שישי באיקאה

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

XUXA141

New member
השאלה האחרונה לא נכונה.

כי הצורך הדחוף שלי לנסוע לחו"ל לא מפריע לשאר הנוסעים הצורך הדחוף של הורים שלא יכולים לשלוט על ילדיהם כן מפריע זה ההבדל עכשיו, למה אתה קובע שכלב זה לא חיוני וילד כן? מי אמר שילדים הם חיוניים?

Arfilit

New member
ואם את סובלת משיעול?

תבטלי את הטיסה כדי לא להפריע לציבור הנוסעים אשר את כה מחוייבת למנוחתו?

XUXA141

New member
אם אני מפריעה למישהו ויודעת על זה..

אני בהחלט אדאג להתחשב ולצמצם את הנזק למינימום, כמו למשל הרבה סוכריות לשיעול, הרבה תרופות, וכן, אם אני רוצה ללכת למקום שדורש שקט מוחלט כמו קונצרט, ואני לא מסוגלת לשבת בשקט הנדרש אני בהחלט לא אלך. ואכן, יש דמיון רב בין שיעול תחת תרופות לבין בכי בלתי נגמר...

Arfilit

New member
כזכור -

יש כאן פחות או יותר קונצנזוס - שילד בוכה לא צריך להיות בקונצרט / קולנוע ואפילו על מסעדה יש הסכמה רחבה פחות או יותר. את קצת מתחמקת מתשובה - האם מי שמשתעל שיעול כרוני - צריך להימנע מטיסה אם הוא יודע שיכול להיות שהתרופות לא יועילו והוא ישתעל הרבה במהלך הטיסה? האם הוא צריך להגביל את מסעותיו בעולם למקרים בהם מדובר פיקוח נפש או הגירה? האם אדם בעל ריח גוף רע והזעה מוגברת צריך להימנע (במקרה שדאודורנט אינו מועיל)?

XUXA141

New member
אחזיר לך שאלה.

האם לך היה בסדר לבלות 12 שעות ליד מישהו מסריח ומגעיל במיוחד? האם לא היתה איזה תחושה של "למה הוא לא מתחשב באחרים"? וכן, מי שמשתעל ברמה של תינוק צווח 12 שעות, ומי שמסריח ברמה של צווחות תינוק, בהחלט צריך לחשוב פעמיים אם לטוס או לא.

XUXA141

New member
ולחדד את הענין.

האם היה לך בסדר אם מישהו עם מחלת עור, נגיד משהו שמשיר קשקשים רבים סביבו, היה יושב לידך 12 שעות במטוס? (לא מדבק, סתם מגעיל).

טל קר

New member
אז מי שיש לו מחלת עור צריך לטוס

רק במקרה של הצלת חיים או הגירה כדי לא לפגוע בסביבתו????

Arfilit

New member
כנראה שזו המסקנה

ועל כך כל מה שיש לי להגיד הוא: "המממממ...." או במלים אחרות: "נו באמת...".

XUXA141

New member
מי שיש לו מחלת עור צריך לעשות

הכל כדי שלא יפריע לשכניו, והיות וזה תלוי בו עצמו, יש לו מגוון דרכים כמו לבוש, תרופות, כיסוי או משהו כזה. הנקודה היא שהוא צריך לטפל בבעיה ולא לתת לה להפריע לאחרים. ההבדל הוא שעל המחלה של עצמך עוד יש לך אפשרות להבטיח שזה לא יפריע, אבל על תינוק מצווח אין לך אפשרות להבטיח 100 אחוז, כך שזה אפילו בעייתי יותר.

Arfilit

New member
שיעול? אפשר לשלוט בו ולמנוע ב-100%?

יש לך מידע רפואי חדשני שטרם נרשם עליו פטנט? והזעת יתר וריח גוף - גם??? אז הינה התשובה שלך - תרשמי פטנט לשליטה בשיעול ולמניעת ריח גוף והדרך שלך אל העושר ואל מחלקת העסקים השקטה מובטחת...

XUXA141

New member
אפשר להקטין בהרבה..

ואם אי אפשר, אז אכן אשקול אם לנסוע או לא. לא אמרתי כל ציוץ של תינוק, אבל בכי שלוקח יותר מכמה דקות כבר הופך למטרד אמיתי, ובדרך כלל רק נוטה להתגבר. גם ריח גוף בחיים לא יגיע לרמות של בכי של תינוק. אני לא חושבת שנוסע שנוסע עשרים שורות אחורה יכול להריח ריח גוף. לעומת זאת את התינוק שומעים מקצה המטוס אל קצהו.

Arfilit

New member
אהההה....

אבל השאלה מה מציק יותר היא סובייקטיבית לחלוטין.

XUXA141

New member
ניתן לבדיקה בקלות.

