה לי קוראים לזה "חוק הטוקבקים" לא סגור לגבי זה.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif היא חזרה, והסמיילי המזלזל

תמיד יהיה, עד שתפסיקו לתת סיבות לזלזל. הכי קל לזרוק משהו באוויר, לפחות לי יש גיבוי למה שאני אומר, גם צה"ל אומר את זה, וגם כל המקרים האלה מראים את זה, תאמין לבחור שירה ברגל שלו ולכל העשרות ב"פרופיל חדש" שאם זה היה כל כך קל, הם לא היו כל כך מתאמצים.

Moridin

New member
לא תשכנע אותי בדברים שגויים

שירתי בצה"ל; חברים שלי שירתו בצה"ל; אני מכיר אישית שלושה אנשים שיצאו מהצבא ואף אחד מהם לא היה צריך לירות לעצמו ברגל, ובעצם זה היה די קל ופשוט. מה שאתה טוען פה לא כל כך קשור למציאות. אתה סתם אומר את זה כי זה מתאים למה שאתה מנסה להראות, שבצה"ל אין עודף כוח אדם. אתה לוקח את תפקיד הסנגור של הצבא, בעצם, ובלי שום עבודת הכנה קודם. איך אתה יודע שמה שאני אומר אינו אמת? אתה סתם מנחש. כותב דברים סתם כי הם מתאימים למה שאתה מנסה להראות. אני לא רואה את זה בעין יפה
מהצד שלי, אין טעם להמשיך בדיון. ברור לי שאתה לא מקשיב למה שאני אומר ואתה גם טורח לציין שאתה מזלזל בי, למקרה שזה לא היה מודגש מספיק. עצתי לך היא לברר מגוף ראשון או שני איך הצבא מתנהל ורק אז להביע דעות על קלות השחרור מצה"ל וכו'. ואם אתה יכול, ואני יודע שזה קשה, נסה להשתחרר מה-"ערכים" ש-"הנחילו" לך ולהסתכל על המציאות בעיניים שלך. כל טוב.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif אני משרת בצה"ל

חברים שלי משרתים בצה"ל אני אומנם בניגוד אליך לא מכיר אף אחד מהתיכון שהייתי בו שהשתמט (כנראה זה משהו בחינוך, עוד מקום שמשרד החינוך נכשל) מכיר 2 בכללי ושניהם זייפו את עצמם. ואני מנחש? אתה זורק את הדברים לאוויר, את הדברים שלי צבא שלם מגבה.

smailie

New member
אצלי זה היה בדיוק הפוך בביה"ס התיכון:

רק מעטים ונדירים שלמדו שם התגייסו לצה"ל. ולא בגלל שלכל השאר הייתה מישנה סדורה ומגובשת של פציפיזם, אלא בגלל שפסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים ניהלו לנו את החיים וקבעו מה יהיה עם כל אחד מאיתנו גם בהמשך הדרך. אני אחד המעטים שיצאו משם ומנסים למחוק את הסטיגמה. כל היתר השלימו עם גורלם ועד היום רבים מבוגרי המוסד הזה לא נמצאים בדיוק במקום שהוא מעורר קנאה.

ציטוט בבקשה

תן לי ציטוט למה שצה"ל אמר. אני לא מאמינה למה שאני יודעת ששקרי. עיקר הקושי בשבילי לקבל פטור היה בלחכות בתור כי כמובן שבלשכת הגיוס יזמינו את כולם לאותה השעה. אבל נראה שאתה כמעט מבין. אם זה כ"כ קל - למה הם כ"כ מתאמצים? מה הם צריכים להיות בשביל להתאמץ כ"כ כשזה כ"כ קל?

החבר'ה של פרופיל חדש

מעדיפים להגיד, כנראה שגם לעצמם, שהם זייפו מחלות נפש ועבדו על המערכת. אבל לא צריך להיות פסיכיאטר בשביל לקרוא את החומר שלהם, את דרך המחשבה שלהם, ולהבין שהם ממש ממש לא בסדר בראש... תהיו בטוחים שמי שבאמת פעל על פי העצות שלהם "לזייף" אכן שהה באותה העת במצב נפשי רע מאוד, ולא למרות הזיוף כי אם במידה רבה בגלל.

אם כבר באמת תיכנס לפורום שלהם ותראה מה קורה

נדיר מאוד שאתה רואה הודעה של מישהו שסתם "רוצה להשתחרר" ומבקש עזרה איך לעשות את זה. הרוב הגדול זה הודעות של אנשים שבאמת מעידים על סבל רב... ורובם גם משתמש במשפט בסגנון ה"חשבתי אפילו לעשות לעצמי משהו כדי שישימו לב אליי".. אז בבקשה אל תעשו את עצמכם כאילו כל מי שכותב שם הוא משתמט טהור כי זה ממש לא ככה. הרוב הם מקרים אמיתיים שפשוט מבקשים ייעוץ איך לגשת לקב"ן כי ידוע שקב"ן לא מקבל כל אחד ש"קשה לו". זה שבראש האתר הזה עומדים אנשים עם עמדות שמאלניות קיצוניות, פמינסטיות וכל מני שטויות שכאלה זה לא מעיד על רוב המשתתפים באתר. אם היה אתר אחר, יותר מתון, שיעזור לאנשים בקטע נפשי זה היה טוב.

respecta1

New member
מה קשור קשה להם

לכולם קשה וכולם מסיימים אז מה אם קשה להם זהל א סיבה לכלום.

