שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

תגובתי הייתה למסורתי

בכל מקרה אני שמח לישמוע ולקרא שאת באמת מעוניינת בהחלפת דעות וידע. אני אישית מאד לא אוהב שמגדירים אותי כשונא דת ו/או דתיים בעיקר כשהשנאה באה דווקא מהצד השני. תשימי לב למינוחים בהם עושה שימוש המסורתי: שנאה, ימ"ש, התפרקה לרסיסים, נעלמה, שונאי ישראל, התנדפה - ממש תרבות לשמה. הדת עבורי מיותרת וכך גם עבור אנשים חופשיים נוספים. השימוש שעושים בדת והדברים שעושים בשם הדת ממש לא נראים לי. מצד שני עובדת קיומה מעידה על הצורך שיש בה. לא מובן לי איך מעיזים הכותבים בפורום לכנות אותי שונא? אני ממשפחה דתית, אחי דתי, גיסותי דתיות, אחייני דתיים ומעולם לא שנאתי אותם ולא שמעתי מהם מילה על שנאה שלי כלפי הדת או כלפהם. האם כל דבר שאני לא מסכים לו הופך אותי לשונא? אולי יפסיקו המכובדים בפורום זה לעשות שימוש במילה זו ויתחילו להתייחס באופן ענייני לדברי. השימוש שהם עושים בה מעיד על רגשי נחיתות וחוסר יכולת להביא באופן ברור ותרבותי את טענותיהם.

ככלל

אני חשה שכאשר אדם מותקף הצורך ההגנתי שלו זה להתקיף שים לב בכל השרשורים שהיו פה כאשר לחצתי מישהו אל הקיר, (לאונדרו) מייד קיבלתי מתקפה וכן כאשר היא לחצה אחרים אל הקיר מייד הותקפה. ובכן, אני לא מפחדת מאף אחד כולל עברייני מקלדת, אין לי בעיה שיגידו לי שונאת, או הגדרות אחרות, חופשי. אני מחפשת להחליף דעות, ולא נרתעת מוויכוח. אם יורשה לי לפתוח בויכוח: <אני אישית מאד לא אוהב שמגדירים אותי כשונא דת ו/או דתיים בעיקר כשהשנאה באה דווקא מהצד השני.> שים לב תקפת, את הצד השני.... ז"א שחשת מותקף. <הדת עבורי מיותרת וכך גם עבור אנשים חופשיים נוספים. > מיהו חופשי? <השימוש שעושים בדת והדברים שעושים בשם הדת ממש לא נראים לי> האם אתה רוצה להבין אותם, או מעדיף להתעלם ממציאות הדת? < מצד שני עובדת קיומה מעידה על הצורך שיש בה.> הוכחה לאמיתות הדת? < לא מובן לי איך מעיזים הכותבים בפורום לכנות אותי שונא? אני ממשפחה דתית, אחי דתי, גיסותי דתיות, אחייני דתיים ומעולם לא שנאתי אותם ולא שמעתי מהם מילה על שנאה שלי כלפי הדת או כלפהם. האם כל דבר שאני לא מסכים לו הופך אותי לשונא? אולי יפסיקו המכובדים בפורום זה לעשות שימוש במילה זו ויתחילו להתייחס באופן ענייני לדברי. השימוש שהם עושים בה מעיד על רגשי נחיתות וחוסר יכולת להביא באופן ברור ותרבותי את טענותיהם.> כל מילה פנינה

תרבות ועוד

תולדות השנאה ומדוע להערכתי השנאה מקורה בצד השני מצורפים במסמך. כשתוקפים אותי אני מגיב, לאו דוקא בהתקפה. "חילוני" הינו הגדרה דתית, "חופשי" זה המונח הנכון מבחינתי - אדם שאיו עובד את האלוהים. בדיוק כפי ש"עבד ה'" הוא המונח המתאים לאדם דתי שעובד את אלוהיו. להבין? נראה לי שאני מבין אותם ואפילו יותר ממה שהם מבינים אותי - אל תשכחי, מלבד העובדה שהייתי דתי בעברי כל משפחתתי כזו. לא סתם כתבתי שעובדת הקיום מעידה על הצורך. עובדת קיומה של הדת כמובן שאיננה מעידה על אמת כלשהי. ההנחה הבסיסית שלי היא שבתהליך האבולוציוני שבו התפתח האדם הדת נתנה יתרון כלשהו. לא חשוב איזו דת ואיזו אמונה, בדיוק כמו הפחד. אחת הסיבות לקיומנו הוא הפחד. בלעדיו לא היינו חיים וקיימים. הפחד הוא זה שהנחה אותנו לשמור על עצמנו.
מי זאת פנינה

