דבר ראשון, כן אני מכירה אנשים שנהנים מזה
אני לא מצדיקה אותם, אבל כל אחד והכיף שלו...
הקאטות רחוקות מלדמות קרבות אמיתיים ואני לא מכירה אנשים שמתייחסים לזה כאל סד"פ שצריך לעשות בקרבות מרובי משתתפים, אמרתי שאני מסכימה לגבי זה. מה שהקאטות כן יעזרו בו הוא השיפור של התנועה באופן כללי. קצת קשה לי להסביר את זה, אבל זה טריק שעושים בעוד כל מיני תחומים ומקומות למידה, למשל בחלק מהמקומות שמלמדים בהם מתמטיקה יתנו לך הרבה חידות היגיון שלא קשורות למתמטיקה באופן ישיר ובטח לא יעזרו לך לפתור משוואה במישדי"פ, אבל כן עוזרות לך למצוא דרכים לחשוב מחוץ לקופסא ולתחזק את ההיגיון. דווקא כשלוקחים משהו מבחוץ זה פותח עוד איזה ערוץ במוח. אני אנסה לחשוב על דרך אחרת להסביר, בינתיים אני עילגת.
אני לא יודעת איך העבירו לכם את השיעורים, במקום בו אני התאמנתי (הזנחתי בסמסטר האחרון) המורה מדהים ומעביר את הכל בצורה מאוד ריאלית. לומדים באותו המקום (עם אותו המורה) גם קפא"פ והוא מאוד מודע לדברים, מה שנקרא לא מורה שחי בסרט והוא האחרון שיגיד לך לעשות איזה חסימה יפה לבעיטה שתשבור לך את היד, אבל יש הרבה דברים מתוך הקראטה שמועברים לקומיטה או להגנה עצמית ממשית. ובקשר לביטחון עצמי וטיפוח מנטלי, זה לגבי שאר הדברים שעלולים להראות כמו "שטות" כמו סזה או כל דבר מסורתי אחר שיכול להראות כמו בזבוז זמן. אולי זה תלוי באנשים ועל כל אחד עובד דבר אחר, אותי באופן אישי זה מאוד הכניס למסלול ולפיקוס וכשהתחלתי להשקיע בהם גם הקרבות אימון שעשיתי נראו אחרת, מעבר מהתפרעות מוחלטת שנגמרה בד"כ בבוקס קליל לפרצוף שלי, לחשיבה ושליטה עצמית גבוהה יותר. אני לא יודעת אם זה יעזור מתישהו למקרה שאני אצטרך (כנראה שאימוני ריצה יעזרו יותר), אבל זה מאוד שיפר את קרבות האימון.