שלום להורים היקרים

פולספגן

New member
היחידי ששיקר וממשיך לשקר הוא אתה -

היחידי ששיקר וממשיך לשקר הוא אתה -
הציטוט שלי של תגובותך הן אפילו מזמנים שונים, קרי אתה שומר על אותה מדיניות ובטח שלא עשית "טיול פורומים פעם אחת"

הנה מקבץ דוגמאות:-

1) בפורום הומיאופתיה קלאסית כתבת 509 תגובות עד שנחסמת.

2) בפורום רפואה משלימה כתבת 73 תגובות והפסקת כי פחדת להחסם "כי כאן אני עלול להיחסם"

3) בפורום תקשור וריפוי עם ישויות אור כתבת 254 תגובות.

4) בפורום עולם המיסטיקה כתבת 47 תגובות

זה רק דוגמית משיטוטתך ובל נשכח גם שנחסמת מחלקן
בכל הפורומים לא נכנסת כי אתה מתעניין בנאמר שם, אלא מ-
נטו

Markup

New member
*לי* את קוראת משועמם?!
ושוב השקר הרגיל

בו את מנסה להציג כתיבה בפורומים כטרוליזם. החשש שלי מחסימה הוא אך ורק בגלל אופי המנהלים שם, שמוחקים וחוסמים את מי שמתנגד לדעותיהם. את יכולה להוסיף עוד 2 הודעות בפורום אסטרולוגיה, שם עירעור על השיטה נענה בקצרה ונמחק לאחר מספר שעות.

לא כמות הפורומים בהם פלוני כותב הוא המדד לטרוליזם, אלא אופי ההודעות. מתי תלמדי כבר?

סופרת הודעות. בחיי אין לך חיים...

פולספגן

New member
"סופרת הודעות"?

ואתה אומר שלי אין הבנה במחשבים.
הנה, קח תלמד

דבר אחד אתה צודק "לא כמות הפורומים בהם פלוני כותב הוא המדד לטרוליזם, אלא אופי ההודעות" ובדיוק על זה אני שופטת אותך

קומרן

New member
מעניין כמה תוצאות יהיו עליך...

מעניין שגם שם החליטו שאת טרולית , אופי ההודעות שלך שם (למשל זאת שקישרתי אליה) מראה באופן ברור שאין מקום לספק

Markup

New member
אוללה, כבר לפני 4 שנים.. כבר אז לא הבינו

את ההגיון המבריק שלה.. אין ספק שהעולם טועה לחלוטין. אני מציע למנות את פולספגן לנשיאת כדור הארץ. רק היא תראה לנו את האור.
תחי הנשיאה!! תחי הנשיאה!!

בע

Markup

New member
עצם זה שחשבת על זה מראה כמה את חדורת

תסכול ממני. תראי כמה את מתאמצת לחפש כל פירור מידע שניתן באמצעותו להכפיש. חפשי לך חיים.
מאחר ואת מבלה את חייך בתפוז, ואני לא היחיד עליו את אוספת מידע כדי להטריד ולהכפיש, מן הסתם את מומחית לתפוז, ורק אליו, אם לא הצלחת למצוא מסמך בגוגל. אל תתפלאי אם אני לא מכיר מנוע חיפוש מקומי, זה לא הופך אותי ללא מבין בחיפושים (ולא "מחשבים").

מאחר וההודעות שלי לא עונות להגדרת לטרוליזם, את יכולה לשפוט אותי לפי אופיין אבל כרגיל את מגיעה למסקנה שתואמת את דעתך האישית המעוותת, ולא את המציאות.

כל השירשור הזה שיזמת מתאים לחלוטין להגדרתך כטרול.

nightriders

New member
לא ברור לי משהו

מדבריך משתמע שכל הורה צריך לקבל החלטה נכונה עבור הילד שלו בסיוע המידע באתר. לא הבנתי איך הורה לילד "רגיל" (כלומר ללא בעיות מיוחדות) אמור לקבל החלטה אינדיוידואלית עפ"י המידע באתר.
ברור שכל טיפול משפיע שונה על כל אחד, וכבר היום כבר מדברים (אם כי זה עדיין מוקדם) על פרמקוגנומיקה, ועל טיפול פרטני ולא גורף. סביר להניח שזה יגיע גם לתחום החיסונים.
כרגע זה עדיין לא המצב.

לכן האפשרויות הן כדלקמן (ברמת הכלל):

1. החיסונים מועילים יותר מאשר מזיקים.
2. החיסונים מזיקים יותר מאשר מועילים.
3. אין די מידע לקבוע.