שמוליק

את הקובץ דעת אמת, קיבלתי אולי לפניך, ואני רואה בו קובץ מסיונרי לחלוטין. (מן הסתם אגודת הלל מאחורי) אם תרשה לי לא ניכנס לויכוח על הנושא הזה. "חופשי"- האם תוכל להגדיר לי את המונח "חופש"? להבין- נראה לך שאתה מבין, אבל לא בדקת את זה לעומק, נכון? היו דברים שהפריעו לך, ולא הבנת אותם... כמה מתוך תריי"ג המצוות אתה מבין? עשר? שתים עשרה? <שהם מבינים אותי> - אני חושבת שכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו עם אלוקיו, בלי לדפוק חשבון לאחרים... וכן בלי להתייחס לעובדה אם הם מבינים אותי או לא. הפחד הוא אינסטינקט טבעי שטבוע גם בחיות, וההבדל בין האדם לחיה, שהאדם חי אמור לחיות לא על פי אינסטינקטים אלא על פי החלטות. והדת לדעתי היא מערכת החלטות. שמנחה את האדם הבוחר בדרך זו. פנינה- מחמאה בלע"ז, התכוונתי שכל מילה שלך בפסקה היתה נכונה

עמותת הלל איננה עומדת מאחורי דעת אמת

ירון ידען עומד בראש הארגון. הבחור מבריק והידע שלו אינסופי. זו אחת הסיבות לכך שעד היום לא נמצא רב אחד לרפואה שמוכן להתעמת איתו בפומבי בענייני דת ומסורת. עמותת הלל עוזרת ליוצאים בשאלה הפונים אליה ומטרתה שונה לחלוטין. ארגון דעת אמת הוא הארגון היחיד שפועל מתוך מטרה לעודד יציאה בשאלה בקרב חרדים. הקובץ מכיל מידע שבהחלטו ניתן ליבדוק ולאמת אותו. עד היום לא הצליח שום גאון דת שהוא לערער על האמיתות המובאות ע"י דעת אמת. מאחר שאני אינני חרדי וגם לא חרדי לשעבר אני מתקשה להבין חלקים מהכתוב בקבצים אלה שכאמור מופנים לקהילה החרדית וכתובים בשפתה. אני אישית עושה חשבון רק עם אנשים. את הפחד הזכרתי בהקשרו האבולוציוני והסיבה לקיומו. להערכתי לדת היה תפקיד דומה. זו הסיבה שקשה להפריד את הדת מהאדם. זה לא אינסטינקט, אפשר מבלי להכנס למדע מדוייק לקרא לזה הטבעה גנטית.

arriy80

New member
דעת אמת

אני מבין שמאד אהבת את דברי "הבחור המבריק". מהיכן הסקת ש"היום לא הצליח שום גאון דת שהוא לערער על האמיתות המובאות ע"י דעת אמת"? ניסית לחפש? או שמא הסתפקת בהתרשמות מ"גאוניותו" של "הבחור המבריק"? ייתכן ואם היית טורח (לא הרבה) לחפש את התגובות למאמריו, היית גם מוצא אותם. למעשה, ה"ידע האין סופי" שלו, מקביל לכל בוגר ישיבה ממוצע שיש לו הבנה בסיסית וגישה למאגרים של הספרות התורנית החל מתקופת המשנה, עד למאות ספרי הראשונים והאחרונים (כמו פרוייקט השו"ת ודומיו). לרוב, הוא ליקט מהספרות התורנית את השאלות והתמיהות שנמצאות בהם עצמם, הניח את התשובות וההסברים והציג לציבור את האוסף. הוא מנצל את הבורות שנמצאת בקרב הציבור (גם הדתי) בהבנת כתבי חז"ל, וכך נראים דבריו כבלתי ניתנים להפרכה. באתרו הוא גם מביא ציטוטים מחז"ל תוך הפיכתם ללעג ולבוז בעיני הקורא התמים, שלא הורגל ללשון חז"ל.

enigma4u

New member
דעת אמת

> ה"ידע האין סופי" שלו, מקביל לכל בוגר ישיבה ממוצע שיש לו הבנה בסיסית וגישה למאגרים של הספרות התורנית החל מתקופת המשנה< את זה אתה יכול למכור לחילוני שלא יודע מה זה תלמוד, ראשונים ואחרונים. מי שקורא את דבריו, רואה שהבחור יודע הרבה מעל הממוצע, ואם להשוות בין מאמרך פה בפורום לבין מנהל דעת אמת, אתה בור לעומתו. ראיתי תשובות שניסו להפריך את דבריו וחוץ מקללות לא מצאתי תשובות, רק תרוצים. אתה מנצל את הבורות של החילוני כדי להשמיץ אחרים.

masorti

New member
לי כבר היו דיונים ברשת עם פעילים ב"דעת אמת"..