כמה אנשים יריחו בן אדם, אפילו המסריח ביותר, לעומת כמה ישמעו בכי של תינוק ( ניתן לבדיקה בדציבלים). ומעבר לזה, אני בהחלט אצפה מאדם שידע שיש לו ריח גוף ושיעשה הכל כדי למנוע אותו או להקטינו, בדיוק כמו שאני אצפה מהורה להשתיק תינוק צווח.

1שרון ע

New member
תרשי לי לענות לך בפעם האחרונה....

ובזה לגמור את הדיון....את פשוט האדם הכי פחות רגיש שנתקלתי בו בחיי, ובגלל שאני בדיוק בקיצוניות השניה אין לי טעם ולא חשק להמשיך לבזבז עליך אנרגיות! סיגריות היא דוגמא מאוד גרועה- לי אומנם הן לא מפריעות למרות שאני לא מעשנת, אבל משיהו כבר הזכיר פה את עניין הבריאות. ולכן להשוות סיגריה שהיא פוגעת בבריאות לתינוק תמים שלא פוגע באף אחד ממש לא הגיוני בעיני... אין לי זכויות יתר אבל גם להורים הללו אין זכות יתר. הזכות שלהם לטוס לדיסנילנד כי בא להם ואין להם איפה להשאיר את התינוק, לא גוברת על הזכות שלי לא לסבול רעש וצווחות במשך 12 שעות ודווקא משום כך אין לך שום זכות לדרוש מהורים לא לטוס או לא לבלות בגלל שיש להם ילדים. בדיוק באותה מידה אני יכולה לומר לך שאם מפריע לך על תטוסי....אם בחרת לא לעשות עוד ילדים (בכלל מפתיע אותי שיש לך אחד עם הדעות האכזריות האלה שלך) וילדים מעצבנים ומרגיזים אותך כל כך פשוט על תסתובבי במקומות ציבוריים.... קניון לא תורם גם לך מהומה, חוץ מבילוי נחמד. למה לך מותר ולילד שלי אסור??? מה הצורך הדחוף לנסוע לחול???? מי את בכלל שתגידי או תקבעי מהו צורך דחוף? למה בכלל את חושבת שזכותך להחליט האם אני אסע לנופש או לא? ולמה את מזלזלת כל כך בלהראות לילד בן שלוש עולם.... מה שנשאר לי זה פשוט לרחם עליך ועל הילד שלך. לפי דעותייך אני פשוט צריכה להסתגר בין ארבע קירות ביתי ולא לצאת משם. אה ואגב תודה שאישרת לי שבגלל שאני גרה מחוץ לארץ מותר לי לטוס.... לסיום את פשוט חסרת רגישות לחלוטין....ואני מודה שאין עוד המון אנשים כמוך בעולמינו!

XUXA141

New member
זאת זכות שלי מכיוון..

שכשאני טסה אני לא מפריעה לך כשאת טסה עם ילדים שאת לא יכולה לגרום להם להפסיק להפריע, את מפריעה לי זה ההבדל ואנחנו לא מדברים על ענין הבריאות כי סיגריה גם אם לא היתה פוגעת בבריאות, עדיין היתה מסריחה ומלכלכת האם היית מוכנה לבלות ליד מישהו שמסריח ומלכלך במשך 12 שעות? המטוס הוא שטח משותף ולכן יש לי זכות להיות שם בדיוק כמו לך, אבל אין לי זכות להפריע לך בדיוק כמו שלך אין זכות להפריע לי לילד שלך מותר להסתובב אבל את כאמא שלו צריכה לדאוג שהוא לא יפריע לאחרים - דמוקרטיה פרושה שאדם חופשי לעשות מה שהוא רוצה כל זמן שהוא לא פוגע באחרים כשאדם נכנס למחויבות, אם זה ילד ואם זה כלב, הוא בראש צלול נכנס לאחריות, שאולי חלקה לא נעימה לו, אבל הוא עושה את זה מרצונו החופשי אם אני מביאה כלב הביתה אני מתחייבת לנקות אחריו כדי שהציבור לא יסבול אם אני מביאה ילד הביתה אני מתחייבת לנקות אחריו ( או להשתיק) כדי שהציבור לא יסבול האם תגידי לאנשים ששונאים כלבים שלא יצאו לרחוב כי יש צואה של כלבים מפוזרת בגלל שהבעלים לא אספו או שתגידי לבעלים לאסוף אחרי הכלב? ואם לבעלים יש כאבי גב שמונעים ממנו לאסוף, האם זה נותן להם זכות לא לנקות אחרי הכלב שלהם? האם לא תגידי להם "אם אתה לא מסוגל לנקות אחרי הכלב שלך, אל תגדל כלב?"