במידה ואפשרות 1 היא נכונה. ההחלטה הרציונאלית של כל הורה צריכה להיות לחסן ללא קשר למה שכתוב באתר לגבי סיבוכים למיניהם. כיוון שהוא לא יכול לדעת אם הילד שלו "יפול" על אלה שירוויחו או אלה ש"יפסידו".
במידה ואפשרות 2 היא נכונה - יש לומר זאת בלי להתבייש. ואז ההחלטה של כל הורה צריכה להיות לא לחסן.
במידה ואפשרות 3 היא נכונה גם אז צריך לומר זאת, שמדובר בהימור (לא משנה מה אתה עושה).

אם אתה מכוון לאפשרות 3 (כמו שמשתמע מדבריך) אז בעצם אתה אומר שבין אם מחליטים לחסן ובין אם לא מדובר בהטלת מטבע. אז איך בדיוק האינפורמציה באתר העמותה מסייע כאן? שיבחר עץ או פלי ולפי זה יחליט.

קצת יותר מורכב

יש שונות לא רק בין אינדיבידואלים, אלא גם בין החיסונים השונים, המחלות השונות והיצרנים השונים.
אתה מציע סכמה סטטיסטית, שאם נוכל להכריע בה (מבין 3 האפשרוות) אזי היא אמורה להנחות את כולם(!).
מאידך, לא כולם שווים - יש ילדים המגיבים למנה ראשונה של החיסון ולכן יש להיזהר איתם יותר בחיסון הבא. יש ילדים שההורים שלהם דואגים להקטין את הסיכוי לתחלואה באמצעות תזונה, הנקה וכיוב', יש מחלות שהורה אחד יעדיף שהילד שלו יחלה בהם דווקא בילדותו, בעוד שהורה אחר יעדיף לנסות להימנע מזה, יש ילדים שהאחים שלהם הגיבו קשה לחיסון וכו'.

באשר לאפשרות 3 - לעיתים אין די מידע לקבוע. אז מה עושים? לגבי מרבית החיסונים, למשל, אין די מידע מדעי כדי לקבוע האם הם בטוחים לשימוש. האם להתחסן בהם שקול להטלת מטבע? לא יודע, שכל אחד יחליט מה המידע הדרוש לו כדי לקבל כאן החלטה, לילד שלו, לחיסון/מחלה כזה או אחר ולמרכיבים כאלו או אחרים בחיסון (לגבי חלקם יש מידע המצביע על רעילות).

אתה בדיוק נוגע בסוגיית ה one-size-fits-all, המנחה את רשויות הבריאות, אבל לא מנחה הורים לגבי הילד הפרטי שלהם. זו גם הסיבה שקשה לתת המלצה גורפת על חיסונים - להתחסן או שלא להתחסן, והאחריות נשארת של כל אחד ואחת.

nightriders

New member
לא בדיוק...

ראשית לגבי השונות בין החיסונים השונים/יצרנים השונים - זה ממש לא מפריע למה שאמרתי קודם. תפרוט את מה שאמרתי קודם באופן כללי לחיסון X יצרן Y. זה היה מצחיק אם הייתי חוזר על עצמי לגבי כל חיסון.

אני לא מציע סכמה סטטיסטית, אלא אומר שבהעדר מידע פרטני (נכון לעכשיו, אבל בהחלט יתכן שיהיה בעוד 10-20 שנה) סכמה סטטיסטית היא האמצעי היעיל ביותר.
כדי להכניס שיקול באופן רציונאלי צריך קודם כל להביא ראיות שהוא מתאים. למשל הטיעון של תזונה/הנקה הוא בהחלט במקום, השאלה אם הוא מבוסס. הורה שמחליט לא לחסן על סמך הגנה כזאת או אחרת (תזונה) זה בסדר גמור, אבל אם זה לא מבוסס זה לא רציונאלי.

כנ"ל לגבי מה שאמרת על העדפת הורה שהילד שלו יחלה לבד. זכותו. אבל אם הסיכון מהמחלה גדול מהסיכון מהחיסון ההחלטה פשוט לא רציונאלית. כך שלא ברור לי איך האתר מסייע להורה להגיע להחלטה כזו.

תהיה בטוח שהקו של one-size fits -all לא מנחה את רשויות הבריאות. אלא שיש לקבל החלטה שתביא את התועלת המירבית למקסימום. כשנסתובב כולנו עם צ'יפים גנטיים דבריים יראו אחרת.
אני מסכים איתך שהאחריות נשארת על כל הורה, אבל לא מסכים איתך שהאתר מביא מידע שמאפשר לכל הורה לקבל החלטה רציונאלית עפ"י אינפורמציה פרטנית. בסופו של דבר זה נראה שההחלטה שלו תהיה רגשית. וזאת משום שכדי שההורה הממוצע יגיע למסקנה שהוא מעדיף לא לחסן את הילד שלו, החיסון צריך להיות יותר מזיק מאשר יעיל גם ברמת האוכלוסיה.