הארגון הזה מתעסק בשטויות ונטפל לפרטים שוליים. (קונטרס שלם הוקדש לשינויים בנוסחי התנ"ך ברמת כתיב מלא וחסר) זה אולי יערער את שיווי משקלו של חרדי בן 16, אבל כל אדם עם השכלה כללית מינימלית מתפוצץ מצחוק מהפתטיות של הקונטרסים. מצד שני, הרי מטרת הארגון היא הטפה מסיונרית לנערים חרדים בני 16. אז הקונטרסים המשעממים שלו מתאימים לקהל היעד.

enigma4u

New member
הארגון הזה מתעסק בשטויות ונטפל לפרטים שוליים

אולי בשבילך זה פרטיים שוליים, אבל לא למאמין החרדי שחושב ששום דבר לא השתנה בתורה וכל פסיק ואות ניתן ע"י האלוהים. ראה לדוגמה את תורת הדילוגים. המטרה שלו היא בדיוק אותה המטרה שיש לפותחי פורום זה, או לארגון ערכים והידברות. אולי הם משעממים בעינך, יש אחרים שחושבים אחרת.

masorti

New member
רק תדייק... לא "מאמין חרדי" אלא "נער חרדי".

הארגון הזה לא מתעסק עם חרדי בוגר שכבר למד משהו בחייו, אלא עם נערים מבולבלים שנמצאים בתחילת דרכם גם בלימוד וגם ביתר התחומים. ומעניין שאתה מכיר כל כך טוב את "דעת אמת". את הרקע שלי להיכרות כבר הסברתי. אתה מן הסתם מכיר את מטה הארגון וקונטרסיו מקרוב.

enigma4u

New member
למי ניתנה נבואה

היכן כתבתי שאני מכיר את הארגון? אתה יודע למי ניתנה נבואה, אני מעיין במאמריו ואותי הם מענינים, מעניין מדוע רבנים מבוגרים טורחים לענות לו ללא הצלחה, הם מפחחחדים.

masorti

New member
מה קשור נבואה?

אתה מפגין בקיאות עצומה במפעלות הארגון הזה ומביע עמדות המייצגות את דעתו. אז לא בלתי-סביר לחשוב שאתה שליח מטעמו. כמו שאמרתי, המאמרים שלו הם ברובם המכריע שעמומונים מפילי תרדמה. ולא ציפיתי ממך שתודה שהרבנים עונים לטענות של הארגון בהצלחה. (אפילו אני מצאתי בזמנו סילופים וחצאי-אמיתות בקונטרסים של הארגון. לא כל שכן רבנים שהתעמקו בנושא.)

enigma4u

New member
היכן אני מפגין בקיאות עצומה

כנראה שגם אמונתך הדתית היא מתוך הנחות שגויות, אין לי שום קשר לדעת אמת, כמו שלא הטען שלך יש קשר לארגון שופר, רק בגלל שתשובתך דומות לדמגוגיה הזולה שלהם. >אפילו אני מצאתי בזמנו סילופים וחצאי-אמיתות בקונטרסים של הארגון< אני רואה שקראת די הרבה מדבריהם, אני לא קורה דברים שמשעממים אותי, ואני מצאתי סילופים בתורה.

masorti

New member
אמרתי לך...

להחזיר בשאלה זו מצווה גדולה ועצומה, והוא מתגבר כארי ורץ לקיימה.

masorti

New member
אתה מפגין בקיאות עצוצה במעלה השירשור...

אני לא קורא מה שמשעמם אותי, אלא שכבר הסברתי שנזקקתי לכך לצורך דיונים ברשת עם פעילי ארגון הטומאה הזה. ואתה כמובן לא קשור בשום צורה לארגון זה. אין ספק.

enigma4u

New member
נבואה ניתנה לשוטים

אני קשור לארגון הזה כמו שאתה קשור לארגון המערבב דם של ילדים נוצרים במצות, מהיכן יש לך את החוצפה לשייך מישהו שמעולם לא פגשת לארגון כל שהוא, האם כל מי שקורא את דבריהם משתייך אוטמטית לארגון דעת אמת? ולא ידעתי שאתה מומחה לעניני טומאה וטהרה. לפי תשובתך נראה לי שאתה אחיו התאום של אמנון יצחק.

דווקא אמנון יצחק בחור מבריק שצוחק כל הדרך אל

הבנק. המסורתי להערכתי סתם מציק לעוברי אורח ומטרתו לעורר פרובוקציות ומהומות.

masorti

New member
אני לא מציק לעוברי אורח תמימים...

אני מציק למסיונרים (דתיים ואנטי-דתיים) ומפריע להם לבצע את מלאכתם.

enigma4u

New member
אתה טועה, אתה לא מציק לי.

ולא מפריע לי, יש אנשים שאני לא נעלב מהם רק מרחם עליהם, אתה שייך לקבוצה זו. יתושים מציקים לי.

למעלה