שלום אתאיסטים, מה שלומכם? עדיין מתלהבים מעצמכם אה?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

חנוך25

New member
יפה - על אף שהתחמקת מהשאלה שלי

הסברת יפה לעצמך למה לא סביר שיד אנושית היא מכונה...

אבל אף אחד לא טוען לתכנון לקוי....

כרגיל, אתה נלחם באיש קש - כי זה הדבר היחיד שבריאתנים מסוגלים לנצח בו.
&nbsp
"תומכי האבולוציה" (ולא רק אלו בשם "סטיב") לא טוענים ל "תכנון לקוי" - אנחנו לא טוענים לתכנון כלל.

חנוך25

New member
לצורך התרגיל המחשבתי קיבלתי את ההשערה

הבריאתנית שיד אנושית היא "מכונה", ונתתי לפינוקי לבחור את הפונקציה איך שבא לו.
בינתיים גם זה לא עומד במבחנים הכי אלמנטריים של תכנון סביר.

חנוך25

New member
הטענה היא שאם זה תיכנון - הוא כל כך לקוי

שלא סביר שמדובר בתכנון. עד כאן הכל לשיטתך.
טענת התכנון עצמה כמובן מופרכת פשוט מהעדר ראיות.

BravoMan

Active member
פחחחחחחחחחחחחחחח - אפילו בכלכלה אתה לא מבין!

אם היה מישהו שהיה בונה סמארטפון או שעון שמשכפל את עצמו, הוא היה נותר חסר פרוטה, וכל התעשייה היית שונאת אותו.
&nbsp
הרי ברגע שמכשיר שיש לחבר שלך יכול לבנות עותק של עצמו בשבילך, למה שתלך לחנות לקנות?
מה יקרה לכל המפעלים? כל החברות שחיות מזה שהמוצרים כל הזמן נזרקים לפח, ורק הן יכולות לספק חדש, אז כל האנשים באים אליהם שוב ושוב?

dude101

New member
אם מישהו היה ממציא סמארטפון שמשכפל את עצמו,

הוא כנראה היה הופך למולטי מיליונר ואף אחד לא היה שומע עליו.
התסריט הסביר הוא שהפטנט היה נקנה ע"י סמסונג או אפל, והן היו גונזות אותו.
היו המון מקרים של חברות ענק שקנו פטנט שאיים על המודל העסקי שלהן רק כדי למנוע תחרות. זה נפוץ (באופן יחסי) במיוחד במגזר ההיי-טק.

חנוך25

New member
פטנט כזה היה מחסל את התעשיה,

אז או שהיו הורגים את הממציאה ומשמידים כל זכר או שהתעשיה היתה נעלמת - כלומר סמרטפונים היו הופכים לסוג של חקלאות.
התשריט השני נראה לי יותר סביר. השינוי גדול מכדי שאפשר יהיה להעלים אותו.

חנוך25

New member
וואלה? כוון אחד שהוא תכנון תבוני ע"פ הראיות?

נו אז תביא את המתכנן של היד האנושית.
אבל עזוב יד אנושית. זה בטח דורש מלא טכנולוגיה ותוכנות שרטוט מסובכות.
תביא את המתכנן של אטום הליום. זה אמור להיות קלי קלות...

(למתכננים של רובוטים כבר יש ראיות)

nightjar

New member
אין דבר כזה "פסגת טכנולוגיה", זו הטכנולוגיה הנוכחית

לא מן הנמנע שבעתיד נוכל לייצר יד רובוטית "מורכבת ומשוכללת" מיד טבעית.

hnc

New member
היש מאין הדתי מעשה ידי אלוהים הוא אמונה,

בדיוק כמו היש מאין סתם כך הספונטני המדעי...
יש אינספור דוגמאות שהמדע אינו תמיד על בסיס מחקר ביקורתי-מדעי שמתבסס על עובדות כפי שכתבת, ובדיוק כזה הוא עניין היש מאין המדעי, שהוא לא ביקורתי ולא עובדתי ולא כלום.

nightjar

New member
האם אתה טוען שחוסר אמונה באלוהים מחייב אמונה במפץ הגדול?

כי לא הבנתי מה הקשר לאתאיזם

Hameln

New member

רקתבונה

New member
אני טוען משהו אחר לגמרי

אבל ראשית עלינו להבין באיזה מובן אנו משתמשים במילה אמונה. אם השימוש הוא במובן התיאולוגי אז אני נגד אמונה ולא משנה במה. הרי אלוהים, יהוה, ישו,בעל, זאוס זה סתם שמות שבני אנוש נותנים כתשובה לשאלות שנותרו ללא מענה ולצורך הבלתי מושג שיוצרת המודעות שלנו בשאלות כמו ״למה אני כאן בכלל?״.

אבל אם אנו משתמשים באמונה באופן המילולי הפשוט אזי אין שום פסול להשתמש בה ולומר ״אני מאמין במשפט צדק״ או ״אני מאמין במדע״. ולעניות דעתי יש בכרח באבחנה הזו.

אם כך אני לא יכול לענות על השאלה שלך כי אמונה באלוהים היא תפיסה דוגמטית שאין לה אחיזה במציאות ועוקרת מבן האנוש את הביקורתיות, הטלת הספק, הסקרנות, המחקר, הקידמה כי כשאין שאלות אז למה בכלל יש לשאוף. חז״ל הגדירו את הנקודה הזו בדיוק בביטוי ״הכל צפוי והרשות נתונה״ או במילים אחרות, עבור המתכנן הראשי הכל כבר ידוע - אז בשביל מה בכלל לעשות משהו? בשביל מה להתעניין? לביטוי הזה הרבה פירושים ויחד עם זאת אי אפשר להתעלם מהסטגנציה המוחלטת של הדת. כי מתישהו יגמרו להם משחקי המילים, הגימטריה והפלספנות (ניתקלתי בקטע וידיאו שניסה להראות שהקבלה כבר חזתה לפני 250 שנה את תיאוריית הקוונטים - משעשע בעיקר עקב אוסף השקרים וסילופי העובדות שנאמרים שם).
ואילו אמונה (במובן המילולי) במפץ הגדול היא בהכרח הכרה שמדע ובתהליכיו. כלומר באופן שבאמצעותו הגיעו לתיאורייה הזו רבים של מדענים שהקדישו את חייהם למחקר ומדע (אגב, חלקם דתיים אפילו).

ואני פשוט עושה כאן את האבחנה הפשוטה בין השניים. אני כן חושב שמשאלתך עולה שאתה חייב להאמין במשהו. או במילים אחרות אתה חייב תשובות לשאלות.

אז יש דרך קלה: דת. ולא סתם ניטשה קרא לה ״אופיום להמונים״. כי בדיוק כמו סמים קשים העובדה שבן אנוש בוחר להתנחם בה לא אומר שהוא מחובר למציאות.

ויש דרך קשה יותר: ללמוד על עולם הטבע. להכיר את המדעים, את המדענים, את התיאוריות ולהשתמש בתבונה שיש לכל אחד מאיתנו.

הבחירה בידינו אם רק נרצה!

למעלה