שירשור שראיתי בפורום "סדירים"

smailie

New member
אולי, אבל עובדה שכל הזמן מתקבלים מתנדבים

הסיבה שפסלו אותי לשירות מלכתחילה איננה "עודף כוח אדם", זה בטוח.

sayar3

New member
שמע-קראתי את כל ההודעות שלך ואני מאוד

רוצה לנסות לעזור לך- המקרה שלך נשמע לי חריג ויוצא דופן לחלוטין. שלח לי במסר פרטים אישיים שלך-שם,ת"ז,תאריך לידה ואת הבעיה הקונקרטית בעקבותיה לא גייסו אותך- אני מבטיח לבדוק את הדברים לעומק ולנסות לעזור. אם תרצה תרשום גם מספר טלפון שאוכל לחזור אליו במידה ויהיו לי תשובות.

כל הכבוד , הלוואי ותצליח לעזור לו

אני גם הצעתי לו לבדוק את הכיוון של שירות לאומי , זו עזרה מבורכת גם כן במידה ולא יצליח להתגייס לצבא.

אבל לפחות תכתוב שזה לפי דעתך בלבד...

תומכי הצבא המקצועי בפורום מביאים עדויות של ועדות צבאיות, ועדות כלכליות, אלופים במיל', פרופסורים לכלכלה ובטחון, היסטוריונים צבאיים וכתבים צבאיים. עוד אחת לדוגמא: הכל עניין של כסף "כל אחד ששירת בצה"ל יודע כי בבסיסים מסתובבים אלפי חיילים מיותרים, בעיקר ג'ובניקים. לצה"ל לא היה אינטרס אמיתי לקצר את השירות של החיילים משום שעלות השירות שלהם מבחינתו היתה סמלית: רק ‭700-350‬ שקל בחודש, בהתאם לדמי הכיס שלהם. " ואתה מביא עדות עצמית שהציעו לך לחזור לקבע... מעניין באיזה דעה יבחר הקורא הניטרלי (לצערנו, כנראה שאין הרבה:() מן הצד...

אם תסתכל בהודעות קודמות שלי

תראה שאני לא מתנגד לצבא מקצועי . אם יחליטו שזה הפתרון הכי טוב למדינה , אז אין בעיות . אבל אני חושב שאתה נלחם במשהו שלא יקרה , בטח לא בזמן הקרוב . מישהו פה אמר שצבא מקצועי יקרה רק בעוד 15 שנה , אז עד אז מה?? תסתכל בהודעה שכתבתי ל smailie , ותראה עד כמה המצב לא כמו שאתה חושב . ואני מביא עדויות מהשטח , לא מדבר באוויר. ואני בטוח שיש פה עוד מילואימניקים שיגידו שכשהם באים למילואים הם רואים שיש מחסור בחיילים . לא אני ולא אתה יכולים להחליט בשביל הצבא . אני סומך על הצבא שהוא יודע מה שהוא עושה . באמת מעניין באיזה צד יבחר הקורא הנייטרלי מן הצד .

sayar3

New member
אתה מצטט רק מה שנוח לך לצטט מהכתבה.

אז אני אמשיך את הציטוט במקומך בשביל אלו שהתעצלו ללחוץ על הלינק. בבקשה: הנתונים מראים כי כ‭30%-‬ מהבנים היהודיים וכ‭40%-‬ מהבנות, אינם מגיעים לצה"ל. אם לוקחים בחשבון גם את האוכלוסייה הערבית, יוצא שרק מחצית מבני ה‭18-‬ אזרחי מדינת ישראל נושאים בחובת השירות. שירות אזרחי לא יהיה אף פעם תחליף אמיתי, ולמרות ששר הביטחון קבע אתמול הנחת יסוד שלפיה צה"ל ימשיך להיות צבא העם, בנתונים כאלה הוא בהחלט אינו צבא של העם כולו. כדי לשנות את המצב מיסודו, דרושה הסכמה של הכנסת לבטל את הפטור הגורף שניתן לתלמידי ישיבות ולבנות שרק צריכות להצהיר שהן דתיות. אבל זה לא יקרה. עכשיו-אתה באמת חושב שהכתבה הזו באה לחזק את הדעה שלך?

בהחלט הוספת חיזוק...

הרי אם אחוז כל כך גדול מהבנים היהודים והבנות כבר כיום אינו מגיע לצבא-> ועדיין לצה"ל יש אלפים של חיילים מיותרים-> זה בהחלט אומר שאין טעם לגייס את כולם

sayar3

New member
חד משמעית-אין חיילים מיותרים.!!

אני מסכים שיש הרבה חיילים עצלנים-אבל לא מיותרים. יש חיילים שבאים לצבא כדי לעשות חיים ולא כדי לתרום. אילו אני הייתי יכול להיות זה שלוקח החלטות כנראה שהייתי בוחר לקחת את כל החיילים שאתה טוען שהם "מסתובבים" וגורם לכך שכל אחד ואחד מהם יעשה שירות צבאי שמוקדש כולו לרווחת החייל הלוחם. מי שלא מסוגל להילחם-שיסייע לאלו שכן מסוגלים!שינקה במקומם,שיבשל למענם,שיכבס בשבילם שידאג לצחצח להם את הנעליים או לגהץ להם את המדים. תאמין לי בשביל אף אחת מהמשימות האלו לא צריך כישורים מיוחדים-העיקר שהלוחם שיכול מחר מחרתיים להגיע לחדר מתים במקום הבייתה -יוכל להתמקד בלחימה ולא בשטויות אחרות שכל סמרטוט עם מדים יכול לבצע בשבילו.