זה בסדר אף אחד לא ציפה ממך שתהיה רגיש קצת

לא אאחל לך את מה שאנשים סובלים אבל חבל שאת לא מכיר את ההרגשה. אה ובשביל העובדות, האמת היא שרק 57% מסיימים.. אז זה די רחוק מכולם.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

אל תדבר איתי על רגישות ואתה לא תאחל לי?? בילדותי הייתה לי חרדות אמיתיות, רפואיות, ועם כל הקושי בזה שבקושי הצלחתי לצאת מהבית בגילאים מוקדמים התגברתי ואני נורמאלי לכל דבר ועניין.. אז קצת רגישות??? בשביל המפונקות שלהם????? הצחקת. והנתונים האלה ש57 אחוז מאיפה הפלצת אותם..

user4576

New member
אבל אם יש מישהו שהיו לו חרדות דווקא בגיל 18

ולא בילדות, ובעקבות כך הוא קיבל פטור מהצבא, ורק אחרי כמה שנים טובות הוא הצליח להתגבר עליהן והיום הוא נורמאלי לכל דבר ועניין - אז אתה תרדוף אותו עד סוף חייו כ"משתמט" ותציע לשלול ממנו זכויות אדם בסיסיות בשל כך, נכון?

respecta1

New member
זה העניין, זה לא חרדות.

זה מפונקות, יש הבדל גדול.. אם היו להם חרדות אמיתיות, הם לא היו מתגייסים מלכתחילה (לא כי לא בא להם, כי הם לא היו יכולים נפשית לצאת מהבית בשביל להגיע לשם), ולא היו צריכים להמציא שום דבר בשביל לצאת.

respecta1

New member
בכל מקרה, כמו תמיד אתם מסיתים את ה"דיון"

מהעיקר לתפל. אנשים מתחזים בשביל ומקבלים פטורים במרמה, ואף אחד לא יכול ללכת לקבן להגיד לו לא נוח לי לשרת בצבא והוא יקבל פטור.

user4576

New member
שטויות

קודם כל, בגלל שהחרדות יכולות להתחיל גם אחרי שהם כבר בצבא, או להחמיר בזמן הצבא, ואפילו בגלל הצבא. דבר שני בגלל שיכול להיות שהם היו קיימות כבר קודם (אבל במידה כזו שכן איפשרה להם לצאת מהבית) אבל בגלל שהם לא הלכו לקב"ן (למשל, בגלל שהם פחדו שאחר-כך ייקראו להם "משתמטים" וישללו להם זכויות) זה לא אובחן ולכן הם לא שוחררו ו/או קיבלו טיפול. דבר שלישי, בגלל שזו רק דוגמא אחת ספציפית לבעיות שיכולות לגרום לאנשים להשתחרר מהצבא, יש עוד הרבה בעיות חוץ מחרדות. דבר רביעי, בגלל שאם אתה מציע לתת "עונש" כלשהו ל"משתמטים" אז אוטומטית גם האנשים מהדוגמא שנתתי (כאלו שהיו להם חרדות אמיתיות, ולכן לא התגייסו מלכתחילה כפי שאמרת) נפגעים מה"עונש" הזה - בלי שום הצדקה. אין לך שום דרך להבדיל בינהם, ולכן אתה לא יכול להעניש אותם או לשלול את זכויותיהם. ודבר חמישי, בגלל שכן אפשר ללכת לקב"ן והגיד לו שהצבא עושה לך רע ואתה לא רוצה להיות שם ולקבל פטור - אני מכיר אישית אנשים שעשו את זה. אין לך שום דבר שאתה מתבסס עליו כשאתה טוען שאי-אפשר חוץ מזה שזה "לא נראה לך הגיוני" וש"ראש הקבנים אמר" - בלי שאתה מסוגל להביא שום הוכחה שאומרת מי זה בכלל "ראש הקבנים", שקיים כזה בכלל תפקיד, שהוא אמר משהו בנושא, ומה הוא בדיוק אמר -> זו סתם שטות שאתה פולט בלי שום קשר למציאות, ואין שום טעם להתייחס לדבריך ברצינות עד שתביא הוכחות מוצקות, מה שלא יקרה - כי הן פשוט לא קיימות - כי זה דבר שאתה המצאת מהדמיון הפורה שלך.

למעלה