שלום. יש בפורום הזה גם קתולים?

אהלן HailMary וברוך הבא לפורום.

כולנו אחד במשיח, עם זאת ולשאלתך בפורום מבקרים מכל הזרמים - קתולים, בפטיסטים, אורתודוקסים, יהודים ועוד... מאוד אהבתי את השם משתמש שלך

HailMary

New member
תודה, Light of the World , מסכים איתך,

בפרט כאן. גם שימך - עושה טוב לראות אותו
Hail Mary, full of grace, the Lord is with thee; blessed art thou among women, and blessed is the fruit of thy womb, Jesus. Holy Mary, Mother of God, pray for us sinners, now and at the hour of our death. Amen.

lion 7

New member
ברוך הבא

הפורום מגוון וטוב כך, אנחנו אחד בישוע המשיח שקרא לנו עוד בהיותנו חוטאים, ונתן לנו שם חדש זהות חדשה היום הרהרתי על מעמד האישה בנצרות או אלמסיחייה בערבית, וראיתי איך התיחס ישוע והברית החדשה לאשה, מעמדה היה נחות במיוחד במזרח כמו עכשיו, ומשפט המחץ של הבן היותר יפה מכל בני אנוש שאמר : מי בכם בלי חטא שיסקול אותה סתם רציתי לכתוב את זה , להודות לישוע שציווה לנו הגברים לאהוב את נשותינו ולא לשעבד אותם, לאהוב אותן כמו שישוע אהב את הכנסיה, ישוע היה פמיניסטי ורבים ממיסדי דתות או אמונות היו זקוקים לבת זוג, אולם ישוע היה לו משימה אחרת, היה באפשרותו להתחתן כמו שהטיף לזה, אבל העדיף להתעלות מעל התואאה של בני אדם , הוא היה רוחני ב1000 אחוז יחסית לבני אנוש,,, ישוע אל תפקיר אותנו בימים אלה, גם בבתינו וגם במפגשינו בכנסיות או מעל גלי האוויר, אנו מתאספים אך ורק בשמך, ואתה הבטחת להיות ביננו שבוע מבורך אך ורק בישוע אמן

Thoma

New member
well said!

ההיסטוריה של הנשים לא הייתה מזהירה באף תרבות, אבל באף תרבות דתית נשים לא זכו למעמד דומה לזה שהיה להן בעולם הנוצרי. ולא מדובר רק בהכרה בזכויות, אלא גם בהכרה ביכולת האינטלקטואלית של הנשים, עד למצב שאישה לא פחות ולא יותר מוכרת כדוקטרית של הכנסייה הקתולית (הכוונה כמובן לתרסה מאוילה). והיו ועוד שורה חשובה של מורות דת ותיאולוגיות גדולות (כמו ג'וליאן מנורוויצ וקתרין מסיאנה) והדבר נכון גם למזרח, ההיסטוריונית הראשונה בעולם היתה אנה קומננה בתו של הקיסר הביזנטי אלכסיוס הראשון. עצוב לחשוב שבתרבות היהודית ובתרבות המוסלמית נשים נשארו אנלפבתיות כמעט עד סוף המאה ה-19...

"בתרבות היהודית ובתרבות המוסלמית "

"...עצוב לחשוב שבתרבות היהודית ובתרבות המוסלמית נשים נשארו אנלפבתיות כמעט עד סוף המאה ה-19... " זה לא רק "בתרבות היהודית ובתרבות המוסלמית " זה המצב בכל תרבות שעוסקת בפולחן חיתוך אברי המין.

Thoma

New member
זה לא קשור

ואם אתה מתכוון לברית מילה לנשים, זה לא מנהג מוסלמי בכלל אלא מנהג אפריקאי.

זה קשור

וכיינתי גם לזאת. כל עם שהתעסק בפולחן השחתת אברי המין נתקע תרבותית מדעית וטכנולוגית. גם הכנסיה האורתודכסית בתקופה שבה כמרים סרסו את עצמם.

Thoma

New member
לא היה נוהג כזה

סירוס עצמי היה מנהג שרווח יותר במאה-מאתיים הראשונות של הנצרות ונעשה כהחלטה אישית של אינדיבידואלים (ועל חלק מהתיאולוגים המבריקים ביותר מסופר שהיו מסורסים - כמו אוריגנס מאלכסנדריה ומליטו מסרדיס) הכנסייה היחידה שזה היה נוהג מקובל זה בכנסייה האתיופית (ולדעתי הם כבר הפסקו עם זה) בכנסיות האחרות כהנים בדרך כלל לא עשו מעשה כזה (אם בכלל, אני לא יכול לחשוב על דוגמאות, אבל יתכן נובע מחוסר ידע שלי)

כל חברה שעסקה בפולחן השחתת אברי המין או בהשחת

עינני מעוניין להיכנס לדיון תאולוגי בנושא. כל חברה שעסקה בפולחן השחתת אברי המין או בהשחתת אברי המין מסיבות דתיות היא חברה שלא התקדמה במשך הדורות לא תרבותית לא מדעית ולא טכנולוגית.

1ysrat

New member
צערנו הבעיה כי השחחת אברים מין קימים עד היום

אני בחיים שלי בארץ נקלתי במצב השחתת אברי אצל הנקבה דבר שלא חשבתי שקיים בעולם המודרני כמו השחתתת אברי מין לזכר זה דבר רגיל בארצינו (ברית מילה) דבר שזה התעללות כי אותו תינוק לא יכול להגיב לא יכול לאומר דבר ועוד יותר למבוגרים זה סיבה לחגיגה מה חוגגים סבל של תינוק!!!!!!!!!!!!!! אני חושבת תוכלל לפתוח שרשור חדש בנושא!!

הבעייה היא שהורים רבים בבורותם ובטפשותם חושב

על הרועה האנושי מתרכז בכך במנוולים שמסוגלים לעשות זאת לתינוק בן שמונה ימים או לילדה קטנה. שישרפו באש הגהינום כל המוהלים והמהלות. הבעייה היא שהורים רבים בבורותם ובטפשותם חושבים שזה בריא. אני חסום בהרבה פורמים בגלל שנגררתי לוויכוחים בנושא זה. נשמה אולי תפתחי בנושא זה שרשור ובתאום עם מנהלי הפורום ואשמח להשתתף בו.

1ysrat

New member
אני באמת מבינה אותך..

יש פורום נגד ברית מילה ואולי באמת נבדוק איך ניפתח שרשור

1ysrat

New member
אבל הפורום הוא נגד ברית מילה

אז למה חסמו אותך? אני לפעמים כתבתי שם לא חסמו אותי ויחסתי דעותי הם מאוד קצונית אבל מה שנכון אני אני מכניסה מילים יותר עדינות כדי שכולם יכולו לקרא זאות הרי ברית זה אותו דבר כמו לכבות סיגריה על אברי מין מבחינה רפאוית מגיע לאותם דרגות

1ysrat

New member
גם אני חושבת כמוך!!!!

שבני נלד ולא עשתי לו ברית תאר לעצך מה אני עברתי שכנים יום אחד באו אם מואל אחר באו ונישו לדבר איתי אבל דבר לא עזר אני הסבר לי להם שאני נוצריה גם זה לא רצו לקבל זה חיים

למעלה