תפעיל קצת היגיון כלכלי ../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif../images/Emo62.gif

במקום לגייס אלפי חיילים שיגהצו, ינקו יבשלו ויכבסו, בצורה גרועה (מן הסתם בגלל שהם לא ממש רוצים לעשות את זה) שתעלה הרבה כסף למדינה. ותעצבן גם את החיילים הקרביים שהמדים שלהם יהיו מסריחים והאוכל גרוע. תעסיק אאוטסורכינג של קיטרינג טוב ושרותי מכבסה. כך לחיילים הקרביים יהיה אוכל טוב ומדים נקיים
הכסף שיחסך מאי העבדתם של חיילים מיותרים בשרותי ניקיון, כולו יוכל ללכת לחיילים הקרביים
ככה כן בונים צבא חזק!

אל תהיה תמים

הכסף יועבר לכיסהם של מסואבי הקבע ושמנמני הסיטרואן... וכמו תמיד הקרביים- בסדיר ובמיל', לא ייראו שקל..

sayar3

New member
אגב-דבר נוסף-הנה "חיזוק" לטענת עודף חיילים

שאתה לא מפסיק לכתוב עליה.

user4576

New member
שמת לב ממתי הכתבה?

הכתבה היא מלפני 3 שנים, ועובדה שכל מה שכתוב שם לא קרה! לא גייסו אנשים עם פרופיל 21, לא פתחו תפקידים נוספים בפני בעלי פרופיל 64 - לא עשו שום דבר מזה. עולה השאלה - למה? אם תקרא טוב, תשים לב שמה שנכתב בכתבה הוא לא שיש עכשיו(כלומר בעת כתיבת הכתבה) מחסור בחיילים - אלא שיש הערכה שיהיה מחסור בחיילים בעתיד. הערכה זו התבררה כלא נכונה, המחסור הצפוי לא הגיע, ולכן הצעדים לא בוצעו. צה"ל נשאר עם עודף כוח אדם גדול וממשיך לשחרר אחוזים נכבדים מכל מחזור גיוס על ימין ועל שמאל.

sayar3

New member
ווועדת בן בסט שאתם מנפנפים בה...

מתי הייתה?שלשום?או בשבוע שעבר?

user4576

New member
הבדל עצום

ההחלטות שבכתבה שאתה נתת הן דברים שאפשר לעשות מהיום להיום - כל מה שהם דורשים זו החלטה, וזהו. בנוסף, אם אכן היתה בעיה חמורה של מחסור בכוח אדם - הצבא היה נאלץ ליישם את ההחלטות האלו במהרה כדי לתקן את המצב. יישום דו"ח בן-בסט הוא דבר הרבה יותר מורכב (הם גם בנו אותו, לכן, באופן הדרגתי), שדורש תקצוב ומעורר מחלוקות אידיאולוגיות ופוליטיות. ובנוסף, עודף כוח אדם (בניגוד למחסור) הוא לא מצב דחוף שחייבים לטפל בו מיידית אחרת נכנסים לבעיה קשה - אלא הוא פשוט מצב שגורם נזק ומבזבז כסף ומשאבים רבים, אבל ניתן להמשיך אותו לאורך זמן (ולהמשיך לבזבז). אין בכלל מקום להשוואה.

user4576

New member
בנוסף

ועדת ברודט, שהיתה ב 2007, אישררה את מסקנות בן-בסט.

sayar3

New member
מה וועדת ברודט קשורה לעניין?

למה אתה מנסה להכניס דברים שאתה לא מבין בהם? ועדת ברודט היא וועדה כלכלית בכלל שבאה לבחון את צה"ל בפאן הפיננסי.כל ההקשר שלה לוועדת בן בסט הוא בזה שהיא המליצה לקבל את ההמלצה של בן בסט לקיצור השירות הסדיר ב4 חודשים. אגב-שום המלצה של הוועדה לא יושמה.זו וועדה פוליטית שקמה כדי לתת קונטרה לוועדת וינוגרד.אבל כשדוח וינוגרד פורסם-כך מסקנות ברודט התמוססו.... הפוליטיקה .....הפוליטיקה..... צירפתי לינק

user4576

New member
המלצות ועדת ברודט התקבלו בממשלה ומיושמות כבר

החל מתקציב 2008. ועדת ברודט בדיוק קשורה ע"י כך שהיא המליצה לקבל את ההמלצות של ועדת בן-בסט (כלומר, אישררה אותן, כמו שאמרתי) בשנת 2007, כלומר ההמלצות הללו עדיין רלוונטיות ותקפות. הועדה הזו היא ועדה מקצועית וחבריה בוודאי מבינים במצב תקציב הביטחון וכוח האדם בצה"ל יותר מכל חברי פורום זה.

למעלה