Arfilit

New member
כמה דברים

ראשית - פרשנותך לדמוקרטיה פשוט אינה נכונה - לא מן הבחינה המילונית ולא משום בחינה אחרת שאני מכירה. אני מניחה שאת מתכוונת לחיים בחברה חופשית - אבל גם כאן מה שאת אומרת אינו נכון - וכבר נתתי את דוגמת השיעול הכרוני - שיכול להפריע מאוד במהלך טיסה - ולא נראה לי שתעלי על דעתך לאסור על משתעלים לטוס (ומה עם אנשים בעלי ריח גוף רע?). סיגריה - אם לא היתה מזיקה לבריאות - ספק אם היתה גוררת כללים חברתיים וחוקים כפי שהדבר קורה הלכה למעשה. חוסק האפשרות להרגיע ילד בוכה אינו קשור במגבלה גופנית או אחרת של ההורה (לפחות בחלק מן המקים ולפחות בגילאים מסויימים של הילדים) - אלא מן הטעם הפשוט שילדים לעתים בוכים. בגיל מסויים זו הדרך היחידה שלהם לבטא את עצמם. בגיל אחר זו דרך אחת מכמה אחרות - ולא תמיד ניתן להרגיע בקלות. אבל אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי - אז זו העת להפסיק.

XUXA141

New member
אני לא באה בטענות לילדים.

אני בהחלט מבינה את הצורך שלהם לבכות. אני רק לא מבינה את הצורך של ההורים שלהם להביא אותם אם זה לא נסיעה למטרת הצלת חיים או הגירה, שבהם אין ברירה. ילדים בוכים, כלבים עושים קקי. האם זה אומר שבגלל שכלבים נוהגים לעשות קקי אז מותר לבעלים שלהם לא לנקות אחריהם או לתת להם להסתובב חופשי? האם לא אבוא בטענות לבעל הכלב שעליו לשלוט על הלכלוך של כלבו ול"תקן" את המצב כדי שאחרים לא יסבלו? אם כן, מה ההבדל בין זה לבין הורים של תינוק?

Arfilit

New member
אני חוזרת לשאלת השיעול

וריח הגוף הרע. עד עכשיו - התשובה היחידה שקיבלתי ממך - היא שאם תשתעלי תקחי לטיסה תרופות וסוכריות. יפה. זה שווה ערך בעיני למוצץציצי (שני צדדים!), בקבוק עם מיצים טבעיים בשלוה צבעים שונים, , 17 צעצועים שונים, שמיכה, דקלום של 42 שירים וסיפורים לילדים, טיולים הלוך ושוב במטוס עם ילד על הידיים וכיו"ב המצאות של הורים שמנסים להרגיע תינוק בוכה. עדיין - תרופות וסוכריות אינן שוות ערך להגבלת הטיסה למקרי הצלת חיים והגירה (אגב - לחתונה של אחות - מותר לבוא משתעלים? ועם תינוק? (אני לא אשאל על תינוק שמשתעל) ואם ההורים גרושים ואבא חולה ומאושפז? ואם הוא חולה בלי להיות מאושפז? איך בחרת דווקא הצלת חיים והגירה?)

השעועית

New member
יש לה ילד? לכותבת השרשור?!

אז את לא יודעת שילדים אי אפשר להשתיק שבא לך? גם לא ילדים בני 3, בטח לא תינוקות.

Kalla

New member
נראה לי שאין כל טעם לפנות

אל הרגש שלך ולכן אפנה אותך למשהו שאולי יהיה לך יותר קל להבין: יש חוק נגד עישון (שלא להזכיר את הנזקים הבריאותיים והבטיחותיים של עישון במטוס), נגד קאקי של כלבים במקומות ציבוריים ונגד רעשים שמהווים מטרד שהם בשעות מסוימות ביממה אין חוק נגד נסיעת תינוקות בתחבורה ציבורית כגון אוטובוס, מונית מטוס וכו' את רוצה לשנות את זה? תפני לגורמים המתאימים ותנסי לשכנע אותם אך כל עוד זה החוק - אין לך ברירה אלא לקבל אותו ואם נחזור אל הפן הקצת יותר אנושי (אם כי יש לי חשש שזה ייפול על אוזניים ערלות) - למה יש לך יותר זכות לנסוע לבלות בחו"ל מאשר לתינוק? למה לך זה יותר דחוף וחשוב? יש הרבה מקומות בחו"ל אפשר לקחת אליהם ילדים קטנים שבהם הם לא יהוו מטרד ואפילו ייהנו וזו זכותם של ההורים להחליט לצאת לטיול בהרכב משפחתי בדיוק כמו שזו זכותך להחליט לצאת לבד בדיוק כמו שזכותם לעלות על אוטובוס כדי להגיע עם הילד לטייל בפארק העירוני לא להכיר בזכות בסיסית זאת של אנשים לנסוע בחופשיות בעולם בכל גיל - זה לא הגיוני, לא רגיש ולא אנושי

למעלה