שלום אתאיסטים, מה שלומכם? עדיין מתלהבים מעצמכם אה?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

big ass blue

New member
פיזיקה קוונטית...

זה התנ"ך של האנשים שאין להם מה לעשות...

אתם צוחקים על חרדיים ודתיים, אז יש אנשים שצוחקים גם עליכם ועל התורה שלכם...

סוג של קארמה. אני לא מאמין באלוהים אבל אני כן מאמין בהיגיון...

נדמה לי שהבנתי - תקן אותי אם אני טועה:

אתה טוען שפיזיקאים לא יודעים על מה הם מדברים בגלל שפיזיקה קוונטית לא מסתדרת לך עם ההיגיון?
אז מה שאתה אומר בעצם, בפראפראזה על סטיבן קובלט, זה:
&nbsp
I don't know how things work therefor no one knows
&nbsp

big ass blue

New member
אוקיי, אני מתקן אותך.

אין בפיזיקה קוונטית היגיון כי היא מבוססת בעיקר הגדול על תיאוריות, תיאוריות מופרכות אשר מבוססות על המדע בדיוני...

לא הראשון וכנראה גם לא האחרון כאן בפורום

דוקא יש קשר.

מתוך ויקיפדיה: (https://he.wikipedia.org/wiki/מכניקת_הקוונטים)
&nbsp
"שימושים טכנולוגיים: ברמה הפרקטית, פיתוח התאוריה הקוונטית משפיע על הנדסת שבבי מוליכים למחצה, הנדסת חומרים (הבנת מבנה האטום), קווי תקשורת ומחשוב רפואי. חלק גדול מהטכנולוגיה שבה אנו משתמשים כיום מבוסס על מכניקה קוונטית. למשל בתכנון שערים לוגיים נצפו תופעות קוונטיות שנלקחות בחשבון בתכנון שלהם."
&nbsp
בקשר ל "מזל שאי אפשר לשכנע אותי בשטויות" - אפיקטטוס אמר - "אדם אינו יכול ללמוד את מה שהוא חושב שהוא כבר יודע."
&nbsp
&nbsp

big ass blue

New member
עכשיו תחפש מה המ6שג קוונטית אומר...

ואז תחפש מה זה פיזיקה קוונטית ואז... לא יודע, תראה סרט או משהו, אני ממליץ על הסרט החדש, הפנתר השחור, יופי של סרט... ואז תצא לנוח.

אותאיסט

New member
בזכותם של הפיזיקאים בזנבה, אתה כותב באינטרנט

הם המציאו את ה-WWW התגלית הגדולה של המאה הנוכחית
ועושים ניסויים, המאששים את התאוריה של המפץ הגדול

big ass blue

New member
האינטרנט לא הומצא בז'נבה, תעשה קצת שיעורי בית ותחזור.

פיזיקאים בז'נבה... אין מה להוסיף.

תאוריות אינן מעניינות אותי, כי תאורייה זה כמו אלוהים, אפשר לנסות להוכיח תאורייה כל החיים או לא להוכיח אותה בכלל ולקרוא לזה שאלת השאלות... כמו שעושים.

hnc

New member
אותאיסט, זה בכלל לא סותר את מה שכתבתי.

תראה גם את ההודעה למעלה ל-Hameln.
בנוסף, שים לב לאן מובילים דבריך, אם מדענים יצרו "מיני מפץ גדול" אז אולי גם את המפץ הגדול שלנו ושממנו היקום וכולנו, יצרו מדענים של יצורים תבוניים מאוד מפותחים שהדתיים קוראים להם אלוהים, הבורא?...

pozetiv

New member
הכל עניין של פרספקטיבה .

אגב פרספקטיבה, שמעת פעם על עדשה ? כן, זו שדרכה אפשר לראות יותר ברור דברים.
ועל העדשה שבעין שמעת ?
מה דעתך על הרעיון של אפשר לראות מציאות ואי אפשר לראות מציאות כתלות בעדשה ?
על הספקטרום האלקטרומגנטי שמעת ?
הידעת כי ניתן לראות מבעד לחפצים אטומים באמצעות קרינה של קרני רנטגן ?
למי שעומד מן הצד ומסתכל זה נראה שפתאום יש מציאות ופתאום אין מציאות .
&nbsp
שום דבר לא נוצר יש מאין, קיבלת יכולת לראות מציאות באמצעות העדשה של העין וברגע שלא תהיה היכולת, גם המציאות תעלם ומציאות אחרת תופיע זו שאתה מסוגל לראות דרך העדשה/ הפרספקטיבה שאימנת את עצמך להסתכל דרכה .
בערך כמו שאתה רואה דברים בחלום, בבת אחת אתה תופס משהו מאוד מורכב וכשאתה מתעורר אתה מתחיל לתת פרשנות לכל סמל שנחשפת אליו ולחבר הכל לסיפור אחד.

דייהטסו

New member
מה בעצם אתה אומר פה

חוץ מ"אני לא מבין כלום בפיסיקה וביולוגיה ולכן כל הסבר מדעי נשמע לי הזוי?" אני חושב שמי שמתלהב הוא אתה, מזה שאתה יכול להגיד כאן כל דבר שטות ועדיין אנשים יקראו ויגיבו.

רקתבונה

New member
אז זהו שלא!

קודם כל ״אמונה״ כהגדרתה היא ״קביעת דעה שלא על בסיס מחקר ביקורתי-מדעי אלא על בסיס ריגשי-תחושתי שאינו מתבסס על עובדות״. מכאן שאתאיזם, שבהגדרתו הוא פילוסופיה או תפיסת חיים שמעודדת מחקר, סקרנות, חשיבה עצמית, תבונה ואפילו שילוב עם הטבע אינו יכול להיחשב כאמונה. יכול להיות שאתה או את אגנוסטיקנים ומכאן התפיסה המוטעית מלכתחילה.

לגבי בריאת העולם... הדתיים כבר ״מצאו את כל התשובות ליקום״ (כביכול) בנבירה הבלתי פוסקת באותו ספר המלא בסיפורי מעשיות וטלאי היסטוריה. אולם לאלה מבינינו שמתסכלים על העולם באופן רציונאלי לא נותר אלא להתפעם מהמוזרות הכמעט חסרת גבולות שלו ומכאן מותר גם לניוותר עם שאלות שעדיין אין לנו תשובות לגביהן כדברי דאגלס אדמס: ״האם לא נוכל לעולם להביט בגן יפה של פרחים בלי הצורך לדמיין שיש בו פיות?״ - זו נקודה אחת למחשבה.

הנקודה האחרת קשורה לתאוריית הקוואנטים שבחלקה הוכחה אבל כל הזמן מתפתחת וכבר הניבה לנו טכנולוגיה מעשית כמו הלייזר והטרנזיסטור. ומתוכה נגזרה תיאוריית המיתרים הגורסת שיש המום יקומים מקבילים ואם נפריד את החלל מזמן אז יכול היה להיווצר יקום יש מאין - עוד נקודה למחשבה.

למעלה