ברמת הפרט זה אפילו יותר מורכב

העובדה היא שברמת הפרט, יש הרבה שאתה יכול לעשות למען בריאות הילד שלך, ותזונה והנקה הם אמצעים מבוססים היטב כמונעים תחלואה במחלות זיהומיות, לרבות אלו שמחסנים כנגדן. יש הרבה מאד שכל אחד יכול לעשות ברמת הפרט, אבל זה עומד בסתירה לגישה הסטטיסטית הננקטת ע"י משרד הבריאות, שאינו רוצה ואף משקיע רבות על מנת שהציבור כלל לא יתעסק בשאלות הנוגעות לפרט. באשר להעדפת תחלואה על פני חיסון ע"י ההורה - עובדה היא שישנן מחלות שמדינות החליטו שלא לחסן את כלל האוכלוסיה כנגדן. ביפן, למרות שלא מחסנים נגד חזרת, חזרת היא אנדמית. כלומר, במקרה הזה, אפילו ברמת כלל הפרטים (האוכלוסיה) העדיפו תחלואה על פני חיסון (והסיבה פחות חשובה). הפטיטיס B במדינות רבות זו דוגמא נוספת. שפעת זו עוד דוגמא.

ממש חולק עליך באשר להחלטה רגשית, בוודאי עבור ציבור ההורים הנעזר במידע של העמותה בגיבוש ההחלטות. אדם שניזון מסיפורים אנקדוטלים של שכנים וחברים שנפגעו מהחיסונים בלבד, ועל סמך זה מקבל החלטה - אולי מקבל החלטה רגשית, אך זה לא מה שמאפיין את מרבית הציבור שבוחר לאמץ תכנית חיסונים השונה מהתכנית המומלצת ע"י משרד הבריאות.

האמנם?

מרבית הציבור באמת בוחר לאמץ תכנית חיסונים השונה מהתכנית המומלצת ע"י משרד הבריאות? יש לך מספרים?

אי הבנה

מתוך אותו ציבור הבוחר בתכנית חיסונים השונה מהתכנית המומלצת - מרביתו עושה זאת בתהליך מושכל ולא על בסיס רגשי.

תודה על החידוד.

פולספגן

New member

על זה נאמר בשפת פרשני הכדורגל "כל מילה מלמיליאן" (מצטערת שאני לא מעודכנת בשפה העדכנית, אלא על שירים ושערים שאחי תמיד שמע בילדותינו).

מה לעשות שהעולם שלנו אינו שחור ולבן ולכל החלטה יש השפעות, חלקן צפויות וחלקן לא.

cומcו

New member
חולקת על שניכם (מור ופולספגן)

נכון, שהעולם היינו בגווני אפור ולא שחור ולבן, אבל אין שום בעיה לכתוב דוגמא אישית איך נהגת בעצמך על ילדך ומה לדעתך נכון יותר לעשות.

הגולש שהיינו בעל IQ שאינו מינימלי הוא לא מטומטם ויודע שזה דעתך ויש עוד דעות.

בדוגמא שמור התייחס אליי, שהמלצתי להשהות את ההתחסנות של ילדה של איריס לגיל מאוחר יותר ולהשתדל לגרום לחולי של הילד במחלות, אני עומדת מאחורי המלצתי!

לדעתי, אין הבדל בין להמליץ לא להתחסן לבין להמליץ לא לשתות משקאות מתוקים או כל דבר אחר כי יש מצבים ששתייה מתוקה היא מומלצת לילד.

לאורנית נווה

תסבירי בבקשה ל"אמא" מה יכולות להיות ההשלכות המשפטיות של התבטאות כזאת...

ואכן לא היתה לי בעיה לעשות כן

לא היססתי ופירטתי את הסיפור האישי שלי עם הילדים שלי ממש כאן בפורום, בתור דוגמא אישית לאיך אני נהגתי עם החיסונים, לפני כחודש וחצי. שכחת?

כמו כן, לא זכור לי שאני התייחסתי לעיצה שלך שלא להתחסן ב MMRV.

iicרjית

New member
תודה על הקבלה לפורום

אבל אני תמיד פה. רק שלא תמיד נראה לי שיש מה להגיב לדברים בדיוק מהסוג הזה.

iicרjית

New member
הפורום ניתן למור

בעקבות פעילות העמותה, האתר שלה, הדיון הציבורי שהעמותה מעלה לסדר היום וכיוב'.
תפוז לא ראו רק את מור אלא בדקו וראו את המכלול השלם לרבות האמינות והפעילות של העמותה ולכן גם הפורום הזה הוא בזכות העמותה.

למעלה